2015-02-09 2062 瀏覽
以前係尖沙咀分店食過。等位都真係等到死。而家荃灣開左分店,加埋呢間分店大好多。所以有勁多位,我同gf 等左15分鐘就有位。仲要係星期5。呢度既賣點之一就係前菜係無限refill,而根據過往經驗,呢度d肉份量都唔細份,次次都食唔晒 (因為前菜不斷refill都已經可以填一填肚).所以今次決定叫2款肉就夠,最後我地叫左2碟肉,1個冷麵,1個白飯就夠。前菜超級good..今次依舊有凍豆腐,豆腐好滑。配合埋d 青瓜絲加 冷冷的調味汁。好開胃。其他前菜會不定期轉。今次有冬菇絲同韓式魚蛋。都係會令你可以食唔停口。我地前前後後refill 左差唔到5次(冇誇張)。冷麵 ($78)都係值得推介。因為食燒肉令到個口會好口乾,所以冷麵絕對可以令你refresh 下。呢間冷麵d 麵夠晒彈牙同滑。同埋好冰凍配合酸酸既醋,而且中間有d 雪梨同青瓜絲,食完一啖可以幫你清左燒肉既油膩,記住加小小泡菜。會令到冷麵酸酸地辣辣地,好正。燒肉份量以呢個價錢黎講不算貴。豬頸肉 ($98)- 有差唔多10片。每片也不細。食落口感唔錯。肉質很彈牙。五花腩 ($108)- 有2大塊。可以剪開好多細塊。 2塊都好厚。燒完之後好正。肉

冷麵

豬頸肉

五花腩

燒肉份量以呢個價錢黎講不算貴。
五花腩 ($108)- 有2大塊。可以剪開好多細塊。 2塊都好厚。燒完之後好正。肉質爽口。豬皮煙煙韌韌。
燒完肉當然要包生菜。點麵豉醬再加泡菜! 生菜,泡菜,醬都係可以refill.所以唔駛擔心。

最後我地飽到白飯都係食左半碗only.所以好彩叫2碟肉only。

最後埋單都係$33x..每人一百六十幾蚊。食正宗韓燒黎講算好抵!

但唯一有個缺點就係侍應會好主動幫你燒肉。有時想慢慢一塊一塊燒or 休息10分鐘再燒。佢地見你停左就會走埋黎二話不說埋黎放肉落去燒,我本人就鍾意自己燒多d. 但可能對其他人黎講。呢個係優點
  • 豬頸肉
  • 五花腩