2023-08-03 187 瀏覽
🍵夏日.芒芒.茶.2人下午茶 $398 @hotelcozi @cozilounge 日日都30幾度,今日就去食佢個夏日high tea~呢間一定要大推畀我啲狗狗朋友丫#寵物友善 #petfriendlyhotel #petfriendly 🧁第一層香芒牛油果蟹肉杯燒紫菜挪威三文魚伴魚子醬綠茶芒果卷兩款咸點+甜點組成嘅第一層茶點。先有3重滋味嘅香芒牛油果蟹肉杯再有以燒脆咗嘅紫菜為中心伴以魚子醬突出鮮味嘅挪威三文魚~同埋以綠茶包住芒果忌廉餡,口味清新嘅綠茶芒果卷。- 🧁第二層澳洲和牛批粟米片脆蝦配香芒沙沙綠茶香芒豆乳布甸同樣以2咸1甜嘅配搭組成第二層。澳洲和牛批外表睇係無乜特別嘅一個批,卻有牛味濃嘅內涵,咬落仲好多汁另一款係以粟米片外層包住嘅脆蝦就咁食已經好有鮮味沾埋底層嘅香芒沙沙一齊食又係另一番風味最後亦係最吸晴嘅甜點蛋殼裝住嘅綠茶香芒豆乳布甸,綠茶味十分香濃。-🧁最後一層4種外型好靚嘅甜點🍮綠茶芒果慕絲青蘋果杏仁蛋糕芒果脆皮泡芙芒果芝士餅青蘋果杏仁蛋糕入口酸酸甜甜好特別芒果脆皮泡芙口感外脆內軟芒果芝士餅就比較突出芝士味,保留少少芒果清甜、個人最鍾意係綠茶芒果慕絲,兩種清新嘅配搭令甜
🍵夏日.芒芒.茶.2人下午茶 $398
@hotelcozi @cozilounge

日日都30幾度,今日就去食佢個夏日high tea~

呢間一定要大推畀我啲狗狗朋友丫

🧁第一層
香芒牛油果蟹肉杯
燒紫菜挪威三文魚伴魚子醬
綠茶芒果卷
兩款咸點+甜點組成嘅第一層茶點。
先有3重滋味嘅香芒牛油果蟹肉杯
再有以燒脆咗嘅紫菜為中心伴以魚子醬突出鮮味嘅挪威三文魚~
同埋以綠茶包住芒果忌廉餡,
口味清新嘅綠茶芒果卷。

🧁第二層
澳洲和牛批
粟米片脆蝦配香芒沙沙
綠茶香芒豆乳布甸
同樣以2咸1甜嘅配搭組成第二層。
澳洲和牛批外表睇係無乜特別嘅一個批,
卻有牛味濃嘅內涵,咬落仲好多汁
另一款係以粟米片外層包住嘅脆蝦
就咁食已經好有鮮味
沾埋底層嘅香芒沙沙一齊食又係另一番風味
最後亦係最吸晴嘅甜點
蛋殼裝住嘅綠茶香芒豆乳布甸,綠茶味十分香濃。

🧁最後一層
4種外型好靚嘅甜點🍮
綠茶芒果慕絲
青蘋果杏仁蛋糕
芒果脆皮泡芙
芒果芝士餅
青蘋果杏仁蛋糕入口酸酸甜甜好特別
芒果脆皮泡芙口感外脆內軟
兩種清新嘅配搭令甜度啱啱好。

