2024-03-30 649 瀏覽
放長假前,同朋友聚聚,來到Terrace in seaside感受春日氣息🌸⁡⁡餐廳以木系為主,有柑橘橙樹🌲喺餐廳入面,打卡一流!👍🏻⁡⁡最近,餐廳有新出的白桃系列🍑,超吸引😍😍,樣樣都想試~⁡⁡⁡🦀明太子蟹肉飯卷⁡明太子帶有咸鮮味,微辣惹味,而且仲有絲絲蟹肉😋~⁡韓國飯卷傳統口味,有麻油香氣,超韓❤!!!⁡⁡🐷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯⁡白切肉肥瘦均勻🥓,肉質嫩彈不油膩,咸甜有醬油香👍🏻~⁡⁡紫蘇飯加左泡菜,少少辣味帶有紫蘇清香🥰,配白切肉超夾呢!!⁡⁡⁡🍑春日白桃花園窩夫⁡好靚嘅甜品🤩,不能錯過呢!!⁡白桃如綻放的花朵🌸,香甜多汁😋~⁡🧇窩夫外皮微微酥脆,蓬鬆軟熟,配上多汁白桃,好好味👍🏻👍🏻!!⁡⁡🍨絲滑白桃希臘乳酪布甸杯⁡上層有甜蜜爽口的白桃果蓉,配上酸甜滑溜乳酪布甸😋! 口感豐富有層次,而且自己獨食無難度🤭⁡⁡🍊西柚戀曲氣泡梳打⁡顏值滿滿❤,清爽解渴,酸甜無苦澀味,有香香西柚味,而且仲有西柚果肉👍🏻,啱哂鍾意水果的我~⁡⁡🍑白桃飛舞冰雪乳酪⁡打卡必點📸📸⁡乳酪酸甜幼滑,白桃味濃郁😍,而且仲有椰絲,有口感~⁡⁡仲有其他甜品都好想試呢! 下次可以再同朋友黎食飯🥰~⁡

餐廳以木系為主,有柑橘橙樹🌲喺餐廳入面,打卡一流!👍🏻⁡

最近,餐廳有新出的白桃系列🍑,超吸引😍😍,樣樣都想試~⁡⁡

⁡🦀明太子蟹肉飯卷⁡
明太子帶有咸鮮味,微辣惹味,而且仲有絲絲蟹肉😋~⁡

韓國飯卷傳統口味,有麻油香氣,超韓❤!!!⁡

⁡🐷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯⁡
白切肉肥瘦均勻🥓,肉質嫩彈不油膩,咸甜有醬油香👍🏻~⁡⁡

⁡🍑春日白桃花園窩夫⁡
好靚嘅甜品🤩,不能錯過呢!!⁡
白桃如綻放的花朵🌸,香甜多汁😋~⁡

⁡🍨絲滑白桃希臘乳酪布甸杯⁡

⁡🍊西柚戀曲氣泡梳打⁡
⁡🍑白桃飛舞冰雪乳酪⁡
打卡必點📸📸⁡
乳酪酸甜幼滑,白桃味濃郁😍,而且仲有椰絲,有口感~⁡

仲有其他甜品都好想試呢! 下次可以再同朋友黎食飯🥰~⁡

• 春日白桃花園窩夫⁡
2024-03-27 369 瀏覽
平日經過德福都心思思想試,今次甘岩有白桃主題,梗係要試試佢啦😎燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:白切肉燒得相當香 好惹味 上枱嗰陣以為紫蘇飯會好咸好濃味 食落發現咸度適中 有韓式辣油風味 半碟沙律菜亦都有驚喜 通常會跟檸檬汁 但今次係跟一楷橙 橙汁配沙律菜又幾OK喎 我仲將啲橙汁落埋去飯同白切肉到 即時refreshing明太子蟹肉飯卷味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價: 睇相就會見到蟹肉滿滿 非常足料 明太子唔會好似日式嗰隻咁濃味 反而偏向沙律醬口感多啲 同蟹肉飯卷幾夾春日白桃花園窩夫味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:呢個非常推薦 窩夫外脆內軟 上面鋪滿晒香甜嘅白桃肉 忌廉非常有驚喜 開頭以為淨係普通白忌廉 食落原來有淡淡的桃香味 誠意滿滿絲滑白桃希臘乳酪布甸杯味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:白桃布甸桃味濃郁 加埋下層嘅希臘乳酪 兩者甜酸甜酸 夾得幾好西柚戀曲氣泡梳打味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:西柚再加上檸檬梳打 酸度適中 成件事非常夏日 感覺好清新白桃飛舞冰雪味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:野飲跟埋半邊白桃肉果然誠意滿滿 白桃肉清爽唔死甜 底部亦有白桃肉果漿 簡直係白桃盛宴📌 Terrace in seaside (德福

