今天與朋友來到餐廳〔The Pantry & Chips Republic〕吃晚餐,餐廳位於鬧市的新世紀廣場,鄰近旺角東火車站,地點位置可能說是很方便。餐廳以簡潔悠閒風為主調,在店外提供幾張檯及坐椅,有點仿似户外咖啡店用餐環境,餐廳主打提供多國菜西餐,亦有厚班戟和其他甜品,還有漢堡,薯條,意大利麵和奶昔等菜式。【Apple Grumble French Toast】(HK$98)法式多士口感好像烤香了的麵包蛋布甸,可以蘸上雲呢拿雪糕吃,加上香脆的烤紅梅酥餅碎及肉桂蘋果肉,入口甜度適中。【Iron Grilled Flank Steak】(HK$192)牛排預先已切好一塊塊,中間呈現鮮嫩粉紅色,油脂相對較少入口有咬口,牛排有撇上較辣口的香蒜青醬,簡單調味已經可以感受到牛肉味,亦可以蘸點燒肉汁,而伴碟有蔬菜,粗身的薯條,薯條炸得很香脆。【Calamari Squid Ink Pasta】(HK$142)意粉是用墨汁製成,麵質軟硬度剛剛好,加上蕃茄莎莎、一圈圈的魷魚及Pommery 芥末忌廉汁在醬汁內,意粉都掛上醬汁,味道入味清新不膩。【Matcha Latte】(HK$45)拉花很美,抹茶

Apple Grumble French Toast
Iron Grilled Flank Steak
Calamari Squid Ink Pasta
【Matcha Latte】(HK$45)
拉花很美,抹茶味道濃郁而突出,不會過甜或太淡,味道很好。
Matcha Latte
【Pomegranate Lime Soda】(HK$48)
有石榴及青檸的味道,氣泡感十足,很開胃清爽的口味,感覺消暑。
Pomegranate Lime Soda
〔The Pantry & Chips Republic〕@thepantryhk
🇭🇰香港九龍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
Shop 436-438, 4/F, MOKO, 193 Prince Edward Road West, Mong Kok, Kowloon, Hong Kong
2024-04-28
Matcha Latte
2024-02-21 2203 瀏覽
《悠閒風咖啡店》在旺角MOKO FOOD COURT樓上,有家悠閒風咖啡店,簡約環境裝修挺美的。這裡食物選擇算是多的,有小吃、漢堡包、梳乎厘及飲品等等,口味大眾化,跟朋友聚餐感覺可以🙈。-▪︎熱朱古力 HKD$47|熱抹茶鮮奶 HKD$45熱飲有心心拉花,可以打卡一下📸。朱古力味道香甜,抹茶茶味甘香。喜歡熱飲味道較濃郁,兩款也是用鮮奶沖泡,奶味清甜口感挺順滑欵。-▪︎鮮茴香白酒忌廉煮藍青口&烤多士 HKD$79味道挺香的小吃,這個價格性價比高,藍青口份量算是多的。青口大隻肉質鮮嫰😎,醬汁味道濃稠微甜。吃光青口再吃烤多士,口感酥脆帶點濕潤感,多士有多幾件就更好啦🤤。-▪︎炸雞翼配蜜糖是拉差醬&青瓜酸忌廉醬 HKD$72一份約六件份量,金黃色的賣相挺吸引,雞翼大隻有外脆內嫰的口感,有肉汁不會感覺‘’鞋‘’口。兩款醬汁各具特色,配著吃挺惹味😋。-▪︎Pink Strawberry Pancake HKD$125粉紅色的賣相很美欵,用了Ricotta厚班戟、新鮮士多啤梨及士多啤梨醬 製成。鬆軟的厚班戟蛋味香濃,口感濕潤有空氣感😍。酸酸甜甜的味道,感覺挺開胃喔💕。-▪︎Tiramisu Pancake H
《悠閒風咖啡店》

