2024-04-22 8 瀏覽
譚仔三哥米線 (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓410號舖之前喺調景嶺食過嗰間,蒜泥白肉好似俾人食咗啲先拎出嚟咁,嚟到荃灣廣場呢一間終於回復正常。麻辣10小嘅麻辣味好香,下次可以試吓再食辣啲。蒜泥白肉多蒜泥真係好正,啖啖都係蒜頭嘅味道,不過第二朝都唔想問返自己浸味。
譚仔三哥米線 (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓410號舖

麻辣10小嘅麻辣味好香,下次可以試吓再食辣啲。
2024-04-21 3 瀏覽
原本見到就好像食👀因為本人一直都好鍾意食酸菜 而佢出左呢個湯底就更加知道要食 今日放工去左幾間分店 終於去到呢間搵到無缺貨 試完第一啖 開始覺得有D奇怪 食多幾啖就黎料 事先聲明本人平時都食得幾重口味下 但呢一碗真係鹹到懷疑人生😵‍💫 佢係鹹到好似飲緊海水 😰 我估係個鴨胸肉搞到成碗嘢鹹哂 🫨 我加左杯水溝淡碗湯都仲係鹹到嗌救命 🙏🏻但D餸係幾足料 唔知係廚師問題定呢碗嘢真係咁伏 希望三哥會改善問題😔
酸菜好Duck  Duck米線
2023-09-29 168 瀏覽
每個星期起碼去食三哥2-3次,今次食下午茶,order左腩肉豆卜米線麻辣5小,小食係麻辣豬耳+蒜泥白肉,冰檸茶(凍飲狗加$3)$46,米線份量雖然少但係仲有2個小食,所以都夠飽

1.員工安排坐位不當:其他客人1個人坐6人枱 我地7個人坐4人枱 並且要求我哋分枱坐 2.落單及出餐速度慢:向店員要求落單但被拒 聲稱轉個頭先 但等咗好耐都未有人落單 並且出餐速度極其慢 3.員工態度惡劣:我地7個人坐4人枱 諗住拍埋張二人抬組成六人枱 但員工反白眼並搖頭,幾個人一齊叫囂話唔可以咁做 咁冇人幫我地處理件事 明明隔離三張大檯都只坐一個人😮‍💨我明白打工的不易 但同樣都係打工嘅 你地食飯就大圓檯 我地就要分檯坐至於仲要俾你地冷言冷語??試問這是一個員工應該做的?以後六個以上黎食都自動分檯坐? btw 啲新湯底優化下 鹽唔洗錢? 咁鹹俾邊個食? 定係新型套路逼我地叫杯淡水阿華田野飲解渴?🥹

試問這是一個員工應該做的?
以後六個以上黎食都自動分檯坐?

2023-09-23
團年飯
  • 鹽水日本拉麵
2023-08-20 75 瀏覽
試吓新出三哥下午茶,星期日下午仍不多人。叫4餸豬皮,雞肉,腩肉和魚片頭加凍檸茶。QR code 落單要用app,吾想裝app找阿姐用專用機落,但仍落錯單。湯底只有麻香冇乜辣味,不夠熱,可能下午茶,豬皮腩肉薄而細塊。連埋優惠卷付$31,叫做okay。
2023-08-13
用餐優惠
優惠券
2023-07-18 80 瀏覽
總是有鋪三哥癮的我, 由好多年前麻辣10小食起, 到而家開始食麻辣4小🤞😆今日lunch黎到, 等左大約15mins有位, 用手機app落order, 用埋佢個會員$60-$6, 都幾抵食😁黎到三哥雞肉係必叫的, 再加木耳, 平時食開麻辣4小嘅我, 今日膽粗粗嘗試挑戰一下食麻辣2小辣, 米線一到, 即呷一口湯底, 麻辣嘅辣勁慣時湧上後腦😆湯底睇得出辣嘅顏色多左好多😂😂雞肉都平時一樣嫩滑, 發揮出色👍木耳爽口, 據說木耳都係健康食物, 有助降低壞膽固醇, 偽健康嘅我都係會必叫😆

