2024-04-26 570 瀏覽
今日黎到中環站附近嘅 AOAO 食飯 , 飲番杯 ~ 除咗室內 , 呢度仲有戶外嘅梳化位 😌 感覺好輕鬆好舒服 !!Akagai ($138)赤貝嘅鮮味 , 蘆筍同蔥嘅清爽 🤩🤩 配埋特別調配的辣汁 ~ 好特別好開胃 !Shredded Celtuce Salad ($68)萵筍絲沙律用咗一個日式嘅做法 , 加咗三文魚子同埋柴魚片 , 味道清新 ~Caramelized Pumpkin ($88)第 1 次食呢個做法嘅南瓜 !! 薄薄脆脆的一層焦糖包住軟腍清甜嘅南瓜 ! ❤️❤️Charcoal Grilled Eel ($288)上菜係一大片燒白鱔 ~ 店員會喺你面前 , 用仍然熱辣辣嘅炭喺上面烘一烘魚皮 😱😱 炭燒嘅香味撲鼻 , 簡直就係視覺同味覺嘅享受 !! 加 d 檸檬汁 , 夠曬清新 😍😍 白鱔皮好脆好薄 , 魚肉油脂豐富 ! 不得了 !! A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando ($328)竹炭三文治夾埋 A4 級嘅吉列和牛 !! 外脆內軟 , 油脂滿分 , 入口即溶 😋😋 好好食呀 !!Matcha Cheesecake ($68)Double Form
Akagai ($138)
Shredded Celtuce Salad ($68)
Caramelized Pumpkin ($88)
Charcoal Grilled Eel ($288)
Matcha Cheesecake ($68)
Double Formage Cheesecake ($68)
Hutton Jadeite ($148) (下)
用咗 Black Label Whisky, peach green tea, lychee 同 matcha 調配而成 , 酒味較濃 , 好足料 !
L'incomparable ($148) (上)
呢杯係酸酸甜甜, 比較易入口 !

整體嚟講 , 呢度嘅食物好有創意 , 絕對唔係普通餐廳可以食到一式一樣嘅菜式 👍👍 cocktail 款式多又特別 !! 唔怪得知咁多中環打工仔放咗工後都嚟呢度同朋友飲飲酒傾偈啦 !! 🤗🤗
  • A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando
  • Charcoal Grilled Eel
2024-04-26 371 瀏覽
Recently, my friend and I had the pleasure of dining at AOAO, a modern and stylish bar-type restaurant in Central. The ambiance was vibrant, and many patrons were elegantly dressed, making it a perfect spot to unwind after work. There are indoor and outdoor seating, so it's great for grabbing a drink too.🦀 Hairy Crab Butter Udon (超推啖啖肉蟹肉牛油烏冬)This visually stunning dish showcased a generous amount of crab meat, crab roe, Japanese egg yolk, spring onions, and sesame, all mixed with the delightfull

🦀 Hairy Crab Butter Udon
(超推啖啖肉蟹肉牛油烏冬)
This visually stunning dish showcased a generous amount of crab meat, crab roe, Japanese egg yolk, spring onions, and sesame, all mixed with the delightfully chewy udon noodles. It was an unforgettable dish! 😍🍜

🐖 Tonkatsu
(吉列豬扒)
The Tonkatsu featured Iberico pork collar with a perfectly crispy and non-greasy coating. The meat was exceptionally tender and juicy. The accompanying plum yoghurt sauce provided a tangy and appetizing flavor. 🐷👌

🐟 Hamachi
(油甘魚刺身)
The Hamachi sashimi was incredibly smooth and delicate, with a refreshing sweetness and a hint of umami. It was garnished with crab roe, bitter melon, and salted egg yolk, adding layers of flavors and textures. 🍣🤤

🍅 Pickled Tomato Salad
(番茄沙律)
This beautifully presented dish showcased the harmonious combination of tangy and sweet tomatoes with a creamy tomato consommé cream. The smooth and velvety cream added a luxurious touch to the salad. 🥗🍅

