坊間越黎越流行食雞湯🐥🥣 今次見到個名叫痴膠雞幾得意就黎趁下熱鬧😂 用鍋🍲黎上湯🥣同埋有火🔥興住真係幾有feel,有啲似打緊邊爐🫕咁,而且唔洗擔心食食下凍晒啲雞湯🐥🥣會”鯨”晒👍🏻 啲湯🥣幾濃郁醇厚,而啲雞🐥鮮味嫩滑,幾真材實料🤩 (5 😍 係滿分,🤩係半分)招牌花膠雞米線 🐥🍜 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)嚟到緊係要試下個招牌啦😜 就叫左呢個原味既花膠雞米線🐥🍜試下,首先用個鍋🍲上幾特別,好似有風味啲,又可以保溫😂 啲雞🐥係用左三黃雞🐥,而且用左秘制貴妃雞滷水浸過,雞皮爽滑,有油香但唔油膩,雞味濃郁之餘,惹味香口,肉質嫩滑juicy,仲有幾重骨膠原既爽滑冰島鱈魚膠tim~ 而個湯底係用左超過30斤既雞肉🐥、豬骨🍖同埋鯊魚軟骨🦈以大火🔥熬3個半鐘而成,所以比較鮮甜味,顏色係清澈既奶白色~ 啲米線🍜都掛晒湯,軟腍滑溜~藥膳黃酒花膠雞米線 🍺🐥🍜 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)除左招牌既原味之外,仲叫左藥膳味試下,感覺唔錯~ 個湯底🥣用左當歸、紅棗等多種滋補藥材煮成,有濃郁既藥材同黃酒香味,但又唔會話苦,係入口有啲回甘,襯起個雞味🐥香甜濃厚~ 而個雞🐥一樣係用左三黃雞🐥,雞味🐥香

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
招牌花膠雞米線

招牌花膠雞米線 🐥🍜 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
藥膳黃酒花膠雞米線

除左招牌既原味之外,仲叫左藥膳味試下,感覺唔錯~ 個湯底🥣用左當歸、紅棗等多種滋補藥材煮成,有濃郁既藥材同黃酒香味,但又唔會話苦,係入口有啲回甘,襯起個雞味🐥香甜濃厚~ 而個雞🐥一樣係用左三黃雞🐥,雞味🐥香濃,肉質細緻嫩滑,雞皮爽滑唔油膩,另外仲有啲蟲草花同木耳,清新爽口,將啲湯🥣撈埋飯🍚一齊食,食完都覺得個人暖笠笠咁,補而不燥~
蟹肉忌廉薯餅

蟹肉忌廉薯餅 🔥🦀🥔🫓 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另外仲加左個小食,個蟹餅🦀🫓裡面係忌廉薯蓉黎,所以質感軟滑creamy,有幾清香既奶味🥛,表皮唔會好厚,香脆又唔會油膩,不過如果蟹味🦀濃啲就更加好~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
2024-03-06 679 瀏覽
位於軒尼詩道的花膠雞米線~這家曾是阿婆上專業進修課時的固定飯堂今晚剛好在附近接某某下班,直接選擇帶他回訪這家~久違了幾年的雞湯米線建議要跟小爐,邊吃邊煮,煮愈久雞湯味道就愈香濃雞件可以加錢指定要雞腿的位置,這次沒指定但很幸運地抽到了雞腿雞肉很滑嫩,肉味很香甜,因為一直煮的關係,雞皮的油脂和香氣會慢慢和湯底融在一齊,所以會愈吃愈香花膠大塊Q彈,感覺骨膠原滿滿的雖然這款沒有小爐,所以湯底不會愈吃愈濃,但沙姜雞的調料汁本身很惹味,配湯和米線一齊吃也增添了不一樣的風味雞件雖然不是腿部的位置,但肉質也不會乾柴,雞皮好吃,香香滑滑的新鮮炸好的小豆腐磚外層是七味粉的炸漿炸得又酥又脆,裡層的滑豆腐滑溜水潤這小食不配酒真的可惜香酥滑嫩,真的不錯米線店不常見的小食但有點小驚喜~薯條即叫即炸,香香脆脆的,蘸上調配好的黑松露沙拉醬,咸甜適中在米線店能吃到兩款適合送酒的小食也是第一次