2023-07-07 56 瀏覽
終於等到譚仔三哥米線進駐荃灣廣場,在附近的上班族不用走到荃新天地分店了。雖然分店已很多但在荃灣廣場有新店開幕當然要試試,新開幕當然有優惠給予大家⋯就係購買自選2餸送1個餸優惠,外買自取還可追加$12-$23有個小食+飲品!每逢星期三都有一個素食推廣,大家可以用優惠價$40惠顧素過小橋米線配菇菌湯⋯菇菌湯很濃郁/餸菜都幾多!我吃過後都滿飽口福,低食👍若想不到食什麼就可以試試這個!味道方面我覺得不太難食但可以接受,還可以因應自己口味選擇辣度增加刺激感~而且價格方面都相當大眾化/合理⋯
而且價格方面都相當大眾化/合理⋯
2023-01-29
  • 素過小橋米線配菇菌湯
  • 三花青潤綠茶
  • 青瓜
2023-02-25 183 瀏覽
新開張無耐 緊係要試食下🫢由於每間譚仔既味道 都會有出入 第一次食 唔敢叫太辣🍴魚腐米線 🍜 麻辣小辣🌶️ 多麻米線正正常常啦 唔會太淋今次叫左多麻 終於食到少少以前既譚仔味但始終都係食唔到 成個口都麻痹嘅感覺而且湯底偏咸 味精好重 愈食愈口渴🥵🥵🍴土匪雞翼 (大)正常水準🍴蒜泥白肉蒜蓉泥一次比一次少....以前日日食譚仔 都覺得無問題依家真係搞唔掂....價錢⬆️ 份量⬇️ 味道⬇️ 每食完一餐 就再減少啲興趣...👎🏿👎🏿👎🏿

新開張無耐 緊係要試食下🫢
由於每間譚仔既味道 都會有出入
第一次食 唔敢叫太辣

🍴魚腐米線 🍜 麻辣小辣🌶️ 多麻
米線正正常常啦 唔會太淋
今次叫左多麻 終於食到少少以前既譚仔味
但始終都係食唔到 成個口都麻痹嘅感覺
而且湯底偏咸 味精好重 愈食愈口渴🥵🥵

🍴土匪雞翼 (大)
正常水準

🍴蒜泥白肉
蒜蓉泥一次比一次少....

以前日日食譚仔 都覺得無問題
依家真係搞唔掂....
價錢⬆️ 份量⬇️ 味道⬇️
每食完一餐 就再減少啲興趣...👎🏿👎🏿👎🏿

下午茶
2023-02-04 120 瀏覽
叫咗酸辣湯底完全唔係平時食開既味道唔係譚仔三哥味道都算,仲係超級之咁難食成碗食咗一半都無就放棄!走既時間,成個口仲係嗰陣好難食既味道即刻去買咗杯咖啡沖翻走佢完全唔明,唔係應該有standard材料包出架咩點解可以相差得咁勵害?
叫咗酸辣湯底
完全唔係平時食開既味道
唔係譚仔三哥味道都算,仲係超級之咁難食
成碗食咗一半都無就放棄!

走既時間,成個口仲係嗰陣好難食既味道
即刻去買咗杯咖啡沖翻走佢

完全唔明,唔係應該有standard材料包出架咩
點解可以相差得咁勵害?
2023-02-04
2023-02-01 108 瀏覽
譚仔三哥越開越多分店 終於喺荃灣西附近再開多一間 荃灣廣場新分店非常之就腳 所以唔使再去Citywalk嗰間~新店裝修風格比起city walk 更靚更有style 🤟🏻個日4點試業 成功做左第001個客🤣🔹豬肉竹笙麻二小多麻走九牙$45可能岩岩開業 質素仲未係好穩定 ,整體上碗米線都okay既 除左湯底味道偏淡小小 同豬肉overcook左 煮到老身左 無左平時爽口 變左煲湯瘦肉咁🤣🫢🔹外賣優惠🥡 口水汁皮蛋 +凍檸茶🍋$17平時食開尖椒皮蛋 但落order既時候話未有🥲所以叫左口水汁 皮蛋無平時咁靚 完全唔溏心🥲仲有一陣好重既鹼味 不過呢陣味鐘唔鐘意就見人見智 我就唔ok🥲

🔹豬肉竹笙麻二小多麻走九牙$45

🔹外賣優惠🥡 口水汁皮蛋 +凍檸茶🍋$17