2023-06-13 508 瀏覽
5:30 PM去到未算好多人, 但講明一入座起計90分鐘, 所以大家最好齊人入座或者係叫定野食先. 6:00 PM 左右已經開始多人, 冇幾耐個場就FULL左. 大家可能早D去呀. $ 93 脆炸章魚仔外脆內軟,食落卜卜脆, 配左個凱薩醬好惹味!$213 辣雞芝加哥Pizza超澎湃既芝士, 十級滿足. 可以拉絲, 打卡ABLE! 拉絲片係第2頁$223 半半炸雞 12件可以一次過食2個味, 揀左甜辣醬+蜜糖牛油. 建議食左蜜糖牛油味先, 如果唔係就會俾甜辣味搶左.$168 秘製青口鍋不過不失, 冇咩特別.佢MENU 本身另外仲有第2個口味, 但係感覺呢個吸引D就叫左呢個, 但隔左一陣就見到隔離既人叫左第2個口味, 感覺個汁更CREAMY.$48 Yuza Sour Iced Tea幾FRESH 唔太甜既水果茶, 仲有其他口味, eg Peach.味道 3/5環境 3/5服務3/5衛生4/5抵食3/5

$ 93 脆炸章魚仔
外脆內軟,食落卜卜脆, 配左個凱薩醬好惹味!

$213 辣雞芝加哥Pizza

$223 半半炸雞 12件

$168 秘製青口鍋
不過不失, 冇咩特別.

$48 Yuza Sour Iced Tea

味道 3/5
環境 3/5
服務3/5
衛生4/5
抵食3/5
  • $213 辣雞芝加哥Pizza
2023-05-23 647 瀏覽
☞ 旺角 Pizza Maru ☜———————————————◊ 泡菜海灣芝加哥 ◊雖然係海灣pizza,但其實得蝦同蟹柳。個醬係泡菜蛋黃醬,食落冇咩泡菜味。芝心批熱辣辣會拉絲,一定要趁熱食。建議3人或以上一齊嗌嚟share,唔係嘅話會好膩🙈美味程度: ㊣㊣㊣/5◊ 蜂蜜牛油秘製炸雞 ◊份量都幾多。炸粉算薄,雞肉幾多汁,配上啲粉好香😋美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍izza Maru旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖#為食豬在旺角 #旺角美食#foodblog #韓國菜 #炸雞 #pizza #香港美食 #香港餐廳
☞ 旺角 Pizza Maru ☜
———————————————
◊ 泡菜海灣芝加哥 ◊
美味程度: ㊣㊣㊣/5

◊ 蜂蜜牛油秘製炸雞
份量都幾多。炸粉算薄,雞肉幾多汁,配上啲粉好香😋
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
———————————————
📍:
Pizza Maru

#為食豬在旺角 #旺角美食
2023-01-25
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
Pizza Maru 朗豪坊成日聽朋友講呢間Pizza係世一一於就黎試下係咪傳說中咁好食‼️重點呢間餐廳冇得網上預約,只可以walk in去攞飛我去到等左45分鐘後就叫到我Staff都係講英文的,但都好Nice🌟 韓國燒肉芝加哥一上台就覺得好大份,兩個人都未必食得晒,由於佢芝士好足料,諗住食嗰陣時可以做到拉絲效果,佢面上有一啲茄醬鍋燒肉配埋一齊,其實都幾夾,食到Pizza後面就有甜甜地嘅薯蓉和芝士。食落去覺得用料十足。🌟蜂蜜牛油秘制炸雞一打開個Menu就已經book mark定要食呢一個炸雞,因為你入到去見到張張枱都有order炸雞個炸雞個皮好脆口,面上仲有好多蜜糖粉,食落去好Juice,不過要小心啲,由於係即叫即炸嘅關係,所以要小心熱由於嗰段時間係happy hour 飲品就有優惠,詳情可以問職員整體嚟講,都幾高質,如果唔使點排隊我都會再encore
Pizza Maru 朗豪坊

