芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (明雲閣)
2024-04-19 214 瀏覽
「芝加哥串燒酒場」以其精緻的串燒料理和豐富的酒水選擇,成為元朗其中一個令人難以忘懷的用餐場所。在這裡,可以品嚐到多種美味的串燒料理,同時享受到特色啤酒,為用餐體驗增添愉悅的氛圍。其中最受推崇的是招牌無骨白鱔($58)和極品即燒乳豬串($68)。無骨白鱔以其鮮嫩多汁的口感和獨特的調味成為許多食客的最愛,每一口都帶來濃郁的鱔香。極品即燒乳豬串則以嫩滑多汁的乳豬肉為主料,外皮烤得酥脆,內裡保持著豬肉的鮮美口感,令人回味無窮。接下來是蔥燒半殼扇貝($55/兩隻)和香蒜蔥花廣島蠔($32/隻)。這兩道海鮮菜品都展現了鮮美的海洋風味。蔥燒半殼扇貝烤得剛剛好,扇貝肉質鮮嫩,搭配上蔥的香氣,令人垂涎欲滴。香蒜蔥花廣島蠔則以廣島蠔為主料,經過烤制後,蠔肉鮮嫩多汁,蒜香和蔥花的調味使得整道菜更加美味。除了海鮮,串燒店酒吧還提供了一系列的燒烤菜品,如燒尖椒串($17)和韭菜燒($16)。燒尖椒串以尖椒為主料,烤制後尖椒保持了爽脆的口感,搭配上特製的調味料,辣味十足。韭菜燒則將新鮮的韭菜烤制得香氣四溢,口感鮮嫩。此外,阿波美雞肝串($25)和燒羊架($43)也是不容錯過的美味。阿波美雞肝串以新鮮的雞肝烤制而成

此外,阿波美雞肝串($25)和燒羊架($43)也是不容錯過的美味。阿波美雞肝串以新鮮的雞肝烤制而成,口感鮮嫩豐富,搭配串燒店酒吧特製的醬汁,更顯風味獨特。燒羊架則是以嫩嫩的羊肉為主料,烤至外酥內嫩,帶著微微的香料味道,絕對是肉食愛好者的最愛。

除了串燒料理,這裏還提供各式精緻的小吃,例如炸厚切薯片($23)、芝士年糕($32)和鳳梨燒($26)。炸厚切薯片炸得金黃酥脆,外層酥脆內層軟糯,口感豐富。芝士年糕則將傳統的年糕與芝士結合,烤制後芝士融化在口中,與糯米的咬勁形成絕佳的配搭。鳳梨燒則是一道清爽的甜點,烤過的鳳梨散發著香甜的氣味,口感酥脆多汁。

而我們亦點了主食黑豚扒珍珠飯($89)。這道菜以黑豚肉為主料,豬肉肉質嫩滑多汁,搭配蜜糖的甜蜜味道,使得整個菜品更加豐富且口感出眾。珍珠飯則口感QQ彈牙,與黑豚肉完美結合,每一口都能品味到豬肉的香甜和珍珠飯的獨特口感。

在酒水方面,酒吧的Chicago logo beer($88)特色啤酒是必試之選。這款啤酒以其獨特的風味和豐富的泡沫,給人一種愉悅的口感,與串燒料理完美搭配,使整個用餐體驗更加完美。