招牌花膠雞米

建議要跟小爐,邊吃邊煮,煮愈久雞湯味道就愈香濃
花膠大塊Q彈,感覺骨膠原滿滿的

新鮮炸好的小豆腐磚
外層是七味粉的炸漿炸得又酥又脆,裡層的滑豆腐滑溜水潤
這小食不配酒真的可惜

2024-03-05
招牌花膠雞米
黑松露醬薯條
2024-02-02 1808 瀏覽
//01 02 24 晴天🌞19:30 灣仔 軒尼詩道@crazychickenhk全民進補 ☺︎進補唔需要好貴,只要你肯發掘就一定食得起。「癡膠雞」——— 佢哋嘅靈魂湯底用咗超過30斤雞肉、豬骨、鯊魚軟骨熬製足3個半鐘,之後再不惜工本,加入含豐富骨膠原嘅冰島鱈魚膠,淨係以上嘅步驟同材料,就已經知道有幾勁。但作為一個有愛心嘅老闆,佢決定以親民嘅價錢回饋食客,推出又抵又健康嘅「花膠雞系列」。所以,而家要進補終於唔再係遙不可及嘅事啦!🔻癡膠雞火鍋 (半隻) HKD$148追加美國牛頸脊 + HKD$38|蜜桃烏龍冷泡茶 + HKD$10ꕀ會跟爐上 𝘬𝘦𝘦𝘱住全程熱辣辣湯底用咗30斤雞肉|豬骨|鯊魚軟骨熬製而成所以奶白色湯頭充滿住濃郁嘅鮮甜 當中更帶淺微嘅奶香雞件肥瘦適中 肉質嫩滑會有好濃嘅雞味 而且啖啖肉超級正另外 冰島鱈魚膠非常足料 入口爽滑 咀嚼嗰陣仲會𝘧𝘦𝘦𝘭到滿滿嘅骨膠原整體性價比可以話係相當高美國牛頸脊帶有適量油花 肉味香濃 厚薄切得均勻 食起嚟肉質結實爽滑、有咬口蜜桃烏龍冷泡茶蜜桃跟茶嘅味道同樣突出 茶底唔會太澀兩者味道平衡得唔錯飲嘅時候會多一種清新、解渴嘅感覺🔻金磚豆腐 HK
01 02 24 晴天🌞
19:30 灣仔 軒尼詩道
@crazychickenhk

全民進補 ☺︎

進補唔需要好貴,只要你肯發掘就一定食得起。

所以,而家要進補終於唔再係遙不可及嘅事啦!

