芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (明雲閣)
之前去過呢間店嘅太和店,覺得嘢食唔錯,cocktail又好飲🍹~原來元朗都有分店,咁就約埋元朗友嚟食啦🍽~我哋點咗好多串燒,呢啲係我哋都覺得特別正嘅🔥~叫親串燒都一定有牛舌👅,牛舌心就比較軟熟好食~燒完好豐富油脂,加咗少少鹽同辣粉好惹味🌶~我上次都有叫呢個燒原隻魷魚串燒🦑,不過今次好似細條啲~啲鬚烤到好香,魷魚身就好juicy💦~呢個鹽燒白鱔串都係再encore嘅,因為我好鍾意食鱔😍😍!佢嘅皮真係好香脆,再加埋魚油香,只係落少少鹽已經好好食🧂~而我嘅必點就係鹽燒雞皮🐔~烤到脆卜卜,無晒油好似薯片咁就最好食~呢個三文魚鰭燒得好脆🐟,而且魚鰭位置嘅肉特別嫩滑~朋友仔鍾意食鰻魚,所以叫咗兩串蒲燒鰻魚串✌~鰻魚肉夠大塊,加埋燒汁同埋山椒粉,好香好味😋!嘢飲方面,我朋友點咗個桃汁酒🍑~而我上次點過Tequila Sunrise🌅,今次都係繼續揀tequila嘅cocktail🍸~佢除咗Margarita,仲有呢杯Blue Margarita~飲落同普通Margarita差不多,但顏色勁靚💙,勁啱打卡~呢間店仲有戶外位置,尋晚嚟食就有客人帶埋超大poodle嚟🐩~所以,呢間店都幾啱有寵物嘅人嚟飲返

原來元朗都有分店,咁就約埋元朗友嚟食啦🍽~
我哋點咗好多串燒,呢啲係我哋都覺得特別正嘅🔥~

叫親串燒都一定有牛舌👅,牛舌心就比較軟熟好食~
燒完好豐富油脂,加咗少少鹽同辣粉好惹味🌶~
我上次都有叫呢個燒原隻魷魚串燒🦑,不過今次好似細條啲~
啲鬚烤到好香,魷魚身就好juicy💦~
鹽燒牛舌心

呢個鹽燒白鱔串都係再encore嘅,因為我好鍾意食鱔😍😍!

佢嘅皮真係好香脆,再加埋魚油香,只係落少少鹽已經好好食🧂~
而我嘅必點就係鹽燒雞皮🐔~
烤到脆卜卜,無晒油好似薯片咁就最好食~
鹽燒白鱔串

呢個三文魚鰭燒得好脆🐟,而且魚鰭位置嘅肉特別嫩滑~
燒三文魚鰭

朋友仔鍾意食鰻魚,所以叫咗兩串蒲燒鰻魚串✌~
鰻魚肉夠大塊,加埋燒汁同埋山椒粉,好香好味😋!
蒲燒鰻魚串

嘢飲方面,我朋友點咗個桃汁酒🍑~
Blue Margarita

所以,呢間店都幾啱有寵物嘅人嚟飲返幾杯🍻~
燒銀雪魚
  • 三文魚鰭
  • 燒原隻魷魚串燒
  • 牛舌心
2023-08-16 441 瀏覽
又到左一個月一次嘅月經飯,朋友話好耐冇食過串燒,見到元朗開咗呢間專食串燒嘅酒吧餐廳,一於過嚟Chill下。佢呢度嘅環境都幾好,有個好靚嘅吧枱,夠晒開揚,又有個超級大電視俾人睇波,應該都幾好氣氛。佢呢度嘅串燒種類真係好多,絕對係過百款,有唔同嘅部位,內臟或者味道。好似呢款雞髀肉咁,可以一串係鹽燒一串係芝士味,啱晒唔同人嘅需要。佢個雞髀肉都幾滑,熱辣辣真係幾好食。然後佢啲多春魚的燒得夠晒乾身,唔錯。之後佢啲雞翼都有唔同嘅味道,分別係鹽燒同埋蜜糖,最重要嘅係佢啲雞翼唔會燒到乾晒,出邊個皮又燒到脆卜卜,係正嘅。平時食燒白鱔就食得多,燒東星斑你食過未?咁就可以嚟試吓啦,因為佢呢度竟然有得嗌。個魚皮都係燒到脆卜卜亦都好厚肉,不過就會乾身咗少少,但係絕對滿足到啖啖肉嘅慾望。所以我自己覺得原來攞嚟燒嘅話,都係白鱔好食啲,可能因為佢襟燒啲冇咁易乾。另外我哋叫咗一份燒貴妃蚌,佢啲貴妃蚌都真係好大隻,呢個都要俾個叻佢。因為燒到啱啱好,仲好JuicY添。另外仲有鹽燒廣島蠔,一串三隻又幾抵食,粒粒都脹卜卜,淨係睇個樣都覺得好吸引。不過如果唔係太過熟嘅話會更加好。我見到佢有玉子燒,佢個玉子燒都燒得幾好味,甜甜地,

