2022-11-20 291 瀏覽
首次嚟到呢間人喺台灣菜餐廳,嚟到都有少少人龍,大概要排10分鐘左右餐廳點出的形式是用紅筆在餐牌劃上所需要order的食物,再給店員便可以今次叫了一個麻辣拌麵,一個鹽酥雞便當,一個芝士肉鬆蛋餅,和一杯芝士岩鹽奶蓋四季春青茶麻辣伴麵份量適中,麵質彈牙,係小編鍾意嘅麵質口感麻辣醬十分香口,拌麵一流,如果麻辣醬份量唔夠,原來佢枱面上嘅調味其中一種便是麻辣醬,可以在自行添加鹽酥雞雞便當主角鹽酥雞份量都幾多,炸醬不厚,炸得酥脆雞肉仍有少少肉汁,枱上放有鹽酥雞粉俾客人再調味配魯肉汁飯,魯肉肉碎都多,撈飯一齊食一流,如果魯肉汁嘅份量可以再多少少就更完美,食到後半開始唔夠魯肉汁撈飯另外便當仲有跟小菜,分別是半隻滷蛋、菜圃,腌青瓜,味道都唔錯如果對呢度嘅小菜有興趣,見到菜圃同腌青瓜,店舖都有得俾客人另外再買返屋企享用芝士肉鬆蛋餅呢個蛋餅很有分量,厚度十分充足,可能係我食過最足料嘅蛋餅,肉鬆同芝士嘅分量好多,所以食得好滿足芝士岩鹽奶蓋四季春青茶🍵奶蓋鹹鹹香香配埋清新四季春青茶,是無敵嘅組合,奶蓋味道唔會搶了四季春茶味,好快就飲曬成杯

麻辣伴麵

份量適中,麵質彈牙,係小編鍾意嘅麵質口感

鹽酥雞雞便當

芝士岩鹽奶蓋四季春青茶🍵