最後當然唔少得杯茶,
跟餐有兩杯夏日芒芒茶,
口味清新啱晒夏天飲。

2023-07-30 28 瀏覽
週末輕鬆一下,約了朋友來個下午茶,以芒果為主題。室外有個戶外空間可以帶寵物一齊進餐。餐廳的室內有不少打咭位,梳化高雅而舒適。香芒牛油果蟹肉杯。分三層,底層由牛油果做成的,中層填滿新鮮的蟹肉和頂層的芒果,吃起來非常清爽,口感也很豐富。粟米片脆蝦配香芒沙沙,蝦肉鮮美粟米片脆香,口感呈外脆內軟,配合香芒沙沙的點綴,香口之餘又帶來甜蜜的感覺。綠茶芒果慕絲慕絲柔軟順口,芒果的甜味和綠茶的香味相得益彰,味道非常獨特。綠茶芒果卷的卷餅皮薄而香脆,夾著一層綠茶奶油和芒果果醬,入口即化。芒果芝士和綠茶香芒豆乳布甸讓我驚喜不已。芒果芝士口感滑順,芒果風味和芝士的濃郁完美結合。布甸則是口感鮮美,豆乳的清香和綠茶芒果的甜味融合在一起,非常適合夏日消暑。燒紫菜挪威三文魚批和澳洲和牛批也是下午茶的精華之一。批皮鬆脆,內餡鮮美,尤其是澳洲和牛批,肉質鮮嫩,口感極佳青蘋果杏仁蛋糕,蛋糕外層杏仁的香氣和青蘋果的酸甜味道搭配得非常好。芒果脆皮泡芙的口感脆皮鬆軟,中間夾著香甜的芒果餡,讓人回味無窮。下午茶還附贈兩杯指定無酒精雞尾酒,讓整個下午茶體驗更加完美。

餐廳的室內有不少打咭位,梳化高雅而舒適。

2023-07-29 49 瀏覽
今日出差葵涌,搵到呢間酒店晚餐。見大堂餐廳做promotion,五百幾蚊海鮮拼盤,加四杯啤酒或一支紅/白酒,幾吸引。餐廳裝修、燈光、同座椅都很舒服,人不多,氣氛較安靜,讓人感覺輕鬆。海鮮拼盤($558)有龍蝦、翡翠螺、生蠔、大蝦同藍青口,唔算大隻,但幾新鮮;餐廳選嘅白酒果味豐富、較甜,很易入口,平日不好酒的朋友都覺得好喝。不要酒的話單點拼盤才$398。還點了三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉($188),麵身偏軟、腍,但帶子煎得非常美味,整體調味出色,不錯。

海鮮拼盤分享組合
海鮮拼盤
海鮮拼盤
三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉
2023-07-27 17 瀏覽
近排天氣真係好熱,室外活動真係熱到溶,所以就約咗朋友去high tea,可以嘆冷氣之餘,又可以打下卡!餐廳位於葵涌悦品酒店,可以係葵芳搭穿梭巴士就可以到達酒店,唔洗行到一身汗。餐廳新推出咗以芒果同綠茶做主題嘅下午茶,芒果正係夏天當造嘅季節,真係唔可以錯過!夏日芒芒茶頂層:香芒牛油果蟹肉杯燒紫菜挪威三文魚伴魚子醬綠茶芒果卷中層:粟米片脆蝦配香芒沙沙綠茶香芒豆乳布甸澳洲和牛批底層 : 綠茶芒果慕絲芒果芝士餅青蘋果杏仁蛋糕芒果脆皮泡芙+$33 升級轉一杯特色奶昔WonderlandFrozen Peach Yoghurt 淡淡桃子嘅味道,乳酪酸酸地,解膩一流。ChoffeeEspresso, Cinnamon and frozen Chocolate朱古力中和咗咖啡嘅苦味,容易入口,夏天消暑啱曬。好多時high tea啲甜品都會偏甜,但呢到就無呢個問題,甜點會比較多,好適合喜歡甜品人仕。

