尖沙咀都有好多小食餐廳平時好少留意,最近食過呢間又幾推介,餐廳係藍色裝修,店舖唔算大,係類似食快餐嘅感覺,主要食Pizza同焗飯,pizza選擇較多,性價比高,價錢叫埋個set都好平,食得飽味道又正!最重點係標榜食材新鮮,同埋食物似健康低糖低鹽口味,但味道一樣好食先抵讚👍🏻連套餐嘅炸薯菜同沙律都係新鮮嘅蔬菜整成,味道絕不馬虎,以小店黎講呢個價錢好有誠意🤩._./ CRUSTE BAKED RICE COMBO / $58🍛| tender chicken in bombay curry sauce |🍛🥤cream soda🥤焗飯有兩款,好特別,紅色係咖哩飯,咖哩嘅濃席係啱啱好,唔會感覺好heavy 好重口味; 黃色係焗蛋加薯蓉,蛋香味重,呢個食法又係特別好少見./ CRUSTI THIN PIZZA COMBO / $64🍕| indonesian satay chicken |🍕🧃orange juice🧃pizza 成塊圓餅形上,餅底係薄身,又好香脆,面頭嘅料多得黎成塊pizza好夠味,滿滿嘅芝士好正!仲有少少拉絲效果🧀每塊底仲有翠肉瓜作為配料,感覺都健康啲!連跟餐揀嘅橙汁都係有
._.
🥤cream soda🥤
🧃orange juice🧃
連跟餐揀嘅橙汁都係有果肉粒果隻,仲要唔係甜,呢點先讚👍🏻
._.
Crusta 嘅薄餅同餡餅每日新鮮烘焙🍕,用天然發酵成份同橄欖油製成,不含牛油,食完唔會覺得膩,套餐仲好豐富,性價比好高! 而家post相上ig仲可以有free cookie😍⭐️Crusti thin pizza combo 吉仕他薄餅套餐 $641️⃣Indonesian satay chicken 印尼沙嗲雞薄餅印尼沙嗲醬帶有傳統印尼香濃花生味🥜,亦帶點沙茶醬嘅香味。連埋花生粒及雞肉一齊食口感好似食緊沙嗲雞串燒,好惹味。最鍾意呢種薄皮嘅薄餅,外邊微脆之餘仲唔會太厚分薄左餡料嘅味道😋2️⃣Potato fritters 薯仔餅將薯仔、洋蔥及紅蘿蔔一齊炸埋一舊,口感層次豐富,食到一絲絲紅蘿蔔絲🥕,為薯仔餅帶來一點甜味.3️⃣Coleslaw 涼拌沙律酸菜及其他雜菜絲再加上沙律醬,略帶酸味,食落醒神開胃,沙律菜都好新鮮🥗.⭐️Crusta combo 吉仕打套餐 $521️⃣Classic seafood chowder 經典周打海鮮餡餅周打海鮮味道香濃,好似像緊好濃嘅忌廉周打海鮮湯咁😍。原隻炸蝦加上酸瓜入口,炸蝦好酥脆,酸瓜嘅酸味中和返炸蝦嘅油膩感,味道好夾💯2️⃣Sweet potato 番薯條番薯條份量

2️⃣Potato fritters 薯仔餅
3️⃣Coleslaw 涼拌沙律
⭐️Crusta combo 吉仕打套餐 $52

2️⃣Sweet potato 番薯條
番薯條份量十足,亦有一定厚度。食落滿滿番薯嘅甘甜味☺️
3️⃣Fresh Salad 新鮮甜醋沙律
醋酸味令到沙律多層口感,幾開胃。平時唔好沙律嘅我都覺得好好食🤤
⭐️Tender Chicken in Bombay Curry Sauce柔嫩孟買咖哩雞飯 $38
咖哩係甘口嘅咖哩,驚喜位係入面仲有焗蛋及薯蓉,撈埋咖哩食好惹味🤩