我見到佢有玉子燒,佢個玉子燒都燒得幾好味,甜甜地,唔會太乾。

蔬菜類我哋叫咗個燒大啡菇,我哋都冇預過原來佢隻菇係咁豐富,有火腿同埋鵪鶉蛋喺上面。不過佢隻菇一咬落去真係好Juicy。

最後個燒韭菜,朋友勁鍾意食,因為佢笑得好好,唔會太老又唔會太乾。

飲品方面,我叫咗佢呢度嘅麒麟啤酒,佢呢款麒麟啤有三隻唔同嘅味道,分別有白桃,玫瑰同埋原味。我自己揀咗呢款白桃味,見佢咁有造型,原來上面啲泡係沙冰嚟嘅,飲落去凍冰冰,淡淡的白桃味,唔會太苦,都幾好飲㗎,啤酒襯串燒真係一流。

2023-08-15
2023-08-10 45 瀏覽
美味酒吧串燒😋😋😋平時有去開佢哋大埔店食自從搬屋後 去元朗好快今次就去元朗店Happy Friday啦🩵半開放式設計 感覺好chill而且通風良好唔會有傳統酒吧個陣up味我喜歡!🌈哩度嘅酒精放題幾抵飲$388/位瘋狂任飲!單點酒類happy hour都好抵下午五點前啤酒更買一送一呢!我係為食貓 串燒係我嘅目標😂真係燒得好好食夠香!夠味!夠辣!燒到外香而內juicy 一D都唔會乾香噴噴嘅醬汁、孜然粉、辣粉配啤酒一流呀!👍🏻👍🏻辣度可以自行選擇我食小辣就岩岩好炸物都超推!🍗炸雞又係香脆 但中間保持到嫩滑炸蝦角入面好多大粒蝦肉波浪粗身薯條 脆卜卜灑滿麻滿辣粉好好食!🩷(以下係我地當日的order,👍🏻是推介)KIRIN-Original PiniSan Miguel Negra 爆湯麻辣肉丸(串)黑毛豬腩串燒蜜糖叉燒(串)👍🏻炭燒豬頸肉(串)👍🏻黑糖雞脾肉串👍🏻炭燒鴨胸(串)茄子燒(原條)👍🏻燒原隻魷魚串燒(串)👍🏻燒紫菜年糕串👍🏻烤魷魚(1隻)👍🏻脆辣炸雞脆(份)👍🏻炸鮮蝦角(份)👍🏻麻辣薯條👍🏻燒羊架(份)👍🏻燒羊肉大蔥巻(串)燒新疆羊臉肉串👍🏻
美味酒吧串燒😋😋😋
我喜歡!🌈

哩度嘅酒精放題幾抵飲$388/位
瘋狂任飲!
單點酒類happy hour都好抵
下午五點前啤酒更買一送一呢!