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

味道:🌕🌕🌕🌕🌗

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

白桃飛舞冰雪
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

📌 Terrace in seaside (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖

#香港女生 #四圍食 #吃貨 #甜品控 #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #vacation #coffeeshop #kowloonbay #度假
  • 春日白桃花園窩夫
2024-03-21 292 瀏覽
Terrace in seaside 地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖Lunch俾我搵到間性價比極高嘅餐廳😍燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯🥘$138燒醬油黑毛豬肥瘦適中,肉質軟嫩,醬油味入晒去個肉到😙,啖啖都食到甜甜地,再加上啲紫蘇飯,味道都幾香辣😌,好開胃,正。明太子蟹肉飯卷 🌯$88明太子蟹肉飯卷好大大份,件件餡料都好豐富😆。傳統韓式黏身飯卷質感再沽上少少麻油香氣,加上爽脆醃蘿蔔和明太子,食落啖啖都好爽好新鮮好惹味,簡直係傳統韓國風味呀,正~👍春日白桃花園窩夫🧇$128即叫即製大大窩夫再配上濃厚忌廉和白桃 😍,成個窩夫都變得非常立體,好靚好岩打卡。窩夫好脆好香蛋味🥰,配埋啲白桃,清甜度岩岩好☺️,好好食,正。絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 🍰$62絲滑白桃希臘乳酪布甸杯外實內濕軟,啖啖都突出布甸的濃香味味,而且食落去唔會過甜😏,口感好特別好正。白桃飛舞冰雪乳酪 🍹$58白桃飛舞冰雪乳酪外表好吸引好可愛,打卡一流🥰。粒粒白桃果肉混合埋啲乳酪,酸酸甜甜真係好開胃,好清甜,正🤣。西柚慧曲氣泡梳打🥤$52要飲返杯清新嘅飲品?西柚慧曲氣泡梳打係你嘅首選😎!每一口都充滿西柚味嘅氣泡飲品🤣,清
Terrace in seaside

春日白桃花園窩夫🧇$128

絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 🍰$62

白桃飛舞冰雪乳酪 🍹$58

西柚慧曲氣泡梳打🥤$52
要飲返杯清新嘅飲品?西柚慧曲氣泡梳打係你嘅首選😎!每一口都充滿西柚味嘅氣泡飲品🤣,清新解渴,絕對係夏日必備!

#nicefoodie九龍灣

👅🍽歡迎合作試用 & 邀稿 & 出席活動
🔥🔥請追蹤我 @nice.foodie 你哋既讚/留言/追蹤 真係好重要㗎😘

----------------
#foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #hk #香港 #香港美食 #美食 #九龍灣美食 #打卡 #九龍灣 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假
2024-03-17 354 瀏覽
📌Terrace in Seaside餐廳主打新派韓國菜,主食同甜品同樣吸引🤤最近以白桃為主題推出窩夫🍑賣相同味道都相當唔錯,果然每次嚟都有驚喜🔖[ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ]醬油黑毛豬肉質軟腍,外香內嫩煮得好入味,食落帶點油脂香,配招牌紫酥拌飯,呢個配搭無得輸😚🔖[ 明太子蟹肉飯卷 ]飯卷上鋪滿蟹肉,用料十足,單睇賣相已經好加分🍥飯卷裡面有蛋絲、青瓜絲等,加上明太子鹹香,味道豐富🔖[ 春日白桃花園窩夫 ]甜品擺盤有心思,白桃肉放滿窩夫上面🍑清新又好味,窩夫厚身得嚟好鬆軟,加上輕盈幼滑嘅忌廉,作為飯後甜品適合不過🫶🏼🔖[ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ]乳酪布甸質感細滑,有好rich嘅奶香味,口感介乎乳酪同布甸之間,配上白桃果醬同果肉,味道滿分🔖[ 西柚戀曲氣泡梳打 ]西柚梳打酸酸甜甜,味道清新🥤十分解膩🔖[ 白桃飛舞冰雪 ]以白桃作為裝飾非常有特色,沙冰帶有白桃香甜,同忌廉混合之後口感更濃厚😚
📌Terrace in Seaside

