DAY22 STEAK

今次加咗$48做套餐,咁就有埋餐湯、大大杯飲品,同埋可以喺飯、意粉同薯條再揀一樣啦!😋🥘羅宋湯羅宋湯係誠意之作,並唔係開出嚟嘅罐頭湯,係真材實料煲出嚟,羅宋湯帶有少少辣味非常好飲!而且牛肉粒都好多,以煲湯嘅牛肉嚟講,口感還好啦😆🍟薯條薯條上枱時候熱辣辣,而且呢度嘅薯條係粗身薯條,份量都有返咁上下,薯條控表示非常滿意🥰🥩鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)配香草牛油上枱嘅時候真係有超勁嘅牛肉香,鐵板有蠟燭一路石燒板嘅熱度。因為主打石燒牛,上枱是牛肉都係好生,自己可以控制要幾多成熟都得,餐廳本身推薦三至五成就最好嘅,小編今次都有少少Overcook 左。但係牛扒嘅質素非常之好,本身厚切牛扒🥩好多地方都會好韌,但係今次小編食完就冇呢個感覺,厚切牛切落去嘅時候已經覺得好軟腍,而且食落牛嘅味道都幾濃郁,加埋香草牛油🧈、少少鹽同黑椒已經好好食🥰🥰🪿鵝肝份量都幾大塊,燒咗之後更加有外脆內軟嘅口感,鎖住左啲肉汁,唔使再調味都已經好好食😋🥩美國安格斯牛柳 (8安士)配黑松露牛油安格斯牛柳上枱嘅時候比想像中更加大件更加厚,上枱嘅時候已經切開一塊塊,方便燒同埋食,而且比起厚切牛柳更加嫩滑,油脂香味更加濃厚,鍾

🥘羅宋湯

🍟薯條

🥩鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)
配香草牛油

🥩美國安格斯牛柳 (8安士)配黑松露牛油
安格斯牛柳上枱嘅時候比想像中更加大件更加厚,上枱嘅時候已經切開一塊塊,方便燒同埋食,而且比起厚切牛柳更加嫩滑,油脂香味更加濃厚,鍾意食牛嘅朋友相信都好難唔俾佢俘虜到🥰
  • 美國安格斯牛柳
  • 厚切美國平鐵牛扒
2024-02-01 1219 瀏覽
收咗工同朋友落咗去荃灣食飯,佢成日都話呢間餐廳嘅牛扒Cᴘ值好高,佢話要帶我去試試佢🤣🤣入去睇到餐牌的確係好多選擇,最平98蚊已經有交易,而最特別嘅係有牛油揀😍 一共有三款牛油,有原味,香草同埋黑松露😋鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238呢到係用石燒原理上菜,所以啲牛都係比較生,可以根據自己喜好去睇吓食幾成熟,呢款我哋揀咗配香草牛油,鵝肝肥大,油脂充足,牛柳嘅牛味都頗香濃,而肉質當然係嫩滑喇🤩美國Pʀɪᴍᴇ肉眼(8安士) $238呢款配黑松露牛油,黑松露味好香濃,而肉眼油脂分佈都好平均,有靚靚嘅雪花,而且有一定嘅厚度,食落都好滿足,肉味比牛柳再濃多少少,牛味同黑松露味互相襯托,非常惹味🤤我哋仲加咗$58,有酥皮湯、意粉同一杯特大裝嘅雜果賓治,酥皮湯都算係中上水準,唔錯,意粉係有啲驚喜嘅,係好食嘅,而果杯雜果賓治係用H牌生啤杯裝,真係兩個人都夠哂飲🤣🤣好老實咁講,雖然呢間餐廳開係一條主要做車房,收五金為主嘅小街入面,但完全無影響到佢嘅人氣,因為當日去到,前面都仲有8個人等緊枱😏 都知佢有返咁上下料到,所以真係值得嚟試一試佢🤓

鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238

雜果賓治

2024-01-25
鵝肝配美國安格斯牛柳
美國PRIME肉眼
🎀荃灣。貼心服務.即燒即食厚切牛扒🥩🎀🪄店名* #DAY22STEAK🔮地址* 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$561 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_荃灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵最近見到呢一間燒牛扒超多人介紹 所以忍唔住搵左一日去試下 晚餐時間都見到爆曬場 出面仲有好多人等位添 所以都令我地相當期待😆餐廳整體都幾寬敞 有沙發位及普通座位 不過繁忙時間都無得自行選擇😫入到舖頭就聞到好香既燒肉味 肚仔即刻打鼓🤓餐廳服務好貼心 見到我地有袋都幫我地用紙巾蓋住防止油汁飛濺🤗🍽️食物質素🍽️見到餐牌都有幾多款肉選擇 主要都係食牛肉為主 有肉眼,西冷,牛仔骨等 另外仲有羊架,三文魚及海鮮 滿足唔同人口味 之後仲可以加套餐 配湯及主食 份量感滿滿😇👀評分💖💖💖💖🪄厚切美國平鐵牛扒配黑松露牛油 +58配酥皮湯/薯條/大杯飲品 $216我就試左呢款店鋪出名既平鐵牛扒 第一次食呢一款牛 我覺得比較適合唔中意肥膩既人士食用 因為佢脂肪含量比較少 肉質
🎀荃灣。貼心服務.即燒即食厚切牛扒🥩🎀

🪄店名* #DAY22STEAK
🔮地址* 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$561 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
我就試左呢款店鋪出名既平鐵牛扒 第一次食呢一款牛 我覺得比較適合唔中意肥膩既人士食用 因為佢脂肪含量比較少 肉質偏實 可以唔洗燒甘耐 口感更為優質!黑松露牛油味道好特別🤠另外配上即焗酥皮湯 湯帶牛肝菌味 幾好飲 而薯條系即炸曲薯條 飲品真係嚇親我 超級巨大杯 要用兩隻手托起佢😜

👀評分💖💖💖💖
🪄美國安格斯牛柳配香草牛油 +58配酥皮湯/薯條/大杯飲品 $256
而呢一款都幾厚身啵 肉質會比較呈現較多粉紅色 脂肪含量較多 所以肉質較滑嫩 牛味濃郁 咬落會爆發油脂香氣😍我個人更喜歡安格斯牛柳😋同樣我地都係加左酥皮湯set 飲品選擇左雜果賓治 份量都係容易令我地傻眼 好彩飲品甜度剛好!

