招聘中
月薪
$18,000-$20,000
月薪
2024-01-11 352 瀏覽
見餐廳做early bird 優惠, 7:30前離座7折 ! 睇相食物唔錯,覺得幾掋就同friend 黎食! 波本辣汁烤羊架好奇咩係波本辣汁所以冇叫香草烤羊架😂🤣 食落微微地辣,羊味比較岀。羊架5成多d d 羊本身肥瘦都均勻! 所以有油香又唔太肥! side dish 個洋蔥圈好加分! 脆卜卜之餘,裹面好小粉,洋蔥夠林。 酸辣海鮮意大利粉Waitress 問我地要邊款意大利粉, 個人覺得甘幾好幾細心。 有時候想食一種粉但又唔想食個款汁,會選擇困難!😂😂食落係酸酸辣辣,再加左芝士🧀️ 所以個酸辣味唔會太搶,幾惹味! 海鮮都幾多,蝦,帶子,魷魚。 帶子就好甜,個熟度啱啱好幾加分! Goose Island Duck Duck Goose Seesion IPA 見好少餐廳有就試下! 未食野飲有小小柑橘同葡萄柚味幾清新。食食下野再飲係口中有果香中帶小小苦。苦嘅後勁都維持左陣,啱曬鐘意飲小小甘甜beer 嘅朋友! 環境都舒服,waitress 好細心留意我地有咩需要🤣🤣🤣 個7折early bird 好掋,值得再encore ❤️

波本辣汁烤羊架

酸辣海鮮意大利粉

2024-01-06
餐廳從佈置到播放音樂都滿滿70-80年代流行風格,更會不定期更換音樂主題.且兼有DJ live music演出,令氣氛自動升溫.西餐價格貼地,特別係套餐系列.份量多,款式亦包羅萬有!整體由環境到餐點都誠意滿滿.可見就算在樓上店都有不少熟客🔸7-Course Chef's Tasting Menu($398)▫️新英倫周打蜆湯▫️凱撒沙律傳統英式周打蜆湯香滑濃郁,搭配馬鈴薯,白洋蔥,西芹,入口香甜.凱撒沙律特別混入蒜頭及鯷魚醬汁更鹹香美味▫️鮑魚海鮮拼盤材料及海鮮種類繁多,有大蝦、青口、元貝、粟米、司華力腸等. 再加上蒜香味而帶香辣卡真醬,惹味又鮮美▫️120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8oz)用料上乘帶有濃郁牛肉香味.牛扒煮到五成熟,內裡仍然鎖住肉汁,少許油脂更香又有口感.同時與特製醬汁好夾,提升牛排風味▫️Mac & Cheese ▫️Crème Brulee▫️餐後小點配咖啡或茶通心粉充滿濃厚芝士味,不會過鹹亦不算膩,趁熱食更滋味.薄脆焦糖下有燉蛋,蛋香味濃郁,甜度剛剛好🔸炸秋葵($68)🔸Fresh Cucumber Ale($68)秋葵粗粗長長,新鮮爽脆,共八大條.外圍更炸得酥香,配上特式醬汁

▫️新英倫周打蜆湯▫️凱撒沙律

▫️鮑魚海鮮拼盤

▫️120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8oz)

▫️Mac & Cheese ▫️Crème Brulee
▫️餐後小點配咖啡或茶

🔸炸秋葵($68)
🔸Fresh Cucumber Ale($68)
秋葵粗粗長長,新鮮爽脆,共八大條.外圍更炸得酥香,配上特式醬汁更加惹味.叫杯青瓜特飲混合青檸.有氣,清新又爽快

