本身難得約到前同事一齊出嚟食飯,諗住食好啲貴啲冇所謂,咁就揀咗同事食過話推薦嘅意式餐廳,本身知道要等8張枱,咁咪等囉,點知一等就成個鐘先入得🕰️,但其實一早就有位,我哋就望住個空位等咗15分鐘,個經理好盲咗咁,死到唔叫飛,然後2000 years later~,望住裏面走吓一枱,走吓又一枱,我心諗唔係畀人book咗場吧😳,咁我哋就去問經理裏面係咪畀人book咗場,點解有位都唔叫飛,佢竟然答已經幫你執緊位㗎啦,麻煩你等下啦,我心諗個位差唔多空咗半個鐘喇,要執咩啊,要幫張枱打蠟啊😡,之後等咗成個終於入得🫠冬天流流,等到個人都出晒汗,不過個經理係激嬲人方面,真係有一手,小弟係佩服嘅🫡講返食物方面,我哋叫咗個泡菜海灣pizza,牛骨汁醬油炸雞同手工泡菜芝士波,公道咁講一句,食物嘅味道係我食過嘅意大利餐廳中最好食嘅一間,味道上嚟講算係一絕,色香味俱全😜,唯一係叫咗個手工啤,飲落同1664冇分別,可能係我問題喇🥸雖然食物嘅味道係一絕,但餐廳員工嘅服務質素都係好重要,就好比一個人,能力高但人品差,呢個劣評真係純俾服務質素,所以大家如果要食,可以食其他分店🙃

2022-12-07
2022-12-20 484 瀏覽
韓國烤肉芝加哥薄餅$213超多芝士!!!拎起嗰一刻超級驚喜,啲拉絲真係好正好吸引🤩顏值爆燈,本身以為咁多芝士會好漏,點知食落都OK喎,同傳統嗰隻Pizza好唔同,呢款皮比較厚,滿滿嘅芝士味😚仲有啲韓式烤肉喺上面,啲肉係平時韓式醬嗰隻味,甜甜地咁,我覺得好食過平時嘅Pizza~蒜香甜辣秘製炸雞拼芝士秘製炸雞$223炸雞口味咁多真係揀唔到🥺好彩可以揀兩隻味,今次揀咗最韓式嘅甜辣同埋芝士,甜辣味食落唔係太辣,應該大部份人都食到,芝士炸雞,落咗啲芝士粉喺面頭,都係鹹鹹甜甜咁樣,同Pizza嘅拉絲芝士唔同味,大家都可以叫。帶子泡菜卡邦尼意粉$158佢呢款意粉好Creamy🤪但係完全唔會覺得膩,可能因為有啲泡菜係到中和返,估唔到泡菜同埋忌廉可以夾🤫入面仲有啲煙肉、蘑菇同埋火箭菜,啲配料勁豐富,有啲辣椒碎同芝士粉喺面頭,睇落去更加食慾大增。蒜蓉番茄蟹肉意粉$163唔食辣唔食泡菜嘅人可以揀呢款,酸酸甜甜嘅蕃茄,加埋舊炸軟殼蟹,未食已經開始流口水,睇圖都知醬仲多過意粉🤣🤣冇可能唔夠味呀Maru紫蘇炸魷魚圈$93略嫌啲沙律醬唔夠,但係魷魚圈本身係好食,不過份量唔算多,呢個價錢嚟講算係有少少貴。