🎃 Caramelized Pumpkin
(焦糖南瓜)
The caramelized pumpkin had a thin layer of caramel that added a delightful crunch. It was perfectly balanced in sweetness, and the pumpkin itself had a dense and aromatic texture. A delightful combination of crispy and soft. 🍬

🧀 Double Formage Cheesecake
Cheesecake 奶油香重,口感有啲似食緊雪糕,入口即融念
The cheesecake had a rich cream cheese flavor and a texture reminiscent of ice cream. It melted in the mouth, leaving a lingering taste that was truly indulgent. 🍰🧀❤️

🍡 Red Bean Daifuku
The soft and chewy outer layer of the Daifuku encased a perfectly sweetened red bean paste. It provided a delightful balance of textures and flavors. 🍡😋

HUTTON JADEITE cocktail🍹
A beautifully presented concoction of Black Label Whiskey, Peach Green Tea, Lychee, and Matcha, served in a unique box-like glass.

Pineapple Juice🍍
We savored the fresh and satisfying Pineapple Juice, which had us craving for more!
2024-04-24
2024-04-18 773 瀏覽
位於皇后大道中依間樓上fusion酒吧餐廳一直深受附近OL打工仔歡迎最岩放工落黎飲杯野 食下煙 吹下水我今日都去左朝聖😍餐廳有室內外座位 設計時尚 整潔空間感十足人手安排好足夠 而且每位staff都好friendly同細心 真心要讚一讚💕⭕️ AKAGAI ($138)赤貝都屬於我地幾常食既貝類之一依款做法好清新 包住蔥 蘆筍 加埋少少spicy sauce 作為前菜幾開胃😌⭕️ SHREDDED CELTUCE SALAD ($68)第二款salad都好fresh 萵筍刨成絲 配搭三文魚籽 柴魚片 同蘿蔔蓉好鮮味 好夾 完全零負擔😍⭕️ CARAMELIZED PUMPKIN🎃 ($88)睇相吸引🤩 真樣💯南瓜外層燒至焦糖 好脆口內裡軟身 保留南瓜嘅原味 💕私心最愛⭕️ CHARCOAL GRILLED EEL ($288)有味道😋 有gimmick🔥鰻魚上枱後 店員會拎舊炭埋枱辣一辣佢魚肉十分彈牙 厚實 唔係出邊食開好軟身嗰隻最過癮係入口後 (皮果邊)食到有少少麻嘅感覺成個感覺好新鮮 亦好好味🤤⭕️ A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO ($328)萬眾期待嘅主角 和
位於皇后大道中依間樓上fusion酒吧餐廳
一直深受附近OL打工仔歡迎
最岩放工落黎飲杯野 食下煙 吹下水
我今日都去左朝聖😍
餐廳有室內外座位 設計時尚 整潔
空間感十足
真心要讚一讚💕