成日聽朋友講呢間Pizza係世一

一於就黎試下係咪傳說中咁好食

‼️重點呢間餐廳冇得網上預約,只可以walk in去攞飛

我去到等左45分鐘後就叫到我

Staff都係講英文的,但都好Nice

🌟 韓國燒肉芝加哥

🌟蜂蜜牛油秘制炸雞

整體嚟講,都幾高質,如果唔使點排隊我都會再encore

• 韓國烤肉芝加哥
2023-05-18 622 瀏覽
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)Pizza好大個🍕,啲配料份量好多有雞肉、薯角、蕃茄、燒烤醬增加左口感,食落好濃郁再配埋蜜糖杏仁邊一齊食同雞肉相當夾,一拎起塊pizza啲芝士多到拉絲超級邪惡🤤,原本以為會食唔晒,但係真係好正忍唔食晒🤣。煙熏鴨胸泡菜培根蛋意粉🍝意粉好大碟,個意粉食落有微微嘅辣味,配埋泡菜汁一齊食好開胃,每一啖意粉都掛滿醬汁好正,而個煙熏鴨胸啱啱好食落唔會好硬👍🏻。手工泡菜芝士波 個泡菜芝士波一嚟到熱辣辣,外皮脆卜卜咬開裏面有好多嘅芝士,食落好濃郁,鍾意食芝士一定要試吓。
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)

煙熏鴨胸泡菜培根蛋意粉🍝

手工泡菜芝士波

2023-05-17
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
  • 手工泡菜芝士波
2023-05-15 469 瀏覽
星期四夜晚去食 唔算好多人 排左10分鐘就有位侍應全部都係international 叫菜一定要用英文叫左佢地招牌嘅泡菜海鮮芝加哥pizza同青口有啲失望☹️本身以為係厚批 入面有滿滿嘅芝空卝但好可指批皮太淋 又無拉絲 海鮮量一般不過青口個醬汁味道ok總括而言 一啲都唔驚艷 回頭率唔高
星期四夜晚去食 唔算好多人 排左10分鐘就有位
侍應全部都係international 叫菜一定要用英文
叫左佢地招牌嘅泡菜海鮮芝加哥pizza同青口
有啲失望☹️
不過青口個醬汁味道ok
總括而言 一啲都唔驚艷 回頭率唔高
2023-05-14 254 瀏覽
之前外賣食過這間店的pizza 一試難忘今次相約朋友堂食不過這間餐廳不可以訂位只可以walk in 要早少少拎位Maru秘製青口鍋這個鍋的汁很好味是芝士味而且青口數量不少芝心Maru 大哥這個pizza 主要材料是香雞、火腿、西蘭花、車里茄、馬蘇里拉芝士、烤雞醬和酸忌廉醬味道也很好吃蜂蜜蒜泥炸雞我們叫了半份有6件炸雞很挺脆的蜂蜜蒜泥挺香可是醬料不是太多這家店還有很多其他特別的pizza 之前食過也很好吃下次再來試試所有的pizza
之前外賣食過這間店的pizza 一試難忘

之前食過也很好吃
下次再來試試所有的pizza

秘制Maru  青口鍋
2023-05-13 211 瀏覽
人氣韓式Pizza店~ 內有多款pizza 🍕同炸雞任你揀薯角炭燒雞肉芝加哥pizza 🍕如果中意食芝士ge你,必叫!!! 拉芝拉芝🤩🤩WAWAWA!!!勁大個pizza~ 2個人都未必食得哂材料主要薯角、雞肉  配上燒烤醬&蜜糖杏仁批邊~ 加上啖啖芝士味 食落多重口感 pizza咬落煙韌 啖啖好滋味😋 大推!!!👍🏻👍🏻👍🏻蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)雞件分量都唔細即叫即炸 好香脆 脆漿薄得嚟 雞肉都好juice 好嫩滑😋😋
人氣韓式Pizza店~ 內有多款pizza 🍕同炸雞任你揀