▪︎熱朱古力 HKD$47|熱抹茶鮮奶 HKD$45

▪︎鮮茴香白酒忌廉煮藍青口&烤多士 HKD$79

▪︎炸雞翼配蜜糖是拉差醬&青瓜酸忌廉醬 HKD$72

▪︎Tiramisu Pancake HKD$122
這個賣相也很吸引📸,可以吃到咖啡的甘香味。用了Ricotta厚班戟、提拉米蘇醬、燕麥松子仁及咖啡糖漿製成,班戟厚厚der賣相,搖晃有舞動的效果,拍個視頻很吸睛欵😚。
2024-02-19
2024-02-15 1437 瀏覽
The Pantry & Chips Republic價錢💲: $79/ $178/ $130/ $108/ $48好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3.7/5-係moko的呢間pancake店次次經過都好多人,今次平日夜晚去到都唔例外要等位。價錢幾抵食,仲有好多款milkshake,連近排大熱的開心果奶昔都有😆-✅White wine mussels. 呢個$79好抵食!青口唔係好大隻,但都有十幾隻。主要食個帶茴香味的cream sauce。仲有2塊蒜蓉包點下😌-✅Sea urchin & scallop linguine. 呢個意粉醬汁好creamy,比較係純cream的味道。海膽的味道係來自原塊海膽,都算新鮮。熱食之下幾掛汁,但一凍就會一patpat。帶子size ok,但可以煎得更焦香🤔-✅Maple beacon cheese burger + fries. burger用左brioche軟包,有陣陣牛油香味。入面的漢堡扒略帶粉紅,大概係7成熟的狀態,幾軟熟又有牛味😋 配埋煙肉多左陣鹹香。薯條🍟炸得酥脆,好食。-✅✅
The Pantry & Chips Republic
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 3.7/5

✅✅The pantry’s pancake. 原味pancake配搭大舊牛油同楓糖漿永遠係最夾😍 呢個pancake鬆軟得來唔會太空氣。食到有啲存在感。蛋香兼備又軟綿,唔錯的pancake🤓 配搭的芒果提子士多啤梨都幾甜🥳

✅Pomegranate lime soda. 飲落唔會好淡,小小酸的青檸+石榴醬,清新得來又爽。
全部都唔錯,呢個價錢好收貨~ 同埋幾多甜品揀,見到每枱都一定會叫碟🤣 如果要同姐妹們來個約會,呢間都揀得過!
  • The  Pantry’s  Pancake
2024-01-26 1482 瀏覽
睇IG介紹X Pay有優惠, 逢星期一至五下午2:30後喺The Pantry用X Pay埋單,即可獲得半價優惠可減高達HK$100! 今次用左半價優惠,下次再黎The Pantry食飯仲可以用埋減HK$30 Coupon, XPay幫你賺足兩餐!  結果今餐就差唔多係送左個甜品俾我地咁既價錢.Calamari Squid Ink Pasta魷魚圈,Pommery芥末忌廉汁墨汁意粉 & 蕃茄莎莎Pommery係一個好出名既法國牌子芥末醬, 主打古法研磨製作無添加防腐劑及人工添加物墨汁做既意粉,墨汁味唔濃郁, 質感有做到al dente, 意粉仲係有一點半生既白芯主要味道黎自蕃茄莎莎同弔味既芥末UNI & Scallop Linguine新鮮海膽, 香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉新鮮海膽無明礬味係基本帶子厚度十足, 忌廉汁濃而不搶, 仲食到海膽同蟹肉既味Honeycomb caramel milkshake焦糖脆脆奶昔奶昔雲尼拿味較重, 焦糖味輕描淡寫D飲完都唔會好濟Matcha Cream PancakeRicotta 厚班戟, 抹茶忌廉醬, 紅豆,脆米 & 抹茶蕨餅班戟好fluffy,

Calamari Squid Ink Pasta
魷魚圈,Pommery芥末忌廉汁墨汁意粉 & 蕃茄莎莎
主要味道黎自蕃茄莎莎同弔味既芥末

UNI & Scallop Linguine
新鮮海膽, 香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉
新鮮海膽無明礬味係基本
帶子厚度十足, 忌廉汁濃而不搶, 仲食到海膽同蟹肉既味