整體而言,「芝加哥串燒酒場」為您提供了一個品味極致的串燒體驗。無論您是想享受美味的串燒料理,還是尋找一個輕鬆愉悅的用餐場所,這裡都是您的不二之選。

芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
  • 招牌無骨白鱔
  • 極品即燒乳豬串
2024-02-18 541 瀏覽
年初七,過左元朗搵朋友拜年逗利是🧧揀左間串燒酒吧餐廳同佢啤一啤😄Chicago logo beer清甜既菠蘿味,好味又易入口Kirin Ichiban Draught beer white peach淡淡的白桃果蓉融入生啤當中,非常fresh 同解膩🍑 叫左一連串既串燒🤤- [ ] 鹽燒牛舌心- [ ] 極品即燒乳豬串- [ ] 燒德國牛肉腸- [ ] 黑毛豬腩串- [ ] 炭燒豬頸肉- [ ] 蜂蜜芥末鴨肉串- [ ] 風味燒雞腎串- [ ] 燒雞翼包飯- [ ] 原條茄子燒- [ ] 韭菜燒串- [ ] 半打XO醬燒廣島蠔- [ ] 燒完隻魷魚串- [ ] 鹽燒鮮白鱔串- [ ] 蒲燒鰻魚- [ ] 燒芝士年糕兩件- [ ] 燒羊架- [ ] 燒雞翼串全部串燒都非常之惹味,即燒即整,令我特別最深刻嘅係XO醬燒廣島蠔隻隻都非常肥美大隻,非常厚肉Juicy,只係$200左右就有六大隻,性價比十分之高😮✌🏻✌🏻✌🏻其次嘅就係原隻燒魷魚,只係$28就有一大隻,煙煙韌韌送啤酒係一流🫶🏻總括嚟講呢度嘅嘢食全部都十分之高質素,約埋三五知己嚟啤一啤同埋食串燒好好嘅選擇✌🏻🧧芝加哥串燒酒場有三間分店

Chicago logo beer
清甜既菠蘿味,好味又易入口

淡淡的白桃果蓉融入生啤當中,非常fresh 同解膩🍑

叫左一連串既串燒🤤

- [ ] 蒲燒鰻魚
- [ ] 燒芝士年糕兩件

- [ ] 燒羊架
- [ ] 燒雞翼串

芝加哥串燒酒場有三間分店,除咗今次我去元朗呢間之外,仲有大埔同埋中環分店,等我下次可以去其他分店再食先🤤
  • XO醬燒廣島蠔
  • 原隻燒魷魚
  • 燒羊架
  • 鹽燒鮮白鱔串
2024-02-07 396 瀏覽
同朋友啤一啤❤️‍🔥打工仔必須好好慰勞自己。雞尾酒-Margarita$89。酒精濃郁的調酒配以其清新的口感和柑橘的香氣,絕對是享受美食的完美配搭。冷盤日本磯燒鮑魚$88。新鮮的鮑魚為主角,經過磯燒的獨特烹飪技巧,展現出鮮嫩多汁的口感。伴隨著微妙的日式風味,回味無窮。蜂蜜紅棗茶$52。飲完酒要飲番啲茶,這杯茶以紅棗和蜂蜜的結合,散發出濃郁的芳香,一解酒意。燒黑松露帶子珍珠飯$118。鮮嫩的帶子和香濃的黑松露相遇,綻放出豐富的味道。每一口都充滿著奢華和濃郁,無法抗拒一口接一口。石燒prime牛・小扒$148。以嫩滑多汁的牛肉為主角,在石燒上烤製,保持了肉質的鮮美。濃郁的肉香和獨特的燒烤風味好正!許多精緻的串燒選擇,如金菇牛肉卷($28)、芝士和牛串($32)、芝上雞脾肉串($25)和黑糖雞脾肉串($24)。這些串燒菜品以新鮮的食材和獨特的調味,口感豐富。茄子燒($49)和燒大啡菇($35)。茄子經過烤製後,質地柔軟,搭配上獨特的燒烤風味,很滿足!大啡菇鮮香和每一口都帶來濃郁的菇香味道。香蔥燒蟶子皇($108)和蒜蓉牛油燒大頭蝦($116)。以新鮮的材料烹調而成,香蔥和蒜蓉的調味使得海鮮的鮮
同朋友啤一啤❤️‍🔥打工仔必須好好慰勞自己。