薯角炭燒雞肉芝加哥pizza 🍕
如果中意食芝士ge你,必叫!!! 拉芝拉芝🤩🤩
WAWAWA!!!勁大個pizza~ 2個人都未必食得哂

蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)
雞件分量都唔細
薯角炭燒雞肉芝加哥pizza + 蜂蜜牛油秘製炸雞
2023-01-21
薯角炭燒雞肉芝加哥pizza + 蜂蜜牛油秘製炸雞
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥pizza
2023-05-05 318 瀏覽
呢幾日特別想食韓式炸雞同pizza,行過又見pizza maru 唔洗等位就入得就即刻入左去試打開menu睇,pizza 同炸雞都好多種類揀唔到就試下新野啦叫左蒜香甜辣秘制炸雞同薯角炭燒雞肉芝加哥pizza Pizza 雖然寫住唔辣,但啲雞肉其實有啲微辣,個杏仁片同pizza 好夾,增加左口感,而個芝心派邊好軟芝士好厚,叫左regular 但食完兩件都已經好飽,而炸雞好香好脆,原本打算打包返去食,但實在太香都忍唔住食多兩件,炸雞皮好薄肉好嫩太好食了,又唔似平時啲甜辣炸雞咁漏好容易就食多左

打開menu睇,pizza 同炸雞都好多種類
揀唔到就試下新野啦

叫左蒜香甜辣秘制炸雞同薯角炭燒雞肉芝加哥pizza

太好食了,又唔似平時啲甜辣炸雞咁漏好容易就食多左

2023-05-04 267 瀏覽
韓國人氣薄餅店Pizza Maru, 6點去到已經排晒長龍,等咗差唔多1個鐘,終於可以入去食啦!身為芝士控,梗係叫番個蕃茄芝加哥pizza🍕,即叫即焗,熱辣辣🔥🔥,賣相勁吸引😍😍🤩🤩一拎起已經拉絲好正,吃落去芝士味好濃🧀🧀,番茄酸酸甜甜好開胃,有番茄配埋芝士唔會太油膩,薄餅口感鬆軟。除咗唔同口味嘅pizza,點少得炸雞🍗🍗,不過唔記得影炸雞相😅蜂蜜蒜泥炸雞食落一般,炸雞表面有大量牛油粉,雞皮食落卜卜脆,有少少肉汁,整體ok, 但可能Pizza太出色,顯得炸雞少少失色🤣脆炸章魚仔配凱薩醬,章魚仔好爽脆,炸粉唔會太厚,好惹味,呢個時候點少得啤酒,叫咗杯Joker Golden Pale Ale, 酒味清新,帶有少少花香, 酒精濃度低,岩晒女士飲!一大班人食聚會,pizza 啤酒岩晒,呢間一定要encore👍👍👍
蕃茄芝加哥薄餅
蕃茄芝加哥薄餅
2023-04-25 302 瀏覽
📍Pizza Maru🍗半半炸雞 (蒜香甜辣味 & 芝士味) $223 即叫即炸,熱辣辣脆卜卜😋一咬開勁多肉汁,而且炸雞都好嫩滑🤩🫣甜辣味唔會話好辣,唔食得辣既朋友都可以食到;芝士味就勁香,係甜味嘅芝士粉,唔係鹹口嘅🧀🫣個人建議:半半炸雞相較起全部同一個口味會冇咁膩,但口味上會少啲選擇🍕韓國烤肉芝加哥薄餅 $213主打食pizza,基本上每枱都會叫。試左個烤肉既,材料包括馬蘇里拉芝士,芝士條,牛小排,辣肉腸,番茄,特製嘅Maru番茄醬🥫值得一試😋🍝帶子泡菜卡邦尼意粉 $158望落去已經好吸引,意粉食落超級creamy,泡菜味濃郁,酸酸甜甜😆有啲火箭菜中和返,所以唔會覺得油膩。另外大大粒既帶子好鮮甜,配料豐富!😋⭐️好味指數:8.5/10📍Pizza Maru旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖
📍Pizza Maru
半半炸雞(蒜香甜辣味  &芝士味)