3天前 0 瀏覽
環境5分:樓上西餐廳格局,一邊梳化非常舒服,牆上面有好多八九十年代巨星poster,大部份都識,有個電視機播出金曲MTV好懷舊,環境可以畀滿分。衛生5分:地方乾淨企理,通爽又夠光,非常衛生,一樣畀滿分。服務5分:服務員快手快腳唔囉嗦,加水快,態度好,滿分。味道5分:1)     跟餐凱撒沙律又爽又脆又夠醬。2)     周打蜆餐湯好濃,有塊熱芝士法包跟埋,好脆。3)    草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋個牛扒大大塊,有兩隻掌心咁大,配上兩隻完美太陽蛋,再加D沙律伴碟,牛扒5成熟,裡面真係有少少紅,煮得非常好,有牛味,好食。4)    68℃慢煮黃油雞一份有半隻,真係有齊雞肶同雞翼,份量好足,雞皮好軟滑,雞肉好juicy,跟埋果D蘑菇粒好軟甜,粟米一條開左三,一樣好足料。5)     甜品法式焦糖燉蛋上脆下軟,唔會太甜剛剛好,配埋雜果好light。抵食5分:兩百幾蚊有5個course,非常抵食,又可以加錢轉野飲,滿分。
環境5分:
衛生5分:
地方乾淨企理,通爽又夠光,非常衛生,一樣畀滿分。
服務5分:
服務員快手快腳唔囉嗦,加水快,態度好,滿分。
味道5分:
1)     跟餐凱撒沙律又爽又脆又夠醬。
凱撒沙律
2)     周打蜆餐湯好濃,有塊熱芝士法包跟埋,好脆。
周打蜆餐湯
抵食5分:
2024-05-11
凱撒沙律
周打蜆餐湯
6天前 0 瀏覽
坐落銅鑼灣The L. Square八樓的The Musicbox Grill House & Bar以音樂為主題🎼店內的角落以打蝶機坐陣,牆上掛滿音樂poster,一睇都知係 DJ 主題,間唔中仲有 LIVE SHOW 睇!餐廳主打美國本土菜色🍔🍖🍕豐富美食配搭悠揚樂韻,帶來不一樣的用餐體驗。🍲新英倫周打蜆湯湯身濃稠,濃濃滑滑的,料多鮮美,忌廉湯非常creamy,入面有薯仔同蜆肉,令口感大大提升。餐湯仲配有一件多士,非常香脆可口。🍞凱撒沙律放滿芝士碎,煙肉脆,麵包脆粒,好清爽 🧄🧈🍤蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤包括蟶子、花蜆、海蝦、鮑魚、 魷魚頭,加入蒜蓉蒸好香,但又唔會蓋過海鮮嘅鮮甜!🥩120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒12安士表面煎得微微焦香、內層軟熟多汁!🔥火候控制有水準,肉質有彈性又軟熟,十分美味🍲烤焗芝士通心粉表面金黃酥脆芝士,焗得好香口, 通心粉不失咬口, 和香濃芝士白汁、菠菜混合一起吃,滿口濃郁芝士🍮法式焦糖燉蛋經典的法式甜品,濃郁的奶油蛋奶心,吃出脆口和軟滑的黄金比例。🍛煎三文魚配酸辣濃舌蘭忌廉汁魚皮脆口但魚肉完全不老,又嫩又滑!油脂的香味超正,配上蒜蓉牛油汁簡直一流。

🍲新英倫周打蜆湯

🍞凱撒沙律
放滿芝士碎,煙肉脆,麵包脆粒,好清爽

🧄🧈🍤蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤

🥩120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒12安士

🍲烤焗芝士通心粉

🍮法式焦糖燉蛋

🍛煎三文魚配酸辣濃舌蘭忌廉汁

6天前 0 瀏覽
The Musicbox Grill House & Bar位於銅鑼灣The L.Square8樓, 今次都係因為朋友帶隊先識到呢間隱世西餐, 並且食物質素及環境服務都令享用食物過程非常愉快。首先,介紹第一個套餐海鮮拼盤。拼盤內有蝦、蜆、青口、香腸、蛋、薯仔、粟米同埋蒜蓉包同蒜香牛油醬。蝦同蜆青口新鮮彈牙,香腸煙燻香口,蛋煮得剛好,薯仔同粟米煮得軟熟。拼盤配上蒜蓉包同蒜香牛油醬,增添咗味道同飽足感。法式焦糖燉蛋同蘑茹忌廉濃湯都好濃郁香滑,令人回味無窮。第二個套餐係精選全日早餐。早餐內有炒蛋、煙肉、香腸、蘑茹、菜、吐司、沙律菜同芝士蛋糕。炒蛋煮得香滑美味,煙肉酥脆多汁,香腸肉質彈牙,蘑茹同菜炒得鮮嫩爽口。吐司烤得金黃香脆,沙律菜清新可口,芝士蛋糕濃郁香甜。呢個組合豐富多樣,份量亦好合適。另外我地點左個水牛城雞翼。雞翼煮得酥脆,外脆內嫩多汁。酸酸辣辣口味,非常過癮!每一口都充滿烤雞翼嘅香氣同滋味,非常美味。