Honeycomb caramel milkshake
焦糖脆脆奶昔
奶昔雲尼拿味較重, 焦糖味輕描淡寫D
飲完都唔會好濟

Matcha Cream Pancake
班戟好fluffy, 食落唔會只係得空氣
抹茶忌廉醬唔會太甜, 其他配料亦都平衡得好好

*優惠只適用於X Wallet App的新註冊用戶,而X Pay 的最低交易金額為 HK$15。每次只能使用一張優惠券,受細則及條款約束。
2024-01-25
終於到訪這間疏乎厘班戟專門店,質素比得上在日本吃的水準,有點後悔太遲才來試🤣不用大排長龍也吃到,而且還有意粉、漢堡、全日早餐等菜式可以選擇!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ʙᴀɴᴏғғᴇᴇ ᴄʀᴇᴍᴇ ʙʀᴜʟᴇᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ> $119<ᴘᴇᴀɴᴜᴛ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ʙᴀɴᴀɴᴀ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ> $99最高人氣的焦糖燉蛋口味,兩件疏乎厘班戟疊起,上面淋滿拖肥醬及雲尼拿吉士醬,最表面有脆焦糖!班戟充滿空氣感,疏乎程度入口即溶,一個人也可以輕易清碟🤤窩夫上有花生醬,像街頭格仔餅,還配了焦糖香蕉、朱古力蛋糕及雲尼拿雪糕!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ᴍᴏ> $99<ᴡʜɪᴛᴇ ᴡɪɴᴇ ᴍᴜssᴇʟs> $79簡單的ᴍᴏ ʙᴜʀɢᴇʀ夾上安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇及芝士,麵包鬆軟有牛油香,牛肉煎得剛好有肉汁!鮮茴香白酒忌廉煮青口配烤多士,份量大約十多隻,忌廉汁ᴄʀᴇᴀᴍʏ青口肉質挺嫩滑!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<sᴜᴘᴇʀ ᴏʀᴇᴏ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ> $68<ᴘᴏᴍᴇ

<ᴍᴏ> $99
<ᴡʜɪᴛᴇ ᴡɪɴᴇ ᴍᴜssᴇʟs> $79

<sᴜᴘᴇʀ ᴏʀᴇᴏ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ> $68
<ᴘᴏᴍᴇɢʀᴀɴᴀᴛᴇ ʟɪᴍᴇ sᴏᴅᴀ> $48
雖然超邪惡但忍不住要試他們的招牌奶昔,用ᴏʀᴇᴏ雪糕加鮮牛奶打成,額外再加入ᴏʀᴇᴏ餅碎,口感超濃郁很好喝😈另外石榴青檸梳打比較少見,用新鮮石榴沖調,配梳打解渴一流!
2天前 0 瀏覽
呢間pancake店一直都係我頭幾位既愛店😍😍佢地用餐時間限時90分鐘,次次去都要等下位。士多啤梨奶昔同開心果奶昔都超好飲🤩我同朋友都覺得好好味🤤辣味芝士牛肉汁薯條$58,呢間餐廳提供好多唔同口味嘅薯條,試過幾款都好好食,薯條熱辣辣又多醬🤗慢煮手撕豬肉芝士茄汁千層麵$142,呢個千層麵第一次食,估唔到有驚喜😲,醬汁同千層麵好夾,超推薦!招牌嘅原味pancake $108,每次黎必食,有濃濃嘅蛋香味加上少少空氣感☺️☺️士多啤梨窩夫$115,賣相非常之靚,但食落普通,推薦大家食pancake多啲。另外佢地既burger都好好食,試過牛肉漢堡或者雞扒漢堡都好出色!
呢間pancake店一直都係我頭幾位既愛店😍😍
佢地用餐時間限時90分鐘,次次去都要等下位。

士多啤梨奶昔同開心果奶昔都超好飲🤩我同朋友都覺得好好味🤤

6天前 0 瀏覽
在西式fusion的brunch餐廳中,這間餐廳非常出色!食物有brunch,pancake,意粉,漢堡包,甜品等。每樣食物,尤其是甜品,賣相一流,兼好好味😋華夫餅烤得很香,配上份量十足的吉士醬,口感綿軟豐富,奶味和牛油味配搭水果的清香,一見到就流哂口水士多啤梨奶昔,配搭果醬和cream,香甜涼爽,夏日恩物🎉🎉另外還叫了一份牛肉漢堡🍔,牛肉煎的外面脆卜卜,而裏邊又嫩又juicy,但掛住食冇影到相😂😂總而言之,是值得再來的一間餐廳!下次會試試signature厚身pancake,因為製作要30分鐘,今次趕時間冇試到。