⭕️ AKAGAI ($138)
赤貝都屬於我地幾常食既貝類之一

第二款salad都好fresh
萵筍刨成絲 配搭三文魚籽 柴魚片 同蘿蔔蓉
好鮮味 好夾 完全零負擔😍

⭕️ CARAMELIZED PUMPKIN🎃 ($88)
睇相吸引🤩 真樣💯

萬眾期待嘅主角 和牛三文治🐮
中間塊牛用吉列方式烹調過 juicy有咬口😬
竹炭麵包皮有驚喜 成個dish睇得食得又打卡able
正📸

⭕️ AOAO SANGRIA🍸/ GINGER BEER🍺
飲品方面 我叫左杯signature Sangria
店員話依款好受歡迎 👏🏻
餐廳用咗champagne代替紅酒 我個人幾鍾意
之後返嚟都一定會嗌🤗
  • CHARCOAL GRILLED EEL
  • caramelized  pumpkin
中環搵食,又俾我發現咗間chill極又靚到極嘅高級日本餐廳,一入門口已經被門口巨型的藝術裝置吸引,好有藝術氣息! 整間餐廳佈滿綠寶石裝飾,配上昏暗燈光,襯托出時尚特式!戶外區更設有DJ打碟,同成班朋友坐起沙發舉杯暢飲~ 爽😊⭐️Charcoal🔥Grilled Eel店員喺我哋面前用竹炭去煙燻鰻魚表面,鰻魚外皮入口脆卜卜。而極大塊鰻魚都肉嫩彈牙!冇骨嘅感覺,大增口感。必點之選!⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal竹炭三文治多士,配上經過炸過嘅A4厚切和牛,和牛啖啖肉,油脂滿瀉,入口即溶。朋友非常鍾意❤️🥢Akagai呢個頭盤係用赤貝肉加入微辣醬汁醃製過,中間包住爽脆既蘆筍,入口鮮甜又清新🥢Shredded Celtuce Salad另一款就揀咗個三文魚子加萵笋絲沙律,萵笋好似麵條咁幼長,好特別清爽口感🥢Caramelised Pumpkin南瓜煮到夠軟,外面用小小肉桂和大量焦糖包住再炸脆,入口香脆甜絲絲,有驚喜🍰抹茶芝士蛋糕再揀埋個甜品。芝士同抹茶味都香濃,味道好夾🥂最後揀咗兩杯酒到戶外地方傾咗成晚~ 好開心😁

⭐️Charcoal🔥Grilled Eel

⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal

🥢Akagai

🥢Shredded Celtuce Salad

🥢Caramelised Pumpkin

🍰抹茶芝士蛋糕
再揀埋個甜品。芝士同抹茶味都香濃,味道好夾

🥂最後揀咗兩杯酒到戶外地方傾咗成晚~ 好開心😁
Charcoal Grilled Eel
A4 Wagyu Cutlet Charcoal
2024-02-26
Charcoal Grilled Eel
A4 Wagyu Cutlet Charcoal
  • CHARCOAL GRILLED EEL
最近在中環新開了一間型格餐酒吧,步出電梯門就看到一顆半遮半掩的仿翡翠原石旋轉裝置藝術,呼應店名意指日文中的翠綠色🤩希望客人能來一起發掘並打磨這家新派居酒屋餐廳分開室內和室外部份,室內有設備酒品齊全的吧檯,用餐廳空間屬fine dining格局🥂室外部份有超大的梳化椅空間和DJ打碟檯面,配合場內的打燈和巨型投影裝置,活動感十足💡🌟Akagai|$138赤貝肉加入微辣醬汁醃製過,包實了一條條蘆筍,味道都幾辣,赤貝爽口清甜🌟Shredded Celtuce Salad|$68將萵笋處理得細長,上面用三文魚籽和鯉魚碎,用鹹香帶出清新感覺🌟Caramelized Pumpkin|$88焦糖南瓜火喉恰到好處,外層焦糖香脆甘甜🥰南瓜質感軟綿細密🌟Charcoal Grilled Eel|$288其中一款招牌菜,選用了白鱔,上檯後店員再用火熱的炭去加熱一下,外脆內嫩👍🏻肉質爽嫩鮮甜🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando|$328壓軸出場的是吉列A4和牛竹炭三文治😍比我嚐過的和牛專門店都好吃,麵包經過簡單烘烤,形成半軟口感,配上酥脆十足的吉列和牛剛剛好💯🌟Red Bean Dai