夏日芒芒茶

芒果脆皮泡芙

+$33 升級轉一杯特色奶昔
Wonderland
Frozen Peach Yoghurt
淡淡桃子嘅味道,乳酪酸酸地,解膩一流。

Choffee
朱古力中和咗咖啡嘅苦味,容易入口,夏天消暑啱曬。

今次來吃酒店餐廳的hightea,餐環境很好,甜品精緻,擺盤有心思!這是芒果主題的下午茶,很fresh,有夏日氣氛!鹹點和甜點都好吃,還有很多位置打卡!香芒牛油果蟹肉杯:牛油果和芒果味清新,蟹肉鮮味無窮,喜歡這組合。粟米片脆蝦配香芒莎莎:我喜歡脆蝦鮮味,粟米片健康,香芒莎莎口感令人難忘。綠茶芒果慕絲很精緻,慕絲是我很喜歡的甜品,入口即溶。綠茶芒果卷中的綠茶和芒果味道配搭得好,令味道突出。芒果芝士餅,芝士控必吃!另外,綠茶香芒荳乳布甸很彈嫩,造型是用蛋殼盛載,很有特色!燒紫菜挪威三文魚配魚子醬:三文魚沒有腥味,魚子醬鹹香味很惹味。澳洲和牛批的和牛非常嫩滑。青蘋果杏仁蛋糕打卡好靚,芒果脆皮泡芙是小型菠蘿包造型,也是我最愛之一。飲品有特色,喜歡喝沙冰的人一定要喝choffee朱古力咖啡和Wonderland草莓沙冰,配料豐富。朱古力沙冰中有棉花糖和餅乾,朱古力混合咖啡味道層次分明,另外Wonderland中的草莓很清新。

飲品有特色,喜歡喝沙冰的人一定要喝

2023-07-09 306 瀏覽
我最近愛上下午茶,悦品酒店的「COZi Lounge」餐廳推出「春日尊貴二人下午茶」,趁假日與家人共嘗美點。高雅的三層層架承載鹹甜中西美點共十款,十分吸睛!最高層鹹點是:三文魚玫瑰卷、雞尾酒蝦和鵝肝多士。原本對三文魚的喜愛祇是一般,但面對玫瑰造型的魚卷,也要捧場了!很爽脆的雞尾酒蝦配特制醒胃醬汁,口感與味道都能喚醒味蕾。油脂不太重的鵝肝多士夾著爽甜青瓜吃,真不賴!第二層鹹點是:忌廉芝士蘑菇釀雞翼和鮑魚酥皮盒。釀得很飽滿的香脆雞翼帶來豐富的味道,現在也回味著喔!鮑魚酥皮盒,有著名貴的造型,唯一美中不中是酥皮盒裏的配料獻汁略鹹少許。第三層甜點分別是:燕窩奶凍、脆松露朱古力、紅莓撻、雜錦芝士餅和法式多士啤梨歌劇院蛋糕。五款甜品款式都是我心儀之選,各有特色與美態,首選是燕窩奶凍,白白滑滑奶凍上添加金泊及燕窩,矜貴又甜美,滋潤又窩心呢!

高雅的三層層架承載鹹甜中西美點共十款,十分吸睛!

最高層鹹點是:三文魚玫瑰卷、雞尾酒蝦和鵝肝多士。

很爽脆的雞尾酒蝦配特制醒胃醬汁,口感與味道都能喚醒味蕾。

油脂不太重的鵝肝多士夾著爽甜青瓜吃,真不賴!

第二層鹹點是:忌廉芝士蘑菇釀雞翼和鮑魚酥皮盒。

釀得很飽滿的香脆雞翼帶來豐富的味道,現在也回味著喔!