🔻癡膠雞火鍋 (半隻) HKD$148

入口爽滑 咀嚼嗰陣仲會𝘧𝘦𝘦𝘭到滿滿嘅骨膠原
整體性價比可以話係相當高

美國牛頸脊
帶有適量油花 肉味香濃
厚薄切得均勻 食起嚟肉質結實爽滑、有咬口

蜜桃烏龍冷泡茶
蜜桃跟茶嘅味道同樣突出 茶底唔會太澀
兩者味道平衡得唔錯
飲嘅時候會多一種清新、解渴嘅感覺

🔻金磚豆腐 HKD$42

炸得出色 做到真正嘅外脆內軟
要讚炸粉唔厚 咬落去酥脆感十足
再將豆腐表面灑上七味粉 惹味程度簡直完美提升

2024-02-01
  • 金磚豆腐
平時返工lunch周不時都會去太子「癡膠雞」,今次就去到灣仔分店~店舖比太子乾淨企理,人氣亦都較旺盛,今次去食嘅時候前面有8至10人排長龍。😲「癡膠雞」主打養生及足料花膠雞濃湯米線💯,另有酸辣粉、其他飯麵及小食供應。而其中最有gimmick嘅一定係每鍋米線都可以選擇用小火爐烘著🔥,讓湯底保持溫度♨️啱晒打卡之餘,冬天食就可以暖笠笠~☺️招牌花膠雞米線($68)‼️推薦‼湯底都算香濃,幾重雞味,有少許膠原感,花膠有2至3大塊,都算合理,雖然我哋冇加$10轉雞髀位,不過雞件份量足,肉質都算嫩滑。📌點餐時可以選擇跟爐上,要打卡梗係要跟爐上啦,而且可以保持最佳溫度👅,不過建議打完卡,滾起就好熄火啦。🤪因為雞肉會好易老,湯底亦都會收水。藥膳黃酒花膠雞米線($68)‼️推薦‼湯底帶有酒香,加上紅棗,蟲草花,木耳等,感覺很滋補~花膠有2至3大塊,雞件有6-7件,都算幾抵食!金磚豆腐($42)‼️推薦‼一份有成20粒咁多~😳即叫即炸熱辣辣,千祈唔好見佢個size係一口就成粒擺入口!🙅🏻‍♀️咬開一半入面係標晒煙!😂外脆內軟,加上七味粉嘅調味,微辣惹味🤤👍🏻椒鹽粟米($32)‼️推薦‼炸到恰到好處,外脆內嫩,加上椒鹽
店舖比太子乾淨企理,人氣亦都較旺盛,
今次去食嘅時候前面有8至10人排長龍。😲

「癡膠雞」主打養生及足料花膠雞濃湯米線💯,
另有酸辣粉、其他飯麵及小食供應。
啱晒打卡之餘,冬天食就可以暖笠笠~☺️

招牌花膠雞米線($68)‼️推薦‼
湯底都算香濃,幾重雞味,有少許膠原感,
花膠有2至3大塊,都算合理,
雖然我哋冇加$10轉雞髀位,
不過雞件份量足,肉質都算嫩滑。
招牌花膠雞米線

📌點餐時可以選擇跟爐上,
要打卡梗係要跟爐上啦,而且可以保持最佳溫度👅,
不過建議打完卡,滾起就好熄火啦。🤪
因為雞肉會好易老,湯底亦都會收水。

藥膳黃酒花膠雞米線($68)‼️推薦‼
湯底帶有酒香,加上紅棗,蟲草花,木耳等,感覺很滋補~
花膠有2至3大塊,雞件有6-7件,都算幾抵食!

金磚豆腐($42)‼️推薦‼
一份有成20粒咁多~😳
即叫即炸熱辣辣,
千祈唔好見佢個size係一口就成粒擺入口!🙅🏻‍♀️
咬開一半入面係標晒煙!😂
外脆內軟,加上七味粉嘅調味,微辣惹味🤤👍🏻

椒鹽粟米($32)‼️推薦‼
炸到恰到好處,外脆內嫩,加上椒鹽嘅點綴,夠晒香口惹味!
椒鹽粟米

椒鹽粟米
6天前 0 瀏覽
痴膠雞,好特別既名,但係湯底又真好有料,奶白湯底,有曬膠原蛋白!我地兩人嗌左兩個限定滋補組合:羊肚菌蟲草花花膠雞米線82HKD我哋用爐滾住上台,熱辣辣,大大粒羊肚菌,蟲草花同紅棗,好滋補!米線偏幼滑,湯好香濃既雞湯味,好好飲!姬松茸竹笙花膠雞米線78HKD同羊肚菌果碗一樣,配料有姬松茸竹笙,竹笙索曬湯汁,入面有一隻雞脾,肉好嫩好滑!另外嗌左店家自製既羅漢果同凍檸茶。買單人均100HKD店鋪入面有卡位,冷氣足又光猛,非常養生既一餐❤️
羊肚菌蟲草花花膠雞米線82HKD