👀評分💖💖💖💖💖
🪄花蜜雞翼$48
我地仲加左雞翼 味道甜甜地十分可口 雞翼份量大隻😍都幾划算~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
  • 飲品
  • 花蜜雞翼
  • 美國安格斯牛柳
2023-12-18 519 瀏覽
Day22 Steak 🥩 主打石板燒肉,人均$200就可以享受到高質牛扒!.▫️美國安格斯牛柳 8oz 🥩 $198 牛柳選配香草牛油🧈,整體肉質厚身且嫩滑多汁,另加配 $38 升級為套餐,配餐湯、意粉及雜果賓治種類超豐富!.▫️鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 12oz 🥩 $198另一套餐配鵝肝有驚喜!鵝肝份量大之餘,以石板煎至外脆內軟,牛扒亦以石板輕輕把兩面煎香鎖住肉汁,加配 $58 升級套餐更可享有酥皮湯及特大飲品🥰.💬 食物整體質素及性價比超高,特別欣賞餐廳提供嘅欖油鹽、玫瑰鹽及燒肉汁,三種調味料都能令牛扒呈現出不同滋味😋 推薦!.Day22 Steak 🥩 features its signature stone-grilled steak, where you can enjoy high-quality beef for just $200 per person!.▫️ 𝐔𝐒 𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐈𝐫𝐨𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 8oz 🥩 $198The tenderloin is paired with aromatic herb butter 🧈, offering a thick, tender,
▫️美國安格斯牛柳 8oz 🥩 $198
▫️鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 12oz 🥩 $198
The tenderloin is paired with aromatic herb butter 🧈, offering a thick, tender, and juicy texture. Upgrade to a set for an additional $38, which includes soup, pasta, and a variety of delightful desserts!
▫️ 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐔𝐒 𝐅𝐥𝐚𝐭 𝐈𝐫𝐨𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 12oz 🥩 $198
The foie gras set brings a delightful surprise! With generous portions of foie gras, it's seared on the stone for a crispy exterior and a tender inside. Upgrade the set for an extra $58 to enjoy puff pastry soup and an extra-large beverage 🥰
💬 The overall quality and value of the food are outstanding. I particularly appreciate the restaurant providing olive oil, rose salt, and steak sauce; all three condiments enhance the steak with different flavors 😋 Highly recommended!
  • 酥皮湯
之前坐小巴去睇中醫 發現呢間小舖排哂長龍一直bookmark住今日黎食,估唔到6點幾已經full左 🫣好彩有訂位咋佢既價錢真係好貼地 最平只係$98起另外配套餐 只需加38-58 (包個湯,主食,飲品) 😍我同朋友一人叫左一份我叫左 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒 ($198)加左最basic 既set $38另外一份厚切美國平鐵牛扒 ($158)加配酥皮湯,薯條,超大杯檸檬梳打(+$58)先上既餐湯,絕對唔係平時一大煲即刻匹出嚟嘅湯因為佢超熱 🫣 仲比佢熱親而個酥皮,真係好值得加!鬆脆,有牛油香味,整碎佢配埋個湯飲好好食呀 😍😍 算係我嘅童年回憶薯條 係波浪紋薯條,脆卜卜,好食 !主角登場! 所有嘅牛扒都用一個鐵板上,而生熟嘅控制喺你手上,你鍾意生啲又得熟啲又得 🤑 呢點幾好呀! 而上菜嘅時候候就教你 加啲鹽仲喺甜品上整一陣,再加你揀好嘅牛油煎香! 我哋分別揀咗黑松露牛油同蒜蓉牛油 ,兩樣都同個牛扒超級夾!個人更加喜愛黑松露牛油 😍 黑松露嘅香配埋真係不得了佢嘅牛扒亦都好高質! 肉味濃厚,肉又唔算韌,重點係!佢真係好厚切! 咁嘅價錢真係超值,又飽肚!唔怪得佢真係咁多人幫襯啦
之前坐小巴去睇中醫 發現呢間小舖排哂長龍
一直bookmark住

今日黎食,估唔到6點幾已經full左 🫣
好彩有訂位咋

佢既價錢真係好貼地 最平只係$98起
另外配套餐 只需加38-58 (包個湯,主食,飲品) 😍
我同朋友一人叫左一份

先上既餐湯,絕對唔係平時一大煲即刻匹出嚟嘅湯
因為佢超熱 🫣 仲比佢熱親

薯條 係波浪紋薯條,脆卜卜,好食 !

