2017-02-17 1877 瀏覽
覺得以前單點型式,服務同食物質素都好好多,爐邊蛋吾知點解個底係綠色既,仲有肉既質素真係好差價錢都吾算太貴,但點都期望會好小小服務方面 吾知係米吾夠人手 叫極都無人應!
價錢都吾算太貴,但點都期望會好小小
服務方面 吾知係米吾夠人手 叫極都無人應!
2017-01-03 4273 瀏覽
今日行完街好攰即日book呢間都有位 入到場冇咩人 可能係平日掛今日只食牛肉 唔燒其他肉類因為牛肉最易燒有個韓國員工主動過嚟幫我地燒冇記錯至少幫我地燒左兩次 其實都好嘅幫我地燒 同我地用簡單英文傾下計😂 轉鐵板次數1個鐘內轉左4次 雖然佢幫我地燒好快手 但係我同我個friend都覺得啲肉燒得唔夠熟🙊 同埋啲牛都幾韌 同埋好油 豬皮冇咩特別 豬腸都唔錯 不過就冇咩味 味道比較淡佢個豆芽配菜好好食👍🏻👍🏻 泡菜都OK 韓國炒粉絲 對我來講我唔鍾意食 味道偏甜 呢個係室溫溫度 如果炒粉絲嘅配料再多啲嘅話同埋係鹹味比較重嘅話會好食好多今次終於食到蠔 上碟之前好大舊 一煮成粒豆豉咁😂個差別太大 味道麻麻 唔會再叫
今日只食牛肉 唔燒其他肉類因為牛肉最易燒
豬皮冇咩特別
豬腸都唔錯 不過就冇咩味 味道比較淡
佢個豆芽配菜好好食👍🏻👍🏻 泡菜都OK

2017-01-03
朋友聚會,有個岩岩新開時食過話ok,但經過今次唔會再食,堅抽難食,入到去見到無乜人都知唔對路,d蠔霉到好似壞咁,蝦霉,d肉岩岩急凍攞出黎,都唔知點燒好,成晚得豬頸肉正常小小,全部都難食,個燒板換完新都勁多黑色野,環境又焗又煙,永無下次,影相都費事
2016-12-11
2016-11-26 5245 瀏覽
早上才用tablemap book,,時間剛好夠12小時前,以為會好多人食,成村人係樓下排隊等lift, 成10多分鐘先上到來,一入門口見到個場好虛空下,o哂咀,其他食肆爆多人,呢度半場都無....牛、羊、豬、魚、雞、墨魚仔、魷魚、蝦、生蠔、帶子、茄子、芝士腸、鰻魚、串燒等差唔多都叫哂,無乜特別好食,爐邊蛋都食左2次,所有野食都一般質素,帶子和生蠔都唔新鮮,個爐板好易燒焦,成晚換左不下5次,飲品任飲,款式不多,尖沙咀果間多啲係點菜紙度剔。剔左炸雞無來到囉,其實好想食返件炸雞,開始我和堂弟以為得一頁,全肉,食到好膩,後來想再睇下有咩再點,哥就翻開點,見佢問先知後面有野點,再點左泡菜薄餅、辣年糕、石頭飯和茄子,但茄子燒焦了無得食,薄餅都ok,,年糕得2條無得試,但有魚腐,好辣,都麻麻。啲抽氣唔多夠,一有點燶就好難頂,雖然任飲任食,$178加一唔係貴,但食物質素無乜令我想再食多次,我應該唔會再幫襯
2016-11-24
生日
2016-10-30 5843 瀏覽
下午去$88改了$168 ,餐單是午餐,選擇少,牛肉只剩牛仔骨,牛脷 和 碎肉,以前特色五花肉和梅頭大小只剩剛開始的4份1(面積和厚度) ,肉類越來越像從前的漢x苑,餐單第二頁的菜色叫完15分鐘後回來説沒有,小孩7歲或以上算成人,性價比跟只是中下水平,非常失望
2016-09-26 8310 瀏覽
朋友話尼度任食燒肉同唔錯,所以網上預約左時間黎食~6點30都冇咩人,但之後發現越來越多。果度環境唔錯,全落都舒服。有歌聽,見D職員穿軍服~可能都係受韓劇影響~飲品任取,數量算普通。睇睇餐牌先~點左五花腩、梅頭肉、豬頸肉、LA牛排骨、牛肋骨肉~大致算好食~唔錯~有叫烤鰻魚,但第一次叫漏左單,要第二次再叫先出現。但同我想像中唔同~佢完全熟透加有汁。。。還是我大鄉里唔知係咁既~@@?其實可以就咁食~燒完更加入味~可一試。諗住食濟洲島黑毛豬肉湯飯~但佢話賣晒....咁早都賣晒~哦~唔緊要~有機會再試吧.....叫左海帶湯,都幾好味,我飲晒。茄子好似薄左D,定正常架~值得推薦的就係煎泡菜餅,外面很脆,內裡鬆軟,真係要試下,必食。我好飽但都食左2塊~最後係想講下~如果有埋蒜片就更加好~佢D菜不停加都得~一塊菜加一塊肉,再加一片泡菜連住食,真係好好食~D蛋都唔錯~其實都係普通蛋而已~^^值得讚賞係,職員見到烤爐面污衊就會自動換,這是值得讚賞既事。但當埋左單之後再燒(提早找數),叫左幾次職員換都好似冇聽到。。。最後要叫多次先聽到。整體OK,都係普通。調味料都係要出去取~水煲應該係豉油~
朋友話尼度任食燒肉同唔錯,所以網上預約左時間黎食~

