2024-03-21 241 瀏覽
#pb食在上環 #pbcafe系列 上環Brunch店晚餐新時段☕️今次介紹嘅呢間上環Cafe已經開業3年幾 一直都聽聞幾高質 不過就未有機會試🤪 最近發現佢逢星期五、六新設晚餐時段 開到9pm 即刻去試下😋 店內以木系為主 裝修簡約 座位之間有少少逼🥰 星期六晚6點左右去估唔到都滿座 等大約10分鐘先有位👍🏻.晚市Menu以sharing plate為主 有沙律、Pasta、Tortilla、青口等😋 價錢$58-$158不等 唔算太貴👍🏻 當然平時嘅Main都會有😍 晚市堂食依家仲會送每人一杯啤酒 / 紅酒 / 白酒🤪🔹海鮮濃湯🍲佢有兩個份量選擇 細嘅$78 大嘅$118🤪 我呢個係細份 佢以蕃茄湯底為主 再加上唔同海鮮 味道酸酸甜甜 幾開胃😋 海鮮份量好多 有新鮮藍青口、蝦、魷魚、墨魚仔等 全部都好爽口🥰 佢仲配埋一塊Sourdough 唔會好硬 點湯食唔錯😍 $78黎講性價比幾高👍🏻🔹黑松露忌廉貓耳朵🍝食落幾creamy 黑松露忌廉味幾突出😋 佢仲加左大量芝士舖面 味道更加香😍 貓耳朵口感煙韌 如果份量多少少就好🤪.整體✨ 終於試到呢間位於上環嘅cafe🥰 佢最近開設左晚餐時段
#pb食在上環 #pbcafe系列
上環Brunch店晚餐新時段☕️

🔹海鮮濃湯🍲

🔹黑松露忌廉貓耳朵🍝

整體✨ 終於試到呢間位於上環嘅cafe🥰 佢最近開設左晚餐時段 時間方便左好多👍🏻 今次試左兩款主菜 食物質素唔錯 而且價錢唔太貴😍 以後去上環又多一個選擇❤️

Brewed (上環)
上環禧利街27號富輝商業中心地下E號舖