🍗半半炸雞 (蒜香甜辣味 & 芝士味) $223

🍕韓國烤肉芝加哥薄餅 $213

🍝帶子泡菜卡邦尼意粉 $158

⭐️好味指數:8.5/10

📍Pizza Maru
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖
半半炸雞(蒜香甜辣味  &芝士味)
  • 韓國烤肉芝加哥
  • 半半炸雞
  • 帶子泡菜卡邦尼
2023-04-14 596 瀏覽
今晚同朋友喺旺角食飯,原來Pizza maru喺旺角朗豪坊開咗分店!我超級鐘意食佢地嘅炸雞同埋拉絲芝士pizza,即刻提議去食啦!呢度好似係唔接受電話book位,唯有早d黎攞飛啦!要注意如果太多人等,會停止派飛架!等咗大約20分鐘終於可以入座~以往從來唔特別鐘意食韓式炸雞,但自從試咗pizza maru嘅炸雞之後就愛上了~ 熱辣辣又非常香脆,佢嘅sweet and spicy甜辣醬係我嘅首選以及唯一之選!!(唔建議聽朋友講叫雙拼,佢地都係會搶曬甜辣黎食!)之後叫咗兩個pizza~呢個就係重頭戲, Chicago Pizza!! 超!級!拉!絲!之!選!唔知點解我d 男仔friend 全部對呢個pizza無感,我真係覺得超級鐘意,拉絲拉到傻~ 可能真係女仔先鐘意食cheese
等咗大約20分鐘終於可以入座~

之後叫咗兩個pizza~

2023-01-26
𝓘𝓽’𝓼 𝓽𝓲𝓶𝓮 𝓽𝓸 𝓮𝓪𝓽 𝓹𝓲𝔃𝔃𝓪 𝓪𝓷𝓭 𝓻𝓮𝓵𝓪𝔁韓式爆芝超拉絲pizza | 𝓟𝓲𝔃𝔃𝓪 𝓜𝓪𝓻𝓾|作為芝士控嘅我見到有呢個咁吸引嘅芝加哥pizza,當然要嚟試一試!韓國烤肉芝加哥,超多芝士🧀!一拉就起絲,分量十足,每口都啖啖芝士味,芝士控嘅朋友一定會鍾意食。加埋酸甜嘅蕃茄同辣肉腸,食落好Juicy,唔係乾淨淨嘅pizza,兩個人share食份量剛好。加上用嘅麵團有認證,好香榖香味,特別好味。蜂蜜牛油秘製炸雞🍗炸雞皮做得好薄好脆,蜜糖牛油汗喺雞上面更加惹味

韓式爆芝超拉絲pizza | 𝓟𝓲𝔃𝔃𝓪 𝓜𝓪𝓻𝓾|

蜂蜜牛油秘製炸雞🍗
炸雞皮做得好薄好脆,蜜糖牛油汗喺雞上面更加惹味

蜂蜜牛油秘製炸雞
蜂蜜牛油秘製炸雞
2023-04-04 6436 瀏覽
如果月球有萬有引力呢間Pizza店就一定有佢既吸引力長期人氣高企既佢 成日都有人等位(看圖中拉ccccccc)不過咁邪惡既東西 始終都係大家一齊share開心啲Quota 真的只限用在對的地方😗⟡.· ⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯ ⟡.·蜜糖柚子花園 $113主力只靠甜甜地既柚子醬內有菠蘿 粟米 車厘茄 不過配料應該多返d 會對得起個價錢住辣魷魚烤蛋拌飯 $136鐵板熱上 熱辣辣因住辣親都真心幾辣下而且好重韓式辣醬味仲有好多紫菜如果有韓式辣醬味 就= 韓風咁佢都幾韓風下~脆炸章魚仔 $93炸粉唔厚而且新鮮炸起有夠真材實料的🥰半半炸雞 $223相比平時所見既炸雞呢度相對size較細份細細件 炸粉完全唔厚想補充句平時食炸雞我是必定去皮但今次全部食晒🥲 因為佢真係好好食入面嘅雞肉保持到肉質鮮嫩Garlic Sweet Chilli Gangjeong (蒜香甜辣秘製炸雞)有啲將濕濕地易入口 酸酸辣辣開胃Honey Butter Fried Chicken (蜂蜜牛油秘製炸雞)雖然係用調味粉 但佢又甜甜地 又充滿着牛油香似果隻韓國薯片味 好正-Kimchi Bay Chicago $213一個有六