姬松茸竹笙花膠雞米線78HKD

另外嗌左店家自製既羅漢果同凍檸茶。買單人均100HKD

店鋪入面有卡位,冷氣足又光猛,非常養生既一餐❤️
話說花膠雞一向都係大食妹嘅最愛,去親灣仔諗唔到食乜就會去食次次都係食佢個招牌花膠雞,今日食返平民少少嘅胡椒豬肚雞米線同埋蜜糖雞翼米線,價錢平好多,但係味道一樣咁好食蜜糖雞翼濃湯米線$42蜜糖雞翼三隻炸到脆卜卜,再夾埋啲蜜糖甜絲絲,非常香口胡椒豬肚雞米線$60胡椒豬肚煮得好腍,雞件依然係咁多肉,米線個湯底都係咁濃郁日式芝士年糕$28三件芝士年糕好厚身,個芝士餡溶溶地好好食手拍青瓜$28以為小食會細細份,點知嚟到又係超大碟,個蒜蓉超爆多,食完成口都會有蒜味

話說花膠雞一向都係大食妹嘅最愛,去親灣仔諗唔到食乜就會去食

蜜糖雞翼濃湯米線$42
蜜糖雞翼三隻炸到脆卜卜,再夾埋啲蜜糖甜絲絲,非常香口

胡椒豬肚雞米線$60
胡椒豬肚煮得好腍,雞件依然係咁多肉,米線個湯底都係咁濃郁

日式芝士年糕$28
三件芝士年糕好厚身,個芝士餡溶溶地好好食
手拍青瓜$28

招牌花膠雞米線🐔🍜 ($78) (+$10轉雞髀)呢個花膠雞米線用熱爐一直熱住,包保每一啖都熱辣辣咁食🤤好想講佢個雞肉非常之嫩滑,啲雞油入晒個湯,非常香,花膠大約有3塊大大塊,呢個價錢又有花膠食又有非常滑嘅雞係幾抵食🤩口水雞飯🐔🌶️ ($46)口水雞飯川味十足,雞肉又係雞脾肉正呀喂!雞肉沾滿口水雞辣油,唔算好辣,食唔到太辣都可以食到!份量岩岩好,呢個價錢都真係比其他口水雞飯店平好多,性價比高😎椒鹽粟米🌽 ($32)呢個非常之特別一定要試!推介🌟份量都算多,而且粟米炸到非常香,加埋椒鹽嘅香味,重點係勁多蒜粒,食落非常惹味🔥金磚豆腐 ($42)呢個份量非常之多,金磚豆腐外皮揸得好香脆,然後包實入面非常嫩滑嘅豆腐,識落口感外脆內軟,而且外皮嘅調味適中,唔會太鹹😆
招牌花膠雞米線🐔🍜 ($78) (+$10轉雞髀)

口水雞飯🐔🌶️ ($46)

椒鹽粟米🌽 ($32)

金磚豆腐 ($42)
2024-05-15 0 瀏覽
見到呢間舖個名咁過癮,再望望招牌係食花膠雞湯米線,作為需要補充骨膠原嘅女士,見到花膠雙眼自然發光,決定入去試一試叫咗個花膠雞米線同一個炸豆腐。花膠雞米線湯底可以揀蕃茄湯或者雞湯,仲可以揀用爐上,keep住一路熱住食。由於地方淺窄關係,都係揀用碗上唔好咁掗拃!而雞係可以加$10轉雞髀,咁我就搏一搏無加錢轉啦。一碗雞湯米熱辣辣咁送上,聞落淡淡雞汁香,第一啖試一試個湯底,唔係非常濃郁,但係幾鮮甜,唔似飲到口渴嘅味精湯。花膠有2舊,係爽口而唔係黏口個種,唔腥不過不失,反而雞件係幾出色,咬落係有好濃嘅雞味,就算唔係雞髀位置都唔係好鞋,整體感覺良好。炸豆腐係值得推薦嘅小食,外層皮脆卜卜,內層豆腐十分嫩滑,口感上大滿足,有酒樓/大排檔嘅風味,調味恰到好處,忍唔住口一粒接一粒咁食!