🌟Akagai|$138

🌟Shredded Celtuce Salad|$68

🌟Caramelized Pumpkin|$88
焦糖南瓜火喉恰到好處,外層焦糖香脆甘甜🥰南瓜質感軟綿細密

🌟Charcoal Grilled Eel|$288

🌟Red Bean Daifuku|$68
2024-02-22
2天前 0 瀏覽
AOAO同年青人在中環見完客,去咗皇后大道中頂樓酒吧食Fusion 菜,一出電梯餐廳以黑色又神秘為主題,入到店內由黑暗中到燈光變化,視覺效果是好靚的設計,有室外室內環境比較大,店員非常有禮👍🍹AOAO SangriaChampagne+🍎🫐🥒🍑調味,清新酒味不會太濃🍸Cosmopolitan清新酒味花香果味,2杯飲品都好適合女仕們🥗Shredded Celtuce Salad沙律菜是用刨絲萵筍,放上蘿蔔蓉三文魚籽,加入日本酸甜醬汁另一種開胃前菜。Akagai刺身級赤貝包著爽口蘆筍蔥絲,加入辣汁清新鮮甜香脆。🥩A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando 鬆脆竹炭三文治,搽上牛油香草夾住吉列3-4成熟嫩滑和牛,每一口都勁滿足😍🪱Charcoal Grilled Eel 大大件鰻魚,厚肉爽口彈牙,上枱時店員會用已燒紅炭,加熱鰻魚皮更香更脆卜卜,
AOAO
同年青人在中環見完客,
去咗皇后大道中頂樓酒吧食Fusion 菜,
一出電梯餐廳以黑色又神秘為主題,
入到店內由黑暗中到燈光變化,
視覺效果是好靚的設計,
有室外室內環境比較大,
店員非常有禮👍

🍹AOAO Sangria
Champagne+🍎🫐🥒🍑調味,清新酒味不會太濃

🍸Cosmopolitan
清新酒味花香果味,

2杯飲品都好適合女仕們

🥗Shredded Celtuce Salad
沙律菜是用刨絲萵筍,
放上蘿蔔蓉三文魚籽,
加入日本酸甜醬汁
另一種開胃前菜。

Akagai
刺身級赤貝包著爽口蘆筍蔥絲,
加入辣汁清新鮮甜香脆。

鬆脆竹炭三文治,
搽上牛油香草
夾住吉列3-4成熟嫩滑和牛,
每一口都勁滿足😍

🪱Charcoal Grilled Eel
大大件鰻魚,
厚肉爽口彈牙,
上枱時店員會用已燒紅炭,
加熱鰻魚皮更香更脆卜卜,

3天前 0 瀏覽
一向都鐘意🤩放工後去飲嘢🍸🍹輕鬆下🥳,今日去咗同事介紹嘅日式酒吧餐廳, 响店門巳發現格調略有不同, 滿滿不同國籍人士👭👬, 好國際化。🍭Sour Time🍸, AOAO Sangria 💃叫咗2杯,入口很醇厚, 味道順喉,而且顏值高, 讚!🍭Akagai🐚用赤貝肉🐚包住蘆筍苗、青蔥同日式醬汁, 入口係海鮮鮮甜同小小蔥絲辛辣味, 惹味🤩!🍭 Caramelised Pumpkin 🎃係冰糖葫蘆之類🍡嘅系列, 將南瓜🎃沾上焦糖烤熟, 甜脆糖片包住軟糯嘅南瓜, 口感焦糖化同入口鬆軟香甜,大推🤗。🍭 Shredded Celtuce Salad🥗有別於平時常見🤔嘅食材, 呢個係用咗春雨粉絲, 菜絲,白蘿蔔䈶同魚籽、同日式🎌醬汁,好清爽好開胃💋。🍭A4 Wagyu 🐂Cutlet Charcoal Sando見到好多食評推介👍, 想食好耐🫦, 亦係同事嘅重點推介🤗。 厚厚嘅和牛🐂被烤燙過嘅面飽夾住, 和牛油脂均勻, 入口有肉汁,而且牛肉🐂邊邊烤得脆脆, 口感脆脆又油潤,咬落就有牛肉香同, 真心好食, 無介紹錯🥳。 🍭 Charcoal💥 Grilled Eel將一份巳煎熟嘅鮮鰻魚, 用碳🌚即場

🍭Sour Time🍸, AOAO Sangria 💃
叫咗2杯,入口很醇厚, 味道順喉,而且顏值高, 讚!