第三層甜點分別是:燕窩奶凍、脆松露朱古力、紅莓撻、

雜錦芝士餅和法式多士啤梨歌劇院蛋糕。

2023-07-09
2023-06-25 60 瀏覽
最近去了葵涌的Cozi享用他們的春日專貴下午茶,這裡提供了多款甜點和鹹點,令我感到驚豔。還有室內和戶外的打卡點都令我拍得好盡興。🫢燕窩奶凍它非常香滑,每一口與鮮奶和燕窩的香氣融合在一起。脆松露朱古力甜度適中,加上它的松露味道,令我回味無窮。雜錦紅莓芝士餅酸甜味道和奶香味道很搭,令我欲罷不能。紅莓撻和法式士多啤梨歌劇院蛋糕它們都符合水準😇😇三文魚玫瑰卷、鵝肝多士它們都是讓人垂涎欲滴的佳餚。忌廉芝士磨菇釀雞翼、雞尾酒蝦非常美味鮑魚酥皮盒鮑魚肉質非常嫩滑,加上酥皮的外層,讓我吃了之後感到特別滿足。整體而言,Cozi的春日專貴下午茶真的很值得一試,無論是甜點還是鹹點都非常美味。

燕窩奶凍
它非常香滑,每一口與鮮奶和燕窩的香氣融合在一起。

脆松露朱古力
甜度適中,加上它的松露味道,令我回味無窮。

雜錦紅莓芝士餅
酸甜味道和奶香味道很搭,令我欲罷不能。

紅莓撻和法式士多啤梨歌劇院蛋糕
它們都符合水準😇😇

三文魚玫瑰卷、鵝肝多士
它們都是讓人垂涎欲滴的佳餚。

忌廉芝士磨菇釀雞翼、雞尾酒蝦
非常美味

鮑魚酥皮盒

2023-06-12 49 瀏覽
今天不算太熱,帶女朋友外出吃午餐。這間西式餐廳位於葵涌悦品酒店內,室內裝修高貴,有特色花牆,室外花園景色美麗,地方寛濶,氣氛悠閒,服務員友善。墨西哥粟米片配牛油梨醬及芝士48元,散發烤粟米香氣,粟米片本身卜卜脆,沾上熔化了的芝士和牛油梨醬一起吃,很滋味。黑椒煙鴨胸48元,鴨皮香,油脂甘香,肉嫩多汁,有煙燻香氣和黑椒味道,值得推介。三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉188元,三文魚籽爽脆,珍寶帶子剛剛熟,味道鮮甜,扁意粉軟硬適中,每條意粉均勻地沾上菠菜忌廉汁,面層還有脆卜卜的炸竽絲,口感層次豐富,很美味。全日早餐168元,水波蛋軟滑,香煎脆煙肉惹味,烤茄汁豆味道正常,蘑菇爽口,香腸咸咸地,薯餅外脆內軟,蕃茄新鮮,牛角包香口。

2023-06-05
2023-06-09 33 瀏覽
假日去酒店嘆返個下午茶☕️呢度環境舒服,非常休閒。下午茶餐價錢唔貴,有鹹點、有甜點,仲包飲品。我哋轉左一個特飲Choffee。下午茶包括:三文魚玫瑰卷、鵝肝多士、雞尾酒蝦、忌廉芝士蘑菇釀雞翼、鮑魚酥皮盒、松露朱古力、燕窩奶凍、雜錦紅莓芝士餅、紅莓撻、法式士多啤梨歌劇院蛋糕。首先係三文魚玫瑰卷,啲三文魚幾新鮮,配上玫瑰花同檸檬汁,好清新啊!另外,鵝肝多士都幾好食,鵝肝香濃,烤得啱啱好,多士香脆,一啖就入口。接下嚟係啲海鮮類,有雞尾酒蝦同鮑魚酥皮盒。雞尾酒蝦爽口,醬汁酸酸甜甜。至於鮑魚酥皮盒,酥皮鮑魚兩者配合得唔錯。再嚟就係啲肉類,有忌廉芝士蘑菇釀雞翼,啲雞翼飽滿,忌廉芝士同蘑菇嘅味道好香濃。最後嚟到啲甜品。松露朱古力好香濃,朱古力味突出,同埋松露嘅味道令人忘不了。燕窩奶凍好滑順,燕窩味道唔會太濃,同埋奶味好香!雜錦紅莓芝士餅,芝士味道濃郁,配上酸酸甜甜嘅紅莓,好開胃啊!紅莓撻底層餅底香脆,上面嘅紅莓醬好酸甜。法式士多啤梨歌劇院蛋糕,蛋糕質地好綿密。酒店環境舒適,真係一個好享受嘅下午!
假日去酒店嘆返個下午茶☕️呢度環境舒服,非常休閒。

下午茶包括:三文魚玫瑰卷、鵝肝多士、

酒店環境舒適,真係一個好享受嘅下午!

