我最近又到了𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐮 分店,已經迷上了他們的披薩!他們的芝士披薩超級好吃!我點了🥔薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)。這款披薩爆滿芝士,是芝士控必食之選!麵團口感煙韌,配料非常豐富,有炭燒香辣雞肉、薯角、番茄、炒洋蔥和少量香草,還有大量的芝士!口感非常豐富,淋上BBQ醬味道更加誘人。加上番茄的酸味,芝士也不會太油膩,整體表現非常出色。最特別的是披薩邊緣,它是由蜜糖、杏仁片和糖霜製成,還包裹著大量的芝士,非常好吃,口感獨特,鹹中帶點甜。真的很喜歡這裡的披薩!總之,如果你喜歡披薩,我強烈推薦你來試試 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐮 分店,它們的芝士披薩一定會讓你愛不釋手!

2023-03-23 361 瀏覽
上年果邊朗豪坊新開幕,我同男友去試吓食是堂食,環境很好又氣氛似韓國的感覺,不過職員講英文😅,我們指住食物,韓式炸雞同埋蒜蓉脆包真是好吃1.牛骨汁醬油炸雞 6件 $128 / 12件 $228我揀6件,這個外皮炸得好香脆,不過這醬汁咸咸甜甜真係好香又好食,真係值得試一試推介這個牛骨汁醬油~2. 肉食主義🌶️ $203(13吋)Pizza內包好多種,小牛排、雞肉、紫洋蔥、火腿、西蘭花、車厘茄、意大利香芹、蘑菇,夠晒多好味,兩款泡菜蛋黃醬+酸忌廉醬,幾都好特別是泡菜蛋黃醬,啖都係小牛排同雞肉食落個批味道好特別..3. 蒜蓉脆包 $58這個熱辣辣薄身好香又好脆,是我最喜歡薄身食落比較硬,兩款不同醬都好味,不過我最喜歡千島有加落少少辣真是好正~一定要點醬食~

1.牛骨汁醬油炸雞 6件 $128 / 12件 $228

2. 肉食主義🌶️ $203(13吋)

3. 蒜蓉脆包 $58
牛骨汁醬油炸雞
肉食主義
蒜蓉脆包
牛骨汁醬油炸雞
肉食主義
蒜蓉脆包
2023-03-18 468 瀏覽
已經去左朗豪坊現場拎飛,我拎個張係A135,現場叫到A115,見到張飛有個qr code比人scan,我照scan,右上角有status比你睇到叫到幾多號,咁我keep住refresh個app,但係叫號15分鐘內都係停留叫到A116,諗住去個廁所行一陣,我都keep住refresh個app……十分鐘大概,彈左app,再開返,叫到A140……即刻狗衝返去,同佢講我拎左飛,而且已經keep住refresh但睇唔到有update,點知門口位講英文的女職員同我講,拎左飛就唔應該行開,同埋唔應該睇個app……即刻火都黎,我問佢咁你張飛有qr code做咩!佢仲要答因為佢地delete唔到個qr code,最後搞到叫經理…坐低後服務都麻麻,一開始坐低order左兩杯酒精飲品,等到pizza食到一半都未到,又係要催…所以結論係垃圾app垃圾餐廳服務!
2023-03-09 562 瀏覽
⌂ 旺角Pizza Maru 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖星期一至日 12:00 - 16:30,18:00 - 22:00· Set Lunch (香辣烤雞泡菜意粉+ 限定冰茶)$93· 蒜香甜辣秘制炸雞 (非辛辣) 6件 $118· 9吋義式燉海鮮薄餅(番茄醬底) $138︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm旺角#ewm韓式︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜旺角好食韓國菜゜・*最平$93 就有交易可以食到Set Lunch!!無諗過原來餐飲個冰茶咁好飲!個香辣烤雞泡菜意粉係Super Super yummy!!!!! 個Pizza 亦都無令我哋失望!!𖧷 切餅費$120 太貴啦!!!︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#旺角美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳
⌂ 旺角
Pizza Maru
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖

· 蒜香甜辣秘制炸雞 (非辛辣) 6件 $118
· 9吋義式燉海鮮薄餅(番茄醬底) $138

#ewm旺角
#ewm韓式

*・゜旺角好食韓國菜゜・*

𖧷 切餅費$120 太貴啦!!!

