約咗朋友食自助餐,純粹因為大家都係5月1號得閒,點知呢日係勞動節冇諗過!搞到做一兩個禮拜都book唔切啦冇乜選擇食完之後覺得比想像中質素好喎!仲有八折海鮮勁新鮮啦!任食嘅生蠔就極差,未食飽嘅情況下食咗一粒已經好後悔拎咗四粒青口超級新鮮好味!平時覺得青口從來都唔會特別好食,呢晚竟然係狂食嘅一次超級高質素!東風螺就一般般啦每人行拎嘅龍蝦半隻都好正好新鮮呢度嘅牛肋切片同埋羊假都好正!肉質笑得超好,我又有少少楊嘅臊味無限encore !平時我都唔會食咁多肉刺身麻麻哋不過睇佢個樣都預咗,順水試吓燒味都麻麻哋

食完之後覺得比想像中質素好喎!仲有八折
超級高質素!東風螺就一般般啦
每人行拎嘅龍蝦半隻都好正好新鮮
無限encore !平時我都唔會食咁多肉
刺身麻麻哋
不過睇佢個樣都預咗,順水試吓
燒味都麻麻哋
  • 海鮮
  • 雪糕
2022-05-05 1333 瀏覽
今日去食dinner buffet. 但卻另我沒齒難忘. 首先期待食嘅生蠔, 每次限取二隻, no way.. 跟住刺身, so far so good..每人有半隻龍蝦, 可是這是我第一次食的龍蝦係要'趙'唔係咬, 而且更係無味的. 好似雪左好耐-又nono way.. 反而有d 熱食都还可以. 不过, 我朋友話塊牛排係切唔開, 咬落去又係香口膠d friend.. 所以係咪好難忘呢.. 最回味的只有蒸魚, 菜, 沙律, 生果..that's all.

2022-03-12 3201 瀏覽
因為老豆生日,想食自助餐, 所以疫情也去食自助午餐. 誰知餐廳剛改了為 set 午餐, 也試一下. 去到冇乜人, 我們可以靜靜的享受午餐也不錯. 服務很好, 好細心, 非常感謝. 食物水準一向也不錯, 因為人不多, 變相即點即做, 更加好味. 值得一試. 👍😁.. 🥰
2022-03-07
啦沙湯油麵
頭盤    沙律
甜品
2021-12-10 7148 瀏覽
幾年冇食Buffet! 適逢聖誕節,公司搞聖誕自助餐慶祝!,我哋坐窗邊圓枱,空間感大啲,同其他人距離遠啲,食得自在!Lunch buffet 包一杯橙汁同飲品,我揀熱檸蜜,蜜糖用小樽仔包裝好得意。自助餐由中午12點食到下午3點,可以慢慢揀慢慢食。整體熱葷冇乜特別、唔太吸引,冷盤還可以,重點可以放喺甜品區!冷盤- 三文魚、甜蝦、魷魚剌身新鮮嘅,唔腥。蜆、螺、青口就普普通通,冇乜海鮮味。煙三文魚沙律幾好,最鍾意胡麻豆腐,好滑熱葷- 天婦羅比較厚粉同埋食嘅時候已經唔係太脆同熱,麻麻地。燒烤南瓜幾香甜,燒牛肉有筋難𡁻,香草汁唔錯,同牛肉幾夾。三文魚腩/頭可以唔使試。其實熱食仲有泰式粉麵、意大利粉、印度咖哩薄餅,不過個人覺得唔係太吸引。- 我鍾意馬拉糕同雪梨蓮子湯,馬拉糕質感鬆軟,中湯好濃,好清甜潤喉,冬天飲就最舒服。甜品- 呢度有好多細細件嘅cake選擇,雜莓果撻酸酸甜甜幾開胃,其他都偏甜,Tiramisu質地幾滑。車輪餅有吉士同紅豆味,餅皮淋左唔熱,不過配上哈根大師雪糕一齊食都好滿足,到後期都要排大隊攞雪糕呢。
冷盤
熱葷