2023-06-09 44 瀏覽
老婆一直都好想去試下 high tea🫖,見佢講咗咁多次,今日就帶佢去悅品海景酒店🏢嘅Cozi Lounge,試下佢地嘅春日尊貴下午茶😆。餐廳環境好寧靜,坐得又舒服🥰, 傾偈一流👍;餐廳還有有户外位置,佔地很廣,有約🔟張枱,又有鞦韆椅,還可以放寵物🐶🐱😍。另外餐廳還可以現場購買寵物零食,非常貼心❤️。春日尊貴下午茶 $368 for 2tea set一上枱,全場所有人(包括我倆)都企起身瘋狂打卡,因為非常吸睛😍。頂層:三文魚玫瑰卷三文魚🐟卷成玫瑰花⚘️下面是吞拿魚三文治,味道唔錯😋。鴨肝多士鴨肝夠juicy🥰,多士夠脆口😋。雞尾酒蝦蝦肉🦐爽口彈牙,蘸上雞尾酒🍹醬汁,又夾又好味😋。中層:忌廉芝士蘑菇釀雞翼無骨雞翼🐓入面釀滿了忌廉、芝士🧀和蘑菇🍄,啖啖肉,口感軟滑,十分好味😋。鮑魚酥皮盒鮑魚雖然係罐頭鮑魚,但鮑魚汁調味調得好好,味道香濃😍,連埋酥皮盒一齊食,非常好味😋。低層最底一層是甜品🍰專區,分別有燕窩奶凍、脆松露朱古力、雜錦紅莓芝士餅、紅莓撻和法式士多啤歌劇院蛋糕。個人建議由淡味食到濃味🤗,先食燕窩奶凍,最後才食脆松露朱古力🤤。餐飲跟餐每人有杯Shirley Temple🍹,但大家可以