🔖[ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 ]

🔖[ 明太子蟹肉飯卷 ]

🔖[ 春日白桃花園窩夫 ]

🔖[ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ]

🔖[ 西柚戀曲氣泡梳打 ]
西柚梳打酸酸甜甜,味道清新🥤十分解膩

🔖[ 白桃飛舞冰雪 ]
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
2024-02-26 540 瀏覽
東九龍人想約食飯,德福廣場確係一個唔錯嘅地方~今日搵到間新派韓式輕食菜館,原來係連鎖店,都有好多間分店㗎!平日比較少食韓式飯卷,今日就試下啦!!🍅原個蕃茄沙律配胡麻醬🥗:完個厚肉蕃茄剝咗皮,都幾厚肉,唔會水汪汪,配埋新鮮嘅甜椒、蔬菜,再加上胡麻醬,口感幾清新開胃!🍙醬燒牛肉飯卷:望落個賣相好似日式太卷,餡料都幾豐富!有蛋、蔬菜、脆脆嘅蘿蔔…當然唔少得醬牛肉,大小剛好,啱啱一啖一件,爽呀!🍖神話豬腳紫蘇拌飯:我仲以為係薄餅!原來係拌飯😂好得意,將佢壓到好似一個煎餅咁!講真…紫蘇味就唔係好明顯~不過個豬手就幾好味!豬皮做到爽口彈牙~豬肉又唔會太乾身,而且唔知點解…佢啲肥肉完全唔覺得肥膩~感覺食完零罪惡感!!😋🥰👍🏻🧇Lotus焦糖芝士甜蜜窩夫:厚厚一個waffle上面有棉密嘅忌廉,再鋪上一層焦糖芝士絲,望落好似個小蛋糕咁~我將芝士絲拌埋落去忌廉度,再塗滿waffle一齊食,鹹鹹甜甜~口感好豐盈!🍹濟州蜜柑乳酪、菠蘿沙冰飲品賣相好得意😍原隻水果放響個頂度~呢啲裝飾可以活用廚餘,好過用個塑膠玩具啦!🤫😂菠蘿沙冰清新香甜~濟州柑橘乳酪,好香…有淡淡嘅柑橘香味同埋粒粒果肉,味道都幾特別!

🍅原個蕃茄沙律配胡麻醬🥗:

🍙醬燒牛肉飯卷:

🍖神話豬腳紫蘇拌飯:

🧇Lotus焦糖芝士甜蜜窩夫:

🍹濟州蜜柑乳酪、菠蘿沙冰

2024-02-26
4天前 0 瀏覽
Lunch同同事行上去德福廣場,經過Terrace in seaside,見有位就入座,呢間有室內同室外可選擇,我地揀室外,開揚冇甘局促,坐低即刻落單叫嘢食  ❣️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯~飯有少少辣幾惹味,黑毛豬白切肉啖啖肉香😊 ❣️Seaside Brunch ~材料豐富有煙三文、雞蛋、火腿、窩夫、牛油果、希臘乳酪配沙律菜,開胃醒神😋❣️清甜柑橘窩夫~窩夫鬆軟夠蛋香,柑橘帶啲酸酸甜甜,配合埋橘汁漬和忌廉,好Fresh😋❣️士多啤梨慕絲~加落窩夫上面食,啖啖士多啤梨香😍❣️是有咖啡的忌廉朱古力~上面鋪滿朱古力片而且夠冰凍,鐘意飲Mocha嘅一定要試吓😋❣️濟州柑橘乳酪~濟州柑橘汁加乳酪,酸甜且帶清新感😊

❣️士多啤梨慕絲~加落窩夫上面食,啖啖士多啤梨香😍

❣️濟州柑橘乳酪~濟州柑橘汁加乳酪,酸甜且帶清新感😊

5天前
2024-04-21 17 瀏覽
星期日午飯時間,行過見幾靚,冇乜人有枱就試下,先簡單叫了🍝肉醬芝士千層麵、🍹西柚檸檬梳打~ 杯野好快到,幾好飲,西柚同檸檬🍋好足、好新鮮~但食物就等咗好耐,唔明唔多人都攪咁耐…我問才攞出嚟,賣相幾靚芝士燒面,但切開一食😒唔熱嘅💢 雖然個肉醬調得幾好味,唔熱就扣哂分…咁叫個凍食 - 飯卷,嚟試下,味道一般😒分量很少,唔係好值嚟個價…朋友叫咗杯柑乳酪,也是很快到,幾得意有隻柑,打卡👍最後,冇興趣叫甜品lu~