花膠雞湯米線

花膠雞湯米線
  • 金磚豆腐
👨🏻‍🍳癡膠雞 (軒尼詩道) (灣仔)📍灣仔軒尼詩道254號地舖 「椰子雞米線真心必試❤️」 用鍋上既米線😻全程保持熱辣辣、仲越煲越入味!! 👍🏻🍽️椰子雞米線 $60👍🏻🍹檸檬薏米水,套餐呢到$78😻超入味既椰子雞湯🥹有D似牛奶鍋,有小小奶香,再加重重椰子味,又鮮又惹味,飲吾停🥲雞啖啖肉,雞皮仲好煙韌,椰子雞湯有椰子肉、木耳、紅棗等材料好足料!!慢慢食,越滾越濃😋米線會越煮越腍,但系吾會散👍🏻👍🏻真系好好味!!檸檬薏米水似系自家製,無添加,好健康🤤 🍽️沙薑雞濃湯米線 $48🍹凍檸茶,套餐呢到 $54🤤比出面既沙薑雞濃味,啖啖肉,雞皮煙韌🤤 👍🏻🍽️手拍青瓜 $28望落以為同平時食開既手拍青瓜吾同,但系食落都系一樣😻更惹味同爽脆!!D青瓜可以保持到咁脆吾系間間都整到🥹 👍🏻🍽️明太子雞翼 $20/隻好似雞翼包飯咁,雞翼中間無骨,變左明太子😻得雞翼尖有骨,好香口👍🏻 呢間真系好抵食,價錢親民,有創意,有誠意!!仲要好食,難得🤤當晚的灰衫年輕人好nice好有活力!!❤️讚😆 #癡膠雞 #香港米線關注組 #椰子雞米線 #香港米線推介
👨🏻‍🍳癡膠雞 (軒尼詩道) (灣仔)
📍灣仔軒尼詩道254號地舖

「椰子雞米線真心必試❤️」

用鍋上既米線😻
全程保持熱辣辣、仲越煲越入味!!
椰子雞米線
檸檬薏米水

👍🏻🍽️椰子雞米線 $60
👍🏻🍹檸檬薏米水,套餐呢到$78😻
超入味既椰子雞湯🥹
雞啖啖肉,雞皮仲好煙韌,
椰子雞湯有椰子肉、木耳、紅棗等材料好足料!!
慢慢食,越滾越濃😋
米線會越煮越腍,但系吾會散👍🏻👍🏻
真系好好味!!
檸檬薏米水似系自家製,無添加,好健康🤤
沙薑雞