甜品

2021-11-27
聖誕節
2021-11-10 5279 瀏覽
龍蝦新鮮,每人只限取一份生蠔又新鮮,但比較細甜品方面,我最滿意,甜度適中,但吃奶凍時有點不方便,因為沒有較細的餐具使用。員工很有禮貌,今次是我第兩次來享用自助晚餐。
龍蝦新鮮,每人只限取一份
生蠔又新鮮,但比較細
員工很有禮貌,今次是我第兩次來享用自助晚餐。
2021-11-02
用餐優惠
優惠券
  • 甜品區
  • 各式甜品
  • 雪糕
2021-11-08 4325 瀏覽
適逢今日Anniversary 揀左香格里拉,一定要join埋餐飲先得 ,我哋係去食dinner buffet ,大概七點左右我哋就到達,已經人山人海了,不過waiter waitress廚師們服務都能保持良好真係辛苦了!燉湯真係全晚覺得最出色既野🤩牛肝菌燉瘦肉,超級清香甘甜舒喉嚨,搞到我飲左三盅🥳Cold cut ,smoke salmon表現正常,無話仲好冰,好腥 有筋等問題,片皮鴨啲皮同肉都幾好,肉不會燒得很乾生蠔同蝦、蜆喺任食來講都已經幾好 係細粒左啲,不過都鮮甜的龍蝦係每位一份,拎住個牌仔去拎就得,個人認為鮮甜爽口,肉質都彈牙也試左呢度嘅喇沙湯底,香辣惹味,不過我自己覺得鹹咗少少又走咗去甜品區睇吓,食埋兩球雪糕同埋法式燉蛋,滿足💗

燉湯真係全晚覺得最出色既野🤩
牛肝菌燉瘦肉,超級清香甘甜舒喉嚨,搞到我飲左三盅🥳

生蠔同蝦、蜆喺任食來講都已經幾好 係細粒左啲,不過都鮮甜的

也試左呢度嘅喇沙湯底,香辣惹味,不過我自己覺得鹹咗少少

又走咗去甜品區睇吓,食埋兩球雪糕

同埋法式燉蛋,滿足💗
  • 燉湯
2021-10-31 4059 瀏覽
認真講有啲失望,睇到香格里拉嘅主題係國際海鮮自助餐以為會好多海鮮點知……首先我都光顧過幾次,覺得食物和服務都有一定水準,因為今日係萬聖節所以裝飾方面帶點節日氣氛不過食物方面,今日海鮮未見突出,龍蝦限每人一份但味道都有鮮味,其他海鮮如蝦、長腳蟹等之前都有,亦都唔見比以前特別感覺無驚喜。不過燒牛肉和鵝肝拼牛柳唔錯,鮮嫩多汁生蠔算新鮮,但肉較少。刺身方面有三文魚、吞拿魚、甜蝦等……選擇算比較多另外中式燉湯唔錯和蒸魚幾好食,但蒸魚出菜太慢,睇過幾次都係得魚骨,其他菜式又唔太吸引,而且發覺粉麵方面比較多,除了意粉湯麵又有炒伊麵無睇錯印度區又有米飯,其實少少意見可以改下菜單,如湯麵改粥或生滾湯肉骨茶等,認真講第一次食唔錯,但食多幾次無咩變化之餘吸引力亦大減。不過值得一讚係今日嘅服務質素,態度友善收碟又快,又會幫客人拎食物。其望將來菜式能夠大改變比多點驚喜。今次評分為ok,平均水準唔錯服務尤其出色,但光顧過幾次食物並無驚喜。龍蝦限定每人一客又無提示,後來問了餐廳表示改用新鮮龍蝦所以限定每人一份,但我認為限每次拎半隻就夠,如果早知龍蝦限定我今日應該唔幫襯,因為實在唔抵食。

