2024-05-12 27 瀏覽
今年母親節決定帶佢感受不一樣的生活,唔使次次都飲茶。母親大人辛苦湊大我,係時候帶佢食下fusion菜,好彩大人好滿意👍🏻餐廳裝潢新穎,有室內和室外座位,吧枱位置,氣氛有格調👍🏻🌟Hairy Crab Butter Udon讚岐烏冬彈牙,蟹肉鮮甜,蟹膏濃郁,加上生蛋黃,口感和層次都非常豐富🫶🏻而且蟹肉份量很多,可以食到啖啖鮮味十足的蟹肉💗🌟Tonkatsu伊比利亞豚肉吉列豬扒,脂肪紋理極其豐富👍🏻扒肉口感完全不會柴口,豬扒外層炸得酥脆金黃,內部則保持了豬肉的嫩滑🫶🏻🌟Hamachi前菜係油甘魚,擺盤十分精緻美麗,油甘魚肉質細嫩,帶有豐富油脂✨配上蟹籽,口感更加豐富鮮味💗🌟Pickled Tomato Salad蕃茄已經脫皮,水份充足,好似食水果一樣☺️番茄的酸甜和忌簾非常搭配,非常不錯的前菜, 十分清新開胃✨🌟Caramelized Pumpkin南瓜表面沾滿焦糖,南瓜本身的甜味和柔軟質感與焦糖的香甜焦脆,增添口感,好味😋🌟日式芝士蛋糕這款日式芝士蛋糕質地細膩,口感綿密,不會過於甜膩,有兩種口味,一個係原味,另個係綠茶味🍵除了有佳餚,當然要有美酒,我哋要咗兩杯紅酒🍷口感順滑✨

餐廳裝潢新穎,有室內和室外座位,吧枱位置,氣氛有格調👍🏻

🌟Hairy Crab Butter Udon

🌟Tonkatsu

🌟Hamachi

🌟Pickled Tomato Salad

🌟Caramelized Pumpkin

🌟日式芝士蛋糕

除了有佳餚,當然要有美酒,我哋要咗兩杯紅酒🍷口感順滑✨