2024-02-22
2024-02-20 302 瀏覽
《輕盈健康快餐店🇺🇸》———————————————-#Crusta 🔥-早排經過尖沙咀,又唔想食啲咁Heavy嘅嘢,朋友帶咗我去呢間主打健康輕盈嘅快餐店😙-🍔 Crusta ComboCombo餐有Juicy Beef Mince配炸蔬菜,用料健康,外皮酥脆,內裡綿滑,另外嘅Bombay Chicken Curry Crusta充滿傳統印度風味,鋪滿了多種香料同雞肉,好惹味😋-🍕 Crusti Pizza Combo套餐包括一個8吋pizza、雞翼、炸物、沙律同飲品,十分豐富 ~我哋揀咗Seoul Spicy Pork Belly Crusti Pizza ,層次豐富,但竟然冇加牛油,使用100%橄欖油,食落都無咁有罪惡感~另外有London Grilled Chicken,雞翼皮脆肉嫩,炸番薯條十分香口🍟-⭐ 參考價錢︰Crusta Combo: $59Crusti Pizza Combo: $74Bombay Chicken Curry Crusta: $37Seoul Spicy Pork Belly Crusti Pizza: $54照燒汁雞翼: $10🍌 抵deal 指數:
《輕盈健康快餐店🇺🇸》
Crusta Combo: $59
Crusti Pizza Combo: $74
照燒汁雞翼: $10
🍌 抵deal 指數:7/10
📍 Crusta:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
☎️ 28080880
⏰ 星期一至日 11:30-22:00
2024-02-20
2024-02-01 343 瀏覽
早排係openrice 見到依間crusta好似幾有趣,而且價錢幾相宜,好多款野食都好吸引~叫咗兩個crusta,兩個crusti thin pizza, 其中兩樣轉做set,另兩個單點。Crusta叫咗juice beef mince同bombay chicken curry,pizza 叫咗London grilled chicken同Seoul spicy pork belly其實配埋個餐都幾抵,除咗杯可樂、小沙律、雞翼仲有炸蕃薯條/potato fritters,依度嘅fries好好食,新鮮炸起熱辣辣而且份量好多~另外雞翼嘅調味好好,食落juicy!Crusta 同手拳咁上下大,本身諗住唔會好飽,但佢好足料,其實份量都好夠~而且味道都唔錯,juice beef mince口味,上面有少少碎牛肉片,味道有少少日式,類似牛肉飯嘅味,中間有一層芝士薯蓉下面一層係燉牛肉,撻皮係比脆蛋撻皮煙韌同脆少少但無落牛油等嘅脂肪,淨係落咗欖欖油~好健康無咩油膩感,燉牛肉咸咸香香,配埋一齊食都幾夾,好食Bombay chicken curry Crusta 嘅撻皮同芝士薯蓉都一樣,但上面變咗炸蟹肉波

另外雞翼嘅調味好好,食落juicy!

Bombay chicken curry Crusta 嘅撻皮同芝士薯蓉都一樣,但上面變咗炸蟹肉波波同底變咗咖哩雞,味道都幾好,咖喱雞香科味都幾重,重點係蟹肉波波,蟹肉好多👍🏻