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸

#旺角美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #銅鑼灣好去處 #香港美食指南 #韓國菜 #韓式Pizza

2023-03-09
2023-02-16 1159 瀏覽
今晚出旺角取件,約埋妹妹一齊食晚餐係朗豪呢邊就醒起呢間韓式炸雞好耐冇食了一於過去拎飛先,好彩拎飛等咗陣就入得跟住後面已經人山人海了上次食意粉、炸雞同pizza 都唔錯一直都想試埋呢度手工啤酒,趁男友係度終於可以試下睇過餐牌後就快快下單,限時90分鐘的啤酒先到~Happy Hour $59杯左Gentleman 飲落清香略帶麥味及啤酒花香氣右Witch 飲落醇厚略帶朱古力及咖啡味-Maru Blue Mussel Pot $168青口較細隻,醬汁芝士味濃郁又細膩調味出色,配青口非常好味Curry Soy Gangjeong Chicken 6pcs $128入口先嚐到醬油味,及後有清爽的咖喱味炸雞外酥內嫩而鮮美多汁Cheesy Maru Oppa Regular $146餅底偏厚,食落較一般的更為煙韌軟糯雞肉香嫩加埋蕃茄的清新風味,真係回味無窮整體食物味道不錯,啤酒也可以適合多人聚會,咁就可以試多幾款呢間只有walk in 拎飛,記得預早過來~
今晚出旺角取件,約埋妹妹一齊食晚餐
係朗豪呢邊就醒起呢間韓式炸雞好耐冇食了
一於過去拎飛先,好彩拎飛等咗陣就入得
跟住後面已經人山人海了
上次食意粉、炸雞同pizza 都唔錯
一直都想試埋呢度手工啤酒,趁男友係度終於可以試下
2075 瀏覽

睇過餐牌後就快快下單,限時90分鐘的
啤酒先到~Happy Hour $59杯
左Gentleman 飲落清香略帶麥味及啤酒花香氣
右Witch 飲落醇厚略帶朱古力及咖啡味
Maru Blue Mussel Pot $168
青口較細隻,醬汁芝士味濃郁又細膩
調味出色,配青口非常好味

入口先嚐到醬油味,及後有清爽的咖喱味
炸雞外酥內嫩而鮮美多汁

Cheesy Maru Oppa Regular $146
餅底偏厚,食落較一般的更為煙韌軟糯
雞肉香嫩加埋蕃茄的清新風味,真係回味無窮

整體食物味道不錯,啤酒也可以
適合多人聚會,咁就可以試多幾款
呢間只有walk in 拎飛,記得預早過來~
2023-02-09 898 瀏覽
今日食評✍🏻Pizza maru@朗豪坊試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·我哋點了2個set lunch1️⃣泡菜意粉泡菜醬汁香濃唔太辣啱大眾化口味雞柳份量少咗少少意粉份量就好足夠伴碟火箭菜都好新鮮2️⃣risotto香濃白汁芝士啲飯都好有咬口整定嘅份量够一人食3️⃣配小食炸饺子餃子幾大隻但係煎得有啲燶4️⃣配餐飲凍檸茶及可樂 ·全部店員都非常殷勤有禮·全單加一280·疫情下的食肆無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評✍🏻
Pizza maru@朗豪坊
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
我哋點了2個set lunch

疫情下的食肆
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2023-02-06 711 瀏覽
係朗豪坊同朋友行完街,就搵左餐廳食野,坐低張枱仲有d炸雞碎未清理乾淨,睇完menu前後叫左2杯mango makegeoli, 1杯lychee makegeoli,朋友都試左覺得隻酒撞落個果汁度好難飲,當時我淨係要求仲有一杯未飲過既mango makegeoli換做冰茶,有個著西裝既( 應該係經理?)話可以,等完之後話因為整左冇得換,啲野幾好食都冇用,收呢個價錢服務態度咁樣,出面有大把更多好既選擇,而且啲野食又唔係真係好好食
2023-01-28 987 瀏覽
其實之前已經食過這間的pizza,覺得好好食,所以今次特別去試炸雞👇🏽半半炸雞$223蒜香甜辣味 & 蜂蜜牛油味 (每隻味各6件)最喜歡食即叫即炸,熱辣辣上碟,食個時咬開雞肉見到有煙☺️其實食緊全隻雞,每個部位都有,非常好👍🏻講真兩款味道都好好食,尤其是佢個脆漿,又薄又脆,暫時食過最滿意👏👏雞肉有肉汁,炸得剛好唔會乾。叫咗兩款唔同味的啤酒配炸雞,一流😎呢間真係經常都好多人食,5:45pm未夠就已經在門外等位,今日只是平日的星期四,又不是紅假,都好多人等緊枱,所以有90分鐘限時。