不過食物方面,今日海鮮未見突出,龍蝦限每人一份

不過燒牛肉和鵝肝拼牛柳唔錯,鮮嫩多汁

同阿媽去住1晚包早晚餐,一如以往keep到深圳北站平,有長腳蟹生蠔任食,龍蝦每人一客,都叫做對得起住700蚊水平,最值得一讚系員工收碟快,廚房員工特別切排師傅好有禮貌,中菜師傅都非常友善,甜品一如以往系酒店界頭3名好食食到一個鐘其實狂掃海鮮已經半飽 所以最后放棄左意粉,最值得一讚佢地包同芝士都好多款 沙律吧都好正 ,好過萬豪多多聲,雪糕都有6款,呢個日日都唔同,有時可能仲少d款比你簡,但蛋糕甜品同樣系完全多到試唔晒,正
2021-10-18
紀念日
  • 各式甜品
  • 海鮮
2021-10-19 2526 瀏覽
很久沒吃到有水準的自助午餐了,真是喜出望外,超出預期除了沒有生蠔和龍蝦外,菜式頗多跟晚上没有差別很大,各服務員也很有禮貌和主動提供飲品,還有我喜愛的豬脾源源不绝供應,讚👍👍👍。今次用了openrice 訂座更有75折,2人消費不用$700, 很抵呀🤭,今天心情特別好😍
很久沒吃到有水準的自助午餐了,真是喜出望外,超出預期
2021-10-13 2281 瀏覽
滿懷開心的一餐生日自助晚餐到極度失望的離開,由於姊姊及工人姐姐於八月份生日,便希望食餐好,九龍香格里拉的自助餐都極度高好評,食物種類多,質素高,便決定8月31號去食。當日6点半到達,坐定定服務員便給了我們四個圓形膠牌說每人可焕领一份凍龍蝦,我心裡一沉,唔係任食咩,點解會变咗配给,所以便抱着懷疑的心情去取龍蝦,點知厨師話俾我知,因為之前客人每次都攞太過多龍蝦,使到有部份客人攞唔到,所以自8月1日開始便配给分俾客人,佢仲細細餐話俾我知,如果仲想食可以再問服務員攞膠牌,我回到坐位,心想多人想食龍蝦,酒店便應該供應多D而唔係配給,十分離譜,到我開始食龍蝦時,先發覺一份,完來係得半邊加一隻龍蝦鉗,变相又小咗半隻,食完便向服務員攞膠牌想再食多一轉,点知佢話佢哋唔可以俾我,相量一會便叫經理來解決,最後給咗我四個牌,不過叫我哋低調D,費事俾其他食客知道。其他食物亦不似預期,生蠔十分細隻,宣傳片有麵包蟹都未出現過,片皮鸭又太乾,因長期焗住;其他食物種類就十分之小,包括甜品,即整窩夫都排長龍。雪糕的味道又十分之小,連最受歡迎之一的朱古力都冇。最後到埋單都計錯數,因為前幾天我都計過大約概總數,點知張單多咗幾

