2023-03-28 94 瀏覽
唔大唔食!🤫…我講緊野食咋🔹芝士肉鬆蛋餅🔹$45小妹作為蛋餅狂熱分子🙋🏻‍♀️ 閱餅無數,呢間唔係做傳統嘅蛋餅,但係一份會食到你相當滿足嘅好餅👍🏻佢冇台灣食到嘅煙韌外皮,但都有啲𡁻勁 又唔太厚最重要係佢爆餡爆到傻咗😱 肉鬆好似唔洗錢咁,塞到hold唔住 筷子功🥢渣啲都掉晒出嚟肉鬆仲要係乾爽嗰種,保留鬆脆口感,一啖咬落去 層次感蠻豐富的唯一要挑剔嘅係太濃味,會蓋過其他食材嘅味道🙈🔹紅燒牛肉麵🔹$71我未❗️見❗️過❗️如此之厚嘅牛𦟌,更何況喺碗麵入面。豈止 仲要有四大舊🫢有肉感得嚟好軟腍,大力啲夾都會自己散開。少有0痴牙,真正我外婆都啱食👵🏻缺點係不太入味,吃到原原本本嘅牛肉味撇開驚世牛𦟌,湯底實屬麻麻,紅燒來說味淡 少少辣味、藥材味都冇🤔番外篇🔅:呢到嘅 #香蔥麻辣肉燥飯 一上枱睇到我眼都凸埋👀海量蔥海量肉碎海量飯🌊 啊 不是,嗰啲已經唔叫碎,係碩大嘅肉塊三十幾蚊 見到呢個畫面,頓時覺得好平👏🏻
唔大唔食!🤫…我講緊野食咋

🔹芝士肉鬆蛋餅🔹$45
芝士肉鬆蛋餅

佢冇台灣食到嘅煙韌外皮,但都有啲𡁻勁 又唔太厚
唯一要挑剔嘅係太濃味,會蓋過其他食材嘅味道🙈

🔹紅燒牛肉麵🔹$71
紅燒牛肉麵

缺點係不太入味,吃到原原本本嘅牛肉味

番外篇🔅:呢到嘅 #香蔥麻辣肉燥飯 一上枱睇到我眼都凸埋👀
香蔥麻辣肉燥飯

三十幾蚊 見到呢個畫面,頓時覺得好平👏🏻
芝士肉鬆蛋餅
紅燒牛肉麵