🍽️沙薑雞濃湯米線 $48
🍹凍檸茶,套餐呢到 $54🤤
比出面既沙薑雞濃味,啖啖肉,雞皮煙韌🤤
手拍青瓜

👍🏻🍽️手拍青瓜 $28
望落以為同平時食開既手拍青瓜吾同,
但系食落都系一樣😻
更惹味同爽脆!!
D青瓜可以保持到咁脆吾系間間都整到🥹
明太子雞翼

👍🏻🍽️明太子雞翼 $20/隻
好似雞翼包飯咁,
雞翼中間無骨,變左明太子😻
得雞翼尖有骨,
好香口👍🏻

呢間真系好抵食,
價錢親民,有創意,有誠意!!
仲要好食,難得🤤

檸檬薏米水
沙薑雞
手拍青瓜
明太子雞翼
再訪位於灣仔這間主打養生花膠雞湯麵的人氣小店🍲餐廳座位不算多人流不斷 環境夠乾淨企理 食材用料天然好滋補 主食同小菜質素有驚喜價錢又夠親民🥰✨口水雞擔擔麵 $48🐔口水雞給了雞髀的位置肉質特別嫩滑 味道好濃稠帶微辣🍜擔擔麵加入豬肉粒及花生粒 醬香味濃不會辣好惹味 加配了腐竹非常吸湯 擔擔麵口感煙煙韌韌✨沙薑雞(半隻)$98半隻雞份量好足雞件新鮮好大件🐔肉質鮮嫩帶著濃濃沙薑味好入味🫚香料味道豐富 帶點麻醬的味道好獨特 味道非常下飯🍚✨金磚豆腐 $42金磚豆腐新鮮炸起熱辣辣 外皮炸得金黃酥脆 內裡好滑嫩😍帶有七味粉的味道 好有水準✨飲品以優惠價$6加配凍檸茶🍋非常實惠又夠大杯好冰凍解渴📍癡膠雞 (軒尼詩道) (灣仔)灣仔軒尼詩道254號地舖

✨口水雞擔擔麵 $48
口水雞擔擔麵加腐竹

✨沙薑雞(半隻)$98
沙薑雞(半隻)

✨金磚豆腐 $42

✨飲品
以優惠價$6加配凍檸茶🍋非常實惠又夠大杯好冰凍解渴

📍癡膠雞 (軒尼詩道) (灣仔)
灣仔軒尼詩道254號地舖
口水雞擔擔麵加腐竹
沙薑雞(半隻)
2024-05-06 35 瀏覽
得閒都要補一補先得🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️呢排好鍾意食「癡膠雞」的花膠雞米線!餐廳主打養顏花膠鮮雞湯,用料天然,價錢仲好親民~值得推介🙌🏻🙌🏻🥣招牌花膠雞米線 $68✨米線即叫即煮,用小鍋上可以keep住熱辣辣~~雞件選用三黃雞🐥,雞味濃郁之餘口感好嫩滑!湯底選用雞肉、豬骨、鯊魚軟骨等大火熬製而成,味道十分鮮甜🤤🤤加上厚身軟滑的花膠,啖啖骨膠原,好足料呢!!🍗明太子釀雞翼 $20✨另外仲叫咗款小食試試~~雞翼金黃香脆,外型脹卜卜!裡面釀入了滿滿的明太子,口感好豐富😋😋🍹凍檸檬茶 (+$6)✨凍檸茶大大杯,茶底清香~味道酸酸甜甜,飲完好清爽👍🏻👍🏻
得閒都要補一補先得🧏🏻‍♀️🧏🏻‍♀️

🥣招牌花膠雞米線 $68✨
米線即叫即煮,用小鍋上可以keep住熱辣辣~~

加上厚身軟滑的花膠,啖啖骨膠原,好足料呢!!

🍗明太子釀雞翼 $20✨
另外仲叫咗款小食試試~~

🍹凍檸檬茶 (+$6)✨
凍檸茶大大杯,茶底清香~味道酸酸甜甜,飲完好清爽👍🏻👍🏻
2024-05-05 27 瀏覽
呢日同同事去咗灣仔做嘢,佢係地膽,推介呢間店舖,一於去食吓!店鋪位於軒尼詩道,地點方便。店內乾淨,座位舒適。癡膠雞火鍋:以其濃郁的湯底和鮮嫩的雞肉而聞名。它以高湯熬煮而成,花膠的細緻質地融入湯底,使得湯的口感更加滑順。雞肉非常鮮嫩。雞肉切塊均勻。另外,加了米粉和粟米。米粉吸收了濃郁的湯底,味道非常甜美。藥膳黃酒雞煲:湯底非常特別,添加了多種藥材和中藥,例如枸杞、當歸、黨參等,配上黃酒作為主要的調味料之一,賦予了湯底獨特的香氣和味道。黃酒的淡淡甜味與藥膳的味道相互平衡,使得湯的口感頗為濃郁而不失清爽。雞肉的熟透程度很好,肉質鮮嫩多汁,完全入味。