韓國烤肉芝加哥薄餅$213

蒜香甜辣秘製炸雞拼芝士秘製炸雞$223

帶子泡菜卡邦尼意粉$158

蒜蓉番茄蟹肉意粉$163

Maru紫蘇炸魷魚圈$93
2022-12-17 371 瀏覽
食物係好,上菜都快但服務真係令人無言連續三次送錯食物坐低60分鐘已經叫我地埋單第一次來話我地過兩分鐘再來又話過左六分鐘Mean到我本身都算 諗住食完就走見個外藉侍應態度咁我至表明我地只係入坐60分鐘(我有WhatsApp 時間為證)餐廳明明話45分鐘用餐最後仲反問我係咪佢地電腦壞左態度極惡劣永久blacklisted 呢間分店
食物係好,上菜都快
餐廳明明話45分鐘用餐
最後仲反問我係咪佢地電腦壞左
態度極惡劣
永久blacklisted 呢間分店
Lunch去左朗豪坊食Pizza Maru,午市有Lunch Set 包一杯野飲,我同朋友一人叫左一個餐share食。韓式泡菜什錦拌飯 $93平日好少食米飯嘅我覺得呢個拌飯超!好!味!將泡菜+洋蔥+磨菇切粒炒埋嘅口感超好!泡菜唔會好辣,啲磨好咬口,整穿埋隻蛋撈埋一齊都正👍🏻👍🏻泡菜田園千層面 $108呢個反而我就一般般,茄子同翠肉瓜整得唔夠淋,啲醬汁亦無鋪落啲千層面度,好似食緊無味嘅千層面咁😕服務普通,有個類似manager嘅男人,幾次係佢面前揮手,個頭抬都唔抬一下,淨係同其他員工講野。其實唔會睇唔到,你唔做樓面野都可以答句我搵人幫你😒

韓式泡菜什錦拌飯 $93

泡菜田園千層面 $108

韓式泡菜什錦拌飯
泡菜田園千層面
韓式泡菜什錦拌飯
2022-12-09 517 瀏覽
📍Pizza Maru (旺角店)慶祝生日 個排好想食pizza,就同朋友講不如食呢間~平日夜晚7點前唔洗等位就入得~呢間啲pizza食過好幾次 好好食勁多芝士🤩我地今次叫左-韓國烤肉芝加哥好好食勁多芝士🤩個醬係蕃茄醬黎~ -蜂蜜牛油秘製炸雞比較中意食無骨炸雞多啲🤣不過味道都唔錯 甜甜地幾好食😋-鳳梨蝦芝士拌飯見佢好吸引叫左黎試吓 朋友都話幾好食 加埋鳳梨酸酸甜甜 呢個飯都係勁多芝士😆遲下想再試下佢其他味道嘅pizza 睇下邊款最好食😝
📍Pizza Maru (旺角店)
慶祝生日 個排好想食pizza,就同朋友講不如食呢間~
平日夜晚7點前唔洗等位就入得~
呢間啲pizza食過好幾次 好好食勁多芝士🤩
我地今次叫左
-韓國烤肉芝加哥
好好食勁多芝士🤩個醬係蕃茄醬黎~
-蜂蜜牛油秘製炸雞
比較中意食無骨炸雞多啲🤣不過味道都唔錯 甜甜地幾好食😋
-鳳梨蝦芝士拌飯
遲下想再試下佢其他味道嘅pizza 睇下邊款最好食😝
2022-12-08 322 瀏覽
呢度嘅Pizza真係好好食,之前都食過幾次🤤🤤🤤🤤極力推介烤雞芝加哥,入邊勁多芝士,好正,最鍾意就係食芝士😆😆😆另外推介就係蜂蜜牛油炸雞,佢係用蜂蜜牛油粉,炸雞炸到金黃色,外脆內嫩🤤🤤🤤🤤真係好好食😆😆😆😆😆佢呢度嘅其他嘢食都唔錯🤤🤤🤤🤤另外入邊仲有好多唔同嘅飲品,不過其實都冇乜特別🤣🤣🤣所以呢度就唔推介整體黎講,好推薦,不過價錢就有d貴,久唔久食一次都OK嘅
佢呢度嘅其他嘢食都唔錯🤤🤤🤤🤤
整體黎講,好推薦,不過價錢就有d貴,久唔久食一次都OK嘅
•評分:🧡•🍴蜂蜜蒜泥炸雞 $1237/10炸雞食到最後都仲係好脆,雞肉嫩滑,有蜂蜜甜甜地食落都冇咁油膩🫶🏼🫶🏼•🍴薯角炭燒雞肉芝加哥 $2138/10mozzarella 份量超級多🥹🥹趁熱食先有拉絲效果, 薯角同雞肉都係鹹甜嘅感覺,加上pizza邊好煙韌,有啲似bagel嘅口感,加埋杏仁增加口感,連埋芝士食真係好爽❤️食完好有罪惡感🥹•🍴手工泡菜芝士波 $1187/10又係芝士!不過係高打芝士😂😂 芝士軟綿綿帶有鹹鹹辣辣嘅味道,不過點完醬都係冇乜泡菜味•📍 Pizza Maru (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖•𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘥. •————————————————————————#旺角#旺角美食#fw2#fw2旺角#hkfoodie #hkfood#foodie#foodstagram#hkig#hkcouple#couple#pizza#香港美食#香港#mongkok

評分:🧡

🍴蜂蜜蒜泥炸雞 $123
7/10

🍴薯角炭燒雞肉芝加哥 $213
8/10

🍴手工泡菜芝士波 $118
7/10

📍 Pizza Maru (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖

•𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘥.