我地最近去左銅鑼灣嘅The Musicbox Grill House & Bar,呢間餐廳上網睇係主打音樂同DJ表演🎹🎧。我地order咗佢哋嘅雞尾鮮蝦伴莎莎醬同粟米片, 慢煮雞油雞同新奧爾良海鮮意粉。首先,我地試咗佢哋嘅鮮蝦Cocktail伴莎莎醬同Nachos作為頭盤。飽滿嘅鮮蝦🦐,再配上莎莎醬,口感好豐富同開胃。當然唔少得Nachos啦👻!一路食住野🍽️,一路聽住歌🎶,好有放假chill下嘆下既氣氛🌴🍹🏝️🍻跟住黎既係慢煮雞油雞,烤肉類既野食係呢間餐廳既拿手菜。雞肉好juicy🤤,半隻兩個人食都夠,但我覺得叫一隻都可以輕鬆ko,因為真心整得好食🤣🤣🤣。最後就係新奧爾良海鮮意粉,海鮮種類同份量都好夠,再加上辣辣地嘅調味,好有美式pasta既風味🍝總括黎講,食飯本身唔一定要有音樂,但如果餐廳有既話就絕對係加分位🥳呢間餐廳如果weekend或者happy friday黎都相當唔錯,可以同朋友chill下,感受下放假既美好⛱️⛵️🌅🍻

2024-05-08 0 瀏覽
聽住勁歌熱舞享受美食 主打 貼地西餐價錢,兼且食份量都頗大午餐嚟食 未必食得晒 餐湯 沙律 主菜 甜品 餐飲 蒜蓉蝦 濃郁蒜油香味 烤殼都食得 脆香可口配搭幾塊法式多士,放埋一齊食效果更佳每碗湯都有一塊脆脆蒜蓉牛油多士粟米湯易入口 朋友嗰份雜菜湯都幾足料蒙古豬扒配雙蛋有重量有厚道既豬扒 厚身又有肥美位置兩款醬汁夠特別 一款似紅酒汁 另一隻醬比較乾身 有香草羅勒味道蛋白質爆棚 特別用蒙古豬扒 平時比較少食菠菜雞胸忌廉汁意大利粉菠菜同意大利粉係幾match 雞胸切好一塊塊好大份 忌廉汁食得太多會好油膩 呢個處理得幾好食多幾啖都仲食到法式焦糖燉蛋出色嘅焦糖燉蛋配搭士多啤梨 藍莓 蛋味香濃
聽住勁歌熱舞享受美食
主打 貼地西餐價錢,兼且食份量都頗大
午餐嚟食 未必食得晒 餐湯 沙律 主菜 甜品 餐飲

蒜蓉蝦
濃郁蒜油香味 烤殼都食得 脆香可口
配搭幾塊法式多士,放埋一齊食效果更佳

每碗湯都有一塊脆脆蒜蓉牛油多士

菠菜同意大利粉係幾match 雞胸切好一塊塊
好大份 忌廉汁食得太多會好油膩 呢個處理得幾好
食多幾啖都仲食到

出色嘅焦糖燉蛋配搭士多啤梨 藍莓 蛋味香濃
假日想輕鬆一下,嚟到交通方便嘅銅鑼灣鬧市, 於樓上餐廳食個brunch,享受一個閑適嘅下午,可以話係非常寫意。呢間餐廳嘅裝修可以話係十分有特色,一出𨋢門就已經聽到懷舊嘅音樂,而映入眼簾嘅就係一個播放音樂嘅area,非常特別。餐廳環境新淨,配上耳熟能詳嘅音樂,讓人可以喺呢度享受假日嘅休閒,忘記工作嘅煩惱。餐牌有唔同嘅選擇,假日我會推薦食brunch嘅套餐,價錢相宜。套餐配有湯同埋沙律,兩樣都有唔使選擇。個人10分喜歡周打湯,呢個周打湯有有大大隻蜆,非常鮮味。主菜選擇左海鮮拼盤,以下係一人份量,有唔同嘅配菜,而醬汁可以自由選擇。當日選擇左牛油汁,同蒜蓉包非常匹配,海鮮固然出色之餘,但不可不推薦嘅係蒜蓉包,香脆得來唔會過硬😋另外,朋友點了蒙古豬扒,醬汁非常特別,令人10分開胃。雖然豬扒十分厚身,但係廚師將生熟程度拿捏得剛剛好,令到豬扒唔會過韌,口感十分適中。令人回味無窮。套餐包括甜品,即係一個疏乎厘,芝士蛋糕係另外再點嘅。而且套餐仲有餐飲,除咗咖啡之外,仲可以選擇樽裝啤酒或者紅白酒。以套餐嘅價錢嚟講,可以話係非常實惠。以餐廳環境,配上食物質素同埋價錢嚟講,呢間餐廳可以話係性價比非常之高,而且