水果吉士華夫餅

士多啤梨奶昔,配搭果醬和cream,香甜涼爽,夏日恩物🎉🎉
士多啤梨奶昔

水果吉士華夫餅
士多啤梨奶昔
2024-05-09 0 瀏覽
落雨天最好就係去商場行街,唔怕淋濕晒,見openrice好多人大讚呢間餐廳嘅pancake好好食,又見唔多人等位就一於試下。個人喜歡食士多啤梨就叫左個朱古力碎 strawberry pancake, 鬆軟嘅班戟,蛋香味濃,又唔會太空氣食落厚實,配上新鮮士多啤梨&士多啤梨果醬,酸酸甜甜好開胃😋(Pancake製作需時,記得預早落order😉) 另外仲叫個Sea urchin & scallop linguine, 呢個意粉勁多醬汁,令到每條意粉都掛滿濃厚嘅醬汁又唔會太漏,原塊海膽放在意粉上都幾鮮甜,帶子都算厚煎到金黃色🤩
(Pancake製作需時,記得預早落order😉)

2024-05-09 0 瀏覽
去Moko睇戲前真係可以係到食飽先係正戲院旁邊啱哂又或者可以睇戲前飲番杯咖啡或者食返個甜品前菜係白酒忌廉配藍青口焗多士青口好香,每件都會有滿滿既白酒忌廉汁,所以每個青口都會有好香嘅白酒味,個多士勁脆,我去過白酒忌廉汁啱晒燒紐西蘭羊扒伴燒汁好鍾意食羊非常鍾意食羊扒,羊扒唔會好蘇外面煎到有小小脆,裏面仍然好腍,唔會有so味當然唔少得佢地好出名既海膽帶子忌廉汁蟹肉海膽意粉海膽好新鮮,仍然食到好鮮甜嘅味道,帶子煎得好香外面脆脆地裏面一啲都唔乾,煎完嘅味道勁香然後仲會食到有蟹肉味,層次非常豐富,仲要勁Creamy 正最後當然唔少得疏乎厘啦今次試咗個期間限定款爆漿士多啤梨疏乎厘有新鮮嘅士多啤梨同朱古力碎,配咗好濃郁嘅士多啤梨醬,疏乎厘嘅口感真係冇得輸,似有若無,個士多啤梨醬真係勁香
去Moko睇戲前真係可以係到食飽先

海膽帶子忌廉汁蟹肉海膽意粉

最後當然唔少得疏乎厘啦
今次試咗個期間限定款
爆漿士多啤梨疏乎厘

• Sea Urchin & scallop Linguine
2024-05-07 0 瀏覽
今次專程拜訪呢間疏乎厘班戟專門店,喺MOKO food court上面,餐廳係行小清新路線嘅Cafe!平日晚市呢度都坐到滿晒,餐點選擇多,除咗必試嘅疏乎厘班戟之外,仲有漢堡🍔、意粉、小食同全日早餐,一大班人嚟食都唔驚冇嘢啱食!-——————————————🍝◖ꜱᴇᴀ ᴜʀᴄʜɪɴ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ◗ $178有一大塊海膽同二大粒煎帶子,意粉超掛汁,口感有咬口,醬汁creamy鮮甜,奶香味十足!呢個要趁熱食,耐咗啲醬汁會杰咗~🥩◖ɪʀᴏɴ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ꜰʟᴀɴᴋ ꜱᴛᴇᴀᴋ◗ $192牛扒七成熟,伴上燒肉汁同香蒜青醬,微辣蒜味香濃,有少少泰式風味,但就略嫌蓋過牛扒嘅味道~伴碟嘅薯條即叫即炸,外脆內軟綿,口感一流!🥞◖ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴄʀᴇᴀᴍ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ◗ $119日式疏乎厘班戟有返一定厚度,超動L鬆軟!面頭嘅抹茶忌廉唔會太甜,食得出回甘,仲有抹茶蕨餅同紅豆蓉,必試!🥤◖ᴘʀᴇᴍɪᴜᴍ ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴍɪʟᴋꜱʜᴀᴋᴇ◗ $79開心果奶昔唧上軟滑忌廉,加上超多開心果碎!奶昔打得細滑,開心果味濃郁,但味道偏甜,飲完有啲滯~🌟Encore指數:8.2/10
-——————————————

🥞◖ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴄʀᴇᴀᴍ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ◗ $119