癡膠雞火鍋

藥膳黃酒雞煲
人大咗,愈嚟愈講求養生,甚麼骨膠原梗係愈多愈好!🤤但原來要食到滿滿骨膠原嘅花膠雞都唔係特別貴,今次去灣仔呢間類似茶餐廳嘅小店雖然無咩華麗裝修🪴,亦無咩高級嘅服務,但花膠雞湯底就真係時真材實料,食完一啲都唔口渴!😮雞味濃郁醇厚,滿滿油香,但唔油膩,而且有骨膠原嘅又滑又腍嘅感覺,好滋潤咁!🫕姫松茸竹笙花膠雞米線 $78 花膠雞米線可以揀跟埋個爐,🔥邊食邊熱住,唔怕啲湯凍咗結埋一餅,除咗用咗貴妃雞滷水浸過嘅三黃雞,雞皮爽滑,肉質嫩滑,仲有爽滑彈牙嘅鱈魚膠、姫松茸同爽口入味嘅竹笙,好多料,好似打緊邊爐咁!🍜沙薑雞擔擔麵 $48沙薑雞味道幾濃幾惹味,雞去晒骨,食落啖啖肉,而擔擔麵有啲似烏冬口感,掛滿麻而不辣嘅醬汁,濃而不膩,吸引人食完一啖又一啖!

🫕姫松茸竹笙花膠雞米線 $78

🍜沙薑雞擔擔麵 $48
2024-05-02
2024-04-26 35 瀏覽
🍱餐廳:痴膠雞(軒尼詩道)🏫地址:灣仔軒尼詩道254號地舖☎️電話:35638180今晚與舊同事兼好友敘舊,特登去舊公司隔離懷緬一下,這間小店真係有驚喜,水準能媲美酒樓的出品,以下款款食物都好味:🥒手拍青瓜 - 酸甜可口!• 新鮮的青瓜切片,淋上自製的醬汁,清爽又開胃!酸酸甜甜很滋味😋🌽椒鹽粟米 - 香脆可口!• 粟米塊炸至金黃酥脆,撒上香濃的椒鹽,一口咬下去粟米香味濃郁!外酥內嫩,好吃到停不下來😁🧀金磚豆腐 - 嫩滑爽口!• 炸的時間啱啱好,外面金黃脆口,入口即化的嫩滑豆腐,大大碟的,加上七味粉嘅調味,食完簡直滿足感爆棚❤️🍗明太子釀雞翅 - 入味好吃!• 肉質鮮嫩多汁,香口惹味,吃每一口都充滿了幸福感😊🍜藥膳黃酒花膠雞米線 - 暖心養生!• 鮮嫩的雞肉,配料有蟲草花及木耳等,配上滋補的花膠,還有一碗熱乎乎的米線,暖胃暖心,感覺很滋補,太滿足啦😃總的來說,不用$250就可以享用以上的食物,性價比相當高,下次如果出開嚟灣仔附近,我都會再去嚐嚐其他菜式!
🍱餐廳:痴膠雞(軒尼詩道)
🏫地址:灣仔軒尼詩道254號地舖
☎️電話:35638180

🥒手拍青瓜 - 酸甜可口!

🌽椒鹽粟米 - 香脆可口!

🧀金磚豆腐 - 嫩滑爽口!

🍗明太子釀雞翅 - 入味好吃!
• 肉質鮮嫩多汁,香口惹味,吃每一口都充滿了幸福感😊

🍜藥膳黃酒花膠雞米線 - 暖心養生!

2024-04-25 34 瀏覽
之前堂食食過佢地藥膳花膠雞米線覺得唔錯,今次諗住叫外賣試下佢個招牌點知就出事,叫左兩碗招牌花膠雞米線,兩碗都無花膠,真係一塊仔都無,唔知係外賣特登定唔小心漏咗,但感覺不太好,應該唔會有下次。
2024-04-25
50 分鐘 (外賣自取)
  • 沒有花膠的花膠雞米線