以餐廳環境,配上食物質素同埋價錢嚟講,呢間餐廳可以話係性價比非常之高,而且令人十分舒適。適合同三五知己一齊來, 度過一個休閒嘅假日。
2024-05-01 105 瀏覽
睇完戲去銅鑼灣食飯,朋友食過呢間話見到呢間餐廳評分都幾好,而且假日都有lunch set亦都冇限時限刻,坐得幾舒服,就帶我過嚟!黑松露風味雞翼:雞翼好大隻,而且藍芝士搭配黑松露的獨特風味冇咩地方食到!值得一讚係每一份雞翼都附有藍芝士和ranch ! 超級濃味!老海灣粟米周打湯超級大塊蜆肉,連埋蜆殼!夠晒鮮味!意大利雜菜湯真材實料而且冇咩胡椒味,好香蕃茄味!蒜蓉包熱辣辣烘起好有誠意!凱撒沙拉:新鮮的生菜冇得彈!配上傳統的凱撒沙拉醬,再搭配上一些額外的配料,帕干酪和酥脆的麵包粒粒真係好正!蒙古豬扒配雙蛋:未食過蒙古豬扒,汁甜甜地好入味,而且好厚都可以口感鮮嫩!配上兩顆煎蛋真係超級邪惡!蛋黃的豐富口感能為這道菜增添豐富的風味!草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋:草飼澳洲肉眼牛扒叫咗三成熟真係冇Over Cook值得一讚,配上烤薯真係超級甜,和兩顆煎蛋一齊食好滿足!法式焦糖燉蛋:高水準的法式甜點,焦糖的香甜和蛋的濃郁口感,結合在一起,係好圓滿嘅完結。凍檸茶
亦都冇限時限刻,坐得幾舒服,就帶我過嚟!

黑松露風味雞翼:
超級濃味!

老海灣粟米周打湯

超級大塊蜆肉,連埋蜆殼!夠晒鮮味!

意大利雜菜湯

蒙古豬扒配雙蛋:
蛋黃的豐富口感能為這道菜增添豐富的風味!

草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋:
配上烤薯真係超級甜,和兩顆煎蛋一齊食好滿足!

法式焦糖燉蛋:

凍檸茶
⭐️評分:4/5-香港一般減肥沙津都特別貴價但如果想減肥,絕對❗️要吃飽❗️所以要選些健康低卡低脂、營養均勻的餐單-✳️燒香草雞胸廚師沙津 Grilled Chicken Breast Chef Salad 👍👍👍雞胸大大塊,經慢煮過程,保留肉汁,肉質嫩滑軟熟軟腍。大量蔬菜青瓜、紫椰菜、蕃茄、半熟蛋等❗️外表吸引滿足,開心享受減肥❗️-✳️68℃慢煮黃油雞 (半隻) Slow Cooked Yellow Chicken (Half) 👍👍雖然這黃油雞更柔嫩滑溜,但相對脂肪量高,要細選除去脂肪、雞皮更好烤焗新西蘭薯仔香口柔滑-✳️個人更加上意大利雜菜湯 Minestrone👍份量超足!!大量蔬菜,調味香口誇人清爽濃郁-雖然平日而且隱蔽,但都滿座!證明本地人都懂得找隱藏小店🤭-星期二晚更有特別酒吧活動❕80s'&90s'更有‼️免費甜品、折扣等‼️-個人滿喜歡整體氛圍,適合聚會!--⭐味道 4/5⭐️特色 3.5/5⭐️環境 3.5/5⭐️性價比 4/5 ⭐️服務 3.5/5
⭐️評分:4/5
香港一般減肥沙津都特別貴價
❗️外表吸引滿足,開心享受減肥❗️