我係為食貓 串燒係我嘅目標😂
真係燒得好好食
夠香!夠味!夠辣!
燒到外香而內juicy
一D都唔會乾
香噴噴嘅醬汁、孜然粉、辣粉
配啤酒一流呀!👍🏻👍🏻

炸蝦角入面好多大粒蝦肉
波浪粗身薯條
脆卜卜灑滿麻滿辣粉
好好食!🩷

(以下係我地當日的order,👍🏻是推介)
KIRIN-Original
PiniSan Miguel Negra
爆湯麻辣肉丸(串)
黑毛豬腩串
脆辣炸雞脆(份)👍🏻
炸鮮蝦角(份)👍🏻
麻辣薯條👍🏻
燒羊架(份)👍🏻
燒羊肉大蔥巻(串)
燒新疆羊臉肉串👍🏻

💖再訪呢個有多間分店嘅酒場,今日平日入去先6點,但已經勁多人係度飲酒,好受街坊歡迎👏🏻!1⃣️肉類🥩🔸燒汁牛仔骨 $48🔸一口和牛串 $29🔸芝士和牛串 $32🔸安格斯牛肉露荀串 $38🔸風味燒雞腎串 $19🔸燒羊架 $43🔸金菇羊肉卷 $32🔸孜然燒羊腩 $26💖有牛、豬、雞、鴨、羊等差唔多一百種肉類串燒,選擇困難症發作😂。每款都唔伏,個人最鍾意一口和牛串,肉質鬆軟多汁。都推薦燒汁牛仔骨,香甜濃稠嘅醬汁搭配香口嘅牛仔骨,食落有嚼勁。雞腎串係我飲酒必嗌,口感爽脆。燒羊架火候唔錯,肉質鮮嫩;香口嘅孜然燒羊腩配啤酒最啱。2⃣️蔬菜🥬🔸粟米燒 $33🔸燒尖椒串 $19🔸招牌茄子燒 $39💖每次必食招牌茄子燒,咬落多汁軟爛,但又唔會出水太多而影響蒜香味🧄同口感。粟米燒帶絲絲牛油香🧈,食落香口唔膩。3⃣️海鮮🦞🔸XO醬燒廣島蠔 $208🔸原隻魷魚串 $28🔸燒原條鰻魚 $99💖廣島蠔全部都漲卜卜又多汁🤤,入口順滑,XO醬調味更佐酒。原條鰻魚好大條😮,搭配香甜嘅鰻魚燒汁食完會有飽足感。魷魚串入口Q彈,灑啲辣粉就更惹味。4⃣️炸饅頭 $23✨💖估唔到酒場連炸饅頭都有🤣,配酒都啱!外皮香脆入面鬆軟嘅饅頭搭配香甜煉奶,

1⃣️肉類🥩

🔸XO醬燒廣島蠔 $208
🔸原隻魷魚串 $28
🔸燒原條鰻魚 $99

4⃣️炸饅頭 $23✨
💖估唔到酒場連炸饅頭都有🤣,配酒都啱!外皮香脆入面鬆軟嘅饅頭搭配香甜煉奶,一口size更方便~

5⃣️酒類🍸
🔸Nothing $88
🔸白桃Kirin Iciban Draught (HH) $75
💖佢地menu仲有好多經典cocktail,Nothing混合左vodka、midori melon蜜瓜甜酒🍈、malibu椰子甜酒🥥、lime🍋同pineapple juice🍍。口感清爽純淨嘅vodka配上帶水果酸香更清新,兩款甜酒就添左一絲甜味。另外要左杯啤酒🍺,白桃🍑味係基礎嘅小麥香上更添甜膩果香。

💖佢地啤酒每日都有特別優惠,逢星期一買一送一、星期二買二送一…如此類推七日都有優惠,計落好抵飲,唔怪之得6點入去已經勁多人係度gathering🍻!
2023-08-09 33 瀏覽
原來是一家酒吧來一開始以為是串燒店那類 在openrice 訂枱 送了兩隻燒生蠔 食物串燒為主 叫了如圖所示的食物有很多的種類 所叫的食物都很不錯 值得推介 埋單時 價錢亦合理下次會再去
原來是一家酒吧來