2024-05-03 0 瀏覽
DAY22 STEAK 是一家位於香港荃灣的西式烤肉扒房。門口長期多人排隊。人氣旺盛。口碑唔錯。//這裡的亮點1:石燒牛扒每人一個石燒:牛肉自己放上火山石上燒烤.根據個人喜好口味調整熟度。//這裡的亮點2:你可以選擇不同部位的牛肉,包括肋眼、牛柳. 西冷。牛仔骨。羊架等….//這裡的亮點3:四款牛油可以選擇。原味牛油.黑松露牛油.蒜蓉牛油.鵝肝牛油.//各種牛扒加配:原隻虎蝦.三文魚.鵝肝.//+$38•是日餐湯•雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)•餐飲(冷熱同價)//+$48•是日餐湯離菜沙律/警條/意粉(3選1)•特大杯裝飲品(冷熱同價)//+$58•酥皮湯•雜菜沙律/薯條/意粉(3退1)•特大杯裝飲品(冷熱同價)
//這裡的亮點1:
石燒牛扒
//這裡的亮點2:
//這裡的亮點3:
四款牛油可以選擇。
原味牛油.黑松露牛油.蒜蓉牛油.鵝肝牛油.
//各種牛扒加配:原隻虎蝦.三文魚.鵝肝.
//+$38
•是日餐湯
•雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)
•餐飲(冷熱同價)
//+$48
•是日餐湯
離菜沙律/警條/意粉(3選1)
•特大杯裝飲品(冷熱同價)
//+$58
•酥皮湯
•雜菜沙律/薯條/意粉(3退1)
•特大杯裝飲品(冷熱同價)
2024-04-30 32 瀏覽
好耐都無食過鐵板牛扒啦呢日過咗荃灣行街,見到呢間餐廳嘅牛扒可以選擇幾款牛油覺得好特別👀食肉獸嘅我就同朋友入咗去食啦😆厚切美國平鐵牛扒(12安士)牛扒大大塊又厚切,熱辣辣嘅鐵板可以自由煎到自己鍾意嘅生熟程度💖松露控嘅我揀咗松露牛油,同肉味香濃嘅牛扒味道都好夾🥩朋友嗰塊牛扒要咗蒜蓉牛油,令到一塊牛扒都可以有兩種唔同口味可以食到😇重口味嘅朋友叫咗一Set牛扒連鵝肝💖鵝油滿滿口感、更有層次!加$38 有是日餐湯,係一碗好足料嘅羅宋湯🥣另外揀咗酸酸甜甜嘅茄汁意粉🍝加$58 有脆卜卜嘅酥皮忌廉湯,另外要咗薯條🍟兩份套餐都揀咗青檸梳打,夠晒冰凍又解油膩😌
好耐都無食過鐵板牛扒啦

食肉獸嘅我就同朋友入咗去食啦😆

厚切美國平鐵牛扒(12安士)

松露控嘅我揀咗松露牛油,同肉味香濃嘅牛扒味道都好夾🥩

加$38 有是日餐湯,係一碗好足料嘅羅宋湯🥣

另外揀咗酸酸甜甜嘅茄汁意粉🍝

加$58 有脆卜卜嘅酥皮忌廉湯,另外要咗薯條🍟

兩份套餐都揀咗青檸梳打,夠晒冰凍又解油膩😌
#MC帶你去荃灣.石燒牛扒比起一般日式或韓式燒肉,石板燒(石燒牛扒)更有儀式感,成為唔少港人据扒新熱潮。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ DAY22 STEAK.餐廳以美式石燒牛扒為主打,提供多款扒類,例如美國西冷、肉眼、牛柳等,附上牛油(黑松露牛油、蒜蓉牛油或香草牛油)、迷迭香及玫瑰海鹽,可以按喜好自行調味,而且價錢合理,成為區內街坊、食客推薦嘅食店。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 厚切美國平鐵牛扒(12安士)配黑松露牛油|$158.色澤呈鮮紅嘅平鐵牛扒(牛板腱),肉質超厚切。可以自行控制生熟度,餐廳推薦三至五成就最好嘅!肉質紮實但口感軟腍,而且牛味比牛柳更加濃郁!吸收黑松露牛油油香,每啖一都好享受!十分推薦!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 美國牛柳(8安士)配香草牛油|$148.牛肉最柔嫩嘅部位就係牛柳!呈現大理石嘅雪花紋理,紋理細緻。上枱時已經切開一塊塊,貼心方便!加入迷迭香,撒上少少玫瑰海鹽,配埋香草牛油,無多餘嘅調味,絕對係牛扒嘅絕配!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 升級套餐|$58.追加$58就可以有埋酥皮湯、特大杯飲品,同埋沙律/薯條/意粉。.◼️ 酥皮湯(羅