春日尊貴下午茶 $368 for 2

頂層:
三文魚玫瑰卷
三文魚🐟卷成玫瑰花⚘️下面是吞拿魚三文治,味道唔錯😋。

鴨肝多士
鴨肝夠juicy🥰,多士夠脆口😋。

雞尾酒蝦
蝦肉🦐爽口彈牙,蘸上雞尾酒🍹醬汁,又夾又好味😋。

中層:
忌廉芝士蘑菇釀雞翼

鮑魚酥皮盒

低層

餐飲
跟餐每人有杯Shirley Temple🍹,但大家可以+$33升級原價$98的Signature Smoothies,咁抵,我地當然升級啦😍。

Choffee
面層鋪了忌廉、朱古力碎、朱古力條、威化餅和棉花糖,低層是朱古力🍫咖啡☕️沙冰,冰涼爽快,甜度適中😋。

Wonderland
分成2️⃣層,上面是忌廉、桃🍑、士多啤梨🍓和泡芙;而下層就係桃味乳酪。整體酸酸甜甜,非常醒胃🥰。

總括而言,酒店除了環境寧靜,食物唔錯之外,更加係一間寵物友善酒店,喜歡帶毛孩四圍去的朋友,high tea 又多了一個選擇。

2023-06-03
2023-06-03 40 瀏覽
今天約了朋友到葵涌的悅品酒店的Lounge 午膳。餐廳在酒店大堂旁,地方優雅寧靜,有個户外庭園,而且更是「狗狗友善餐廳」。裝飾華麗,座位特別寬敞舒適。餐牌是比較簡單的,但菜式也相當吸引。“燒三文魚南瓜沙律配法式紅莓醋汁”,三文魚扒鮮甜甘美,微微帶焦香,配上新鮮爽口沙律菜和酸甜又略帶果香味的醋汁,份外惹味。“三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉”,大大隻的新鮮帶子,肉質鮮嫩。三文魚籽特別鮮味,充滿海洋的感覺。綠色的扁意粉吃得到菠菜味道,口感不錯。“鮮雜莓檸檬牛角酥窩夫”,牛油窩夫香脆,配上士多啤梨、草莓、藍莓等,果香、奶油香集於一身,是很好的甜品。這裏除了裝潢夠氣派之外,菜式的賣相也一絲不苟,紅綠襯色,真是未吃也使人飽眼福,況且味道也尚佳,朋友還說下次要帶家中毛孩來一起享受。

今天約了朋友到葵涌的悅品酒店的Lounge 午膳。

綠色的扁意粉吃得到菠菜味道,口感不錯。

位於青山公路準備進入荃灣段嘅位置,環境清幽舒服,門口有巴士同埋酒店接駁巴士往葵芳,交通都算OK~食物種類唔算特別多,drink menu就選擇多,適合朋友們黎聚一聚,把酒暢談~值得一題係有毛孩menu,幾貼心~三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉 $188份量十足,可以同朋友share食~新鮮帶子煎到兩面香脆,配上三文魚籽,鮮啊~菠菜忌廉汁味道淡身,食完唔會太膩~香烤卡律醬雞胸肉配牛角酥窩夫 $148健康首選!juicy嘅雞胸肉夾住牛油果,配埋鬆脆嘅牛角酥窩夫,層次十足~Wonderland $98特色frozen peach yogurt,好飲唔會太甜,打卡必叫~Freshly brewed coffee $32食飽嘆番杯啡,直衝香濃嘅咖啡豆味,配埋餐廳休閒嘅景,無法抗拒~

三文魚籽珍寶帶子菠菜忌廉汁扁意粉 $188

香烤卡律醬雞胸肉配牛角酥窩夫 $148
Wonderland $98

Freshly brewed coffee $32
2023-05-30
2023-05-30 25 瀏覽
520 撞正星期六老公要番工, 所以安排第二日去酒店食三層架high tea補番數💓 好好享受假日時光~下午茶提供時間係3-6pm,我地早左少少到就影下周圍環境,裝潢設計型格又時尚!另外,酒店歡迎主人攜帶寵物到戶外空間食嘢玩樂🐶 現場更可購買寵物零食,睇得出係一個好貼心pet-friendly嘅地方👍🌸 Spring with Love春日尊貴下午茶🌸全場所有客人都企身瘋狂打卡, 心情莫名其妙地興奮, 加上背後花牆襯托下更加夢幻!第一層<小食>🌸三文魚玫瑰卷🌸鴨肝多士🌸雞尾酒蝦 煙三文魚捲成玫瑰花配吞拿魚夾心三文治,另有凍蝦以及鴨肝多士,小巧且食材豐富。第二層<鹹點>🌸忌廉芝士蘑菇釀雞翼🌸鮑魚酥皮盒特別鍾意忌廉芝士蘑菇釀雞翼, 一來無骨食得方便,二來內餡係忌廉芝士,大啖肉加上軟滑口感最有驚喜😋 鮑魚酥皮盒一口size,鮑魚仔底下填滿醬汁,汁內有紅蘿蔔粒同西芹粒,食起來唔會覺得乾爭爭,保持酥脆與漿口之間。第三層<甜品>🌸 燕窩奶凍🌸脆松露朱古力🌸雜錦紅莓芝士餅🌸紅莓撻🌸法式士多啤梨歌劇院蛋糕。甜品由淡食到濃,一開始先食燕窩奶凍,燕窩加金箔點綴頓時升級。甜品方面始終鍾情朱古力,脆松露朱古力

🌸 Spring with Love春日尊貴下午茶🌸

🌸 燕窩奶凍
🌸脆松露朱古力
🌸雜錦紅莓芝士餅
🌸紅莓撻
🌸法式士多啤梨歌劇院蛋糕。
甜品由淡食到濃,一開始先食燕窩奶凍,燕窩加金箔點綴頓時升級。甜品方面始終鍾情朱古力,脆松露朱古力最岩我地口味,其餘對我來講略甜.