🍭Akagai🐚

🍭 Caramelised Pumpkin 🎃

🍭 Shredded Celtuce Salad🥗

🍭 Charcoal💥 Grilled Eel
將一份巳煎熟嘅鮮鰻魚, 用碳🌚即場响面前烤燙🌡️。魚皮同碳接觸後發出白煙🌪️, 好似响枱度即席碳燒。 魚皮真係有碳燒味嫁, 魚肉仍然Q彈, 真的堅👍!

2024-05-08
  • MatchaCheesecake
  • CaramelisedPumpkin
  • ShreddedCeltuceSalad
  • A4WagyuCutletCharcoalSando
  • CHARCOALGRILLEDEEL
  • Akagai
5天前 0 瀏覽
放工約朋友chill一chill,見到AOAO環境有格調,食物都好吸引。門口位已經非常有設計感,餐廳內都好時尚簡約,仲有好大個露台,咁岩依晚有活動,好多男男女女不同國籍的人士聽著音樂,摸著酒杯談天說地,令我恍如置身美劇般,好有氣氛😆雖然出面氣氛熱鬧,但室內位置都唔會覺得好嘈吵,區域劃分得很好,而且staff會適時留意到我地需要,上菜時間都很剛好,服務非常完美!🍴Akagai $138赤貝用醬汁醃過,帶點香辣,本身既鮮甜夾埋蘆筍黎食惹味又清新!🍴Shredded Celtuce Salad $68利用萵荀刨成絲,加入鏗魚汁整到好似萵筍麵,食落口感好清爽,再係上面加上三文魚籽、蘿蔔漬同柴魚片,令人食慾大增!🍴Caramelised Pumpkin $88外層燒至焦糖,望落閃閃發亮好似寶石咁,焦糖加南瓜🎃甜而不膩,南瓜味濃🍴Charcoal l Grilled Eel $288依道菜式令我大開眼界!上枱後,staff會用炭去燙燒鰻魚,令其外皮變得香脆、焦香,而鰻魚肉肥美彈牙,令人一啖接一啖咁停不了口,係味覺同視覺既享受!🍴A4 Wagyu Cutlet Charcoal $328竹炭麵包好鬆

🍴Akagai $138

🍴Shredded Celtuce Salad $68

🍴Caramelised Pumpkin $88

🍴Charcoal l Grilled Eel $288

竹炭麵包好鬆軟,A4和牛非常厚,肉嫰多汁,入口即化,一食口腔馬上充滿油脂香,令人回味無窮🥰

🍴Double Fromage Cheesecake $68
芝士蛋糕外層係好靚既金黃色,中間既芝士層質感軟滑,芝士味香濃,食落輕盈無負擔!

🍴Red Bean Daifuku $68
外皮冰凍,口感軟糯煙韌,紅豆🫘味香濃,好正!

🍹AOAO SANGRIA $118
Apple + Peach Schnapps + Champagne + Cucumber +Raspberry + Blueberry + Strawberry調製而成,果味重,酒不會太濃,易入口,很適合女士,推薦!

🍹pineapple juice $68
清爽充滿菠蘿🍍香,解渴一流!

AOAO真係一間充滿情調既餐廳,不論情侶拍拖,定一大班朋友把酒談歡都好適合!