有很多的種類
所叫的食物都很不錯 值得推介
埋單時 價錢亦合理
下次會再去
今日試咗一間勁高CP值嘅燒烤店。呢間位於元朗嘅店一直都被佢嘅氣氛吸引。一坐低二話不說整兩杯飲品爽下先。Blue Hawaiian $88入口有椰子香,甜甜地帶少少苦味,但因為有菠蘿汁酸味中和,好易入口。塊菠蘿乾好好味白桃啤酒好清香桃味嘅啤酒,大大杯都飲咗兩杯另外叫咗好多款燒烤嚟食。同大家推介下邊幾樣我自己最鍾意。招牌燒牛骨髓 $29本身好軟滑,燒一燒個面脆脆地好味安格斯牛肉露荀串 $38牛肉本身好好肉汁,又嫰滑。露荀索埋啲肉汁好正。茄子燒(原條)$39茄子加埋啲香料粉,蒜蓉嚟燒,香口到不得了。燒羊肉大蔥卷 $28大蔥燒完好香,羊肉包住冇晒騷味。仲有好多款其實都好好味,極之推介呢間串燒店。
一坐低二話不說整兩杯飲品爽下先。

Blue Hawaiian $88

白桃啤酒
好清香桃味嘅啤酒,大大杯都飲咗兩杯

另外叫咗好多款燒烤嚟食。同大家推介下邊幾樣我自己最鍾意。
招牌燒牛骨髓 $29
本身好軟滑,燒一燒個面脆脆地好味

安格斯牛肉露荀串 $38
牛肉本身好好肉汁,又嫰滑。露荀索埋啲肉汁好正。

茄子燒(原條)$39
茄子加埋啲香料粉,蒜蓉嚟燒,香口到不得了。

燒羊肉大蔥卷 $28
大蔥燒完好香,羊肉包住冇晒騷味。

仲有好多款其實都好好味,極之推介呢間串燒店。
2023-08-07
2023-08-05 24 瀏覽
我去咗喺元朗嘅「芝加哥串燒酒場」餐廳,到咗之後發現呢度有好多款唔同嘅串燒可以揀擇。今次我特別嚐咗佢哋嘅燒叉燒同埋燒牛腸,味道實在好好食。佢哋嘅串燒款式好多,每一款都有唔同嘅口味同風味,包括有雞肉串、雞翼、鴨心、鴨肝、豬肉串、燒叉燒、燒牛腸等等。除咗咁啱啱講嘅串燒之外,佢哋仲有啲獨特嘅串燒,例如燒鴨舌、燒鵝肝等等,非常受歡迎。除咗串燒之外,呢度仲有好多啲唔同嘅菜式,例如炸雞翼、薯條、辣味蝦、炸豆腐等等,令到客人有更多嘅選擇。如果覺得串燒唔夠飽,呢度仲有好多款唔同嘅飯同埋意粉可以揀擇,好啱晚餐或者係同朋友傾下偈飲下酒食少少小食。除咗食物之外,呢度仲有好多款唔同嘅酒精飲品,例如啤酒同埋由調酒師親手調製嘅雞尾酒,而且佢哋仲有酒精放題服務,只需要$400就可以任飲啦!今次我哋試咗佢哋嘅麒麟啤酒揀咗原味同埋白桃味,即使唔係好飲啤酒嘅朋友都可以試下啲容易入口嘅白桃味啤酒。我同朋友食咗超過30串燒同一份左口魚飯,總消費加埋服務費差唔多$800,真係非常超值。

2023-08-03 36 瀏覽
I visited the "Chicago Yakitori & Sake Bar" in Yuen Long, which offers various types of yakitori. I tried their grilled pork belly and grilled beef intestine, and they tasted amazing.In addition to yakitori, they also offer other dishes such as fried chicken wings, french fries, spicy shrimp, fried tofu, and more, giving customers even more choices.For the alcoholics, here is literally a paradise for gathering. This restaurant offers a wide range of alcoholic beverages, including the best beer t

For the alcoholics, here is literally a paradise for gathering. This restaurant offers a wide range of alcoholic beverages, including the best beer to pair with yakitori and cocktails handcrafted by bartenders. They also offer free-flow alcohol service for only $400 per person.

