打完波好熱,三條友專登去搵呢間舖食刨冰OpenRice明明寫2pm開,去到見佢喺門口貼咗2:15pm先至開門結果我哋走咗去隔離麥當勞食套餐到2:25pm左右行返過去已經見到坐咗10個人喺度等好彩啲人食完好快走等咗10分鐘左右就有位,一路等嗰陣已經有侍應幫我哋落單同埋收錢我哋計到每人$50一位,最後三個人嗌咗一個抹茶味刨冰🍧加黃豆粉厥餅套餐個朋友食完就話下次要再返嚟,好鍾意上面嗰粒白玉另外呢間舖頭都幾體貼,知道你有三個人就俾三粒白玉上次我同另外一位朋友去食,佢地放兩粒🍵抹茶味係經典,呢一間刨冰嘅冰做得比較鬆散容易食,上次試咗季節特定櫻花味,我就覺得冇抹茶咁好食🤤$110一人食有d貴,但係都見到有一個客人自己一個人食得好滋味😆
打完波好熱,三條友專登去搵呢間舖食刨冰

結果我哋走咗去隔離麥當勞食套餐

到2:25pm左右行返過去已經見到坐咗10個人喺度等

好彩啲人食完好快走

個朋友食完就話下次要再返嚟,好鍾意上面嗰粒白玉

另外呢間舖頭都幾體貼,知道你有三個人就俾三粒白玉

上次我同另外一位朋友去食,佢地放兩粒

抹茶忌廉味刨冰+蕨餅

抹茶忌廉味刨冰+蕨餅
  • 抹茶忌廉味
5天前 0 瀏覽
每逢夏天我一定會同我嘅女仔朋友去食呢一間刨冰店,但每次去到都好多人排隊,大約排咗一粒鐘之後終於可以入去試下喇,咁我就同女仔朋友分享咗一個抹茶忌廉刨冰。呢個抹茶忌廉刨冰真係不得了,首先佢抹茶味非常之濃,而且刨冰入面都有好多cream同埋唔同種類嘅配料,食落去係非常之甜,但係唔係死甜嗰一隻,最出色嘅就係佢本身個冰,啲冰係唔係碎冰而係綿冰,所以食落口嘅時候係入口即溶。食曬成個刨冰嘅時候都唔會覺得好膩。非常出色

2024-05-10 18 瀏覽
Shari Shari 終於喺旺角開分店🎉🎉每次食佢哋嘅刨冰,都會有驚喜。而今日就試抹茶忌廉焦糖味日式刨冰本身以為焦糖味會好甜,但配抹茶加係刨冰上面,甜道啱啱好恰到好處。刨冰有唔同層次,每一層食落都有驚喜,亦係個人咁鍾意Shari Shari嘅原因🩷🩷
而今日就試抹茶忌廉焦糖味日式刨冰

2024-05-06 0 瀏覽
不愧是Shari Shari,什麼時候吃也不會失望♡,這次推出的限定menu是櫻花季限定的櫻花抺茶味,連店員也強烈推介!櫻花味比較淡,反而抺茶味更突出,冰內灑滿了餅乾碎,吃起來不至於太單調,溫柔的粉色冰看起來很療愈,可和往時的限定味道比起來,感覺上沒有非吃不可的原因( ´・ω・)。還是推介Oreo口味!

2024-05-03 0 瀏覽
日本品牌的甜品舖,所選的都是日本直送🥰食材新鮮,口感豐富😘雖然地理位置比較偏僻,在家樂坊轉左直行再轉多個彎才能到達🙂‍↕️但勝在環境闊落,空間感充足,光線與空調溫度都適中,是一個消暑最佳的地方🤩✨Staff嘅服務都非常友善,並且會用心講解每一款冰內裏用了什麼材料~🍧
日本品牌的甜品舖,所選的都是日本直送🥰
食材新鮮,口感豐富😘