杯野好快到,幾好飲,西柚同檸檬🍋好足、好新鮮~

朋友叫咗杯柑乳酪,也是很快到,幾得意有隻柑,打卡👍

最後,冇興趣叫甜品lu~

2024-04-21
2024-04-12 44 瀏覽
一行4人 LUNCH TIME去試呢間開左好耐都未食既餐廳,因為呢間位置唔多,我地要坐店舖出面,不過整體感覺不錯👍春日白桃花園窩夫 $128春天食呢個真係特別有feel~打卡又靚,味道又不錯,而且窩夫好鬆軟,新鮮出爐,可以食飽飽先叫職員起。見到仲有好多唔同口味,通通都想試👎神話豬腳紫蘇拌飯 $112相比之下呢個推介既紫蘇拌飯睇落好似好濃味,食落去完全冇味,豬腳既味道就岩岩好既👌菠菜雞肉千層麵 $78上面有個溏心蛋,整體味道不過不失,都可以一試既👍明太子蟹肉飯卷 $88反呢個係味道最好既一個,蟹肉足料,夠味🥤以下幾款都係打卡好岩既飲品濟洲柑橘乳酪 $68西柚戀曲氣泡梳打 $52白桃飛舞冰雪乳酪 $58濟洲柑橘乳酸梳打 $48
👍春日白桃花園窩夫 $128
👎神話豬腳紫蘇拌飯 $112
👌菠菜雞肉千層麵 $78
上面有個溏心蛋,整體味道不過不失,都可以一試既
👍明太子蟹肉飯卷 $88
反呢個係味道最好既一個,蟹肉足料,夠味
🥤以下幾款都係打卡好岩既飲品
濟洲柑橘乳酪 $68
西柚戀曲氣泡梳打 $52
白桃飛舞冰雪乳酪 $58
濟洲柑橘乳酸梳打 $48

2024-04-12 49 瀏覽
同個朋友去左德福行街並食好西、又想食韓國野又想食西餐、所以就去左食這間餐廳了😂以日式裝修為主好似坐在榻榻米、比較日式方格櫥窗擺放食物sample、都吸引🥴抹茶味出色、澀得來有回甘、窩夫香脆可可、加上煙煙韌韌的麻糬、加強口腔的層次感、鬆脆煙靭、三重感覺😆最中意牛肉所做的飯卷、加上泡菜、甜蘿蔔、令到飯卷更為惹味、食時有爽脆的口感、在口中爆牛肉及泡菜的醬汁、甜酸辣三種味覺😋西柚就普普通通、不過影出來比較靚😆、一般梳打汽水😂朱古力味出眾、表面佈滿朱古力碎、啖啖朱古力🍫、香濃誘惑、不會死甜的朱古力味😋

以日式裝修為主

好似坐在榻榻米、比較日式方格

櫥窗擺放食物sample、都吸引🥴

醬燒牛肉飯卷

西柚戀曲氣泡梳打

西柚就普普通通、不過影出來比較靚😆、一般梳打汽水😂

韓式朱古力泡泡

醬燒牛肉飯卷
韓式朱古力泡泡
2024-04-08 30 瀏覽
雞肉飯卷是一道融合了韓國風味的菜餚,其特點是使用了各種配菜,使雞肉呈現出豐富的層次和口感,這道菜的雞肉烹調得恰到好處。Tiramisu則呈現了亞洲混合菜式甜品風味,其層次分明的口感和咖啡及可可的香氣給人留下深刻印象。Tiramisu奶油與咖啡、酒的味道恰到好處地融合,在這份Tiramisu中,質地柔滑,奶油味較重,使得咖啡的苦味不突出,對我來說剛剛好。總結而言,雞肉飯卷和Tiramisu在口味和質地上各有特色。

2023-09-27
2024-04-02 31 瀏覽
天氣開始熱,生果加梳打消暑飲品最適合不過食物賣相靚,啱晒打卡西柚戀曲氣泡梳打 西柚口感清新,唔甜既梳打好解渴白桃飛舞冰雪微甜既乳酪飲品加上白桃春日白桃花園窩夫 👍🏻白桃多汁香甜甜,加上粉色cream和食用花軟綿綿既pancake ,厚度適中,有蛋香Cream唔太甜,厚實挺身,口感軟滑絲滑白桃希臘乳酪布甸杯有層次既希臘乳酪,布甸,白桃粒,果醬精緻又好味燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯燒黑毛豬肉醬汁好味少少甜,肉不太肥紫蘇葉飯香,少少辣香口惹味明太子蟹肉飯卷 明太子沙律加上雞蛋,青瓜飯卷炎熱天氣加上涼涼口感麻油香既紫菜飯卷
天氣開始熱,生果加梳打消暑飲品最適合不過
食物賣相靚,啱晒打卡