半半炸雞$223
蒜香甜辣味 & 蜂蜜牛油味 (每隻味各6件)

雞肉有肉汁,炸得剛好唔會乾。
叫咗兩款唔同味的啤酒配炸雞,一流😎
2023-01-26
  • 半半炸雞
2023-01-18 891 瀏覽
Pizza Maru都係香港開左好一段時間🦭到宜家都仲係人頭湧湧🦭肥豹最中意食佢啲芝加哥pizza 🍕不過因為太常食😂今次就試下第二味野🦭直接一句:「就算唔係芝加哥,都可以超拉芝😂」。今次肥豹試左🦭1. 泡菜海灣Pizza Maru既餅皮係出左名拎曬認證👍🏻雖然今次唔係叫芝加哥pizza,同埋望落個餅相對薄,但都好拉芝架👅餅皮煙韌可口👍🏻不過❗️肥豹比三分原因係因為佢既餡料比較遜色🦭本來想試下泡菜點樣夾pizza😂估唔到係變成泡菜醬,結果成舊泡菜海灣得個啲啲啲啲既泡菜味,呢樣野就麻麻地啦😂下次食返芝加哥算🦭2. 火辣秘製炸雞話就話火辣😂但真係無乜辣味,仲弱過kfc啲辣雞😂不過係調味上除左唔夠辣之外都冇乜好挑剔。佢肉隻都好鮮嫩,同埋算有良心地唔係整係比雞胸😂不過肥豹好奇一問,其實同甜辣炸雞有乜分別😂知既朋友留個言😂豹言豹語:​​希望將來佢會upgrade下啲普通pizza😂唔係既話真係次次去親都食個幾款既話都無乜癮了🦭
Pizza Maru都係香港開左好一段時間🦭
到宜家都仲係人頭湧湧🦭

🦭直接一句:「就算唔係芝加哥,都可以超拉芝😂」。

今次肥豹試左🦭

1. 泡菜海灣

2. 火辣秘製炸雞

豹言豹語:
2023-01-12 822 瀏覽
好少出旺角既我 同朋友緊係去搵美食啦🤭成日都見呢間餐廳排長龍 一於試試佢 去到撳飛 都要等好耐 雖然要等幾十張飛 但中間無人到佢會skip得好快 拎完飛行左半個鐘之後返返黎等多陣就入得Lu🥳因為我地兩個人叫既野食唔多 當然要試佢最出名既pizza🍕✨泡菜海鮮芝加哥(蜜糖杏仁)佢既pizza包底好軟身少少煙靭 d餡料非常豐富 個包邊滿滿蜜糖杏仁片 蜜糖令到個包邊有少少脆口😋😋 仲可以拉起個芝士 拉絲感覺🥰@Maru 紫蘇炸魷魚圈🐙好surprise 既係 完全唔dry 超香口 魷魚圈炸到岩岩好 食落係都仲係好滑 唔會靭🤩🤩飲品Mango passion iced teaLychee Cooler Ade 職員非常有禮貌 隔離枱生日都會唱生日歌🎂🎂走既時候都會問下你覺得d食物點 完全feel都佢地既熱誠👍🏻👍🏻😋味道:5/5💰CP值:5/5🕴🏻服務:5/5🪴餐廳環境:5/5👀回頭率:5/5
好少出旺角既我 同朋友緊係去搵美食啦🤭

因為我地兩個人叫既野食唔多
當然要試佢最出名既pizza🍕

✨泡菜海鮮芝加哥(蜜糖杏仁)