My friend and I had over 30 skewers and a portion of grilled fish rice, and the total bill came to around $800, which was very affordable.
2023-07-25 43 瀏覽
芝加哥串燒酒場 元朗地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖-前幾日又同friend去咗元朗呢間串燒酒吧放鬆吓,之前已經嚟過幾次,依然keep到質素,除咗有室內位之外,仲有啲室外嘅位置提供,坐得舒服之餘嘢食又好味😋-Samuel Adams Sam’76 Draught $62/glass容易入口,唔會太苦~-香蒜蔥花廣島蠔 $188半打生蠔大大隻,有大量蔥花同埋蒜頭,好重口味🫶🏻-香蒜燒鮮鮑魚$158半打鮑魚幾新鮮,口感鮮甜,爽口彈牙-香蔥燒蟶子王$108一份蟶子皇味道鮮甜,完全冇腥味-扇貝$55兩隻扇貝大小適中,幾厚肉,口感鮮嫩-磯燒牛扒$49 牛扒好Juicy,完全唔會鞋-燒羊架 $43 肥瘦適中,啖啖肉-燒羊上腦肉 $32口感鮮嫩羊味重
芝加哥串燒酒場 元朗
地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
容易入口,唔會太苦~
香蒜蔥花廣島蠔 $188半打
生蠔大大隻,有大量蔥花同埋蒜頭,好重口味🫶🏻
香蒜燒鮮鮑魚$158半打
鮑魚幾新鮮,口感鮮甜,爽口彈牙
香蔥燒蟶子王$108一份
蟶子皇味道鮮甜,完全冇腥味
扇貝$55兩隻
扇貝大小適中,幾厚肉,口感鮮嫩
磯燒牛扒$49
牛扒好Juicy,完全唔會鞋
燒羊架 $43
肥瘦適中,啖啖肉
燒羊上腦肉 $32
口感鮮嫩羊味重
咁岩出開元朗,又想同個FD食個野飲個酒吹吹水,就搵到呢間好有feel既串燒酒場,暗暗沉沉既環境連埋個BAR檯真係幾好feel,串燒勁多選擇,單單串燒就嗌左10幾款。如果5點前去食,叫酒飲仲有買一送一,望落都真係幾抵。膽粗粗叫左杯chicago logo beer, 又意外地幾好飲喎。個味道偏甜,好似有d蜜糖既味道咁,岩晒食串燒咁濃味中和一下。燒扇貝夠香好好食,兩隻先$55,又香又抵食,仲可以轉香蒜芝士味然後叫左一堆串燒,燒生蠔串好大隻,一串有3隻$78,美味又飽滿多汁,蠔身邊位燒到脆脆地,正!同埋都好特別,有燒牛骨髓同牛胸爽可以叫,平時其他串燒店好少會有呢d比較特別既位置可以食到蒙古烤羊膝 $98呢個價錢大大隻羊膝真係一個幾大既驚喜,大大隻連骨羊膝烤出黎香噴噴,再加埋香料既味道超級香濃。羊膝肉厚而且唔韌,成隻拎住食勁過癮。肉身夠厚,每一啖都充滿滿足晒成個口。超級好食,早知就嗌夠一對腳一人一隻

蒙古烤羊膝 $98

2023-07-22
2023-07-24 23 瀏覽
真係好耐好耐冇去食串燒🍢喇,因為通常串燒都要企街邊食,今次嚟左呢間串燒店,又可以坐住食,又可以睇波⚽️,仲可以啤啤佢!🍺好耐都冇同男朋友chill住睇下波喇。以下係我整得好辛苦、話比大家知我食左咩ge list:PinChicago logo beer🍻 ($78)安格斯牛肉露筍串 ($38)明太子玉子燒🍳 ($58)雞肉軟骨棒 ($28)鹽燒雞翼 ($24)風味燒雞腎串 ($19)燒土匪雞翼 ($25)燒菠蘿 ($26)茄子燒 ($39)一口蕃薯仔燒 ($19)招牌珍寳生蠔串🦪 ($78)香蒜燒鮮鮑魚 ($82)燒原隻魷魚串燒 ($28)燒三文魚鰭 ($28)招牌燒法國鵝肝 ($82)燒雞泡魚乾 ($58)烤黑松露蝦串 🍤($32)燒扇貝 ($56)鹽燒雞皮 ($16)啤酒入口其實幾清,唔會好濃味,幾岩女仔飲。食左咁多串燒,我有幾多都好推薦,尤其係海鮮!燒鮮鮑魚、珍寳生蠔串都好好味,同埋我地揀左🌶️BB辣,所以串燒上果陣係好惹味。法國鵝肝本身我覺得好似好貴,但係真係好好味,食完我勁滿足。男朋友一定係最讚燒雞皮,因為又脆又香口。Overall d野食都好味,坐得都舒服,最緊要有部大電視睇波