6點30都冇咩人,但之後發現越來越多。

飲品任取,數量算普通。

大致算好食~唔錯~
有叫烤鰻魚,但第一次叫漏左單,要第二次再叫先出現。

其實可以就咁食~燒完更加入味~可一試。
叫左海帶湯,都幾好味,我飲晒。

茄子好似薄左D,定正常架~

煎泡菜餅
我好飽但都食左2塊~
最後係想講下~如果有埋蒜片就更加好~
D蛋都唔錯~其實都係普通蛋而已~^^

整體OK,都係普通。

調味料都係要出去取~水煲應該係豉油~
2016-09-23
煎泡菜餅
  • 泡菜煎餅
2016-09-05 5859 瀏覽
由於太耐冇同家人出街食飯了,於是今晚安排同家人去食韓燒。來到BBQ MILITARY後,原來呢度轉左做放題,又特別以海鮮為主題,看價錢好似幾抵食。飲料係任飲,有成11款咁多,有韓式CIDER、啤酒、茶及汽水。安排好座位後,店員馬上在爐邊加蛋及泡菜等小食。另外出面有自助調味料。上菜的速度都幾快,交點菜紙後五分鐘已經送食物來了。烤特級豬頸肉比較肉厚,所以燒烤時間比較長,肉質鬆化既有咬口又帶點煙韌;烤魷魚肉質彈牙;烤青魚魚味幾重,個人不太喜歡;烤五花腩一層肥一層瘦,店員走來你幫我們燒並逐一剪開。全部肥油已經被燒晒出來,所以食起來特別爽口,夾生菜及韓式辣醬食好好味;烤原條牛排骨燒到差不多熟的時候便可以剪開一塊塊.牛肉肉質嫩滑, 牛味幾濃郁, 味道適中, 不用再點醬汁。烤牛舌則沒有難度,薄薄牛舌燒後帶爽口嫩滑,不用包菜,已經不錯。烤特級牛肉輕輕兩面燒至不見血就可食,肉質非常軟腍,牛味香濃。另外都點了個冷麵,加點點芥末,食落清新一減剛才肉食肥膩感。仲有呢度個泡菜湯幾辣下,不過就好惹味。
上菜的速度都幾快,交點菜紙後五分鐘已經送食物來了。
2016-09-05 3293 瀏覽
早一陣子有幾位同事也跟我說過這BBQ Military,不知道是這餐廳的人氣高,還是離我公司只有兩個車站的距離,同事聚餐也很自然選office附近的。今晚來到位於荃灣大鴻輝中心的BBQ Military,佔地18樓全層,舖面面積頗大,閒日也坐滿了近八成座位,生意算是非常不錯。今晚約了家人到這邊用餐,任飲任食韓燒$178元,價錢可真不貴,還感到有點便宜。任食食物包括烤豬肉、特級豬柳、烤豬皮、五花腩、梅頭、豬腸、烤雞肉、燒雞翼、烤牛排骨、牛肋肉、烤牛肉、牛五花肉、牛脷、烤生蠔、魷魚、帆立貝、青魚、鰻魚等等等等......數也數不完。飲品方面也有十多款,包括樂天飲品、可樂、hite啤酒等。魷海、海蝦、生蠔、帆立貝等海鮮均相當新鮮。海蝦在燒熟後仍保持爽口彈牙,鮮甜可口,唯燒過後有點欠缺肉汁。生蠔鮮甜而毫無腥味,在這價位竟能任食此質素不錯的生蠔,令我有點驚訝。雖然我也明白在此價位真的難以提供非常優質的肉類,但若能巧妙運用醃料的話,的確能加不少分。例如烤牛助肉就是非常鬆軟且香甜,醃料能加強肉味,使其不會過於單調。這款蒲燒鰻魚是任食的,味道應該不用我多說,與坊間吃到的味道大同小異。
2016-08-15