香蔥燒蟶子皇($108)和蒜蓉牛油燒大頭蝦($116)。以新鮮的材料烹調而成,香蔥和蒜蓉的調味使得海鮮的鮮甜更加突出。

芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖

#foodreview #instafood #foodie #foodporn #foodgasm #foodlover #foodstagram #foodphotography #foodblogger #foodgram #delicious #yummy #foodexplorer #foodinspiration #foodadventure #foodjourney #fooddiary #foodrecommendation
2024-02-06
2024-05-08 0 瀏覽
之前已經試過中環既芝加哥串燒酒場,體驗非常好,見元朗都有分店,再約住係元朗既朋友去把酒談歡!元朗店同中環感覺不太一樣,有別於中環店既熱鬧,依到有旺中帶靜好chill既氛圍。黎到緊係必點極品即燒乳豬 $59同埋鹽燒鮮白鱔串 $44!依兩款燒到外皮好香脆,乳豬肉嫩,白鱔食落則好新鮮彈牙,真係非常惹味!再黎叫左XO燒廣島蠔(半打) $156、香蔥燒半殼扇貝 $41,香蒜燒鮮鮑魚(三隻)$62 ,芝加哥既海鮮類都好新鮮!廣島蠔肉厚juicy,加埋XO醬食好特別!扇貝大粒鮮甜,鮑魚爽口彈牙,簡簡單單加蔥燒已經好好味!鳳梨燒 $20 好香甜解膩!燒娃娃菜 $13 真係唔會出錯既單品,又甜又多汁,加埋燒烤粉烤,好味到再encore !招牌茄子燒 $29,烤得剛好,茄子肉好輕易就能夠分離,食落軟嫩多汁,香氣十足!韭菜燒 $12,獨特既韭菜香氣又係令人停唔到口!烤魷魚 $15係啤酒既絕配!再沾上美乃滋醬食,令其滋味更有層次!金針菇牛肉卷 $21,牛油濃郁的香氣與金針菇的鮮味交織,搭上juicy既肥牛令人回味無窮!燒土匪雞翼 $19,比知名米線鋪既更加好味,香氣撲鼻,肉嫰多汁!Chicago Logo B

再黎叫左XO燒廣島蠔(半打) $156

Chicago Logo Beer $88 - 飲落好順口,甜而不俗,係燒物既最佳拍擋!
Rose $82 - 用Rose, Gin, Soda, Syrup溝出黎,酒味較重,酒滑到喉嚨後酒精散發出來的刺激感很爽!

芝加哥串燒酒場,唔單止有各式各樣的酒項選擇,而且難得食物同樣勁有質素,不論同另一半拍拖定同朋友聚會都非常chill!
2024-04-29 44 瀏覽
這間位於元朗的串燒店絕對是一個讓人流連忘返的好去處。走進店裡,首先映入眼簾的是舒適的酒吧風格和輕快的節拍音樂,讓人感覺放鬆愉悅。店內提供各式自調cocktail和啤酒,讓客人可以在享用美食的同時,品嚐美味的酒水。推薦食物中,燒白鱔絕對是必點之一。白鱔新鮮彈牙,經過炭火燒烤後更散發出香氣誘人的味道。另外,燒雞中翼、燒牛舌芯、燒免治雞肉棒和燒脆皮豬腩也都是店裡的招牌菜色,每一道都值得一試。特別推薦他們家的醬油燒白鱔,口感細嫩多汁,淋上特製的秘製醬油汁料理而成,帶有微微甜味和香氣十足。每一口都能感受到廚師用心料理的美味。整個用餐過程中服務員服務周到親切,讓人感受到賓至如歸的溫暖。而且價格實惠合理,絕對物超所值。如果你正在尋找一個氣氛舒適、美食精彩、服務周到的地方來度過一個愉快的晚上,這間串燒店絕對是你最佳選擇之一!走入這裡就像走進了另一個世界,在美食和音樂中盡情享受生活!

2024-04-19 20 瀏覽
🔹️芝加哥串燒酒場🔹️ Happy Friday啦,朋友最近工作太累啦想搵個地方飲下酒食串燒談心放鬆下到餐廳時天都未黑,真係第一次咁早飲酒😆此情此景真係別有一番味道餐廳有室內外位置,室外位置都好Chill 🍺Kirin White Peach🍺Kirin Rose兩杯啤酒都好有夏日fresh感覺啖啖清新花果味,順滑易入口,岩晒女仔飲飲多幾杯都唔過份架😆 🦪芝士燒廣島蠔 ($188/半打)廣島蠔肉質肥美厚實,漲卜卜既樣子好吸引表層再放上芝士輕輕燒焦表面未食已經流口水😄 🦐牛油燒大蝦 ($116/2隻)味道剛好,燒到脆卜卜 🦐泰式生蝦刺身 ($68)配上檸檬加特製醬汁,真係好惹味 🐟燒三文魚鰭外脆內多汁,香滑滿口 🍄‍🟫芝士黑松露大啡菇最喜歡有大大塊燒過既芝士鋪面還有煙肉及黑松露既搭配,非常Juicy好味 🥢拉絲水牛芝士條真係要襯熱食,仲可以拉絲呀! 仲有好幾款串燒..價格及質素都唔錯🔅招牌茄子燒🔅炭燒牛板腱,流心芝士牛肉漢堡 🔅燒汁極品牛頸脊 ,牛油果豚肉燒 🔅明太子玉子燒,燒娃娃菜,燒土匪雞翼
🔹️芝加哥串燒酒場🔹️

