2023-12-18 258 瀏覽
進入這家店,環境挺潔淨,光線亮晒,有種家一樣嘅感覺。店裏掛滿咗廓爾喀人嘅軍事榮譽,好得意嘅佈置💂‍♂️。首先,點咗一道羊肉煲,正!肉質嫩滑又香口,每一啖都有種嗚呼哧呼嘅滿足感,香辣醬係那種中和得啱啱好嘅辣,簡直想舔碟清潔。再嚟嗰道蔬菜煎餅,外皮金黃酥脆,入口嘅時候有一種「卡滋卡滋」嘅臨場感,夾雜咗青菜嘅清新同豆腐嘅滑溜,食落有層次,完全不得了啊!神秘嘅醬汁爆炒雞柳,嘩,每一片雞肉都包裹住香氣四溢嘅醬汁,吃落去微微嘅辣與鮮味混合,係咁一講,口水都忍唔住流晒出嚟🤤。而嗰個番茄煮鷄蛋,係種家傳菜嘅感覺,蛋滑番茄鮮,淋上飯便成咗完美嘅一餐。今次嘅體驗真係一場味覺上嘅喜馬拉雅之旅。每道菜都有佢特色,無論係香、辣、咸、甜,每一樣味道都好平衡。真心推介俾鍾意嚐新嘅食友,相信我,你唔會失望嘅!食物質素到令人回味無窮,留低滿滿嘅滿足感同幸福感🍽️。