2024-03-06 529 瀏覽
米線關注組推介嘅米線,梗係要試下,呢間最近仲喺北角開埋分店,所以應該幾受歡迎今次試佢紅磡總店,星期六晚去到好多熱門配料都已經售罄,好彩都仲試到唔少推薦菜。我同朋友每人叫咗碗米線同小食,share試下多啲嘢🌟酸辣小鍋米線- 秘製腩肉- 雞翼- 爽口魚片頭- 蘿蔔酸辣米線有酸菜、韭菜、芽菜、炸醬、香葱,辣度我揀咗小小辣,好易入口,而酸味好濃,但帶有後勁嘅甜味,有啲似蘿蔔嘅清甜味,未食過咁嘅味道,幾特別。配料方面,我幾推薦蘿蔔同腩肉,因為蘿蔔冇渣兼炆得好淋好甜,而腩肉好入味而且唔肥🌟麻辣小鍋米線- 豬軟骨- 鮮製魚皮餃- 蘿蔔- 豬紅麻辣米線有韭菜、芽菜、炸醬、香蔥,而湯底除咗有蘿蔔果種清甜味,仲有好香嘅麻辣醬味,非常惹味!我個人覺得麻辣比酸辣更出色🌟雞絲山呢碟好多人叫黎打卡,因為碟仔裝住滿到瀉嘅雞絲,望落好澎湃,點少少醬油當做多個米線配料都唔錯🌟皮蛋豆腐呢個係預期嘅味道,但佢個汁做得幾好,唔太鹹,連埋汁一啖咁食係幾好味整體黎講,呢間米線嘅湯底同配料都幾出色,如果未食過呢間嘅就千祈唔好錯過

🌟酸辣小鍋米線

皮蛋豆腐

2024-03-02
雞絲山
皮蛋豆腐
【土瓜灣捐窿捐罅|🍜大推青花椒麻濃湯米線】🐨青花椒麻濃湯米線 $33推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️青花椒麻濃湯一啖飲落去,飲到少少辣青椒味,但就唔辣口只有少少麻嘅餘韻~ 清香得黎有平時麻辣湯嘅後勁👍🏻呢幾日凍冰冰,淨係飲啖湯都覺得好暖胃~米線係小編鍾意比較腍身嘅款式,吸晒湯底嘅滋味!.🐨豬軟骨 滷水雞翼 各$10推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️兩款都勁好食,好襯青花湯底。兩款配料都滷得好入味、好淋身~豬軟骨骨髓位都唔會好硬,滿滿骨膠原嘅感覺☺️滷水汁甜甜地,滷到連軟骨都可以食埋,襯落湯底度甜甜辣辣咁好特別~.🐨雞絲 $10推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐雞絲份量非常之多鋪滿咗大半兜嘅米線面,好嫩滑啖啖肉好滿足!略為乾身不過浸埋湯食反而吸返湯底湯味,俾米線更加掛汁,大大提升咗口感同味道!.🐨紫菜 $8推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️同樣份量超級多,小編平時食米線好少會加紫菜,係朋友推介嘅~真係一試難忘!吸盡晒湯底嘅花椒麻味,夾住米線一齊食,口感豐富滋味~.🐨蒜泥白肉 $27推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐一兜小食,大約有15、6片,每片都唔算薄,肉質係偏硬身,有口感,夾埋蒜泥食,好有韓式燒肉感受,兩個人share食都覺得好飽... 而且佢哋係用特色嘅紅色蒜泥,