🌟Encore指數:8.2/10
2024-05-07 0 瀏覽
超濃郁海膽意粉二訪此海膽意粉店,每次都係因為佢出色嘅海膽意粉而再嚟。而且甜品梳乎厘係我嘅摯愛,做得好鬆軟😍𓇟帶子海膽意粉超級Juicy& creamy,濃濃海膽醬拌上意粉,真係有海膽做topping 😊 就係份量啱好夠1 個人食😛𓇟雞肉芝士墨西哥薄餅配番茄莎莎醬四大塊份量十足,夾住芝士,配上蕃茄莎莎醬、酸忌廉、同埋牛油果醬。特別鍾意佢莎莎醬酸酸甜甜🤭𓇟士多啤梨梳乎厘 表層士多啤梨醬,好濃郁,3 層厚pancake依然好堅挺,內層鬆軟。 對比原味更好味🤤 𓇟士多啤梨奶昔唔係普通milkshake,裡面加左雪糕㗎😍所以好豐富
超濃郁海膽意粉

𓇟帶子海膽意粉

𓇟雞肉芝士墨西哥薄餅配番茄莎莎醬

𓇟士多啤梨梳乎厘

𓇟士多啤梨奶昔
唔係普通milkshake,裡面加左雪糕㗎😍所以好豐富
2024-05-05 25 瀏覽
影張全家幅先奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬炸薯條🦐🍟($64)唔食唔覺,蝦🦐同薯條🍟一齊食係咁夾。烤大蝦魷魚草菇冬陰功意大利飯🦐🐙🍄($188)上次食過好回味,原來同沙田嗰間嘅menu 一樣,有呢款飯。味道好Thai 🇹🇭式,微微辣🤏🌶️。旁邊嘅醬用嚟點蝦🦐,都無得輸。魷魚, Pommery 芥末忌廉汁墨魚汁意粉&蕃茄莎莎🐙🍝🍅 ($142)食到海洋嘅感覺,好新鮮。Hot Cappuccino☕ ($43)厚班戟, 焦糖牛油, 楓葉糖漿&水果🥞🍯🧈($108)食甜品,令到呢餐飯完美起嚟。班戟厚厚嘅空氣感,加上焦糖香味,好豐富。----------THE PANTRY & CHIPS REPUBLIC🍔地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
影張全家幅先

奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬炸薯條🦐🍟($64)
唔食唔覺,蝦🦐同薯條🍟一齊食係咁夾。

烤大蝦魷魚草菇冬陰功意大利飯🦐🐙🍄($188)

食到海洋嘅感覺,好新鮮。

Hot Cappuccino☕ ($43)

厚班戟, 焦糖牛油, 楓葉糖漿&水果🥞🍯🧈($108)

甜品,令到呢餐飯完美起嚟。
班戟厚厚嘅空氣感,加上焦糖香味,好豐富。

----------

THE PANTRY & CHIPS REPUBLIC🍔

• 烤大蝦魷魚草菇冬陰功意大利飯
2024-05-04 13 瀏覽
🇭🇰环境超棒的西式餐厅 旺角是香港最为繁华的地段,这家位于旺角的「The Pantry & Chips Republic」可以说是近期找到的最棒的一家西式餐厅了! 坐落于旺角中心里面,宽敞明亮而且环境特别小清新!他们家的菜品也超棒! 🐷法国猪腿配水瓜柳蜂蜜汁 猪肉的味道非常棒!完全没有腥味,酱汁调的特别好,香甜可口,考杂菜也非常新鲜,强推! 🐮煎牛排配煎蔬菜和烧肉汁 牛肉的肉质特别好,要的全熟,吃起来十分满足!煎蔬菜做的也十分入味,烧肉汁特别好! 🦐脆炸爆谷炸肉 炸肉炸的非常好吃,不油而且吃起来特别嫩口,强烈推荐! 🪽炸鸡翅配蜂蜜酱 鸡翅炸的特别香哈哈哈,配的沙拉也很好吃! 超级推荐这家店!
🇭🇰环境超棒的西式餐厅
🐷法国猪腿配水瓜柳蜂蜜汁
🐮煎牛排配煎蔬菜和烧肉汁
🦐脆炸爆谷炸肉
炸肉炸的非常好吃,不油而且吃起来特别嫩口,强烈推荐!
🪽炸鸡翅配蜂蜜酱
鸡翅炸的特别香哈哈哈,配的沙拉也很好吃!
超级推荐这家店!
用餐優惠
試食活動
2024-05-04 13 瀏覽
《Matcha Cream Pancake》呢到既疏乎厘班戟 絕對係夢幻級享受班戟好厚 但非常鬆軟fluffy搭配濃郁回甘既抹茶忌廉醬 帶黎醇厚茶香同嫩彈既抹茶蕨餅相輔相成🍵仲有紅豆🫘同脆米 口感層次豐富.《Sea Urchin & Scallop Linguine》上碟呈橙黃色 賣相好精緻 海膽同香煎帶子係重中之中🧡海膽鮮甜順滑順 帶子亦係好鮮美 表面帶焦香忌廉汁意粉非常濃郁creamy .《Sesame Tuna Kale Salad》勁多材料 好豐富而且好新鮮面頭輕烤過既芝麻吞拿魚 肥美鮮甜底層有好多雨衣甘藍🥬 大愛!! 媽爽脆仲有雜沙律菜、藜麥、小蘿蔔而青蘋果絲正正點出甜味🍏.《Black Truffle Cheese Chips》黑松露芝士汁薯條 邪惡之選🍟薯條金黃酥脆 淋上濃郁香溢既黑松露芝士汁忍唔住一條一條追住食 愛不釋手