西柚戀曲氣泡梳打
西柚口感清新,唔甜既梳打好解渴

白桃飛舞冰雪
微甜既乳酪飲品加上白桃

春日白桃花園窩夫 👍🏻
白桃多汁香甜甜,加上粉色cream和食用花
軟綿綿既pancake ,厚度適中,有蛋香
Cream唔太甜,厚實挺身,口感軟滑

絲滑白桃希臘乳酪布甸杯
有層次既希臘乳酪,布甸,白桃粒,果醬
精緻又好味

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
燒黑毛豬肉醬汁好味少少甜,肉不太肥
紫蘇葉飯香,少少辣香口惹味

明太子蟹肉飯卷
明太子沙律加上雞蛋,青瓜飯卷
炎熱天氣加上涼涼口感麻油香既紫菜飯卷

見到白桃新系列幾吸引🍑試咗又只係覺得不過不失白桃主題唔係咁突出🤷🏻‍♀️📍明太子蟹肉飯卷($88) 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗚𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽 紫菜飯卷夾有爽口醃蘿蔔牛蒡,食落清爽😋 配上蟹肉明太子醬同芝麻都唔錯🖤 不過明太子只係輕輕做點綴,唔係好重鹹香感 . 📍燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯($138)𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗲𝗿𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗟𝗲𝗮𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲 拌飯加咗泡菜同芝麻去煮,帶微辣,飯量少 豬腩肉唔油膩,豬皮有膠質,個肉都幾香唔錯🐷 .📍春日白桃花園窩夫($128) 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 窩夫鬆軟有蛋香🧇,配咗大量忌廉同白桃🍑 窩夫本人唔錯,但配料單調,冇乜特色 .📍絲滑白桃希臘乳酪布甸杯($62) 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗸 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 乳酪布甸香滑🍑,食落酸酸地幾開胃😋 .📍白桃飛舞冰雪乳酪($58) 📍西柚戀曲氣泡梳打($52)乳酪酸酸甜甜🍑,兩杯都唔會好甜,正常發揮

見到白桃新系列幾吸引🍑試咗又只係覺得不過不失
白桃主題唔係咁突出🤷🏻‍♀️

📍明太子蟹肉飯卷($88)
𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗚𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽
紫菜飯卷夾有爽口醃蘿蔔牛蒡,食落清爽😋
配上蟹肉明太子醬同芝麻都唔錯🖤
不過明太子只係輕輕做點綴,唔係好重鹹香感

📍燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯($138)
拌飯加咗泡菜同芝麻去煮,帶微辣,飯量少
豬腩肉唔油膩,豬皮有膠質,個肉都幾香唔錯🐷

📍春日白桃花園窩夫($128)
𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲
窩夫鬆軟有蛋香🧇,配咗大量忌廉同白桃🍑
窩夫本人唔錯,但配料單調,冇乜特色

📍絲滑白桃希臘乳酪布甸杯($62)
乳酪布甸香滑🍑,食落酸酸地幾開胃😋

📍白桃飛舞冰雪乳酪($58)
📍西柚戀曲氣泡梳打($52)
乳酪酸酸甜甜🍑,兩杯都唔會好甜,正常發揮
2024-03-30 37 瀏覽
呢間店舖好似係用濟州橙做主題,餐廳裝置全部都係柑橘。整體而言都算滿意嘅,但係唔知係咪因為舖頭位置比較細嘅問題,款式類型比較少推介飯後甜品來吃比較適合(利申:錦岩行過所以先去食,見野食係吸引先入去食)