【土瓜灣捐窿捐罅|🍜大推青花椒麻濃湯米線】
🐨青花椒麻濃湯米線 $33
🐨豬軟骨 滷水雞翼 各$10
🐨雞絲 $10
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
🐨紫菜 $8
🐨蒜泥白肉 $27
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
一兜小食,大約有15、6片,每片都唔算薄,肉質係偏硬身,有口感,夾埋蒜泥食,好有韓式燒肉感受,兩個人share食都覺得好飽... 而且佢哋係用特色嘅紅色蒜泥,唔會好辣反而係更突出蒜香~
-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
貴緣小鍋米線
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
  • 蒜泥白肉
  • 豬軟骨
有位同學叫我一定要去食呢間米線關注組第一位🥇我早幾星期特登過嚟,結果佢無開門,真係激死我。今日再戰,終於有開!一入到鋪頭已經有一陣好香嘅酸辣味,呢度用qr code落單,麵底$31,再逐個餸加,仲可以選擇辣度、酸度、麻度、芽菜、蔥、麵嘅份量。又照顧得幾周到。🔸 秘製麻辣湯米線,小小辣、多麻、秘製腩肉-微辣、墨魚丸、蘿蔔、雞肉絲(💰68)🔸 招牌酸辣湯米線少粉,小小辣、多酸、多芽菜、魚片頭、鹵水雞翼(💰50)兩碗麵一黎到已經超香,特別係麻辣湯嘅麻香,真係香氣撲鼻!酸辣湯嘅酸味都好醒胃,食慾大增🤭我較喜歡酸辣,老公較喜歡麻辣!佢每種配料都幾高品質。蘿蔔超甜,腩肉同雞翼好入味,魚片頭又夠彈牙喎。的確唔錯!🔸 甜酸齋(💰24)(7/10)🔸 涼拌青瓜 (💰24)(7.5/10)呢度嘅小食都算大碟!甜酸齋嘅甜味較重,如果酸啲更佳。青瓜係酸辣再加蒜蓉味道,食完咁大碗辣濃味嘅麵,當然要清新一下啦!呢度雖然店舖細細,但米線出色👍🏻下次再黎食過,希望唔好又摸門釘啦🙄Overall評分: 8/10😋

🔸 甜酸齋(💰24)(7/10)
🔸 涼拌青瓜 (💰24)(7.5/10)

Overall評分: 8/10😋

• 甜酸齋
  • 招牌酸辣湯米線
一路支持開,但係今次等左成個鐘都拎唔到外賣,只係一路出黃色外賣app同堂食,成村人要企係門口等個外賣,如果做唔到不如唔好接單啦落單時都唔會提醒客人要等,同時間入去嘅堂食客人食完走都未到我拎外賣,花錢真係買難受,尊重你地小店逐碗出需要等待,但你地都冇尊重你地客人,叫左雞絲9個字之後先同我講冇,下?咩事呀,煮左9個字你先知冇果樣食材?唔早啲講? 錢就你搵,我就企係到白等?你有冇諗過咁既天氣你既客人等到身水身汗,奉勸見字既各位有時間先好落單,永久blacklist

外賣自取
2024-05-06 0 瀏覽
 之前係荃灣食一間小鍋米綫都好好食,呢閒係表妹推薦既,門口牌牌擺著堅持多年手藝,絕不取巧,走心,自選湯底,湯底會有固定配菜,面底、辣度、喜好都可以揀,然之後揀自己中意既肉或者菜,價錢不一,分量都幾大,湯底好正,唔係濃到好膩,麻辣湯底好香少少痲,好味~係,豆漿都唔錯,解辣
一句講哂,難食過譚仔點左個酸辣米線中辣多酸,雞絲,腩肉,魚片頭一黎到,試左個湯先,個湯底同清湯一樣,辣同酸完完全全分開既再試下個雞絲,又醒又臭,腩肉個味又怪,魚片品同譚仔無分別碗野我食左一啖,比錢走左,完全垃圾,請勿再吹奏
一句講哂,難食過譚仔
點左個酸辣米線中辣多酸,雞絲,腩肉,魚片頭
一黎到,試左個湯先,個湯底同清湯一樣,辣同酸完完全全分開既
再試下個雞絲,又醒又臭,腩肉個味又怪,魚片品同譚仔無分別
碗野我食左一啖,比錢走左,完全垃圾,請勿再吹奏