————————————————————————
#香港美食#香港#mongkok
薯角炭燒雞肉芝加哥
薯角炭燒雞肉芝加哥
2022-11-27 331 瀏覽
呢間韓國Pizza有好多款式😍Pizza拉晒絲好邪惡🍕芝士控仲可以加芝士🧀.🌟芝心Maru大哥 $146 +雙芝邊 $36Pizza有雞 西蘭花 車厘茄做配料🍅醬汁好豐富有齊酸忌廉, 白醬, 烤肉醬🥰好惹味仲加左雙芝邊🧀芝士滿滿 可以拉絲連批邊都好好食💕.🌟蜂蜜蒜泥炸雞 $123好重蒜味🧄食落好香口一上枱熱辣辣炸雞好脆🍗入面仲保持得好juicy🥰.📍Pizza Maru亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖
呢間韓國Pizza有好多款式😍
Pizza拉晒絲好邪惡🍕
芝士控仲可以加芝士🧀
🌟芝心Maru大哥 $146 +雙芝邊 $36
Pizza有雞 西蘭花 車厘茄做配料🍅
醬汁好豐富
有齊酸忌廉, 白醬, 烤肉醬🥰
好惹味
亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖
芝心Maru大哥
芝心Maru大哥
2022-11-24 229 瀏覽
好食係好食,不過d服務員係咪有病?間店有好多空位,非繁忙時間係都要d客人迫埋同其他客人一齊坐,唔畀人座入面個個客入到黎都帶人地坐客與客之間嘅位食呢間野仲迫過坐M記個個客入到黎見到佢帶嗰個位,都問:「Can we seat inside?」唔該d服務員醒少少喺非繁忙時間,坐鬆d唔洗死架下話!?希望好好改善。
好食係好食,
不過d服務員係咪有病?
間店有好多空位,非繁忙時間
係都要d客人迫埋同其他客人一齊坐,
唔畀人座入面
個個客入到黎都帶人地坐客與客之間嘅位
食呢間野仲迫過坐M記
個個客入到黎見到佢帶嗰個位,
都問:「Can we seat inside?」
唔該d服務員醒少少
喺非繁忙時間,坐鬆d唔洗死架下話!?
希望好好改善。

2022-11-15 255 瀏覽
突然想食炸雞,個fd推介依間pizza都正,即刻去食😅6:15pm去到朗豪坊已經要拎飛等位,等左35分鐘(行一行都好快過,其實可以GULU 拎飛),同埋覺得好彩等!好好味, 未食完就已經想encore 😋2個人…叫唔多半份炸雞+10吋pizza 1. 蜂蜜牛油炸雞半份(6件)我欣賞佢唔會外表油淋淋,好乾脆,肉地比平時食既好少少,但個調味粉一流,鍾意少少甜甜地既值得一試!2. ⭐ 薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)鍾意芝士既不能錯過! 勁多芝士,下面望下就知,條邊都烤得勁脆☺️
突然想食炸雞,個fd推介依間pizza都正,即刻去食😅

2個人…叫唔多半份炸雞+10吋pizza

1. 蜂蜜牛油炸雞半份(6件)

2. ⭐ 薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)

✨泡菜海灣芝加哥✨ $213 🧀🧀Pizza嘅蜜糖杏仁邊非常好味😋仲有極濃厚嘅半溶芝士喺度可以無限拉絲😂個批本身嘅餡料就唔算特別豐富但調味唔錯唔會話太咸係越食越想食嘅感覺😎✨牛骨汁醬油炸雞(6件)✨ $128🍗第一次試呢個汁🥰估唔到一試難忘喎勁香個汁濃而不膩唔會死咸😂有d甜甜地👍🏻好正反而炸雞就一般🐤雞肉唔夠juicy有少少鞋外皮炸得都尚算香脆✨Maru紫蘇炸魷魚圈✨ $93 🦑幾好食但性價比唔高🙈炸漿好薄岩岩好伴碟沙律都好light👍🏻