London grilled chicken pizza ,係蕃茄底嘅~芝士落得好多,雞肉都幾碎,但食落唔會好老,都仲有少少汁,夾埋一齊都幾好食

Seoul spicy pork belly味道比較fusion,韓式嘅辣五花肉食落甜甜辣辣,好開胃,所以果陣好飽都仲食得落😂鐘意食韓國嘢嘅可以試吓
2024-01-31 219 瀏覽
同朋友嚟尖沙咀 Shopping,行完就去附近搵間快餐店食晏。記得之前喺網上見有人介紹赫德道呢間藍白色調薄餅小店「Crusta」〜〜餐廳主打 pie & pizza,由餡料到餅底都唔用牛油或起酥油,取而代之,以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,只會加入少量橄欖油,所以絕對食得安心又放心。點咗Crusta Combo ($59) 同 Crusti Pizza Combo ($74)  各一,套餐包蔬菜餅 or 蕃薯條、沙律、雞翼及汽水。Crusta 選了 juicy beef mince,批底即點即製,入面放滿了薯蓉及免治牛肉,再伴上生菜和蕃茄。批底外脆內煙韌,牛肉濕潤鮮美,薯蓉綿密幼滑,啖啖滋味。蔬菜餅炸得好鬆化,由洋蔥絲、薯仔絲及蘿蔔絲組成,外層粉漿薄脆,入口不油不膩。油醋沙律甜甜酸酸,清新醒胃;雞翼大小適中、入味又 juicy,正!至於 Pizza 就揀咗 texas BBQ chicken,薄餅以翠玉瓜為基底,面頭鋪滿芝士,加上嫩滑烤雞同野菌,食落口感好豐富,令人食慾大增。蕃薯條新鮮即炸,入口熱焫焫,好香蕃薯味,酥脆又唔油膩。涼拌沙律有椰菜絲同紅蘿蔔絲,低卡兼有營,用嚟做前菜就啱曬。另
另外仲加點咗個 tokyo fire grilled beef crusti pizza 同 sweet chili thai chicken crusta。薄餅面頭滿佈洋蔥同炭烤牛肉,和風味濃。薯蓉批外脆內軟滑,雞肉甜甜辣辣,入口鮮嫩多汁,非常惹味。
跟餐飲品有汽水、梳打水及橙汁可選,另外亦可以+$5 轉奶茶或檸檬茶,經濟實惠。
Follow 佢哋嘅 社交平台同 post 相,仲會有朱古力曲奇送,千祈唔好錯過。

2024-04-05 26 瀏覽
店鋪細細間幾光猛,只係不停聞到縲絲粉味成餐飯都吾好受一個餐甘的價錢食到好飽1 Crusti Pizza Combo (CRUSTI PIZZA) P Ham 帕爾馬火腿Fritters 薯仔餅Coleslaw 涼拌沙律Soda Water梳打水濃濃的芝士味係口腔中薯仔格係用蔬菜做的平衡番油膩感佢地用的油比較少快餐黎講算係幾健康追求健康的朋友可以一試1 Crusta Combo治牛肉(CRUSTA) Beef Mince 爆汁免Sw Po Fries 番薯條Fresh Vinaigrette Salad 甜醋沙律Soda Water梳打水
店鋪細細間
幾光猛,只係不停聞到縲絲粉味
成餐飯都吾好受

Soda Water梳打水
2024-03-28
  • Juicy Beef Mince Crusta
2024-03-16 36 瀏覽
👉🏻CRUSTA 吉仕打套餐$52這道套餐的吉仕打新鮮出爐,搭配自家製香滑薯蓉,覆蓋上柔軟蔬菜和融化芝士,再加上爆汁免治牛肉。這是一份美味而實在的套餐。👉🏻吉仕地薄餅套餐$64這份套餐的倫敦炭烤雞肉薄餅(texas BBQ chicken pizza)即叫即整 新鮮出爐且薄餅使用天然燄鲜成分和橄欖油製作而成。芝士拉絲十分出色 一拉拉5斷 仲要好足料 5係厚批但都好食👉🏻吉仕迪焗飯套餐$58爆汁甜辣雞肉焗飯+清淡蛋炒飯搭配美味多汁的肉,再加上奶油薯蓉和烤雞蛋味道多元化+5會辣 容易入口每個套餐都包左1個 炸物+沙律+飲品我地就揀左蔬菜餅、番薯條、新鮮甜醋沙律和涼拌沙律
👉🏻CRUSTA 吉仕打套餐$52