呢間店舖好似係用濟州橙做主題,餐廳裝置全部都係柑橘。
推介飯後甜品來吃比較適合
(利申:錦岩行過所以先去食,見野食係吸引先入去食)
清甜柑橘窩夫
炭燒雞肉飯卷
(右)濟州柑橘乳酸梳打 (左)白桃飛舞冰雪乳酪
2024-03-25
  • 清甜柑橘窩夫
2024-03-27 28 瀏覽
繼上次係AIRSIDE食過一次今日黎到九龍灣德福又要再encore啦🤪餐廳位置好方便 係德福一期嘅一樓Bread Papa隔離 仲分左open area夠哂開揚😉⭕️ 明太子蟹肉飯卷 ($88)飯卷有八舊 餡料非常豐富 有醃蘿蔔 玉子等加埋on top鮮甜嘅蟹肉 食得出層次分明overall好滿足😌⭕️ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 ($138)上次食過依款覺得好好味😋黑毛豬薄切 每片入口鬆化 脂肪肉質層次分明面層微微燒過 增加香氣紫蘇飯係傳統韓式飯底 微微辣 好惹味⭕️ 春日白桃花園窩夫 ($128)每次都最期個窩夫🧇大份之餘仲好打卡able📸今次叫左白桃桃肉🍑多仲好juicy另外好欣賞waffle上層cream打得好細滑 仲有微微甜味 唔會好漏⭕️ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ($62)依款乳酪布甸杯有驚喜😍除左上層嘅白桃粒粒同白桃蓉底下嘅布甸🍮質感介乎yogurt同pudding之間好順滑 想一再encoure⭕️ 白桃飛舞冰雪乳酪 ($58)/ 西柚戀曲氣泡梳打 ($52)最後叫埋兩杯飲品 前者賣相好靚成半個桃插左係杯邊 飲落唔會太甜微微白桃同乳酪味 幾fresh後者同樣好好飲 西柚味突出梳打解
繼上次係AIRSIDE食過一次
今日黎到九龍灣德福又要再encore啦🤪
餐廳位置好方便 係德福一期嘅一樓
Bread Papa隔離 仲分左open area
夠哂開揚😉

⭕️ 明太子蟹肉飯卷 ($88)
飯卷有八舊 餡料非常豐富 有醃蘿蔔 玉子等
加埋on top鮮甜嘅蟹肉 食得出層次分明
overall好滿足😌

⭕️ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 ($138)
上次食過依款覺得好好味😋
黑毛豬薄切 每片入口鬆化 脂肪肉質層次分明
面層微微燒過 增加香氣
紫蘇飯係傳統韓式飯底 微微辣 好惹味

⭕️ 春日白桃花園窩夫 ($128)
每次都最期個窩夫🧇
大份之餘仲好打卡able📸
今次叫左白桃
桃肉🍑多仲好juicy
另外好欣賞waffle上層cream
打得好細滑 仲有微微甜味 唔會好漏

⭕️ 絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 ($62)
依款乳酪布甸杯有驚喜😍

微微白桃同乳酪味 幾fresh
後者同樣好好飲 西柚味突出
梳打解渴 好爽🍹
2024-03-26 17 瀏覽
以白色+橙色為主調的韓國濟州餐廳室內門口位有一棵柑橘樹一睇就知以柑橘🍊做主打最近3月推出咗一系列白桃🍑餐單真係每一樣都想試哂去🥰先叫兩杯新推出飲品🔸白桃飛舞冰雪乳酪 $58🔸西柚戀曲氣泡梳打 $52兩杯貌相非常吸睛🤩估唔到乳酪mix白桃真係幾夾似食緊白桃乳酪雪糕嘅感覺杯邊嘅白桃肉有成半個㖭!仲有西柚配梳打呢個組合都無得輸!🔸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138肥瘦相間的黑毛豬肉融入燒醬油的香氣微辣的泡菜飯加咗紫蘇葉、芝麻油和蔥花非常惹味🔸明太子蟹肉飯卷 $88飯卷有4款當中明太子蟹肉飯卷最少見飯卷上滿滿的明太子醬帶有一絲絲蟹肉一啖接一啖🔸春日白桃花園窩夫 $128🔸絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 $62甜品當然唔會錯過白桃系列窩夫即叫即做分量比一般更大更厚酥脆窩夫上有白桃cream和甜甜的白桃呢個一定要試!最後食埋白桃乳酪杯真係好滿足!
以白色+橙色為主調的韓國濟州餐廳

🔸西柚戀曲氣泡梳打 $52
兩杯貌相非常吸睛🤩
估唔到乳酪mix白桃真係幾夾
似食緊白桃乳酪雪糕嘅感覺
杯邊嘅白桃肉有成半個㖭!
仲有西柚配梳打呢個組合都無得輸!

🔸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138
肥瘦相間的黑毛豬肉融入燒醬油的香氣
微辣的泡菜飯加咗紫蘇葉、芝麻油和蔥花
非常惹味

🔸明太子蟹肉飯卷 $88