Nissa la Bella (差館上街)

2024-04-29 31 瀏覽
同朋友去咗呢間響上環嘅法式小酒館食lunch~ 店員同廚師都係外國人,餐廳環境好靚好浪漫~ 成件事好似去咗外國咁!我同朋友都忍唔住要飲返杯🥂餐前麵包外脆內軟好好味!配埋佢哋嘅homemade butter 好香👍🏻前菜: Pissaladiere係類似多士嘅菜式,焦糖洋蔥好香!配佢哋自家製麵包都係外脆內軟~前菜: Haricots verts sautes本身以為係好普嘅一堆青豆, 但配埋流心蛋黃同條配過嘅洋蔥,感覺好開胃,好fresh~前菜: Carpaccio de thon薄切Tuna 配特製嘅醬汁,口感又酸又辣又幾過癮,第一次食炸水瓜子再加少少青檸汁,好fresh好開胃!主菜: Joue de boeuf confite au vin rouge慢煮8 hours 嘅Beef cheek ~ 我個人最鍾意呢道菜!牛肉超級腍,又juicy~ 再配埋薯蓉超級Creamy超香牛油味!甜品: Pavlova aux Fruits de Saison我特別鍾意佢個蛋白餅~脆脆的~ 配雪糕同埋紅莓感覺一啲都唔會膩!老闆及員工Service 好好,好風趣好nice👍🏻如果想感受一下法國風情或
同朋友去咗呢間響上環嘅法式小酒館食lunch~

我同朋友都忍唔住要飲返杯🥂

餐前麵包外脆內軟好好味!
配埋佢哋嘅homemade butter 好香👍🏻

前菜: Pissaladiere
係類似多士嘅菜式,焦糖洋蔥好香!
配佢哋自家製麵包都係外脆內軟~

前菜: Haricots verts sautes

前菜: Carpaccio de thon

慢煮8 hours 嘅Beef cheek ~
我個人最鍾意呢道菜!
牛肉超級腍,又juicy~
再配埋薯蓉超級Creamy超香牛油味!

我特別鍾意佢個蛋白餅~脆脆的~
配雪糕同埋紅莓感覺一啲都唔會膩!

老闆及員工Service 好好,好風趣好nice👍🏻
如果想感受一下法國風情或試試好味法國菜,絕對推薦呢度👍🏻
2024-04-24