烤焗新西蘭薯仔香口柔滑

✳️個人更加上意大利雜菜湯 Minestrone👍
份量超足!!大量蔬菜,調味香口誇人
清爽濃郁

雖然平日而且隱蔽,但都滿座!證明本地人都懂得找隱藏小店🤭
星期二晚更有特別酒吧活動❕80s'&90s'
更有‼️免費甜品、折扣等‼️
個人滿喜歡整體氛圍,適合聚會!
⭐味道 4/5
⭐️特色 3.5/5
⭐️環境 3.5/5
⭐️性價比 4/5
⭐️服務 3.5/5
  • 燒香草雞胸廚師沙津
  • 68℃慢煮黃油雞
  • 意大利雜菜湯
聽同事介紹呢間餐廳以音樂做主題 會不定時轉換theme想試好耐. 今次嚟到轉咗做mj 聽佢哋講上次係用哥哥. 佢哋最出名係 6 chef tasting lunch menu 以248呢個價錢嚟講 一啲都唔貴 仲物超所值👍 🎵意大利雜菜湯 非常足料. 除咗有唔少蔬菜之外 仲食到幾條通粉 好特別. 值得一提塊蒜蓉包 一啲都唔hea 點湯食 非常吸味! 🎵蒜蓉牛油海鮮拼盤 有青口 蜆 八爪魚 蝦 西班牙香腸 仲有粟米. 個汁調得超好食😳 🎵澳洲肉眼牛扒 肉質非常遠腍juicy. 我哋叫咗medium well 煎得剛剛好 仲食到炭燒味道😋 🎵黑松露意大利雲吞 有四舊岩岩好. 超香黑松露味 醬汁creamy 個人好鍾意!!🤤🤤🤤 我哋另外仲叫咗炸秋葵 條條大過我哋個手指. 炸皮鬆脆 連埋特製醬汁 係一個非常出色嘅前菜🤌 同一個燒豬胺 非常厚切 粉嫩多汁. 配合特製蘑菇醬汁 忍不住一件接一件~ 是日慶祝生日 餐廳超貼心地幫我哋影咗張即影即有. Overall 食物質素高水準 價錢貼地 服務到位 難怪佢午市都滿座!

餐廳播著不同的外語音樂 感覺非常輕鬆寫意套餐有多款主食可選 我們則選了其中兩款🥣餐湯 + 凱撒沙律可選周打蜆湯 或 意大利雜菜湯周打蜆湯creamy 有蜆味雜菜湯甜酸十足 相當清爽沙律生菜爽脆 烘乾的香脆煙肉咸香十足 😋🐟煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁 $238魚肉嫩滑 沾上酸辣忌廉汁很開胃清爽 感覺輕盈 魚皮煎得也非常香脆 🥘海鮮拼盤 $238 拼盤內有青口 沙白 煙韌墨魚仔 雞蛋 超甜粟米 薯仔 爽口彈牙大蝦 香腸 及香脆蒜香包 食材豐富 貌相亦很吸引醬汁有幾款可選 我們則選了黑椒檸檬汁 配搭各款海鮮相當清新開胃 提升了海鮮的鮮味😋🍝黑松露意大利雲吞 $138小雲吞一口一顆 方便吃 而每顆雲吞都掛滿濃郁的黑松露醬汁香氣四溢 🍹Fresh cucumber ale +$48薄荷 青瓜 薑啤 梳打 非常清新🍮跟餐甜品 - 法式焦糖燉蛋燉蛋質地較為厚實 有濃郁奶香 甜度適中
餐廳播著不同的外語音樂 感覺非常輕鬆寫意

薄荷 青瓜 薑啤 梳打 非常清新

🍮跟餐甜品 - 法式焦糖燉蛋
燉蛋質地較為厚實 有濃郁奶香 甜度適中

2024-04-18 160 瀏覽
今次我地去咗呢間西餐廳慶祝週年紀念,我地點左套餐,首先餐湯係老海灣粟米周打湯,湯底鮮甜濃郁,粟米口感豐富,我就揀左大蝦沙律,好開胃!🥣其次,套餐嘅海鮮雜錦拼盤幾吸引,啲海鮮好新鮮,蝦大隻而且蝦肉爽口,魷魚彈牙,仲有青口同蜆都十分鮮甜。🦐再來,就到主菜,我地品嚐左阿根廷安格斯牛肉眼(12安士) 120日穀飼,這份牛肉肉質細嫩,充滿濃郁的肉汁,口感豐富,讓人一試難忘!🥩接著,套餐仲包括左一份黑松露意大利雲吞,每一顆雲吞都包裹著濃郁的黑松露醬汁,香氣四溢,餡料豐富!🍝另外,我地再點左份蕃茄肉丸長通粉,蕃茄汁鮮甜帶點微酸,配上大大粒肉丸和長通粉,好好食。🍅最後,我們來品嚐法式焦糖燉蛋,這份甜品口感綿密滑順,焦糖香氣撲鼻,甜度適中,是完美的結尾甜品!🍮