以下係我整得好辛苦、話比大家知我食左咩ge list:

PinChicago logo beer🍻 ($78)
安格斯牛肉露筍串 ($38)
明太子玉子燒🍳 ($58)
雞肉軟骨棒 ($28)
鹽燒雞翼 ($24)
風味燒雞腎串 ($19)
燒土匪雞翼 ($25)
燒菠蘿 ($26)
茄子燒 ($39)
一口蕃薯仔燒 ($19)
招牌珍寳生蠔串🦪 ($78)
香蒜燒鮮鮑魚 ($82)
燒原隻魷魚串燒 ($28)
燒三文魚鰭 ($28)
招牌燒法國鵝肝 ($82)
燒雞泡魚乾 ($58)
烤黑松露蝦串 🍤($32)
燒扇貝 ($56)
鹽燒雞皮 ($16)

Overall d野食都好味,坐得都舒服,最緊要有部大電視睇波!
2023-07-19 26 瀏覽
星期五晚上同啲朋友喺元朗嘅芝加哥串燒酒場食晚餐,佢哋專門賣串燒小食同酒😛我哋叫咗好多串燒,有牛肉金菇卷、炭燒豬頸肉、黑豬腩肉、雞軟骨串、水牛城燒雞翼、燒茄子同埋燒鰻魚等等。最出色嘅串燒係茄子,香味好濃郁,口感滑嫩,再加上日式汁料,真係好正😍除咗串燒之外,我仲好鍾意啲車厘茄雞脾肉串同埋日式蛋包飯。前者清新脆口,後者滑嫩香甜🤩最驚喜嘅係香蔥燒半殼扇貝同埋香蔥花廣島蠔,兩款海鮮都好新鮮好juicy,再配埋香蔥油同埋日式汁料,真係好好味!😳而且份量都幾大啊!廣島蠔仲加咗香草芝士同埋啲辣椒粉,令味道更加豐富😉當然唔少得試佢哋嘅特飲,包括Little Creatures IPA同Magners Original Apple Cider。Little Creatures IPA清新易入口;而Magners Apple Cider味道濃郁,男女都好岩飲啊😛總括黎講,呢間餐廳份量大,價錢又唔貴,真係好推介啊😉

總括黎講,呢間餐廳份量大,價錢又唔貴,真係好推介啊😉
呢間酒場喺元朗別具特色,小小地方但設計得幾型格,串燒種類好多,肉類同海鮮兩樣都好多選擇。整體味道都幾好,每次都會一次過上晒點咗串燒,因為太多唔同種類,只可以揀啲特別推薦俾大家參考下~💡招牌燒法國鵝肝 $82呢個價錢真心平,忍唔住叫咗一串。鵝肝有炸粉喺出面包住,所以就咁煮緊嗰陣會縮都仲喺炸粉入面保留咗味道。味道本身唔會差,用呢種方式整串燒好好食,送酒一流!💡石燒prime牛小扒 $148牛扒煮得啱啱好,5成熟留住肉汁。食落有啲濃郁嘅肉味,好香好滑口。啲牛扒用啲特級嘅prime牛肉,質地好細緻,入口即化。!💡鹽燒鮮白鱔串 $58用新鮮嘅白鱔串燒,再灑少少鹽,令到鱔肉嘅鮮味更加突出。通常會用炭火慢慢燒烤,令到鱔肉入味。鹽燒鮮白鱔串啲美味在於佢嘅口感同味道。鱔肉質地好特別,有啲柔軟但又唔會太爛。💡Peach Mojito $89淡淡嘅粉紅色,加上薄荷葉同啲水果裝飾,賣相唔錯,底部仲有桃肉,食落甜甜地又有口感。💡Tokyo Iced Tea $ 97夏天點呢杯清新嘅cocktail就最適合,淺綠色嘅酒配上薄荷,Tequila酒精味都幾出,再配上茶味同檸檬味,解膩又refreshing!