《Matcha Cream Pancake》

《Sesame Tuna Kale Salad》
勁多材料 好豐富而且好新鮮
面頭輕烤過既芝麻吞拿魚 肥美鮮甜
底層有好多雨衣甘藍🥬 大愛!! 媽爽脆
仲有雜沙律菜、藜麥、小蘿蔔
而青蘋果絲正正點出甜味🍏

《Black Truffle Cheese Chips》
黑松露芝士汁薯條 邪惡之選🍟
薯條金黃酥脆 淋上濃郁香溢既黑松露芝士汁
忍唔住一條一條追住食 愛不釋手
呢排周圍發掘梳乎厘pancake🥞❤️留意到呢間位於旺角東MOKO既The Pantry & Chips Republic都有好出名既pancake食😋cafe位置咁方便,決定要黎試試🥰Cafe既設計充滿歐陸風既格調🌿環境舒適企理,服務態度都唔錯💚除左甜品之外,仲有好多野食🫶🏼 意粉、Burger、ADB、薯條、飲品⋯咩都想試下😚我地當日6點半去到,已經有唔少食客入座了,果然係人氣cafe☕️❥ Double Mac 酸青瓜雙層安格斯芝士牛肉漢堡 $135Burger既款式有好多🍔我地叫左Double Mac!Burger好厚身,安格斯牛肉大大份,牛味香濃,唔會煎到好老好乾身😍連埋酸青瓜🥒同埋鹹鹹香香既半溶芝士一齊食😝味道好夾,口感好滿足🥰❥ Sea Urchin & Scallop Linguine $178好creamy滋味既意粉🍝🤎配有海膽同帶子,好正!海膽好鮮甜~帶子微微煎過,好厚身,食落夠彈牙😋每條意粉都沾滿忌廉汁,甜甜地🤤一啖又一啖好滋味🤩💗✨❥ Banoffee Creme Brulee Pancake $119Pancake口感非常鬆軟🥹食落有空氣感🥞面頭有層脆脆既焦糖,好
呢排周圍發掘梳乎厘pancake🥞❤️
cafe位置咁方便,決定要黎試試🥰

Cafe既設計充滿歐陸風既格調🌿
環境舒適企理,服務態度都唔錯💚

Burger既款式有好多🍔我地叫左Double Mac!

好creamy滋味既意粉🍝🤎
配有海膽同帶子,好正!
海膽好鮮甜~帶子微微煎過,好厚身,食落夠彈牙😋
每條意粉都沾滿忌廉汁,甜甜地🤤一啖又一啖好滋味🤩💗✨

Pancake口感非常鬆軟🥹食落有空氣感🥞
面頭有層脆脆既焦糖,好香口!
雲尼拿吉士醬好creamy而唔會膩,連埋pancake一齊食味道一流~(≧▽≦)/~
伴碟仲有香蕉同少少拖肥醬,口感豐富!
Pancake整體既水準好高😍

❥ 焦糖鮮奶咖啡 $48
入口好順滑,幾重奶味,整體唔會過甜,大大杯咖啡好滿足💕

❥ 石榴青檸梳打 $48
平時比較少見到石榴味💚
大大杯,好清新解渴👍🏻
另外仲有d石榴果肉,可以咬下豐富口感🤣
2024-04-25