之前返工,同事勁雀躍同我分享呢間啲刨冰好好食。我心諗,刨冰咪就係水同糖漿,可以有幾好食呢?點知呢間真係有驚喜🤩 款式唔算好多,水果味就更加少,不過啲配搭聽落都幾吸引 揀咗伯爵奶茶味配白玉,份量超大,大過個頭!最頂有3粒白玉,口感幾煙韌。啲冰唔算綿花咁軟,有冰塊感,但仍然做到入口即溶,一啲都唔硬或者𠝹口。個伯爵奶茶味好濃郁,一啲都唔假,亦都唔甜,份量好夠,唔會食食下溝淡晒,估唔到味道係咁出色😋再加分係佢入面收埋咗其他配料,中層有餅乾碎,底層有牛奶布甸,一路食都有唔同嘅口感味道層次,滿足!(順帶一提:另外加48蚊嘅蕨餅就麻麻地,唔值得加) 呢間刨冰店打破咗我對傳統刨冰嘅冇好感印象,會心思思想再嚟!同事果然冇介紹錯😋*****多quota評價:😋Quota花得值(🤮<☹️<😐<😋<🤤)

款式唔算好多,水果味就更加少,不過啲配搭聽落都幾吸引

(順帶一提:另外加48蚊嘅蕨餅就麻麻地,唔值得加)
伯爵奶茶配白玉

*****
多quota評價:😋Quota花得值
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
伯爵奶茶配白玉
  • 伯爵奶茶味
2024-04-12 116 瀏覽
員工長期都好忙但都仲好好笑容又好好態度!啲冰又靚又好味🥹❣️嚟食咗好多次 首推Passion Fruit同分店限定嘅Genmaicha chocolate !!!!!!!!!!!!!仲有Warebi都好好味~🤎🤎如果主要想打卡嘅話就推Strawberry Special~🍓另外Hojicha 入面有Warebi好好口感😚😚不過留意返佢凈係可以俾Cashhhh ahhhh 過嚟食之前記得撳定錢!!!!!
2024-04-11
  • 玄米茶朱古力
我哋嘅大愛- Shari Shari🍧 無計啦,成日出新味,香港天氣又開始熱,食冰啱晒🥵•🥢 茉莉茶味日式刨冰 $120呢個冰用咗兩種口味嘅糖漿,上層外露嘅冰加咗茉莉花茶糖漿,茉莉味同茶味都幾清香,食落唔會好膩,幾清楚☺️ 最中間有餅乾碎同蘋果果凍,果凍滑捋捋,有淡淡蘋果味,配埋茉莉茶冰好夾😋 不過果凍就比較少,有啲唔夠喉😢而底層碗入面嘅冰加咗雲尼拿糖漿,會比茉莉花味甜啲,不過都好彩係上層食咗茉莉花味先,唔係雲尼拿嘅甜味就會搶晒茉莉花味啦~ 但係底層嘅雲尼拿味又可以再refresh一下味蕾,有少少驚喜😆•🥢 忌廉曲奇芝士蛋糕 $48呢款係免焗忌廉芝士蛋糕,上面鋪咗一層Oreo曲奇,餅底都係Oreo餅碎壓成,雙層Oreo!芝士蛋糕嘅部份就芝士味稍淡,質地亦較為厚實,整體唔會好甜,不過不失~不過嚟Shari Shari好似都係食冰開心啲🥳

🥢 茉莉茶味日式刨冰 $120

🥢 忌廉曲奇芝士蛋糕 $48
2024-03-23 180 瀏覽
本身係以為有限定蘋果味,點知原來Lee間分店無,面頭嘅蘋果邊左做柑,不過甜酒味嘅冰食落好有驚喜☺️本身係朋友介紹來食,來到係大排長龍😀見店唔算大,以為要等好耐,都算等得唔耐,其實好快就食完,始終冰融得快🤣印象中店家都建議要係唔知幾多秒內就要影完相要食🤣本身以為得冰,點知原來入面好有層次🤩會有d啫喱或者布丁咁,另外仲會有d餅脆脆,所以食落一d都唔單調👍🏻非常有層次🤗覺得會再去試埋其他口味😆