2024-04-15 150 瀏覽
呢間以音樂做主題既西餐,定期會以吾同既歌手為主題,呢日牆上面掛左好多哥哥張國榮既相,黑膠碟,電視都播住佢既mv,餐廳中間既枱仲有一個迷你展覽放左好多以前既演唱會飛,歌迷訂購資料等等,好有價值👍🏻𨋢附近仲有個DJ區,不過呢日晏晝就吾見有人係度摔碟😂.👁‍🗨tasting menu (7.5/10)💲248.👁‍🗨 老海灣栗米周打湯(7/10).➰味道飲落有好濃郁既海鮮味,粟米就反而吾太覺咁🤔.👁‍🗨 海鮮拼盤(7.5/10).➰海鮮拼盤係二人份量咁,如果一個食自己叫呢個餐,一定會好飽😂醬汁有卡真或者蒜蓉牛油,我就揀左前者,食落都幾香辣,但係係可接受既程度,入面有八爪魚,腸仔片,粟米,青口,薯仔同埋蜆,好足料又新鮮.👁‍🗨 澳洲肉眼牛扒(8安士)(7.5/10).➰牛扒吾係厚身果啲,不過都煎琴賣相吾錯,叫左七成岩岩好,冇過火變鞋口,牛味正常未算好濃郁,都算juicy,旁邊仲有啲厚切薯條🍟啖啖薯.👁‍🗨 黑松露意大利雲吞(7/10) .➰迷你細細粒既雲呑😂一口大細,黑松露味好香濃,入面餡料都多飽滿.👁‍🗨 法式焦糖燉蛋(7.5/10) .➰幾有驚喜既甜品,吾係太甜,燉蛋比較厚實,但都依然係入

👁‍🗨tasting menu (7.5/10)💲248
👁‍🗨 老海灣栗米周打湯(7/10)

➰味道飲落有好濃郁既海鮮味,粟米就反而吾太覺咁🤔
👁‍🗨 海鮮拼盤(7.5/10)

👁‍🗨 澳洲肉眼牛扒(8安士)(7.5/10)

👁‍🗨 黑松露意大利雲吞(7/10)

👁‍🗨 法式焦糖燉蛋(7.5/10)

➰幾有驚喜既甜品,吾係太甜,燉蛋比較厚實,但都依然係入口creamy 果種的,蛋味突出🤤
👁‍🗨 lunch menu - 野菌松露意大利粉(7/10) 💲88

➰上到枱已經聞到超大陣黑松露味😂入面仲有吾少既野菌,意粉可以揀轉做長通粉,我就依舊叫左扁意粉,份量離講個人覺得算多,不過醬汁就整得比較稠身
👁‍🗨 Pineapple Punch(7/10) 💲58

➰佢係由菠蘿,檸檬汁同埋梳打混合而成既,味道以菠蘿為主,檸檬味吾係太出
🔛 整體評分(7.5/10)
💿餐廳內的DJ台可供音樂人現場駐唱。中央展示檯的玻璃下是有著年代感,關於哥哥張國榮的相關珍藏,看著哥哥的肖像畫,聽著他悠揚的樂韻,別有一番情懷。一排落地窗,讓光線能更自由地穿梭在方正的空間裡,採光好,加上室內柔和的暖燈,寬敞的環境,令人舒適放鬆,一洗上班的疲憊。二人套餐$738🥣🍞餐湯配香蒜麵包:粟米周打湯&義大利雜菜湯😋頭盤:香蒜牛油煮蜆大大顆滿滿一盤的蜆,和朋友邊聊天邊吃,開胃又過癮。🥩🧈Main course: 澳洲肉眼牛排賣相就已令人食指大動。值得一說的是,隨course附上的牛油揉合了不同香料,非常特別,令客人自由選擇走油的原汁原味,或者是加上牛油的油香感和香料風味、多層次口感的牛排。🍮🍰甜品:Creme brûlée焦糖脆片下,幼滑的烤布蕾,份量極具誠意。🥤:可選擇

二人套餐$738

🥣🍞餐湯配香蒜麵包:粟米周打湯&義大利雜菜湯

😋頭盤:香蒜牛油煮蜆

大大顆滿滿一盤的蜆,和朋友邊聊天邊吃,開胃又過癮。

🥩🧈Main course: 澳洲肉眼牛排

🍮🍰甜品:Creme brûlée

焦糖脆片下,幼滑的烤布蕾,份量極具誠意。

🥤:可選擇