Happy Friday啦,朋友最近工作太累啦
想搵個地方飲下酒食串燒談心放鬆下
到餐廳時天都未黑,真係第一次咁早飲酒😆
此情此景真係別有一番味道
餐廳有室內外位置,室外位置都好Chill

🍺Kirin White Peach
🍺Kirin Rose
兩杯啤酒都好有夏日fresh感覺
啖啖清新花果味,順滑易入口,岩晒女仔飲
飲多幾杯都唔過份架😆

🦪芝士燒廣島蠔 ($188/半打)
廣島蠔肉質肥美厚實,漲卜卜既樣子好吸引
表層再放上芝士輕輕燒焦表面
未食已經流口水😄

🦐牛油燒大蝦 ($116/2隻)
味道剛好,燒到脆卜卜

🦐泰式生蝦刺身 ($68)
配上檸檬加特製醬汁,真係好惹味

🐟燒三文魚鰭
外脆內多汁,香滑滿口

🍄‍🟫芝士黑松露大啡菇
最喜歡有大大塊燒過既芝士鋪面
還有煙肉及黑松露既搭配,非常Juicy好味

🥢拉絲水牛芝士條
真係要襯熱食,仲可以拉絲呀!

仲有好幾款串燒..價格及質素都唔錯
🔅招牌茄子燒
🔅炭燒牛板腱,流心芝士牛肉漢堡
🔅燒汁極品牛頸脊 ,牛油果豚肉燒
🔅明太子玉子燒,燒娃娃菜,燒土匪雞翼

2024-04-18 23 瀏覽
有時放假都會好想同朋友飲返杯,傾下計,放下負!🤪之前嚟過呢間酒吧,覺得串燒都幾好味,所以帶朋友再嚟!.「極品即燒乳豬串」$68🍽️:我真係第一次食串燒係可以有乳豬食!😂有驚喜!外脆內軟!「原隻魷魚串」 $28🍽️: 燒得啱啱好,唔會太乾身,調味粉落得適中,鍾意😊「牛油帆立貝串」 $38🍽️: 大大粒、啖啖肉,加埋燒汁好惹味!「脆炸雞軟骨」 $68🍽️: 呢個配酒一流!香脆可口!😆「招牌茄子燒」 $42🍽️: 鍾意食串燒嘅人通常都會鍾意呢個燒茄子,因為茄子肉配上孜然粉,真係無得輸!😂「Chicago logo beer」 $78 右「KIRIN-White Peach」 $75 左🍽️: 兩款都好易入口,女仔都啱飲!右邊嗰杯有淡淡菠蘿香!👍🏻
有時放假都會好想同朋友飲返杯,傾下計,
放下負!🤪
之前嚟過呢間酒吧,覺得串燒都幾好味,
所以帶朋友再嚟!
「極品即燒乳豬串」$68
🍽️:我真係第一次食串燒係可以有乳豬食!😂
有驚喜!外脆內軟!

「原隻魷魚串」 $28
🍽️: 燒得啱啱好,唔會太乾身,調味粉落得適中,鍾意😊

「牛油帆立貝串」 $38
🍽️: 大大粒、啖啖肉,加埋燒汁好惹味!