2024-04-02 34 瀏覽
紅磡食米線,來到呢間超爆場既貴緣小鍋米線🍜試試,新嘗試新口味,也帶來新驚喜。小店雖然不大,但真係超爆場,滿場full, 拿到位後就拿拿臨點野食。呢度出名米線🍜,我們都點左自己鍾意食的米線款式,仲有D小食喔。1. 鮮茄小鍋米線🍜,加了扎肉,炸響鈴,甜酸齋,豬紅 加了這麼多菜 超級豐富才$692. 麻辣小鍋米線🍜,我喜歡吃辣,小小辣試試水溫,還好不算太辣,也加了秘制腩肉,肥牛,炸醬和豬紅 也是$69搞定小食: 蒜香🧄醬油雞翅$27 雞翅是單骨雞翅,味道👅不錯喔娃娃菜油菜$13 新鮮健康,吃點蔬菜🥬可解辣喔。另外也有不同飲品,來罐特別的可樂leom coke ,還有出名的豆漿,也不錯喔
小食: 蒜香🧄醬油雞翅$27 雞翅是單骨雞翅,味道👅不錯喔
娃娃菜油菜$13 新鮮健康,吃點蔬菜🥬可解辣喔。
2024-01-13
呢間米線位於土瓜環崇潔街嘅小巷~主打唔同湯底嘅米線~用電話掃qrcode落單 可以揀辣度同要求多蔥等等 非常客製化!———————————————🍜招牌酸辣湯米線 ($31)+豬軟骨/秘製腩肉/滷水大腸(+@$10)酸辣湯原本有炸醬、酸菜、韭菜、芽菜、香蔥可以係app要求走原定配料湯底可揀辣度 今次揀左小辣酸辣味道頗濃郁 所以食落都好開胃😋豬軟骨同大腸都好入味 腩肉係薄切 冇乜肥肉 食落清爽!三款配料都同酸辣湯好夾!🍜豬骨鮮濃湯紅薯粉($29)+螺旋藻/冬菇皇/肥牛 ($9/9/10)螺旋藻份量十足 軟硬度適中有口感紅薯粉份量都好多~冬菇皇大粒而入味!🧄蒜香醬油雞翼($27)雞翼係冷盤 蒜香味真係非常重 十分惹味 而且拆左做單骨 食落好方便!🥢孜然涼皮條($27)孜然味啱啱好涼皮條係硬而帶點煙韌係口感幾特別嘅小食!🥛杯裝豆漿($9)/雀巢檸檬茶($8)———————————————☺︎ 環境: 7/10 ☺︎ 服務: 8/10☺︎ 會想再食:8.5/10———————————————店家資訊✎ 店名: 貴緣小鍋米線 ✎ 地址: 紅磡崇潔街20號地舖✎ 其他分店:北角—————————————
呢間米線位於土瓜環崇潔街嘅小巷~
主打唔同湯底嘅米線~
用電話掃qrcode落單
可以揀辣度同要求多蔥等等 非常客製化!
———————————————
🍜招牌酸辣湯米線 ($31)
+豬軟骨/秘製腩肉/滷水大腸(+@$10)
酸辣湯原本有炸醬、酸菜、韭菜、芽菜、香蔥
可以係app要求走原定配料
湯底可揀辣度 今次揀左小辣
酸辣味道頗濃郁 所以食落都好開胃😋
豬軟骨同大腸都好入味
腩肉係薄切 冇乜肥肉 食落清爽!
三款配料都同酸辣湯好夾!

🍜豬骨鮮濃湯紅薯粉($29)
+螺旋藻/冬菇皇/肥牛 ($9/9/10)
螺旋藻份量十足 軟硬度適中有口感
紅薯粉份量都好多~
冬菇皇大粒而入味!

🧄蒜香醬油雞翼($27)
雞翼係冷盤 蒜香味真係非常重 十分惹味
而且拆左做單骨 食落好方便!

🥢孜然涼皮條($27)
孜然味啱啱好
涼皮條係硬而帶點煙韌
係口感幾特別嘅小食!

🥛杯裝豆漿($9)/雀巢檸檬茶($8)

☺︎ 環境: 7/10
☺︎ 服務: 8/10
☺︎ 會想再食:8.5/10

店家資訊
✎ 店名: 貴緣小鍋米線
✎ 地址: 紅磡崇潔街20號地舖
✎ 其他分店:北角
  • 蒜香醬油雞翼
❤️《土瓜灣隱世足料抵食米線》— 貴緣小鍋米線🍲平時唔會行開呢頭既我,見到呢間係隱世小店而且材料十足,所以一於專登過嚟食!😛🍲麻辣小窩米線 (小小辣、金菇、螺旋藻、炸響鈴、手打魚腐)湯底好好味,麻同辣味道適中,本身睇落好似好辣咁,但食落小小辣比譚仔三哥10小辣辣少少😋所有材料都好吸味,份量又多,最鍾意食螺旋藻同炸響鈴😙💛🌶️麻辣小窩紅薯粉 (小辣、滷水雞翼、金菇)個紅薯粉好煙靭彈牙好qq😍😍似五小辣🙌🏻金針菇好入味、滷水雞翼出色!🐥貴緣雞絲火山入面加咗榨菜片,口感豐富🙈🐤重慶口水雞翼夠晒麻辣,充滿麻麻辣辣嘅雞翼🫶🏻我哋仲嗌咗兩支豆漿,一邊飲一邊食,一流💛☻味道:8.5/10☻環境:7/10☻服務:7.5/10☻價錢:9/10☻回頭率:80%☻人均消費:$100內📍貴緣小鍋米線 (紅磡) 紅磡崇潔街20號地舖📍貴緣小鍋米線 (北角)北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
❤️《土瓜灣隱世足料抵食米線》— 貴緣小鍋米線🍲