💡招牌燒法國鵝肝 $82

💡石燒prime牛小扒 $148

💡鹽燒鮮白鱔串 $58

💡Peach Mojito $89

💡Tokyo Iced Tea $ 97
2023-07-13
時令即開生蠔 (半打) @$328: 生蠔很新鮮, 很鮮甜, 雖然不是很肥美, 而且每隻蠔都開得很完整, 很乾淨, 沒有碎了的蠔殼碎, 燒貴妃蚌 (一份) @$98: 肉質爽滑爽滑, 鮮甜鮮甜的, 燒羊架 七成熟 (一份) @$43: 可能七成熟不適合羊架, 肉質不柔軟, 牛油燒大頭蝦 (一隻) @$58: 大頭蝦是冰鮮的, 但肉質也結實的, 新鮮翠肉瓜 @$19: 爽甜~ 極品即燒乳豬 (一串) @$78: 我對此寫著 "即燒" 的燒乳豬非常失望, 因為此燒乳豬的外皮完全沒有一點的鬆脆, 不但沒有 "脆" 的口感, 而且是軟糯的, 烤魷魚 (一隻) @$20: 燒得焦香焦香的, 佐酒恩物, 炸厚切薯片 @$23: 炸得很乾身, 外層脆卜卜, 內層軟軟的, 招牌茄子燒 @$39: 茄子軟綿綿的, 滿滿的蒜蓉香氣,

時令即開生蠔 (半打) @$328:

生蠔很新鮮, 很鮮甜, 雖然不是很肥美,

而且每隻蠔都開得很完整,

很乾淨, 沒有碎了的蠔殼碎,

燒貴妃蚌 (一份) @$98:

肉質爽滑爽滑, 鮮甜鮮甜的,

燒羊架 七成熟 (一份) @$43:

可能七成熟不適合羊架, 肉質不柔軟,

牛油燒大頭蝦 (一隻) @$58:

大頭蝦是冰鮮的, 但肉質也結實的,

新鮮翠肉瓜 @$19:

爽甜~

極品即燒乳豬 (一串) @$78:

我對此寫著 "即燒" 的燒乳豬非常失望,

因為此燒乳豬的外皮完全沒有一點的鬆脆,

不但沒有 "脆" 的口感, 而且是軟糯的,

烤魷魚 (一隻) @$20:

燒得焦香焦香的, 佐酒恩物,

炸厚切薯片 @$23:

炸得很乾身, 外層脆卜卜, 內層軟軟的,

招牌茄子燒 @$39:

茄子軟綿綿的, 滿滿的蒜蓉香氣,

2023-05-17
2023-07-17 12 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖傾偈好地方,夠晒Chill,流行曲啱晒年青人,又可以睇波,飲啤酒🍻元朗聚腳好地點。凍蜂蜜生薑梳打,這款飲品呈現出濃郁的生薑香氣和甜蜜的蜂蜜味道,非常適合夏日消暑。七彩彩虹色的Cocktail非常吸引,每一層都有不同的味道,混合起來層次非常豐富。炸厚切薯片外酥內軟,口感酥脆,沾上鹽和黑胡椒粉,更是讓味蕾一次次的驚喜。招牌燒法國鵝肝是一道豐富的法式料理,鵝肝的香氣和口感非常出色,不停encore。燒新鮮秋葵的口感鮮嫩,入口即化,搭配著清爽的檸檬汁,更是讓人感受到夏日的清新。安格斯牛肉蘆筍串呈現出完美的熟度和肉質,肉汁鮮美,搭配上烤過的蘆筍,更是讓人垂涎三尺。泰式生蝦刺身的新鮮程度一流,搭配上泰式辣醬,更是增添了一份特別的風味。鹽燒雞軟骨是一道非常特別的料理,軟嫩的雞肉和酥脆的雞軟骨,呈現出完美的口感和風味。黑松露帶子的香氣和口感非常出色,搭配上鹽和黑胡椒的調味,更是讓人回味無窮。雞肉軟骨棒是一道非常有趣的料理,外層酥脆,內裡則是軟嫩的雞肉和雞軟骨,日式蛋醬充滿和風味。蒲燒原條鰻魚珍珠飯,鰻魚的口感鮮美,搭配上珍珠飯的香氣
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖

蒲燒原條鰻魚珍珠飯,鰻魚的口感鮮美,搭配上珍珠飯的香氣和口感,更是讓人愛不釋手。