「脆炸雞軟骨」 $68
🍽️: 呢個配酒一流!香脆可口!😆

「招牌茄子燒」 $42

「Chicago logo beer」 $78 右
「KIRIN-White Peach」 $75 左
2024-04-17 14 瀏覽
因為病左幾日冇胃口想食香口野.同朋友去食串燒Chicago 不是第一次去之前在中環已經食過.所以不陌生最愛飲啤酒今次試下新啤酒Chicago logo Beer味道帶甜易入口.女生比較啱口味但對於我酒鬼來說比較清新因為易入口,好易飲晒後, 先黎燒乳豬.中環食過. 不過味道一般今次外形燒好靚.外脆內嫩不韌…亦不肥膩太肚餓叫左燒汁年榚加京蔥同 大咖啡菇大咖啡菇內藏煙肉有煎過, 香口不太咸味因為太肚餓. 估不到.有飯食鹿兒島A5肉眼珍珠米.A5肉眼細細塊. 肉嫩多汁. 加燒汁.配飯一流。仲要 日本米加飯素味道更出食肉多左D叫了3次燒京蔥真係好正仲有露筍好夠味. 反而燒尖椒串小心食到籽好辣芝士 年榚同燒汁年榚比較來說 較淡口燒牛油果做法比較特別自己較愛做沙律食法再飲另一啤酒,亦係最愛的.Kirin-original下次同HONEY 食宵夜都可以黎飲酒吹水
因為病左幾日

冇胃口

想食香口野.

同朋友去食串燒

Chicago 不是第一次去

之前在中環已經食過.

所以不陌生

最愛飲啤酒

今次試下新啤酒
Chicago logo Beer

味道帶甜易入口.

女生比較啱口味

但對於我酒鬼來說

比較清新

因為易入口,
好易飲晒後,

先黎燒乳豬.

中環食過. 不過味道一般
今次外形燒好靚.
外脆內嫩

芝士 年榚

同燒汁年榚比較來說 較淡口燒牛油果做法
比較特別

自己較愛做沙律食法

再飲另一啤酒,亦係最愛的.
Kirin-original下次同HONEY 食宵夜
都可以黎飲酒吹水
2024-04-08
2024-04-17 9 瀏覽
🍺 Samuel Adams 呢間酒場有All day beer ,全日啤酒買一送一🍻唔洗等夜晚happy hour😍平均一杯drought beer 🍺都係三十幾蚊,即刻叫左杯Samuel Adams ,入口有陣淡淡花香味🌸都幾岩女仔飲。唔單止啤酒好飲,啲串燒都好好食😋🍢 脆炸雞軟骨飲啤酒緊係要配返啲脆口小食,雞軟骨外層酥脆,內裡爽口,簡直食唔停呀😋🦪 燒廣島蠔廣島蠔又大隻又鮮甜,食完忍唔住又encore多隻,正😍🫓 燒雞泡魚干燒得幾香口,煙煙韌韌,佐酒一流🍻🍆 燒茄子燒茄子係精選~蒜味十足,入口軟嫩,調味夠哂惹味🤤🐤 蜜蜂芥末鴨肉串講到明叫串燒場,飲酒當然要試下呢度啲串燒🍢今次叫咗鴨肉加芥末,其他串燒店比較少見到,一於試試佢,估唔到又幾夾!好食🥰🦑 原隻魷魚串呢度有大大隻魷魚🦑仲燒得好彈牙,帶少少辣,幾開胃😋🐮 鹽燒牛舌心一向喜愛牛舌,無論打邊爐定燒肉都係必點之選!而呢個燒牛舌心就燒得好嫩滑,好驚喜🫨🦪 蔥燒半殼扇貝灑上蔥粒炸蒜,加上扇貝既鮮甜,豐富左成個味蕾同口感🕺🏻

