韓屋

Hanook Korean Restaurant
《#Korean_taltal | #TsimShaTsui_taltal 》🇭🇰 韓屋 ℍ𝕒𝕟𝕠𝕠𝕜 𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚金巴利街咁多韓國餐廳🇰🇷偏偏呢間平日都排哂長龍!望望 menu以拌飯同湯為主,原來呢間餐廳以韓國大廚主理,煮出韓國人零味精嘅日常熱湯🍲得咗約15分鐘就可以入座了。❥ 雪濃湯 $𝟏𝟑𝟖長時間熬煮牛骨同精肉而成嘅雪濃湯,白雪雪嘅湯水,唔會太油又可以送飯🍚加咗大蔥粒之餘,入面都好足料好多牛肉片🐮我就揀咗配素麵,清清地又可以食到牛嘅鮮味。❥ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $𝟏𝟐𝟖極邪惡嘅芝士拌飯🧀芝士份量好足夠!待應較早前比咗一碟仔辣醬,將辣醬加入再不停拌,如果你鍾意食飯焦就可以唔洗拌咁耐。略嫌辣醬唔夠冇咩味,不過成個飯好大份好多配料。❥泡菜餃子王 $𝟏𝟔巨型餃子🥟未試過泡菜餡嘅餃子,已經見到皮入面帶點橙紅色。蒸完嘅餃子皮好黏,皮好薄,食落對我嚟講有啲辣🥵入面除咗泡菜碎仲有肉碎,塞到滿滿的。———📍 G/F, Beauty Mansion, 69-71A Kimberly Road, Tsim Sha Tsui |尖沙咀金巴利道69-

❥ 雪濃湯 $𝟏𝟑𝟖
雪濃湯

❥ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $𝟏𝟐𝟖

素麵

❥泡菜餃子王 $𝟏𝟔
泡菜餃子王

———
📍 G/F, Beauty Mansion, 69-71A Kimberly Road, Tsim Sha Tsui |尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:湯品同拌飯好出色,唔會太濃味,食唔到落好重味精👍🏻👍🏻而且每樣份量都好大,好飽肚😋

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $150up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - #尖沙咀_taltal