2024-05-12 0 瀏覽
今年母親節決定帶佢感受不一樣的生活,唔使次次都飲茶。母親大人辛苦湊大我,係時候帶佢食下fusion菜,好彩大人好滿意👍🏻餐廳裝潢新穎,有室內和室外座位,吧枱位置,氣氛有格調👍🏻🌟Hairy Crab Butter Udon讚岐烏冬彈牙,蟹肉鮮甜,蟹膏濃郁,加上生蛋黃,口感和層次都非常豐富🫶🏻而且蟹肉份量很多,可以食到啖啖鮮味十足的蟹肉💗🌟Tonkatsu伊比利亞豚肉吉列豬扒,脂肪紋理極其豐富👍🏻扒肉口感完全不會柴口,豬扒外層炸得酥脆金黃,內部則保持了豬肉的嫩滑🫶🏻🌟Hamachi前菜係油甘魚,擺盤十分精緻美麗,油甘魚肉質細嫩,帶有豐富油脂✨配上蟹籽,口感更加豐富鮮味💗🌟Pickled Tomato Salad蕃茄已經脫皮,水份充足,好似食水果一樣☺️番茄的酸甜和忌簾非常搭配,非常不錯的前菜, 十分清新開胃✨🌟Caramelized Pumpkin南瓜表面沾滿焦糖,南瓜本身的甜味和柔軟質感與焦糖的香甜焦脆,增添口感,好味😋🌟日式芝士蛋糕這款日式芝士蛋糕質地細膩,口感綿密,不會過於甜膩,有兩種口味,一個係原味,另個係綠茶味🍵除了有佳餚,當然要有美酒,我哋要咗兩杯紅酒🍷口感順滑✨

餐廳裝潢新穎,有室內和室外座位,吧枱位置,氣氛有格調👍🏻

🌟Hairy Crab Butter Udon

🌟Tonkatsu

🌟Hamachi

🌟Pickled Tomato Salad

🌟Caramelized Pumpkin

🌟日式芝士蛋糕

除了有佳餚,當然要有美酒,我哋要咗兩杯紅酒🍷口感順滑✨
2024-05-10 0 瀏覽
Stunning rooftop bar for happy hour & food in Central🍹走到好好氣氛嘅餐廳,這裡有專人打碟播歌,地方好大,可以揀室內或室外坐Akagai 赤貝 🍣先點前菜赤貝刺身,赤貝卷入面有香蔥,配cocktail chill 吓最靚Shredder Celtuce Salad 🥗 魚子蘿蔔絲青瓜沙律,醬汁好美味,非常清新Caramelised Pumpkin 🎃 焦糖南瓜好入味,南瓜軟硬度好適中Charcoal grilled Eel🐟炭燒烤鰻魚,鰻魚烤香後,店員會到我們枱前用炭即刻燒香外皮,外皮好香脆,鰻魚肉汁美味😋A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando 🐗厚切A4 和牛三文治,和牛果然高質,入口即溶Red Bean Daifuku🍡甜品喺大福紅豆草餅,外皮煙韌,紅豆蓉又軟綿綿Double Fromage Cheesecake 🧀 雙層鬆軟芝士蛋糕,芝士味香濃AOAO Sangria 🥂以champagne 加蘋果青瓜雜莓 mix 嘅Sangria 好好飲,還有桃味夠清新L'incomparable🍸Black label