#MC帶你去荃灣

✨ DAY22 STEAK

🥢 厚切美國平鐵牛扒(12安士)配黑松露牛油|$158

🥢 美國牛柳(8安士)配香草牛油|$148

🥢 升級套餐|$58
◼️ 酥皮湯(羅宋湯/忌廉湯)
◼️ 雜菜沙律/薯條/意粉(3選1)
◼️ 特大杯裝飲品
特別推薦特大杯飲品,真係好抵飲!酥皮湯更係誠意推薦!外層金黃色澤嘅酥皮,薄脆鬆化,內裡嘅忌廉湯香氣撲鼻,鮮味十足。
2024-04-22
2024-04-23 22 瀏覽
🔸️平鐵牛扒$158平鐵牛扒應該是餐廳的招牌菜,因為接近每枱都有叫石燒板上是已經有燒了兩邊的牛肉,中間就比較生。較厚身的平鐵牛扒相對要較耐時間先到3成熟,對新手比較友善🤣。建議大家燒幾秒後先放上碟,唔夠熟先再燒。 牛肉比較少脂肪,每一啖都都食到黑松露牛油的香氣。我燒到5成熟左右,加少少玫瑰海鹽。肉質軟腍,肉味幾濃,中間有清爽的筋位。🔸️鵝肝配美國安格斯牛柳 (8安士) $238可配 香草牛油/黑松露牛油/蒜蓉牛油 鵝肝外脆內軟,入口即溶。牛柳肉質鮮嫩,一咬,肉汁就緩緩流出來,齒頰留香。 🔸️加$58可配酥皮湯、沙律/薯條/意粉及特大飲品 意粉很大碗,番茄味很香,意粉清爽彈牙。 酥皮湯好耐無吃酥皮湯,牛肝菌味濃郁,酥皮很脆,浸在湯裏吃會變得軟綿綿。 雜果賓治由特大的杯子盛着,杯子裏是櫻桃紅,十分夢幻,味道清甜,消暑解渴。

🔸️平鐵牛扒$158

🔸️鵝肝配美國安格斯牛柳 (8安士) $238
可配 香草牛油/黑松露牛油/蒜蓉牛油

🔸️加$58可配酥皮湯、沙律/

薯條/意粉及特大飲品

意粉
很大碗,番茄味很香,意粉清爽彈牙。

雜果賓治

2024-04-23 21 瀏覽
原來荃灣有間火山石燒肉~提供多款牛肉種類 另有羊架海鮮等必須説牛柳相當高質 性價比挺高會再到訪的 ⍢鵝肝配美國安格斯牛柳8oz $238先把少許黑松露牛油放在火山石上再把牛柳放上去燒 牛柳有一定厚度 絕對足料再加入迷迭草點綴 入口肉質鮮嫩 不覺得韌牛味及油脂香味相當濃郁 再帶有淡淡黑松露香氣 配上同樣口感細膩的鵝肝 必點~紐西蘭羊架 $178不吃牛的 還有羊架可以選擇!有3小塊羊架 這個我選擇了蒜蓉牛油去煎香每邊煎大概5分鐘便熟羊架整體羶味不重 再加入鹽去調味更加出色其中一個加了$38升級套餐包括蘑菇忌廉湯 蕃茄醬炒意粉及青檸梳打意粉有驚喜 很好吃~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐DAY22 STEAK📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖
原來荃灣有間火山石燒肉~
提供多款牛肉種類 另有羊架海鮮等

