#旺角阿木台灣麵呢間咁出名嘅黃店唔多介紹,就係主打足料嘅台灣牛肉麵同地道小食,由台灣老闆娘打理,見佢事事都用手去指導員工,感覺佢對所有嘢要求都幾高﹗難怪牛肉麵同服務都咁好﹗不過就真係成日都大排長龍 ------------------------麻辣牛肉麵 $ 65牛肉真係煮到近乎入口即溶,舊舊都切得好靚﹗有得揀一舊都要薄片,我自己就鍾意食片,仲有4️⃣大舊,超足料﹗除咗嗰種溶化口感超正,仲好入味,而且唔會覺得咸,係真係吸晒湯個種香味😭😭點解可以咁好食😭麵質煙韌有彈性,加埋湯底真係無得彈😍🥰-----------------------蕃茄牛肉麵 另外我另一次食咗蕃茄牛肉麵,湯底都牛肉就一樣入味!基本上個牛肉同其他牛肉麵差唔多。————-------肉燥拌麵 $42夜晚想食平啲啲,又唔想食咁多肉,所以我自己就叫咗個拌麵,出面食胖麵最怕咸同肥,但呢到個肉燥真係啱啱好,香之餘個調味做得好開胃,而且唔會話好口渴,我個人覺得女仔細食啲食呢個就啱啱好——啱啱好可以再揀個小食,好似蛋餅嗰啲食🤣牛肉麵嘅話細食少少嘅女仔就真係可能食唔晒啲牛㗎-----------------------鹽酥雞 $38我就
#旺角

------------------------
麻辣牛肉麵 $ 65
,加埋湯底真係無得彈😍🥰

-----------------------
蕃茄牛肉麵
另外我另一次食咗蕃茄牛肉麵,湯底都
牛肉就一樣入味!基本上個牛肉同其他牛肉麵差唔多。

————-------
肉燥拌麵 $42

肉燥拌麵

-----------------------
鹽酥雞 $38
我就覺得肉燥麵同人share一個鹽酥雞都幾正🤣份量真係啱啱好,鹽酥雞熱辣辣咁上,真係要吹涼少少先食到個種新鮮度
食落唔會太厚粉,幾香脆,調味都落得好平圴﹗
鹽酥雞

------------------------
推薦:🌕🌕🌕🌗🌑
性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
價錢其實同香港其他台灣菜差唔多,又唔係去到特別貴,但份量就好足
真係食過當少有牛肉麵啲牛肉煮得咁好味,🧚🏻‍♀️想唔使等得咁辛苦可以用GULU拎飛,不過就要全員到齊先可以入座喔🌟
肉燥拌麵
  • 鹽酥雞