Nissa la Bella (差館上街)

上環法式小酒館🥂Nissa la bella 法國廚師主理嘅小餐館,環境好舒服,同朋友一齊嚟傾吓計,飲下酒☺️嘆吓美食,絕對係個聚會好選擇❤️仲可以俾你揀想坐室外同室內添🫶🏻可惜今日冇晒我最鍾意食嘅生蠔🦪 叫咗個「Pissaladière 」鯷魚多士咁,外脆內軟,好香口。「Haricots verts sautes」清脆嘅青豆加半熟蛋,配埋洋蔥,加上酸酸甜甜嘅法國醬汁,好開胃🤤「Carpaccio de thon」 鮪魚刺身,薄薄一片片連埋配菜包起嚟食,一樣食得出魚嘅鮮味😍「Joue de boeuf confite au vin rouge」 牛面頰,用紅酒汁去烹調,加埋薯蓉,牛味好出好濃郁。「Pavlova aux fruits de saison」呢個甜品好出色,蛋白霜裏面再包住雪糕,仲有啲雜莓,脆脆哋好好食😌
上環法式小酒館🥂Nissa la bella