Akagai 赤貝 🍣

Shredder Celtuce Salad 🥗
魚子蘿蔔絲青瓜沙律,醬汁好美味,非常清新

Caramelised Pumpkin 🎃
焦糖南瓜好入味,南瓜軟硬度好適中

Charcoal grilled Eel🐟

厚切A4 和牛三文治,和牛果然高質,入口即溶

Red Bean Daifuku🍡
甜品喺大福紅豆草餅,外皮煙韌,紅豆蓉又軟綿綿

Double Fromage Cheesecake 🧀
雙層鬆軟芝士蛋糕,芝士味香濃

AOAO Sangria 🥂

L'incomparable🍸
Black label 威士忌酒加伯爵茶、西柚、紅酒等mix 出來好香,上面舖滿玫瑰好精緻

2024-05-10 0 瀏覽
💥Akagai $138赤貝幾鮮味 肉質爽口中間夾著蘆筍同蔥口感非常清爽作開胃菜一流💥Shredded Celtuce Salad $68萵筍絲沙律配上日式醬汁 唔會好鹹加埋三文魚子同埋柴魚片味道好清新💥Caramelized Pumpkin $88南瓜外層包裹上薄薄脆脆嘅焦糖裡面嘅南瓜非常軟糯仲帶少少焦香💥Charcoal Grilled Eel $288燒白鱔非常大片店員會喺你面前用炭喺魚皮上面輕輕辣一辣令整體炭燒嘅香味十足而白鱔皮好脆薄魚肉油脂感豐富💥A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328脆薄嘅竹炭麵包夾著厚厚嘅吉列和牛外脆內軟牛肉油脂滿分輕易就可以咬開入口即溶 好出色😽💥Lincomparable $148酸酸甜甜,易入口💥AOAO SANGRIAsignature Sangria店員話依款好受歡迎🤣用咗champagne代替紅酒幾特別
💥Akagai $138

店員話依款好受歡迎🤣
用咗champagne代替紅酒
幾特別
2024-05-10 0 瀏覽
餐廳行工業風,員工服務好,有好足夠人手serve客,而且好好禮貌。平日晚上,客人都幾多,證明人氣旺。食物方面都幾有心機,比較精緻。🐚AKAGAI 赤貝包住蔥同蘆筍估吾到有火花,好夾。 🥗SHREDDED CELTUCE SALAD 小清新,萵筍絲配三文魚籽同蘿蔔蓉。食落口完全零負擔。朋友好喜歡呢道菜式。🎃CARAMELIZED PUMPKIN超愛南瓜外層的焦糖coating ,軟綿綿的南瓜同焦糖配合得天衣無縫。🐟CHARCOAL GRILLED EEL員工係你面前表演拎舊炭辣鰻魚,睇得又食得!🥩A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO和牛油脂爆發,同烘到脆身的多式成反差,食落口出奇地好味。🍷AOAO SANGRIA好適合打卡,不重的酒味適合我呢D不經常飲酒人士。

食物方面都幾有心機,比較精緻。
🐚AKAGAI
赤貝包住蔥同蘆筍估吾到有火花,好夾。
 🥗SHREDDED CELTUCE SALAD
🎃CARAMELIZED PUMPKIN
🐟CHARCOAL GRILLED EEL
員工係你面前表演拎舊炭辣鰻魚,睇得又食得!
和牛油脂爆發,同烘到脆身的多式成反差,食落口出奇地好味。
🍷AOAO SANGRIA
好適合打卡,不重的酒味適合我呢D不經常飲酒人士。
2024-05-07
🖤💚以黑色同翡翠綠為主調,店內裝修走型格藝術路線,有室內及室外露天酒吧區,氣氛十分Chill!食物由米芝蓮星級廚師主理,主打西日fusion菜,試左幾款都非常有驚喜!Shredded celtuce salad 🥗 先黎個開胃前菜,萵筍絲酸甜爽口,配上三文魚籽口感一絕呀!Akagai 👍🏻赤貝包住脆蘆筍,鮮甜爽脆仲帶小小辣,一試便令人愛上,超級推介呀!Caramelized Pumpkin 🎃 經過焦糖化即南瓜,口感獨特,味道好香甜!Charcoal Grilled Eel🌟服務員現場使用竹炭煙燻鰻魚的表皮,視覺效果一流,入口外脆內軟,肉質彈牙好味!A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando🌟極度邪惡既和牛三文治,肉質粉嫩多汁,與竹炭麵包完美搭配!😋最後以紅豆Mochi同芝士蛋糕作結尾,豐富又滿足!另外呢度既Cocktail都非常出色,絕對值得一試!
🖤💚

Shredded celtuce salad 🥗
先黎個開胃前菜,萵筍絲酸甜爽口,配上三文魚籽口感一絕呀!