2024-03-22 103 瀏覽
💫抹茶忌廉焦糖配白玉賣相超級吸引🤩 出面係抹茶醬入面係焦糖醬~ 第一啖食落去抹茶醬超濃😭 上面嘅忌廉奶蓋好綿密😍 配埋白玉煙煙韌韌增加口感🤤 本身以為入面應該冇醬係齋冰🧐 估唔到入面仲有好多抹茶醬滲入去😽 配埋焦糖勁match❤️ 必推!!!-💫玄米茶朱古力呢款就得旺角店限定🙈 第一啖係食玄米茶嘅部份🍵味道比較淡🤔 只係有淡淡嘅玄米茶味😢 朱古力嘅部份就非常濃味🍫 如果兩個撈埋一齊食嘅話朱古力味會蓋過玄米茶🥹 同埋中間係冇味嘅齋冰😢 食到後面朱古力已經冇晒… 但玄米茶嘅味又太淡…有啲美中不足😫-💫曲奇忌廉芝士蛋糕第一啖食落去就有好重嘅乳酪忌廉芝士味🧀 芝士都好順滑~ 配埋曲奇好match🍪 果然曲奇同芝士係不敗嘅組合🤣 不過食到後面有啲膩🥹 建議可以同朋友share一人一半啱啱好!推薦!-整體評價:🌟🌟🌟🌟+ 0.5🌟
💫抹茶忌廉焦糖配白玉
💫玄米茶朱古力
💫曲奇忌廉芝士蛋糕
整體評價:🌟🌟🌟🌟+ 0.5🌟

今次同朋友仔去食位於旺角嘅SHARI SHARI,返久之前在銅鑼灣吃過一次,見佢哋係旺角開咗新分店,經過就去試多次。我們叫了草莓乳酪味的刨冰🍓🍧,侍應將刨冰送上時已經覺得好靚好好味🤤白雪雪的乳酪綿綿冰上面淋上紅色的草莓醬,刨冰的頂部有一些忌廉和一粒草莓,草莓略嫌有一點酸,不過賣相總體看起來很吸引。而味道方面,白色的乳酪味刨冰配上酸甜的草莓醬汁絕配,刨冰的乳酪味很重,不像坊間食到中間味道就會變淡無味,而草莓醬汁酸甜合適,沒有其他刨冰店的奇怪藥水味道。而且,驚喜的是刨冰中間藏有一些餅乾碎,增加層次感,不只是吃冰這些單調。Shari Shari 店舖裝修簡約,座位足夠,今次晚上去食都不用排隊,直接入座。店內亦有張貼一些温馨提示,請客人儘量在二十秒內完成打卡拍照📷,以及請客人從頂到底進食,以免刨冰倒塌!味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍環境 : 🤎🤎🤎🤎🤍服務 : 🤎🤎🤎🤎🤍CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍餐廳名稱🍽️:SHARI SHARI Kakigori House 氷屋🍧旺角店地址:旺角窩打老道45號賀賢居地下A1號舖營業時間:2pm - 11pm尖沙咀店地址:尖沙咀漆咸道83-85A金德大廈地下營業時間:星期一

味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍

地址:中環蘇豪士丹頓街47號地舗
營業時間:星期一至四、日 1pm - 10pm
星期五至六 1pm - 10:30pm
2024-03-13
Shari Shari終於喺九龍區旺角開新分店🎊平日夜晚八點去到可以唔使排隊直接入去👏🏻難得一場嚟到,就試咗佢聖誕🎅🏻限定款開心果紅莓刨冰~🅵🅾🅾🅳聖誕Special開心果紅莓刨冰 $130份量足夠!一碗刨冰已經夠兩個人share食👅刨冰質地好綿密,香濃嘅開心果味滲透成碗冰,啖啖都食到開心果味🙆🏻‍♀️而刨冰嘅面頭有可愛聖誕老人朱古力做裝飾再搭配濃郁軟滑嘅朱古力cream🍫 刨冰入面仲有餅碎同紅莓粒,口感好豐富❤️❤️ 甜度都控制啱啱好,唔會食完好漏,出色👍🏻👍🏻👍🏻但唯一缺點就係個冰好快溶,建議大家食冰速度要快啲,如果唔係就會好快溶到一攤水ಥ_ಥ

