2023-04-17 68 瀏覽
每次去台灣都一定要食嘅無老鍋!終於有人陪我去食🥰喺銅鑼灣登龍街好易搵,上到去一見到門面就有種係台灣既感覺🤩所有裝修都同係台灣既裝修一模一樣,很感動🥹唔洗搭飛機✈️都食到🤭-一坐低店員就去問吓我哋有冇嚟過,如果冇嚟過佢就會細心介紹🥹仲有招待茶,係檸檬風味嘅紅茶,好香有種特別既味道🤎很好的服務🫶🏻-枱下既櫃桶有濕紙巾、紙巾、牙籤,而枱上亦有四支高湯🫙-我地叫左個鴛鴦鍋🍲冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋望到粒冰淇淋豆腐好熟悉🤭好似魚丸咁第一時間當然係盛一碗冰淇淋豆腐湯先喇🤣有啲藥材味好鮮甜奶滑又有啲胡椒花椒飲完暖笠笠🧡.而無老辣香鍋除咗一樣有藥材味之外多左種麻香味😋如果想再辣啲店員會再幫你調教喔🫶🏻-招牌手工三色滑(台灣直送)蟹滑肉質實少少但好重蟹既鮮味仲有黄色既膏👍🏻.瑤柱滑彈牙少少有啲瑤柱既香味.蝦滑超彈牙有幾隻蝦係入面好足料!超爽彈😎-綜合餃蛋餃蛋皮好香豬肉肉味幾香.魚皮餃係我食過最好食嘅魚皮餃外皮係爽彈咁好特別.燕餃又滑又嫩三款肉味都好濃郁~-御選小羔羊厚薄適中有少少羊味肉質好鮮嫩又夠肉香-食到呢度都覺得全部材料都好新鮮果然不錯🥰仲有任添既鴨血同豆腐😍鴨血好滑溜🤤豆腐索哂啲湯好正😋-水蜜桃沙冰

枱下既櫃桶有濕紙巾、紙巾、牙籤,而枱上亦有四支高湯🫙
我地叫左個鴛鴦鍋🍲
飲完暖笠笠🧡

而無老辣香鍋除咗一樣有藥材味之外
多左種麻香味😋
如果想再辣啲店員會再幫你調教喔🫶🏻
招牌手工三色滑(台灣直送)
蟹滑肉質實少少

係我食過最好食嘅魚皮餃
外皮係爽彈咁好特別
燕餃
又滑又嫩
三款肉味都好濃郁~

御選小羔羊
厚薄適中