🍲麻辣小窩米線 (小小辣、金菇、螺旋藻、炸響鈴、手打魚腐)
🍲麻辣小窩米線 (小小辣、金菇、螺旋藻、炸響鈴、手打魚腐)
🐥貴緣雞絲火山
入面加咗榨菜片,口感豐富🙈
🐤重慶口水雞翼
夠晒麻辣,充滿麻麻辣辣嘅雞翼🫶🏻

我哋仲嗌咗兩支豆漿,一邊飲一邊食,一流💛

☻味道:8.5/10
☻環境:7/10
☻服務:7.5/10
☻價錢:9/10
☻回頭率:80%
☻人均消費:$100內

📍貴緣小鍋米線 (紅磡)
紅磡崇潔街20號地舖

📍貴緣小鍋米線 (北角)
北角和富道21-53號和富B樓B15-16號舖
2024-03-09 62 瀏覽
用大量豬骨熬出嚟嘅湯底,飲落真係幾鮮甜。加埋麻辣/酸辣,層次感即刻提升不少。值得一讚,飲完都唔會好口乾👍🏻湯底辣度由小小辣至到特特辣,好貼心!麻辣小窩米線-小辣 雞翼、雞肉絲、滷水大腸、蟹柳、芝士腸、豬肚絲辣味後勁強,麻香味亦好突出。食得辣嘅建議揀中辣或以上,因為落嘅辣度唔夠重手。雞絲份量超級多,好滿足!滷水大腸好乾淨夠哂肥美。酸辣小鍋紅薯粉-中辣多酸秘製腩肉、豬軟骨、手打魚腐、紅腸呢度嘅秘製腩肉瘦肉較多,但食落爽嫩唔柴口。豬軟骨味道酸酸甜甜,炆得夠軟糯好入味!手打魚腐要必點!!!皮薄起皺,索湯一流。魚腐鬆軟嫩滑,我好鐘意!!小食方面兩款都係煮完之後雪過嘅!甜酸齋 呢個酸甜味道夠開胃,如果覺得碗米線/薯粉辣嘅朋友呢個用嚟解辣一流。貴緣雞絲火山 好香沙薑汁味道,加埋榨菜片,爽脆得黎調和雞絲嘅單一口味。表面更灑上辣椒粉,少少辣勁惹味。
值得一讚,飲完都唔會好口乾👍🏻

湯底辣度由小小辣至到特特辣,好貼心!

麻辣小窩米線-小辣
雞翼、雞肉絲、滷水大腸、蟹柳、芝士腸、豬肚絲
麻辣小鍋米線

辣味後勁強,
麻香味亦好突出。
食得辣嘅建議揀中辣或以上,
因為落嘅辣度唔夠重手。
雞絲份量超級多,好滿足!
滷水大腸好乾淨夠哂肥美。

酸辣小鍋紅薯粉-中辣多酸
秘製腩肉、豬軟骨、手打魚腐、紅腸
酸辣小鍋紅薯粉

呢度嘅秘製腩肉瘦肉較多,
但食落爽嫩唔柴口。
豬軟骨味道酸酸甜甜,炆得夠軟糯好入味!
手打魚腐要必點!!!
皮薄起皺,索湯一流。
魚腐鬆軟嫩滑,我好鐘意!!

小食方面兩款都係煮完之後雪過嘅!