再加入迷迭草點綴
入口肉質鮮嫩 不覺得韌
牛味及油脂香味相當濃郁
再帶有淡淡黑松露香氣
配上同樣口感細膩的鵝肝 必點~

紐西蘭羊架 $178
不吃牛的 還有羊架可以選擇!
有3小塊羊架 這個我選擇了蒜蓉牛油去煎香
每邊煎大概5分鐘便熟
羊架整體羶味不重 再加入鹽去調味更加出色

其中一個加了$38升級套餐
包括蘑菇忌廉湯 蕃茄醬炒意粉及青檸梳打
意粉有驚喜 很好吃~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

DAY22 STEAK
📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖
📍 荃灣大熱石燒牛扒店 平日都長期有人龍👭🧑‍🤝‍🧑 價錢亦相當親民 有優勢❤️~🌀 紐西蘭羊架 可因應自己口味而添加調味料 落少少黑椒 鹽已經好夠! 抹上黑松露牛油🧈 黑松露香氣遮蓋咗羊騷味之餘 更做到表面微焦內嫩嘅效果設有3️⃣款套餐 +$58可跟配沙律/薯條/意粉 特大杯裝飲品 連餐湯都升級做酥皮湯! 🔹薯條波浪型薯條 熱辣辣🙆🏻‍♀️🔹酥皮湯可以揀配忌廉湯或羅宋湯 酥皮呈圓拱形 有牛油香又帶點煙韌😌🔹青檸梳打超大杯 相當解膩🌀 美國安格斯牛柳 (8安士)安格斯牛扒 微微至2-3成熟後先上碟~ 餐廳建議煎至3-5成熟 輕輕鬆鬆食到牛肉原汁原味! 牛扒厚肉大塊 加上蒜香牛油 牛味更香濃! 🔹意粉係蕃茄醬意粉 都幾有誠意😻 🟩 記住唔好煎得太過火 店員好helpful 都可以搵店員幫手煎㗎!!
📍

🌀 紐西蘭羊架

🔹薯條波浪型薯條 熱辣辣🙆🏻‍♀️
🔹青檸梳打超大杯 相當解膩

🌀 美國安格斯牛柳 (8安士)
🔹意粉係蕃茄醬意粉 都幾有誠意😻

2024-04-19 36 瀏覽
Day22 steak位於荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖由大窩口地鐵站行到悅來坊,過馬路由垃圾站前往或者荃灣站去千色匯2期前往Day22主打石燒扒可加$68 酥皮湯,主食同超大杯飲品可加$48 湯,主食同超大杯飲品可加$38 湯,主食,普通size飲品主食係薯條,意粉,沙律我叫左一份羊架$178加$30 意粉同雜果賓治羊架有三塊微粉紅色加牛油再煎香牛油可選蒜蓉,黑松露,原味煎左5分鐘兩面微焦由於有迷迭香,羶味大大減少灑上玫瑰鹽更加美味牛柳加三文魚$198三文魚超脆皮煎得好靚牛柳有4大塊每條都好厚煎香4面再切粒啖啖肉肉汁多加$48凱撒沙律醬多已經拌好花蜜大大杯蜜糖水餐廳比較多人要預早排隊
Day22 steak
位於荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖

由大窩口地鐵站行到悅來坊,過馬路由垃圾站前往
或者荃灣站去千色匯2期前往

Day22主打石燒扒
可加$68 酥皮湯,主食同超大杯飲品
可加$48 湯,主食同超大杯飲品
可加$38 湯,主食,普通size飲品

主食係薯條,意粉,沙律

我叫左一份羊架$178
加$30 意粉同雜果賓治
羊架有三塊
微粉紅色
加牛油再煎香
牛油可選蒜蓉,黑松露,原味
煎左5分鐘兩面微焦
由於有迷迭香,羶味大大減少
灑上玫瑰鹽更加美味