最後到埋單都計錯數,因為前幾天我都計過大約概總數,點知張單多咗幾佰元,我咪叫服務員問清楚,佢話冇計錯,4個人(星期五至日)概價錢(3個成人加1個長者),我咪纠正佢今日係星期二,佢再去check過再攞過張單俾我,仲話係個服務員㩒錯以為係星期五至日的價錢,但我心想之前走嗰D客人都好似計錯數,之後就離開回家。
今日因為啊媽生日,所以去咗九龍香格里拉食Staycation+Buffet!我哋係食第一Round,所以6pm就開始!(食第一輪嘅好處,大家可以睇到最靚仔嘅食物樣)Staycation Package 一間房HK$1,760(已包10% Service Charge)包兩位Café Kool自助早餐和自助晚餐)*如果淨係去食自助晚餐,信用卡折扣後HK$656一位(2位即是HK$1,312)所以如果大家可以請到多日假,真係唔好浪費!只要比多HK$448(即係每人比多HK$224)就可以有埋一晚酒店房+自助早餐!講返Café Kool自助晚餐先,入座每人可以換到半隻開邊龍蝦海鮮凍盤:麵包蟹、花甲、聖子、草蝦、青口、東風螺等輪換供應意式凍切頭盤:幾款ham嘅品種、好好食嘅麵包加埋幾款芝士,好食到傻左,勁邪惡沙律吧:大路嘅沙律菜款,仲有啲沙律扭紋粉
烤牛扒:略過柴左啲,不過中間位置同師傅講要生小小,都算唔錯。中式熱食:片皮鴨、燒味、魚、菜、炒飯麵都係一般有嘅菜品,而且味道都唔算特別出眾。印度熱食:咖哩,特別係印度菜幾有印象,因為自己都幾中意食印度菜,自助餐本身唔抱太大期望會特別好食,不過咖喱菜

包兩位Café Kool自助早餐和自助晚餐)

海鮮凍盤:麵包蟹、花甲、聖子、草蝦、青口、東風螺等輪換供應
沙律吧:大路嘅沙律菜款,仲有啲沙律扭紋粉
印度熱食:咖哩,特別係印度菜幾有印象,因為自己都幾中意食印度菜,自助餐本身唔抱太大期望會特別好食,不過咖喱菜同埋豆配印度薄餅或者印度米都係一個好正嘅配搭。
港式麵檔+即煮意大利麵
蒸點心:點心一直供應係牛肉球同燒賣,但其他就隨機,味道一般,不過都幾足料。係點心隔離有中式湯品,當日係蟲草花粟米湯,好甜,都算唔錯。
甜品:雪糕及蛋糕

整體黎講,之前生日飯都食過Café Kool,老實講之前食物嘅水準好啲,可能都關疫情影響左生意同人手又或者食材供應問題,不過今次有優惠底下食,都尚算合格。
2021-09-22
2021-09-30 2322 瀏覽
款式種類雖多,但感覺有點失望,可能我想食的野冇or 唔好食,同有少少人頭湧湧的感覺冇Parma ham 及煙三文魚😢我以為呢d 係大路野,冇想過會冇😂凍蟹腳ok, 但成日得返好細隻的蟹腳,蝦我食左一隻唔得,朋友都話唔好食中湯及燒牛肉ok喇沙得個辣字,唔香,冬蔭公湯好奇怪驚喜的是有滷水墨魚,但鹵鴨發生咩事,用刀切來同朋友分時都心知不妙,果然咬唔郁。甜品完全大伏,明明好似好多款又靚靚地,得朱古力蛋糕,燉蛋,芝士蛋糕合格,莓類mouse ok, 其他半啖都嫌多,我估奶凍ok但出去時成日剛好冇。D 大件的蛋糕去到尾好醜,就冇拎生果唔夠凍,西瓜唔甜刺身成日都好多人,臨尾見冇人拎左口魚,不過可能果時太飽,都係一開始時食會好d服務員好忙,但服務是ok,feel 到佢地已經好盡力咁做野,但可能安排人手唔夠🤔