飲品升級要Wonderland&Choffee,前者係桃味乳酪,後者係朱古力x咖啡,兩款都係無酒精, 造型充滿特色!

2023-05-21
下午茶
2023-05-30 26 瀏覽
喺附近工廈參加完工作坊,過咗嚟食嘢。呢度環境好清靜,坐得舒服,可以靜靜地休息吓。如果唔係咁曬,坐戶外嘅位置都幾舒服。下午茶時間仲可以食high tea!我哋午飯時間到。食咗香烤雞胸肉配牛角酥窩夫、黑松露薯條、蘑菇芝士釀雞翼同埋烤牛舌。小食好抵食,$48或者$58一份,份量都唔少啊。香烤雞胸肉配牛角酥窩夫非常推介,牛油果又香又滑,雞胸肉夠味唔會鞋,croffle好香脆,呢個配搭非常好。烤牛舌都好味,好淋。Smoothie 超大杯,賣相一流!下次如果有朋友帶住狗狗,都可以嚟呢度食。

下午茶時間仲可以食high tea!

我哋午飯時間到。

小食好抵食,$48或者$58一份,份量都唔少啊。

烤牛舌都好味,好淋。

Smoothie 超大杯,賣相一流!

下次如果有朋友帶住狗狗,都可以嚟呢度食。

2023-05-29
2023-05-28 24 瀏覽
朋友來香港入住了悅品酒店,來找他時我們便到酒店的餐廳吃晚飯。餐廳環境非常優雅,時間還早,人不多,還有戶外位置可以帶狗狗。八點前可點小食,我們便點了一份洋蔥圈$48一圈圈金黃色的洋蔥,外層炸得酥脆,散發出誘人的香氣,但不會過於油膩,一口咬下去,感受到洋蔥的甜味和炸麵衣的酥脆口感。洋蔥的質地非常嫩滑,不會太軟爛,吃起來十分有嚼勁。整個口感非常豐富,外層的酥脆和內層的嫩滑相互輝映,讓人愛不釋口。炸軟殼蟹冬陰功汁闊條麵 $148一隻金黃酥脆的大蟹,還有兩條炸意粉擺設成長鬍,非常精緻,冬陰公醬汁酸酸辣辣,闊條麵口感紮實,且帶有微微的彈性,蟹的肉質鮮嫩,且酥脆的外皮與醬汁的味道搭配得非常完美。整碗麵的味道非常有層次,回味無窮。All day breakfast $168晚上吃早餐特別有感覺,水波蛋的蛋黃流動而濃郁,與周圍的蛋白混合得剛剛好,煙肉和香腸的口感都很好,尤其是煙肉的酥脆口感,薯餅外酥內軟,牛角包鬆脆,另外還有烤茄汁豆,蘑菇,香腸,烤蕃茄,非常豐富。Choffee $98最後,還點了一杯非常精美的飲品,滿滿的朱古力,還有烤棉花塘,朱古力味濃郁還帶點淡淡的咖啡香,又不會太甜,非常美味均衡。餐

八點前可點小食,我們便點了一份洋蔥圈$48

炸軟殼蟹冬陰功汁闊條麵 $148

All day breakfast $168

Choffee $98

餐廳的服務非常周到。服務員熱情友善,讓人感到非常舒適。餐廳的環境也非常舒適,氛圍溫馨,讓人可以放鬆享受美食。