甜酸齋
呢個酸甜味道夠開胃,
如果覺得碗米線/薯粉辣嘅朋友
呢個用嚟解辣一流。

麻辣小鍋米線
酸辣小鍋紅薯粉
2024-03-07 31 瀏覽
我冇諗過最好食嘅米線都可以有第二集😂想知第一間係邊間歡迎去我profile搵吓🤣朋友不約而同都覺得佢哋兩間並列第一!可能本身冇乜期望,點知出乎意料地好食,令佢係我地眼中更好食左!🤩不過我覺得呢間都好睇個人口味,例如我哋都覺得自己個碗會好食啲,如果我哋食對方個碗嘅話未必會有咁高評價~🤣唔講太多,即刻揭曉佢攞第一嘅秘密!⭐️秘密在於其湯底!✨ 招牌酸辣湯 $31👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一個酸辣湯係我食過咁多間米線舖最好食嘅!好鍾意佢個湯底夠濃味,偏酸小小,好香😍✨青花椒麻濃湯 $33👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個比較特別!出面都少有,如果鍾意食麻香嘅朋友,唔太鍾意酸,一定要試下!🥰⭐️麵底我地一個揀咗米線,一個揀咗紅薯粉,都好食!😋⭐️餸 ($8-$10/款)✨鹵水雞翼 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級推薦,滷水汁好入味!🤤✨ 蘿蔔 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咬落去夠晒甜😋✨ 豬軟骨👍🏻👍🏻👍🏻✨ 豬紅 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 腩肉👍🏻👍🏻⭐️小食✨ 蒜泥白肉肉 $27 👍🏻👍🏻佢唔係大家平時譚仔食開嗰隻蒜蓉,比較特別~同埋唔會好多油!可以試吓,同埋佢嘅白肉都唔算好肥膩!☺️✨ 皮蛋豆腐 $25 👍🏻我食開尖椒皮蛋豆腐🤣唔係好習慣佢呢種,佢係同

⭐️秘密在於其湯底!

✨ 招牌酸辣湯 $31👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨青花椒麻濃湯 $33👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️麵底

我地一個揀咗米線,一個揀咗紅薯粉,都好食!😋

⭐️餸 ($8-$10/款)

✨鹵水雞翼 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

超級推薦,滷水汁好入味!🤤

✨ 蘿蔔 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

咬落去夠晒甜😋

✨ 豬軟骨👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 豬紅 👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 腩肉👍🏻👍🏻

⭐️小食

✨ 蒜泥白肉肉 $27 👍🏻👍🏻

✨ 皮蛋豆腐 $25 👍🏻

我食開尖椒皮蛋豆腐🤣唔係好習慣佢呢種,佢係同蒜泥白肉一樣嘅調味🙈

✨ 菜心 $13 👍🏻👍🏻👍🏻

菜心煮得好淋甜!同埋本身菜心就貴,佢呢個價好抵!😍

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
​見到好多人提及呢間位於係小巷入面嘅小鍋米線,第一次黎個陣咁啱遇到佢day off,第二次黎都見唔少人叫外賣同堂食,記得早啲黎會比較好,太夜好多小食都賣曬🙈🔸青花椒麻小鍋米線(HK$87)湯超滿,呢個湯底最出名,食落有少少嘅麻味,小辣都唔算太辣,麻味比較重。配料叫左冬菇皇、魚片、螺旋藻、墨魚丸、豬軟骨、炸魚皮~墨魚丸都幾有咬口,炸魚皮熱辣辣好香脆,咁多料食完都好飽~🔸濃湯小鍋米線(HK$81)朋友唔想食辣,就叫左呢個清湯,食落味道清淡少少,配料叫左蟹柳、魚蛋、紅腸、腩肉、肥牛、墨魚丸,秘製腩肉幾惹味~🔸娃娃菜(HK$13)清清地加個菜,啱曬返工人士想食菜嘅願望😄

🔸青花椒麻小鍋米線(HK$87)

🔸濃湯小鍋米線(HK$81)