🅵🅾🅾🅳

聖誕Special開心果紅莓刨冰 $130

2024-02-09 188 瀏覽
呢幾年開始養生飲少咗凍嘢,但係對於雪糕或者刨冰依然係難以抗拒🥹終於去埋旺角分店,食到限定口味😎▪️ 玄米茶朱古力味 + 白玉 💲115 + 10 (3 pcs)唔知係我錯覺定點,呢間冰比其他店既迷你啲🫣同開心果冰一樣,面頭有層朱古力忌廉,呢款仲多左可可粉同朱古力糖漿,加埋曬一齊都真係幾濃,會慢慢咁搶過玄米茶風頭,勝在唔會話太甜🤔本身裡面有少少餅碎,我地額外加左兩份白玉,口感軟糯煙韌,同個冰都幾夾😂🔎 整體評分(7.5/10)

玄米茶朱古力味 + 白玉

🔎 整體評分(7.5/10)
玄米茶朱古力味 + 白玉
2024-01-07 317 瀏覽
一直知呢間shari-shari有幾間分店,但我都係第一次食,咁啱經過附近,終於可以試到啦🤣因為我好中意食熱情果,好少可冰會有熱情果味,當然就叫咗呢款芒果熱情果冰🍨一送上嚟,見到粒粒熱情果籽流緊出黎,就知一定好足料,果然熱情果味好香濃,而冰裡面亦有淡淡芒果味,同其他冰唔同嘅係佢裡面真係有餡料,食落去唔會淨熊得面層嘅冰味,好好食🤤

📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔❝刨冰愛店開到九龍! 🍧初訪旺角分店✌🏻節日限定❄️好出色!😍開心果 · 薑餅焦糖❞Sharishari終於衝出港島區 開到九龍區😳尖沙咀同旺角都有 今次我初訪旺角店 飯後甜品時間黎依然要排隊 人氣度舊呢🤣今次見到2款Holiday Special🎄❄️開心果同薑餅焦糖 一見到就知 要定了呢2款啦!😍😋果然好出色we love them!!❤️💚🍓開心果紅莓 $130 (4/5)冬天先有 上年冇食到 今年終於一試🤤淺綠色的外表 開心果味都幾香濃 配上酸甜紅莓醬 莓醬份量唔多 主要都係開心果為主導😚中間一貫有餅碎 面頭係朱古力cream🍫整體好夾✌🏻🍪🤎薑餅焦糖 $120 (4/5)另一款冬季口味 我第一次見呢隻味✨🤤肉桂控一定要試😋食完第一啖我同朋友們都心心眼😍薑味 肉桂味 焦糖味 各自出色又balance👍🏻中間有焦糖醬同焦糖餅碎 香口唔過甜☺️🔖 #joys_sharishari 👈🏻for more🍧❤️🏆𝚂𝚑𝚊𝚛𝚒𝚜𝚑𝚊𝚛𝚒 𝚁𝚊𝚗𝚔𝚒𝚗𝚐🍧1. 抹茶忌廉焦糖🍵2. 焙茶黃豆粉忌廉🍂3. 栗子焙茶🌰🍂4. 伯爵朱古力☕️🍫5. 開心果紅莓💚🍓6. 薑餅焦焗🍪🤎7.
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔
❝刨冰愛店開到九龍! 🍧初訪旺角分店✌🏻
節日限定❄️好出色!😍開心果 · 薑餅焦糖❞

開心果紅莓

💚🍓開心果紅莓 $130 (4/5)

薑餅焦糖

🍪🤎薑餅焦糖 $120 (4/5)

🏆𝚂𝚑𝚊𝚛𝚒𝚜𝚑𝚊𝚛𝚒 𝚁𝚊𝚗𝚔𝚒𝚗𝚐🍧
9. 芒果椰子🥭🥥
10. 伯爵奶茶☕️
11. 榛子朱古力🍫

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Shari Shari Kakigori House 氷屋 (旺角)
旺角窩打老道45號賀賢居地下A1號舖
📍另有分店於銅鑼灣, 中環, 尖沙咀

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環 #joys_銅鑼灣 #joys_旺角 #joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_甜品 #joys_icecream #joys_sharishari