中湯及燒牛肉ok

喇沙得個辣字,唔香,冬蔭公湯好奇怪

生果唔夠凍,西瓜唔甜

2021-09-29 11695 瀏覽
多國菜風味自助餐!開放式廚房分為十二個區域可以品嚐到各式新鮮刺身,壽司,精緻甜品,仲有無限龍蝦!精緻的擺盤、可持續發展的優質食材及多樣化的烹調技巧自助晚餐 每位HKD 678 信用卡有8折!晚餐自助餐供應超過10款凍海鮮包括原隻開邊龍蝦、瀨尿蝦、麵包蟹、花甲、聖子、草蝦、青口、東風螺等輪換供應周末就會最齊款式,因為最貴收費!平日主打龍蝦同大蜆,麵包蟹等海鮮!如果鐘意食甜品呢度真係幾出色,款式多又精緻,就算一人份小碟都擺得好靚朱古力蛋糕係佢自己餅房出品,又濃又香,平時食一件也要$40了!甜品控必食佢多款蛋糕!雪糕都有八種口味,部份款式仲係季節限定,好似夏天就有提子同桃味!主打一定係食龍蝦, 龍蝦色澤鮮紅夠新鮮,肉厚肉甜, 起肉後凍食又得,叫碗熱湯麵浸熱佢食仲好食!今期仲有生蠔,法國蠔又鮮又濃既蠔汁,肉質又嫩又甜!煎牛扒,羊架,仲有各式冷盤沙律吧 蟹腳,青口都好新鮮!我個人建議啦,食蠔,食龍蝦,再主攻甜品已經好回本!好值回票價Café Kool尖沙咀麼地道64號九龍香格里拉大酒店閣樓Mezzanine Level, Kowloon Shangri-La, Hong Kong, 64 Mod
多國菜風味自助餐!開放式廚房分為十二個區域
可以品嚐到各式新鮮刺身,壽司,精緻甜品,仲有無限龍蝦!
精緻的擺盤、可持續發展的優質食材及多樣化的烹調技巧
自助晚餐 每位HKD 678 信用卡有8折!
晚餐自助餐供應超過10款凍海鮮
今期仲有生蠔,法國蠔又鮮又濃既蠔汁,肉質又嫩又甜!
煎牛扒,羊架,仲有各式冷盤沙律吧 蟹腳,青口都好新鮮!

Café Kool
尖沙咀麼地道64號九龍香格里拉大酒店閣樓
Mezzanine Level, Kowloon Shangri-La, Hong Kong, 64 Mody Road, Tsim Sha Tsui
2021-09-29 1477 瀏覽
食過好多間自助餐覺得佢keep到水準做嘅熟食好有心機!而且材料新鮮!會繼續encore!佢嘅雞牛豬做得好好!服務員耐心解答!係一間好有心嘅老牌酒店!而且甜品都好好食唔會太甜❤️價錢仲要好抵$300左右!值得一試

食過好多間自助餐覺得佢keep到水準
做嘅熟食好有心機!而且材料新鮮!
會繼續encore!
佢嘅雞牛豬做得好好!
服務員耐心解答!
係一間好有心嘅老牌酒店!
而且甜品都好好食
唔會太甜❤️價錢仲要好抵$300左右!
值得一試
  • 燉湯
  • 甜品區
  • Lunch Buffet
2021-09-18 1789 瀏覽
想提大家最近冇咩事weekend都係唔好去呢到。啱啱9月11號食完dinner buffet, 明明話6點開始,去到已經見到大堆人開緊餐,有啲食物已經面目全非,冷盤全部排長龍。排隊唔緊要,但有冇人試過攞2隻即開生蠔要等5分鐘?!唔係排隊時間,係你到左廚師面前,等佢即開等左5分鐘攞2隻,老實講我開得快過佢。明白嘅……打份工,開快d咪做多d,但係都唔係咁跨張吖!我仲見到佢張蠔肉倒左然後比左個殼去客人隻碟。總之,當晚環境混亂,聲浪太噪,唔講以為食緊茶記。比得5星级嘅價錢,尖沙咀仲有好多選擇。最唔應該係酒店已知當晚有8成團體客,(仲要係兩輪)想收walk-in客填滿個場,都要話比散客知會有咁嘅情況,等我自己決定去唔去同人搶食,而家好似係酒店刻意隱瞞,總之full house就得………BTW, 當晚有位經理安排我一家人入private room, 起碼可以安靜番半晚,呢樣係值得讚賞。另外,印度廚師RANA都好nice, 煎印度薄餅好味。