Maru 紫蘇炸魷魚圈🐙

2023-01-11
生日
紫蘇魷魚圈
2023-01-02 873 瀏覽
之前已光顧過好多次的Pizza Maru,由在希慎food court的鋪位到現在在各區開了不同分店,還是一樣喜歡他們的Pizza。今次除了Pizza外,本身另外點一份薯條做小食,怎料已經賣完了,所以轉了本來也有興趣的脆炸章魚仔,章角仔份量也不少,本身炸粉已有帶點調味,非常香脆,蘸了酸甜沙律醬可以解解膩。Pizza今次選了比較清爽的口味,Maru瑪格麗特上有水牛芝士﹑蕃茄及火箭菜等,是素食者的好選擇。雖說是素食沒有肉塊,但濃濃的芝士亦足夠令人十分滿足。最希望他們的餅底是帶煙韌的口感,在其他地方很少試到。

脆炸章魚仔

Maru瑪格麗特
脆炸章魚仔
Maru瑪格麗特
2022-12-29 884 瀏覽
Pizza Maru (全港多間分店)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖📍荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖📍元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━一直比ig上嘅呢間餐廳嘅Pizza拉絲圖吸引 終於今次有機會試! 今次試嘅係旺角朗豪坊分店 感覺試起上嚟同理想當中都有一定差距🤏🏻 而且價錢頗進取😧━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 $213 +10% (圖2-5)▶︎ pizza上面有芝士 雞肉 薯角 番茄 洋蔥 蘑菇等 亦都有BBQ醬 整體係BBQ醬嘅味道佔主體 其他配料都係調味偏淡 如果食冇醬嘅地方會覺得有啲寡淡🥲 另外食得出捲邊嘅芝士同面頭嘅芝士唔太一樣 算係有少少驚喜▶︎ 料嘅種類幾多 不過分佈不平均 亦唔會覺得料好多 有陣時一塊pizza會一件雞都冇 另外芝士都比想象中少啲 冇拉絲的咁誇張🤔 而且鋪低層的芝士好容易變硬 最後會有嚼香口膠嘅感覺 且芝士味唔太重🤏🏻▶︎ 蜜糖杏仁邊幾創新😉 會有淡淡嘅堅果香同甜味 不過好容易比其他鹹
Pizza Maru (全港多間分店)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖
📍荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
📍元朗元龍街9號形點一期1樓1076號舖

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 $213 +10% (圖2-5)
▶︎ 蜜糖杏仁邊幾創新😉 會有淡淡嘅堅果香同甜味 不過好容易比其他鹹味蓋過 好容易忽略佢🫢 不過值得一提嘅係pizza麵團有麥香 個人幾鐘意👍🏻
好味指數:●●●◐○
薯角炭燒雞肉芝加哥

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍗半半炸雞 $223 +10% (圖6-8)
▶︎ 半半炸雞淨係可以揀某幾種口味 我地嗌咗甜辣蒜香味同蜂蜜牛油味 係有骨嘅 總共大概12舊左右 兩者調味都適中 不過會食吓食吓覺得有啲唔知食緊咩味道 稍稍偏淡同冇乜記憶點🫣 係唔會想encore嘅味道🧐
▶︎ 甜辣味算幾香🤔 整體甜大於辣 所以食多都會有啲漏 而蜂蜜牛油味嘅就比較淡 淨係有蜂蜜牛油調味粉係上面 有啲似蜂蜜牛油薯片 不過味道唔出🤏🏻
▶︎ 炸雞炸得幾酥脆 唔會覺得好油 不過肉質就略微失色 淨係得髀位係嫩滑 其他部分就偏鞋同乾🥶
好味指數:●●◐○○
半半炸雞
半半炸雞

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月頭(夜晚)
快樂指數😋: ⑥①/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌘🌑🌑
環境: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔅🔅
再訪意願: ❤️❤️🤍🤍🤍
薯角炭燒雞肉芝加哥
得閒就會同frd嚟食呢間嘅pizza🍕同炸雞🍗想講佢嘅pizza個個睇落去都好似好好食,但份量好大,次次都食唔嗮,一定要搵多幾個人一起撐檯腳,先可以試多幾隻味今次三個女仔叫咗regular size嘅pizza、半份咖哩味炸雞、同一份炸魷魚鬚🦑,都食的好飽超鍾意佢嘅pizza,趁熱食係會拉絲!落單就需要英文溝通,menu都係英文嘅,要人齊先可以入座
得閒就會同frd嚟食呢間嘅pizza🍕同炸雞🍗

超鍾意佢嘅pizza,趁熱食係會拉絲!