🍺 Samuel Adams

🍢 脆炸雞軟骨

🦪 燒廣島蠔
廣島蠔又大隻又鮮甜,食完忍唔住又encore多隻,正😍

🫓 燒雞泡魚干
燒得幾香口,煙煙韌韌,佐酒一流🍻

🍆 燒茄子
燒茄子係精選~蒜味十足,入口軟嫩,調味夠哂惹味🤤

🐤 蜜蜂芥末鴨肉串

🦑 原隻魷魚串
呢度有大大隻魷魚🦑仲燒得好彈牙,帶少少辣,幾開胃😋

🐮 鹽燒牛舌心

🦪 蔥燒半殼扇貝
灑上蔥粒炸蒜,加上扇貝既鮮甜,豐富左成個味蕾同口感🕺🏻

• 鹽燒牛舌心
  • 串燒
2024-04-15 19 瀏覽
難得有柴可夫車我入元朗兜風,我哋就順路來咗芝加哥串燒酒場happy hour。😚😚原來日光日白坐係度歎啤酒食串燒都幾歎喔🤣🤣,呢度嘅啤酒happy hour做緊買一送一,我哋叫咗chicago logo beer。我本身唔太好啤酒嘅,因為覺得有啲苦苦地。但店員推薦呢隻啤酒又幾好飲喔😍,飲落係有陣清甜嘅感覺,好舒服😚😚,配串燒一流啊,好啱女仔飲。呢度最令我驚喜嘅係有好多好特別嘅串燒食,估佢唔到竟然有燒魚泡😂😂😂,玩到咁刁鑽,點夠你來啊~😂😂😂 仲有燒淮山,燒龜苓膏😂😂😂,有無諗過食串燒都可以清熱解毒啊?呢度幫到你啊~🤣🤣🤣老老實實,個燒淮山真心好好食,我差啲想order十串啊😂。佢哋除咗下火嘅串燒,肉類都好出色咖😉 特別係燒乳豬、燒白鱔、燒紙鶴雞皮…呢啲係必點咖😍。估唔到乳豬用串燒方式來燒都可以好好味,即叫即燒,上枱即食,果種鬆脆感真係一試難忘啊~😍😍😍 呢度嘅白鱔除咗有平時經常食到款式外,仲有一款叫無骨白鱔,係咪聽個名都開心呢~😚😚啖啖肉嘅脆皮白鱔,入口爆汁,充滿香味~😍😍真係好開心咖~紙鶴雞皮燒到好似豬肉紙咁又薄又脆,好香口,一啖啤酒一啖雞皮好滿足~😍😍😍下次可以揀宵夜時間過來啤一啤

下次可以揀宵夜時間過來啤一啤,三五知己傾下計relax下,呢度係個好好嘅選擇~🥰🥰

2024-04-08 34 瀏覽
呢間係我吃過咁多間串燒中最多的,有牛類,豬類,鳥類,羊肉類,蔬菜類,海鮮類等….. 計埋有超過一百款不同的串燒,呢間係主打串燒和酒精飲品,環境不錯,有特大電視可以睇波,而且bar台一邊的高櫈係梳化位!見到咁多款不同串燒,緊係要試多啲不同的嘢啦😚吃完之後,有幾款特別推介,燒龜苓膏,大家冇睇錯,真係燒龜苓膏😂雖然最初覺得有啲怪,但我一向都喜歡試新嘢,食落去好好味,勁似龜苓膏味,食落去幾煙靭,上面有少少煉奶,先甜後苦😜燒乳豬串,平時乳豬飯就食過,乳豬串第一次食,又不錯喎,燒到好脆燒東星班柳:魚味好新鮮招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆明太子玉子燒:平時玉子燒通常卷幾層去煎,呢個燒埋,四邊角都脆,而且更香招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾另外仲叫左比較少有的羊西冷,牛胸爽,牛板鍵,鮮淮山.. 即叫即燒😋仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋 另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂

