cafe TOO

一提起自助餐,「cafe TOO」係我心目中首選嘅自助餐廳💗五星級酒店出品,用餐氛圍環境優雅,軟件及硬件無得彈👍🏻👍🏻趁放假約埋成班朋友過黎朝聖,盡興咁豪食一番先😋😋———————————————————🔹海鮮區 海鮮迷豈能錯過!新鮮生猛凍海鮮專區供應雪蟹、花蟹、麵包蟹、瀨尿蝦、大蝦、翡翠螺及大蜆,淨係呢個派場已經夠晒豪華!首推雪蟹及麵包蟹,雪蟹腳蟹肉一疏疏,入口鮮味十足;麵包蟹嘅蟹膏超級澎湃,入口甘香令人回味無窮!重點推介即蒸海鮮專區,清蒸開邊龍蝦、蒜蓉開邊蒸龍蝦、白灼蝦及白灼螺一一供應,每款熱辣辣香噴噴,特別係蒜蓉開邊蒸龍蝦,上層自家調製嘅蒜蓉醬汁夠晒惹味,搭配埋大大隻爽彈鮮甜嘅龍蝦肉,食得夠晒滿足!🔹日式刺身系列日式刺身區令人驚喜!原條藍鰭吞拿魚,由師傅即切,赤身、中拖羅及大拖羅任吃~當然要大推大拖羅!咁矜貴高質嘅食材又係另一回本位,大拖羅夠哂肥美,豐富魚脂啖啖肉,超鮮甜!🔹日式壽司及串燒區壽司及串燒區應有盡有,每款壽司材料豐富;日式串燒由師傅即席燒,特別推介呢度嘅日式玉子燒,蛋味濃厚,夠哂嫩滑Juicy,值得一試!🔹沙律及冷盤區沙律區提供各式各樣沙律及新鮮蔬菜,多款口味醬汁供應
———————————————————
🔹海鮮區
海鮮迷豈能錯過!

🔹日式刺身系列
日式刺身區令人驚喜!

🔹日式壽司及串燒區

🔹沙律及冷盤區
沙律區提供各式各樣沙律及新鮮蔬菜,多款口味醬汁供應,我哋可以按自己喜好,炮製獨一無二既沙律,一開始食定啲沙律菜,開開胃,為等陣大吃特吃做足準備!

🔹 一樂燒鵝
估唔到呢度既自助餐聯乘咗中環既一樂燒鵝,提供源源不絕嘅馳名燒鵝,質素有保證,燒鵝皮脆肉嫩,鵝油油香四溢,除咗燒鵝之外,酒店仲自家炮製鵝油炒飯,每一啖都令人齒頰留香!
旁邊嘅滷水專區,供應自家特色滷水,包括滷水蛋及滷水豆腐,鹹香味濃,值得一試!

🔹烤肉及熱葷區
鍾意食烤肉嘅朋友仔必試呢一度嘅烤牛肋肉及烤羊腿,特別推介烤羊腿,肥瘦適中,愛陣烤至焦香,肉質保持粉嫩,搭配埋薄荷醬及芥末醬,味道提升至另一層次!
各式各樣中西式熱葷,同樣選擇眾多,蒸海魚、炒蜆、東南亞粉麵、印度咖喱等等應有盡有,特別推介佢哋嘅老火燉湯,是晚供應川貝燉雪梨,用料十足,夠晒滋潤,火喉十足!

🔹甜品
平時唔太食甜品既我亦比呢度嘅甜品深深吸引著!特別推介呢度嘅即制雞蛋仔,提供原味及鹹蛋黃味,製作認真,佢哋嘅雞蛋仔蛋香味濃郁,夠晒香脆,爆餡嘅鹹蛋黃鹹鹹甜甜,成個組合好出色,必定要試!另外仲有多款蛋糕、雪糕等等,真係令人目不暇給~

———————————————————
🌟餐廳:cafe TOO