👉🏻吉仕地薄餅套餐$64
即叫即整 新鮮出爐且薄餅使用天然燄鲜成分和橄欖油製作而成。
芝士拉絲十分出色 一拉拉5斷 仲要好足料
5係厚批但都好食

👉🏻吉仕迪焗飯套餐$58
味道多元化+5會辣 容易入口

每個套餐都包左1個 炸物+沙律+飲品
我地就揀左蔬菜餅、番薯條、新鮮甜醋沙律和涼拌沙律
  • Crusta combo
2024-03-15 26 瀏覽
今次同囝囝去食,佢都啱食又夠健康,仲食得好開心,適合一家大細,而且價錢合理🔹Crusti Pizza Combo $74套餐包括一個8吋pizza🍕、雞翼🍗、炸物🍤、沙律🥗同飲品,超豐富呀😍Spanish Parma ham pizza🍕豐富嘅Parma ham😋pizza底夠晒薄脆😋芝士味十足😍仲可以拉絲😍好味道到唔停口🔹Crusta Combo $59Crusta揀咗Creamy chicken satay😋大大件熱辣辣又足料😍 Creamy chicken好juicy 好有驚喜👍🏻而套餐另包雞翼🍗、炸物🍤、沙律🥗同飲品。🔹Juicy chicken in sweet n spicy souse $30甜辣雞配蛋飯,甜辣雞有種韓式味道,雞肉充滿甜辣汁,非常開胃。

🔹Crusti Pizza Combo $74

🔹Crusta Combo $59
而套餐另包雞翼🍗、炸物🍤、沙律🥗同飲品。

2024-03-12 25 瀏覽
Crusta 位於尖沙咀美味健康快餐店選用橄欖油代替牛油🧈提供更健康選擇而且味道好好👏🏻同行朋友都食到舔舔脷👅餐點主要分3款~薄餅、Crusta同Cruste焗飯每款一人份量🍴價錢相宜💰套餐跟飲品同小食價錢都係五十零~六十蚊一個套餐🤝Crusti 脆薄餅:印度孟買雞口味新鮮即焗8吋脆薄扁餅使用天然發酵成分橄欖油製成🫒配上蕃茄同焦糖洋蔥👏🏻口感豐富Crusta 吉士打:🥔自家製香滑薯蓉配上泰式甜辣雞👍🏻外皮香脆夾埋配料芝士好味Cruste 焗飯:🐓爆汁甜辣雞跟有炒蛋、奶油薯蓉😋好香口@crustafoods📍尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
Crusta 位於尖沙咀美味健康快餐店

橄欖油製成🫒配上蕃茄同焦糖洋蔥👏🏻口感豐富

Crusta 吉士打:🥔自家製香滑薯蓉

配上泰式甜辣雞👍🏻外皮香脆夾埋配料芝士好味

Cruste 焗飯:🐓爆汁甜辣雞

跟有炒蛋、奶油薯蓉😋好香口

@crustafoods
📍尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
2024-03-10 30 瀏覽
🍕Crusti Thin Pizza Combo $64Indonesian Satay Chicken餅底薄脆,焗得剛好,唔似平時食pizza有啲位會焗燶🤣餅底仲加左薯蓉,食落更creamy! 每塊都有雞、翠肉瓜,好足料😍.🍕Crusta Combo $52Juicy beef mince呢個係似牛肉批,批都好脆口,加左薯蓉做底🥔牛肉碎調味不錯👍.🍟Potato Fritters呢款係炸蔬菜🥬,好似食緊天婦羅咁🤣.🍟Sweet potato fries炸到好粉好香口🥳🍛Curry chicken Cruste咖哩好惹味,雞份量亦好多!有埋焗蛋同薯蓉,份量都幾飽👍.📍 Crusta (尖沙咀)尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖

🍕Crusti Thin Pizza Combo $64
Indonesian Satay Chicken

🍕Crusta Combo $52
Juicy beef mince
呢個係似牛肉批,批都好脆口,加左薯蓉做底🥔牛肉碎調味不錯👍

🍟Potato Fritters
呢款係炸蔬菜🥬,好似食緊天婦羅咁🤣

🍟Sweet potato fries
炸到好粉好香口🥳

🍛Curry chicken Cruste
咖哩好惹味,雞份量亦好多!有埋焗蛋同薯蓉,份量都幾飽👍

📍 Crusta (尖沙咀)
尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
  • Crusta combo
  • Juicy Beef Mince Crusta
🍕🥤今日試下尖哪沙咀Crusta 嘅薄餅,店外藍白色玻璃門好清新,店內簡單裝飾,買完餐有送餐服務,不過食完要自己清理餐盤Crusta 薄餅套餐$64,有8 吋脆薄餅🍕、薯條、沙律,雞翼,仲有飲品,好揸食又豐富Pizza係每日新鮮烘焙,使用天然發酵成分&橄欖油製成,冇牛油既。揀左印度孟買雞薄餅,薄身薄餅邊脆又唔會太飽,雞肉肉汁豐富,薄餅唔會好油好膩,yummy🍟蕃薯條配沙律醬:熱辣香脆,且份量唔少,好邪惡甜醋沙律🥗:醋酸好開胃解膩,沙律有多層口感,除左健康d,仲好好食雞翼得一隻,不過好好味😋🩷Like 佢同po相去IG仲送曲奇🍪

🍟蕃薯條配沙律醬:熱辣香脆,且份量唔少,好邪惡

雞翼得一隻,不過好好味😋

🩷Like 佢同po相去IG仲送曲奇🍪
2024-03-09 21 瀏覽
尖沙嘴搵到一間出乎意料有特色既西餐快餐店,多款快餐便靚正,快餐店服務超好,老闆是韓國人超級nice 又好人,仲有好多外國人特登來醫肚,試過都覺得好食兼抵食😋真係誠意推介的好快餐店——Crusta🌮🍕🍟1. Crusta thin pizza 🍕 combo $64 London grilled chicken pizza 🍕 2. Crusta combo $52 classic seafood chowder 🥧3. Cruste baked rice combo $58 tender chicken in Bombay curry sauce 呢個combo 真係好正,仲有沙拉🥗,炸薯,雞翅,汽水🥤,食一個餐好好味,又食飽飽,開心聚一餐。
2024-02-26
2024-03-08 18 瀏覽
係尖沙咀有咁多間pizza 鋪頭,見到呢間又平又健康既pizza 鋪頭,就衝左入去食!Crusti-倫敦炭烤雞肉套餐 $64套餐配左新鮮甜醋沙律同番薯條,番薯條咬落淡淡香濃既番薯味,佢既pizza 即叫即焗,仲要係8吋!用橄欖油成份製造嘅超薄Pizza,咬落淡淡雞肉!Crusta-經典周打海鮮套餐 $52套餐配左薯仔餅同涼拌沙律,薯仔餅好鬆脆,個crusta 有拳頭咁大,食完真係會好飽,撻皮淨係落咗欖欖油,食落又健康又無油膩既感覺,淡淡都有海鮮味。另外2個套餐都叫左檸檬茶黎飲,雖然佢唔係港式檸檬茶,但係都會有新鮮檸檬喺入邊,值得一讚爆汁甜辣雞肉飯$36睇到個飯好迷你好得意,不過食完一個飯會好飽,因為佢有雞蛋、雞肉同埋甜辣汁!個飯甜甜辣辣,口感豐富。#香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀探店 #pizza #尖沙咀pizza #pizza之選