Akagai 👍🏻

Caramelized Pumpkin 🎃
經過焦糖化即南瓜,口感獨特,味道好香甜!

Charcoal Grilled Eel🌟

極度邪惡既和牛三文治,肉質粉嫩多汁,與竹炭麵包完美搭配!

😋

以黑色及翠綠色為主調 店內設計特別 走型格摩登路線 🖤🤍燈光柔和 氣氛及情調十足 適合小酌的好地方🥂****\ 🍣 Akagai / ($138)赤貝刺身 包住蘆筍及蔥絲 賣相非常討好加上少少辣既醬汁 清新爽甜又開胃\ 🥗 Shredded Celtuce Salad / ($68)萵芛切絲 配上蘿蔔蓉 三文魚籽及木魚淋上鰹魚片高湯 做法好特別 食落好fresh \ 🎃Caramelized Pumpkin / ($88)採用日本南瓜 面層灑上滿滿砂糖 燒至金黃色 非常脆口 而入面既南瓜自身帶有甜味 口感軟糯 \ 🔥Charcoal Grilled Eel / ($288)店員會係你面前將熱辣辣既炭烘落鰻魚魚皮表面 令魚皮更加酥脆 成個過程非常igable!!! 📸同時會聞到炭燒味 刺激味蕾 令食慾即時大增!!🆙🆙🆙鰻魚非常厚身 魚肉彈牙 魚皮脆卜卜 加埋檸檬汁更加提鮮😋\ 🐮A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando / ($328)竹炭面包烘至酥脆 夾住厚厚既吉列和牛和牛熟成度剛剛好 肉質鮮嫩 牛味濃郁一口咬落去滿足感大增 見到左右附近差唔多每枱都有叫呢道菜必點

以黑色及翠綠色為主調
店內設計特別 走型格摩登路線 🖤🤍
燈光柔和 氣氛及情調十足 適合小酌的好地方🥂

****

\ 🍣 Akagai / ($138)
赤貝刺身 包住蘆筍及蔥絲 賣相非常討好

必點熱門推介✨✨✨

\ dessert /
✨Cheese cake
✨red bean mochi

\ 👯‍♀️Blooming Beauty / ($138)
見個名好女仔 就叫左呢杯試下
Sake x Apple x calpico x smooth stimulating fizz
酸酸甜甜 酒味唔算好濃
非常易入口 果然係好適合女士飲

\ 🍓Lily Safra / ($138)
Infused strawberry Campari x Dolin Rouge Vermouth x Soda x Homemade 12 hours Strawberry Syrup
呢杯酒味相對較濃 反而唔係好飲到士多啤梨味
🍸高級環境,優質服務,美酒佳餚🍹🍅Pickled Tomato Salad $78開胃前菜⭐️Hamachi $148油甘魚刺身,鮮甜味美🎃 Caramelised pumpkin $88焦糖左嘅油瓜,好香口甜美⭐️Tonkatsu $238日式豬扒,厚身香口份量大⭐️Hairy Crab Butter Udon $238濃郁蟹膏蟹肉味,加上生雞蛋非常Creamy🎀Double Fromage Cheesecake $68🎀Matcha Cheesecake $68完美晚餐的句號❤️🍶御代榮一番酒生貯藏360ml $328Sake醇厚甘香👍🏻💡小知識:生貯藏酒是在裝瓶發售前進行加熱殺菌
🍸高級環境,優質服務,美酒佳餚🍹

🍅Pickled Tomato Salad $78
開胃前菜

⭐️Hamachi $148
油甘魚刺身,鮮甜味美

🎃 Caramelised pumpkin $88
焦糖左嘅油瓜,好香口甜美

⭐️Tonkatsu $238
日式豬扒,厚身香口份量大

⭐️Hairy Crab Butter Udon $238
濃郁蟹膏蟹肉味,加上生雞蛋非常Creamy

🎀Matcha Cheesecake $68
完美晚餐的句號❤️