燒東星班柳:魚味好新鮮

招牌紙鶴雞皮:呢個同平時食的雞皮又不同,好薄而脆

招牌雞皮墨魚滑,呢個配搭又幾夾

仲有牛仔骨,牛舌,鵝肝,鰻魚.. 都好好味😋

另外叫咗兩杯麒麟啤酒,一杯加咗白桃果蓉,又幾好飲喎😋

廁所都幾乾淨,但不見有垃圾筒😂
2024-04-07
2024-04-04 43 瀏覽
失望,環境氣氛幾好,酒都好,價錢又唔算貴,三五知己聚餐傾計一流,但係好可惜串燒係凍既,結果我同朋友第二日就肚柯,仲係柯水果種,又發埋燒,未必會再幫襯,就算幫襯都只會叫樽裝啤酒作為一間負責任嘅食肆,最低限度都要確保食物質素屬安全水平,我明白最近天氣較悶熱,食物變壞既速度相對較快,但正正係呢個原因,更加須要注意品質,我同朋友都非常之失望,因為一直以來都好期待呢類型嘅餐廳進駐元朗,但今次嘅體驗好差,失去信心
2024-04-03
妹妹最近迷上左飲啤酒🍻 餐廳以酒吧風格🪩 環境暗暗地 空間都幾大 食物以串燒為主🍢🍡 種類都好多 因為好晏先食晚餐太肚餓一口氣嗌左好多野食😋Chicago logo beer🍺 酒味唔系好重又甜甜地 妹妹飲完一啖又一啖 勁快飲左大半杯 面都紅曬😳香蒜蔥花廣島蠔🦪 香蔥燒聖子皇蒜味香濃加上蠔味 簡直系perfect match!😍 聖子大大只又啖啖肉 肉質都好爽口😋安格斯牛肉蔥串 安格斯牛肉露筍串 風味羊肉串 孜然燒羊腩 燒汁極品牛頸脊 椒鹽極品肥牛 黑毛豬腩串 咖哩魷魚串 鹽燒雞軟骨 雞肉軟骨棒🍢🍡識食串燒 一定會食雞軟骨 勁鐘意軟骨爽脆既口感🥰安格斯牛肉露筍串🥩 安格斯牛肉好香 油香味滲入曬露筍 咬落香口又爽脆 大推!👍🏻黑毛豬腩🥓 脆卜卜又好香油脂味 但唔會好膩😋雞肉軟骨棒 肉質軟熟 另外可以點啲甜甜地既醬汁一齊食😍蜜汁燒黑豚肉 招牌無骨白鱔 韭菜燒 汁燒京蔥串 一口和牛串 鳳梨燒黑豚肉🥓 用蜜汁燒完一樣好juice 又甜甜地👍🏻👍🏻鱔肉🐟 多汁香滑 但唔會腥 韭菜味濃郁又多汁燒鳳梨🍍 酸酸甜甜 好開胃牛油大頭蝦 極品即燒乳豬 烤魷魚大頭蝦🍤 啖啖肉 蝦膏好香牛油味同多膏🧈乳豬皮卜

Chicago logo beer🍺

牛油大頭蝦 極品即燒乳豬 烤魷魚
大頭蝦🍤 啖啖肉 蝦膏好香牛油味同多膏🧈
乳豬皮卜卜脆 乳豬肉仲入口即溶又唔會油膩🫣
2024-03-29 39 瀏覽
夜晚一個人無聊。附近搵到呢間有得食串燒。嘢食種類都幾多對於一個人。有300 mL嘅清酒,亦都好適合我就普普通通嗌咗少少串燒同埋一支300 mL嘅一酎一景店氣氛都唔錯
在這次的餐廳體驗中,我們決定將我們的經驗分享給大家,希望能夠幫助其他消費者做出更明智的選擇😉這家餐廳的環境讓人感覺像是在一個酒吧裡,雖然這種氛圍有其獨特的魅力,但在我們的體驗中,它似乎並未帶來額外的愉悅😕。對於一個餐廳來說,氛圍是非常重要的一部分,它不僅影響消費者的體驗,也直接影響到他們的評價。我們的晚餐從一開始就帶來了不順利的感覺。餐廳的乾淨度並不高,甚至在整晚的餐飲中,我們的手腳都被蚊咬致紅腫🥲。這種情況對於一個餐廳來說,是非常不理想的,因為它直接影響到消費者的舒適度和體驗品質😮‍💨。在菜單上,我們期待著各種美味的食物,但實際上,我們很難吃到我們期待的味道🥺。白鱔帶著酸味,牛舌未熟透,燒蠔無味,這些都是我們在這次體驗中遇到的問題😤。然而,有一些菜品卻讓我們留下了深刻的印象,如香草雞翼和豬腩肉,這些都是我們在這次體驗中最滿意的部分😃。儘管我們的體驗並不理想,但我們仍然認為這家餐廳的價格是合理的。然而,這並不能掩飾我們對這次體驗的不滿。我們對這家餐廳的高分評價感到困惑,因為我們的體驗與其他消費者的體驗並不相同。我們希望這次的分享能夠幫助大家做出更明智的選擇,並且鼓勵大家在選擇餐廳時,不

我們希望這次的分享能夠幫助大家做出更明智的選擇,並且鼓勵大家在選擇餐廳時,不僅僅看著評分,也要考慮到餐廳的環境、乾淨度和菜單的味道等多方面的因素。我們相信,一個好的餐廳不僅僅是有高分的評價,更重要的是能夠提供一個愉快的體驗🤔。
  • 串燒