餐廳: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
資訊:

【油尖旺區】【田記粉麵茶餐廳】如果係我好忠實嘅讀者,可能會記得我喺 13/6/2021 去食過呢間田記,仲喺 #1am0365 寫咗一篇嘢,之後我都介紹咗唔少人去食。啱啱又癮起,就捉咗楊偉哥去試,後生仔要見識吓乜嘢係牛腩,乜嘢係粉麵,咁先係真正本土派。介紹咗佢試 $62 嘅「崩砂牛腩河粉」,呢碗真係好嘢嚟,絕對係呢間嘢嘅招牌菜。上菜時都覺得佢冇甩到三年前嘅水準,我偷咗舊嚟食,仲係咁好味。牛味香濃得嚟,入口順滑冇渣。佢加 $8 飲杯「凍奶茶」,正常水準奶茶一杯。我就試 $62 嘅「牛魔王粗麵」,即係牛雜、牛腩、牛筋配上粗麵,呢度嘅牛腩當然不及崩砂腩,但係都唔錯嘅。牛筋炆得好夠腍,牛雜亦都夠份量,好味,配合粗麵,非常邪惡。我加 $8 飲「凍檸茶走甜」,都係正常茶記水準。我一個人去粉麵店都食兩碗嘢啦,何況今次有朋友。試埋 $56 嘅「淨雲呑水餃魚蛋」,即係就咁食「鮮蝦雲吞」、「鳳城水餃」同埋「招牌魚蛋」,三樣嘢都係佢哋自製,好有水準,魚蛋好香魚味。埋單 $196,係值得畀嘅。。。(地址:油麻地碧街45號地下C1號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfood

(地址:油麻地碧街45號地下C1號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #yummy #foodlover #globaleats #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #田記 #油麻地 #田記粉麵茶餐廳 #田記魚蛋牛腩專門店 #崩砂牛腩河粉 #凍奶茶 #牛魔王粗麵 #凍檸茶走甜 #淨雲呑水餃魚蛋 #鮮蝦雲吞 #鳳城水餃 #招牌魚蛋 #1am1272 #1ambackup
2024-01-22
  • 招牌魚蛋