如果月球有萬有引力
呢間Pizza店就一定有佢既吸引力
長期人氣高企既佢 成日都有人等位
(看圖中拉ccccccc)
不過咁邪惡既東西 始終都係大家一齊share開心啲

都真心幾辣下
而且好重韓式辣醬味
仲有好多紫菜
如果有韓式辣醬味 就= 韓風
咁佢都幾韓風下~

脆炸章魚仔 $93

配料份量相當足
配料有 蝦 蟹柳 菠蘿 蘑菇同
mozzarella芝士
黎起手時超熱超辣手
所以攞起時完全輕易做到拉絲效果(๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘)

好喜愛佢地既餅底軟身有煙靭度
邊位重夾左一層相當厚既芝士
只不過泡菜味就唔係好覺

Honey Garlic Gangjeong Chicken $223
(蜂蜜蒜泥炸雞
十二件甜甜地嘅蒜蓉醬 都很不錯👍🏻😌

❥ Pizza Maru~ 我一定有第二次🫡
2023-03-15
半半炸雞
蜂蜜蒜泥炸雞
▫️Pizza Maru🍴泡菜海灣芝加哥pizza $207👩🏻會唔會食唔晒?💁🏽‍♂️一定唔會👩🏻嚟pizza maru一定必食chicago pizza, 厚厚嘅芝士夾心,夠晒拉絲過癮😚 今日揀咗泡菜海灣,主要材料係上面幾條蟹柳,略嫌材料比較簡約。主要都係食佢內涵嘅芝士同埋脆皮杏仁批邊🥰🍴甜酸醬炸雞六件 $118💁🏽‍♂️嚟得韓式炸雞餐廳 一定要食炸雞配啤酒🍻👩🏻甜酸醬係我最鍾意嘅口味,最經典最滋味。酸酸甜甜嘅醬汁淋上炸到脆皮嘅雞件上面,雞件size分量足夠,戴上手套用手食啖啖肉好滋味
▫️Pizza Maru
🍴泡菜海灣芝加哥pizza $207
👩🏻會唔會食唔晒?
💁🏽‍♂️一定唔會

🍴甜酸醬炸雞六件 $118
💁🏽‍♂️嚟得韓式炸雞餐廳 一定要食炸雞配啤酒🍻
2023-03-27 485 瀏覽
每年仔仔🤵‍♂️給我嘅慶生🎂飯🍚.必定係例遲.或者同佢嘅工作時間關係.佢平日約我去食飯都係即約即到嗰啲.但我不怪意.因為佢肯約我出去食飯.證明佢係有我及媽咪嘅心❤️.工作關係這不能夠怪責佢😘!今日又約咗我同媽咪👩🏻‍🔧一齊去旺角朗豪坊食一間韓國過江龍韓式Pizza🍕店.這間店係朗豪坊四樓.係長龍店.晚飯時段由六點開始.但係五點半已經有人在門口排隊.還有一樣嘢話比大家知.呢度啲侍應全部係外國人.由安排入座到落單.全程由英語溝通!🚶🏻‍♂️👉📌Pizza Maru (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖今晚點餐如下:1. 漁夫蕃茄🍅燴海鮮🦐(配脆包🥖) X1 $208元2. 紫蘇炸魷魚🦑圈 X1 $93元3. 泡菜🥬海灣芝加哥🍕 X1 $213元4. 半半炸鷄🐔 X1 $223元 蜂蜜🐝牛油🧈炸鷄🐔六件 雪花❄️芝士🧀炸鷄🐔六件5. 煙熏鴨🐦胸泡菜🥬培根蛋麵🍜 X1 $178元
🚶🏻‍♂️👉📌Pizza Maru (朗豪坊) (旺角)
今晚點餐如下:
1. 漁夫蕃茄🍅燴海鮮🦐(配脆包🥖)
X1 $208元
2. 紫蘇炸魷魚🦑圈 X1 $93元