Crusti-倫敦炭烤雞肉套餐 $64

Crusta-經典周打海鮮套餐 $52

爆汁甜辣雞肉飯$36

2024-03-05 26 瀏覽
📍尖沙咀|Crusta健康嘅快餐店,聽落好似好荒謬,但來自美國嘅Crusta就正正係主打健康輕盈嘅快餐,今日同男朋友去試吓先!🟦 Crusti 印尼沙嗲雞薄餅 $44唔錯嘅印尼沙嗲雞薄餅,即叫即焗非常之新鮮熱辣,批底係薄批,所以非常香脆,而且佢係使用天然發酵材料以及橄欖油,相對上比較健康🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32呢個我覺得好好味呀!新鮮出爐嘅Crusta,入面就係自家製嘅軟滑薯蓉,配上蔬菜,芝士同埋牛肉,淡淡都係幸福感!記得呢個用手食,唔好用匙羹筆嚟食呀~🟦 Cruste 爆汁甜辣雞肉 $36呢個係一個焗飯加蒸蛋,甜辣嘅醬料係韓式嘅泡菜醬,而旁邊嘅蛋呢入邊係混合咗洋蔥以及芝士。我哋覺得醬料嘅味道有啲重相對飯嘅比例呢,醬料好似有啲太多~🟦 日式照燒雞翼兩隻 $16好甜嘅燒雞翼~我鍾意食~🟦 薯仔餅 $18 番薯條 $18我係唔食番薯嘅,所以番薯條全部都係朋友食~佢話正正常常冇乜特別薯仔餅本身以為淨係薯仔啦,原來係薯仔條加洋蔥條加紅蘿蔔條一齊炸,不過我食落呢就食唔到洋蔥同紅蘿蔔嘅味道~🟦涼拌沙律 $12 新鮮甜醋沙律 $12食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果覺得有啲膩呢就可以食吓沙律,細
📍尖沙咀|Crusta

🟦 Crusti 印尼沙嗲雞薄餅 $44

🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32

🟦 Cruste 爆汁甜辣雞肉 $36

🟦 日式照燒雞翼兩隻 $16
好甜嘅燒雞翼~我鍾意食~

🟦 薯仔餅 $18 番薯條 $18

🟦涼拌沙律 $12 新鮮甜醋沙律 $12
食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果覺得有啲膩呢就可以食吓沙律,細細兜

總結係呢度啲食物不過不失,不過快餐店嚟講呢,出餐時間就唔係特別快,因為佢即叫即整,啲嘢食都新鮮熱辣辣~
2024-03-05 23 瀏覽
喺尖沙咀整完頭髮已經下奏4、5點,搵咗呢間之前bookmark咗嘅餐廳嘆下呢個時間冇咩人,環境都乾淨舒服,有一排單人自閉位,最啱自己一個食個快餐叫咗個pizza套餐,包一個8吋嘅pizza、薯仔餅/番薯條、雞翼、沙律,同埋一杯嘢飲Crusti Pizza Combo 🌟4/5⚪️帕爾馬火腿Pizza 熱辣辣送到,係又薄又脆嘅批底,上面嘅料好足,咬落去仲會拉絲⚪️薯仔餅 唔係我哋一般認知嘅薯餅,佢係薯仔、洋葱、蘿蔔等切絲,整到餅咁再拎去炸,幾特別,不過會比較油⚪️雞翼原來紙袋仔仲裝住一隻細細地嘅雞翼,幾惹味⚪️涼拌沙律 正正常常嘅沙律醬撈蔬菜絲,可以解膩 ⚪️橙汁 諗住健康啲唔飲汽水,點知佢杯橙汁飲落好似冇汽嘅芬達,我諗都唔會健康得去邊 獨食一個餐都夠晒飽,呢個價錢同分量喺尖沙咀都算抵,而且佢主打健康、唔落牛油,食晒成個pizza都少啲罪惡感,可以encore

Crusti Pizza Combo

Crusti Pizza Combo 🌟4/5

⚪️帕爾馬火腿Pizza
熱辣辣送到,係又薄又脆嘅批底,上面嘅料好足,咬落去仲會拉絲
西班牙帕爾馬火腿

⚪️薯仔餅

⚪️雞翼
原來紙袋仔仲裝住一隻細細地嘅雞翼,幾惹味

⚪️涼拌沙律
正正常常嘅沙律醬撈蔬菜絲,可以解膩

⚪️橙汁

Crusti Pizza Combo