大大杯蜜糖水

餐廳比較多人要預早排隊

2024-04-18
  • 炒意粉
晚餐都有套餐叫,我們每人加了$58 有酥皮湯、沙律、薯條、柚子蜜 和 超大杯青檸梳打🤣 很久沒喝過酥皮湯了,湯超熱,酥皮超脆!🍀🍽️ Foie Gras with US Angus Tenderloin Steak (鵝肝配美國安格斯牛柳) $238牛扒肉質較實~ 相比牛扒,感覺鵝肝更出色!很肥美的鵝肝啊😚 吃完飽飽呢~🍀🍽️ Angus Beef Ribs (安格斯牛仔骨) $98加了牛油挺香的🧈 牛扒煎的時間要掌握得很好😝 店員很好,有過來幫我們燒🔥 石燒真的很好玩,牛扒的汁會彈來彈去😂 建議大家不要著淺色衫!🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍀
位於荃灣嘅🌟DAY22 STEAK🌟,主打石燒美國牛扒🔥!牛扒🥩有多個部位供應,有限定推介,亦有不同的組合🦐!而最特別嘅係佢有幾款特色口味嘅🧈牛油可供選擇!🥩厚切美國平鐵牛扒(12安士) $158牛肩位置嘅牛扒,肉質柔軟,肉味亦濃,帶爽口嘅筋位!🥩美國Prime牛肩胛牛扒(12安士)$188特別推介嘅部位,連埋厚筋,而且勁肥美,牛脂帶來大大嘅滿足感,煎起上嚟亦格外香郁!🍟套餐 $38/$48/$58套餐包是日餐湯,一款小食,同埋飲品!$38飲品係standard size,$48/$58係特大杯!而$58跟埋酥皮湯!

🥩厚切美國平鐵牛扒(12安士) $158

牛肩位置嘅牛扒,肉質柔軟,肉味亦濃,帶爽口嘅筋位!

🥩美國Prime牛肩胛牛扒(12安士)$188

🍟套餐 $38/$48/$58
套餐包是日餐湯,一款小食,同埋飲品!
聽荃灣朋友介紹,有間鐵板牛扒性價比幾高,趁星期五放工捉埋老細過嚟試下!!巴士一落車直情響餐廳門口,方便到爆炸!!🥰👍🏻好彩入得快,一坐低無耐門口已經有人排隊~二話不說就揀吓食乜扒~~選擇都幾多,唔同部位有厚有薄,豐儉由人仲,可以加錢配套餐同加大飲品,仲有三款小食可追加。有四款牛油畀你煎扒:原味、黑松露、蒜蓉同鵝肝~我哋兩個都揀咗蒜蓉牛油🥰🥰🥩平鐵牛扒($158):12oz大大件!好厚身~肉質都幾靚,上枱會配埋rosemary,唔想啲油彈得咁犀利,就唔好落咁多牛油~😅😅因為佢冇圍裙供應…平鐵牛扒肉味唔算太濃,但係脂肪冇咁多,仲有少少筋,鍾意有咬口嘅幾啱,煎到medium rare就剛剛好!🥩原隻虎蝦(2隻)配美國牛柳(8oz)($238):牛柳肉質淋就不嬲㗎啦~脂肪亦都唔多,肉味都ok~虎蝦算幾大隻,好新鮮彈牙~香煎完好好味!!🐚牛油煎帶子(+$58):追加嘅小食,有四粒,煎得好香口,但係肉質好鮮嫩,都幾好味!!兩個都跟咗加大飲品套餐(+$48),餐湯係羅宋湯,頭盤揀咗沙律同薯條~🍟薯條炸得好香脆🥗沙律就用凱撒沙律醬。追加小食仲可以揀炸洋蔥圈同蜜糖燒雞翼。店舖座位唔算好多,但係好彩抽氣都

店舖座位唔算好多,但係好彩抽氣都唔錯,唔會太大油煙!而且服務員禮貌好好,招呼週到~檯面上放咗茄汁、tabasco、燒肉醬、岩鹽同埋黑椒粒畀你自己調味!呢間真係值得一試!!🥰🥰👍🏻

2024-04-12