✨泡菜海灣芝加哥✨ $213 🧀🧀

炸漿好薄岩岩好
伴碟沙律都好light👍🏻
  • 泡菜海灣芝加哥
2022-11-08 150 瀏覽
第一次食呢間餐廳,一嚟覺得員工服務質素非常好,二來嘢食質素亦都高!(但員工只係會用英文同客人溝通)叫咗一碟蜆食落都非常鮮甜!而且都好大碟!五個人一齊食啱啱好仲有個炸雞!熱辣辣新鮮即炸!又脆又多汁!
(但員工只係會用英文同客人溝通)

叫咗一碟蜆
食落都非常鮮甜!而且都好大碟!五個人一齊食啱啱好

仲有個炸雞
熱辣辣新鮮即炸!又脆又多汁!
2022-10-30 163 瀏覽
放工即刻沖去等位,估唔到咁早都已經要等位,好在等左半個鐘左右就有位。韓國烤肉+Double Cheese $148+$36Double cheese 係必須加,拎起果下有芝士拉絲,一啖咬落去食到烤雞肉加醬汁仲有厚又濃嘅芝士味,真係好好味,鍾意芝士嘅人一定會好鍾意❤️蜂蜜蒜泥烤雞(6psc) $$123 6件雞都好大件下,蒜味好種岩晒重口味嘅我,好香口!重點係啖啖肉大滿足啊,滿滿嘅幸福感!Maru 秘製青口鍋 $168個汁好好味,如果有蒜蓉包點埋啲汁食就超正啦!青口數量都算多,但唔大隻細細隻,不過個汁真係好好味😋用餐時間90分鐘,走果時仲有好多人排隊,所以店員收野都收得好快,不過都可以理解,因為真係好多人排隊。

韓國烤肉+Double Cheese $148+$36

蜂蜜蒜泥烤雞(6psc) $$123

Maru 秘製青口鍋 $168

琴晚同屋企人去慶生,叫左個蜜糖炸雞、海鮮pizza、意粉、青口,食果時覺得好好味,但食完走人之後就開始口乾,覺得可能廚師都有落返啲啲味精,正常平時呢啲情況都係飲返多啲水應該就會感覺好啲,但點知瞓醒埋覺到第二日晏晝個口仲係有陣食過味精嘅感覺,繼續飲水都係揮之不去,琴日同屋企人一齊用餐嘅時候覺得食物係好味,依家覺得係味精好味,同食完大家樂某啲餐之後嘅感覺差唔多🥲。食果時同食之後嘅感覺秤一秤之後應該唔會再去。比咁嘅價錢估唔到食咁重味精🥲🥲🥲同埋地方都比較擠逼,喜歡味精嘅人想食嘅話都係去其他分店會好啲。
2022-10-29
生日
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
2022-10-30 179 瀏覽
第二次回訪,佢嘅薄餅真係一試難忘,薄餅底由綠茶、小球藻及多種穀物製成,仲係餐廳獨有的麵糰專利,口感鬆軟得來又煙韌,而當中嘅芝加哥薄餅更係沖滿左厚厚嘅芝士,真係一試難忘。今次就試吓唔同口味。太陽蕃茄芝加哥 $207同其他pizza嘅分別在於佢有雙倍嘅mozzarella 芝士,mozzarella芝士唔算咸味道偏淡,就算多都唔會覺好膩。整個pizza都充滿住芝士,入口啖啖芝士真係超滿足。火辣秘製炸雞 6件 $118Pizza Maru除咗pizza其實韓式炸雞都係做得出色。今次試吓辣嘅炸雞,上檯熱辣辣啱啱炸起,外脆內軟,個醬汁甜甜辣辣好野味,辣度其實都好輕微,好易入口。總結:pizza同雞都好好食,口味上我就較喜歡上次嘅芝士秘製炸雞同薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅。間店長期多人,唔想等咁耐可以預先取票,佢可以透過手機app foodguru取票,唔洗親身去。

太陽蕃茄芝加哥 $207
太陽蕃茄芝加哥