落單就需要英文溝通,menu都係英文嘅,要人齊先可以入座
2022-12-28 348 瀏覽
久遺嘅姐妹們聖誕聚餐❤️可惜餐廳有限時90分鐘用餐,不過都明白假期比較多人排隊我地18:00已經排定隊攞飛,結果大約19:30先入到。之前朋友食過話推薦,結果一試炸雞堅出色👍🏻😋❤️海膽意粉一上菜已經聞到濃濃嘅海膽香味🥰食落好香好creamy嘅海膽汁,香濃得嚟唔會覺得膩❤️蜂蜜蒜香炸雞由於某D款式不能order 半半炸雞,唯有分開叫2款各6件的原本以為會平平無奇,又出奇地蒜香味勁濃😋❤️咖喱粉炸雞一出菜已經聞到咖喱粉嘅香味,一咬落去個炸粉已經勁好食❤️完全唔覺得有肥膩感,咖哩粉同樣地都係好好味🤤又唔會蓋過炸雞本身嘅味道👍🏻完全唔硬,好鬆脆🤭❤️泡菜Pizza由於食左炸雞先,所以顯得呢個Pizza不太特別😆炸雞實在太出色🤤

❤️海膽意粉

❤️蜂蜜蒜香炸雞
原本以為會平平無奇,又出奇地蒜香味勁濃😋

❤️咖喱粉炸雞

❤️泡菜Pizza
2022-12-27
🧀有無人好似我咁係究極級芝士控🤣自從知道左有芝加哥Pizza呢樣野之後,久唔久都要返黎呢度食,因為香港真係唔係好多地方有得食架😋😋💓✨最特別係佢地既薄餅餅底原來係有健康麵糰專利🌱用左十幾種殼物去整既😳食落真係同坊間既唔太一樣✨🍗蜂蜜牛油秘製炸雞佢地係有提供埋即棄手套既,但一上枱個下真係熱到辣手,唔好一黎即刻食♨️😂😂佢地個炸雞皮係做到薄得黎好脆,但又唔會𠝹口,凍左都超脆✨炸雞上面既蜂蜜牛油粉勁香,整體食落咸咸甜甜咁唔會膩😋🧈不過睇相都見到佢係比較細隻,同埋𝕠𝕧𝕖𝕣𝕔𝕠𝕠𝕜左啲🤏🏻肉質稍微有啲鞋🍕太陽蕃茄芝加哥睇片就知佢既芝士有幾勁量啦🧀🤤🤤加埋酸酸甜甜既新鮮蕃茄同埋辣肉腸,又無想像中咁漏喎‼️🍅而佢地既麵糰係有好豐富既穀物香味,帶啲甘甜,好軟熟😋要勁拉絲既話呢個就要趁熱食啦🤭💓🥄海鮮紫菜意大利飯第一次食佢既ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠,有驚喜喎🤩個汁好濃郁,有洋蔥粒同埋紫菜塊係裡面增加左香氣同口感👍🏻👍🏻而米本身既質感都煮得好好,中心微硬得黎又煙韌,仲好入味✨海鮮就有青口同帶子,份量唔少,但味道就無乜特別😂唯一我唔太鐘意裡面加既紫菜,覺得個種海水味同個汁既奶香有少少撞左🫣🌱本季限定冰茶(午餐奉送)凍蜜桃

蜂蜜牛油秘製炸雞

🍗蜂蜜牛油秘製炸雞
2088 瀏覽

🍕太陽蕃茄芝加哥
海鮮紫菜意大利飯

🥄海鮮紫菜意大利飯

🌱本季限定冰茶(午餐奉送)
凍蜜桃茶🍑桃味香氣比較淡,甜左啲啲,解膩還可以🙌🏻

𝙿.𝚂. 味道真係幾好,都係一再回訪既餐廳❤️‍🔥份量黎講就,我地兩個人食哂呢度夠飽😂😂
蜂蜜牛油秘製炸雞
海鮮紫菜意大利飯