餐廳: 麻辣風雲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-07 115 瀏覽
有冇人同我一樣…🫣次次去食酸菜魚,睇到menu都心思思想轉/食埋水煮魚?但人少少又食唔到兩大盆魚🤷🏻‍♀️麻辣風雲嘅招牌菜<<太極鴛鴦魚>>($388)就幫到你喇!!!👏🏻一盆可以滿足你兩個願望✌🏻皮脆肉滑嘅魚片無論係浸喺酸菜湯定係麻辣湯都同樣吸引😋酸菜湯惹味醒胃~酸菜爽口酸甜!麻辣湯辣中帶麻~刺激咀唇每一條神經🤯除咗魚片好多之外,配菜都有好多款,同樣吸引😋萵荀、寛粉、金菇、木耳、蓮藕、芽菜、豆泡、雜菇等等~全部吸收晒湯汁,好正🤤<<洛神花茶>>($48)<<菊花蜜>>($48)用酒埕去裝住飲品,真係好夾古色古香嘅裝修~前者酸甜開胃,解渴又解辣🤩後者清甜解膩,啱晒嗜甜嘅朋友😌<<黑糖脆炸糍粑>>($58)即叫即炸熱辣辣🔥外皮堅脆,入面軟糯,黏埋黃豆粉…唔同層次嘅口感令嚼勁更突出👍🏻<<人氣炸饅頭>>($58)望住六粒金黃色令立立嘅小饅頭坐住隻「麻辣風雲號」架勢登場~霸氣地著陸喺我張檯度…嚇到我爭啲影唔切相😅佢睇得又食得!!我都好欣
有冇人同我一樣…🫣
次次去食酸菜魚,睇到menu都心思思想轉/食埋水煮魚?
但人少少又食唔到兩大盆魚🤷🏻‍♀️

一盆可以滿足你兩個願望✌🏻
皮脆肉滑嘅魚片無論係浸喺酸菜湯定係麻辣湯都同樣吸引😋
太極鴛鴦魚

酸菜湯惹味醒胃~酸菜爽口酸甜!
麻辣湯辣中帶麻~刺激咀唇每一條神經🤯
除咗魚片好多之外,配菜都有好多款,同樣吸引😋
萵荀、寛粉、金菇、木耳、蓮藕、芽菜、豆泡、雜菇等等~
全部吸收晒湯汁,好正🤤
洛神花茶

<<洛神花茶>>($48)
<<菊花蜜>>($48)
用酒埕去裝住飲品,真係好夾古色古香嘅裝修~
前者酸甜開胃,解渴又解辣🤩
後者清甜解膩,啱晒嗜甜嘅朋友😌
菊花蜜

<<黑糖脆炸糍粑>>($58)
即叫即炸熱辣辣🔥
外皮堅脆,入面軟糯,黏埋黃豆粉…
唔同層次嘅口感令嚼勁更突出👍🏻
黑糖脆炸糍粑

<<人氣炸饅頭>>($58)
望住六粒金黃色令立立嘅小饅頭坐住隻「麻辣風雲號」架勢登場~
霸氣地著陸喺我張檯度…嚇到我爭啲影唔切相😅
佢睇得又食得!!
我都好欣賞呢粒饅頭炸得金黃香脆👍🏻
黏埋幼滑嘅煉奶就真係ichiban😋
人氣炸饅頭

我都好幸運地被安排坐喺門口旁嘅「風雲亭」食飯😍
彷彿真係喺湖邊涼亭同友人聚舊談心咁~
係爭咁件古裝🫤

旺角分店裝修風格好特別👍🏻
而且環境好闊落,係聚會同閨密b li ba la 好地方🤭
海苔花生真係令你食唔停口~~
🥜🥜
2023-03-28