🔸娃娃菜(HK$13)
清清地加個菜,啱曬返工人士想食菜嘅願望😄
2024-01-23 50 瀏覽
今天下班後,我和朋友約好一起去土瓜灣品嚐米線。我們每人點了一碗小辣米線,還點了三個配菜,再加上一份甜酸齋和一碟油菜。蘿蔔金菇腩肉紅薯粉配酸辣湯底😋😋😋先試了一口酸辣湯,喝下去感覺比較甜,酸味不夠,不過當加上酸菜一起吃時就剛剛好。金菇的味道很正常,而蘿蔔則非常清甜且口感軟嫩,沒有渣滓。腩肉相對來說比較瘦,但也很好吃。紅薯粉的口感細膩,足夠彈牙。豆腐卜貢丸豬軟骨配麻辣湯底😋😋😋當上菜時,就已經聞到濃郁的麻辣香味。喝一口湯,麻辣味道夠濃郁,但有點偏鹹。最好加上一些配菜,如芽菜一起食用,可以中和鹹味,也使口感沒那麼油膩。豆腐卜吸滿了湯汁,咬下去有一種爆湯的感覺,而貢丸則口感彈牙。豬軟骨炆得很軟嫩,口感和味道都很好,而米線則比較細緻,入口滑順。甜酸齋個人認為可以再多一點酸味,但以24元的價格來說,份量稍微有點少。菜心份量相對來說比較多,以13元的價格來說算是比較划算,不過盛載的碟子太小,有些菜葉會觸碰到桌面。吃完辣的東西後,我們又點了一杯豆漿來緩解辣感。豆漿有濃郁的豆味,不過似乎不是自家製的,應該是外購的。總的來說,米線的份量相當大,性價比高,我們支持這家小店。

蘿蔔金菇腩肉紅薯粉配酸辣湯底😋😋😋
蘿蔔金菇腩肉紅薯粉配酸辣湯底

豆腐卜貢丸豬軟骨配麻辣湯底😋😋😋
豆腐卜貢丸豬軟骨配麻辣湯底

菜心
菜心

豆漿

總的來說,米線的份量相當大,性價比高,我們支持這家小店。
2024-01-20
  • 豬軟骨
2024-01-10 38 瀏覽
今次有人介紹我去試下紅磡呢間貴緣小鍋米線☺️其實都幾隱蔽,入到去巷仔先見到佢😏入到去係手機點餐,果陣客人都唔算多,但都等左好耐先有野食😂我哋叫左麻辣湯,味道都幾好,食落都幾過引😝叫左小辣都夠晒辣….啲餸就不過不失☺️主要就係食佢個湯底….我哋叫左個蒜泥白肉,不過就有啲失望,啲肉好厚,而且有啲韌,同譚仔完全唔同感覺,個人就唔太鐘意😝不過湯底真係唔錯,下次可以試埋佢其他口味🤓#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram
今次有人介紹我去試下紅磡呢間貴緣小鍋米線☺️

其實都幾隱蔽,入到去巷仔先見到佢😏

入到去係手機點餐,果陣客人都唔算多,但都等左好耐先有野食😂

啲餸就不過不失☺️主要就係食佢個湯底….

不過湯底真係唔錯,下次可以試埋佢其他口味🤓

2024-01-09 52 瀏覽
🍊 餐廳名稱:貴緣小鍋米線 (紅磡)🐝 味道:7.5/10環境:7/10整體分數:7.5/10💰人均:$50~80———————————————————天氣凍左食啲熱湯類既食物就最好啦!今次終於食到講左好耐既平民高質米線!鮮茄小鍋米線(連餸) 💰63呢到最特別係佢地既米線可以轉做芽菜底,所以我地膽粗粗就叫左黎試下。果然無令人失望,首先芽菜比米線更加容易掛到湯,所以食落去每一啖都充滿着蕃茄味。其次相比起米線,芽菜食落無負擔,健康好多。配菜方面揀咗佢地既signature雞絲,螺旋藻同埋肥牛,個份量係多到食極都仲有。呢一碗簡直係另類既健康食物,充滿着蛋白質同埋膳食纖維!我覺得減肥人士都可以去食!酸辣小鍋米線(連餸) 💰60咁食米線當然要試吓酸辣啦,叫左小小辣,秘製腩肉,滷水肥腸同鮑魚片。都係好足料,成個湯底都偏酸,但個口感唔會話好乸喉,容易入口的。而且我都幾鍾意呢個腩肉,唔會話太肥或者太瘦,味道上都好正!皮蛋豆腐 💰24最特別應該係個汁,充滿着蒜蓉味道,而且唔會話好辣,相信大部份人都會接受到。🗺️ 紅磡崇潔街20號地舖 🔍#FlavorforToday紅磡🚆土瓜灣站D1出口,步行約8分鐘
🍊 餐廳名稱:貴緣小鍋米線 (紅磡)🐝

味道:7.5/10