在餐廳還未提供放題前已經光顧過兩次, 因為餐廳食物質素好沒太多味精, 所以貴一點也覺得值, 直至餐廳開始提供放題就更覺超值了。 不久前跟老公吃過一次午市放題($88/60分鐘), 雖然選擇不算多, 但食物質素夠好便無所謂。 於是今天再帶同媽媽妹妹及姨甥女來光顧, 也是60分鐘午市放題, 我們12:35入座。 在吃到一半的時候, 看似是負責人的肥哥哥來詢問我們是否需要加多一個鐘, 當時覺得未有需要便回絕了他。 直至1:25肥哥哥拿著帳單走過來再問"夠鐘喇, 要唔要加時?"  我回答"唔需要喇"  肥哥哥邊說"咁我熄咗個爐喇"邊把爐火關上(當時爐上還有半熟的肉燒烤中)   我跟家人都被他此舉嚇了一下, 我跟他說我們12:35入座的, 他聽後好像不太相信, 於是我指向帳單上的時間也是顯示12:36, 他才把爐再開及說還有10分鐘。 我明白設時限就是想多做幾輪生意, 但可不可用好一點的方式去提醒客人, 熄爐此舉不單無禮貌, 對客人也極不尊重, 更可況根本並未夠鐘。 希望負責人能改善一下對客人的態度, 雖說$88是最便宜的價格, 但我們也是真金白銀來消費的。

2016-07-12
2016-07-10 1688 瀏覽
Was there last night with friends for dinner buffet. Quality of the meat is below average. Side dish is kimchi only, which is nothing better than what you can get in Wellcome. For a resturant so proud of its korean origin and korean management team, very disappointed that the soul of a meal is missing. Choices of drinks are very limited - coke, coke zero, 2 choices of tea and beer. No dessert. Will I come back for over $220 per head for a dinner, I believe I have better choices.
2016-07-07 15513 瀏覽
六月頭老爺生日,我地同佢去左BBQ7080亞士厘道個間,我地諗住同老爺做生日,費事食放題啦,因為驚放題啲料會差啲(真係小人之心)結果五個大人食左16xx。六月尾我同家姐細佬帶阿仔去愉城玩,佢地話想食燒肉,諗起BBQ7080有做放題,咁不如去試下啦,食完即刻覺得月頭老爺個餐飯無揀放題實在蠢到一個點,放題既質素完全同自己叫既一樣,款又多又任飲任食,價錢仲平一截我地個晚四大人一bb,都係8xx咋,飽到不得了,而且係荃灣呢間有軍隊主題既,生日仲有職員唱晒軍人式生日歌送蛋糕,個種震憾真係唔關事既外人都開心埋一份,好後悔月頭無揀呢到呀希望BBQ7080會繼續做放題又keep住呢個水準,遲啲媽咪生日同佢黎實開心死(有人突然唱生日歌呢啲真係好buy架,仲要軍人式個隻,真係唔係現場唔會明有幾震撼)講返放題當晚既質素先,其實我一向都鍾情7080啲已調味既肉,佢用梨醃得好好食,去過其他韓式燒肉店都覺得唔夠呢到好味)當晚老公同細佬兩位男士都係食得之人,老公牛魔皇,細佬就主攻羊架,我同家姐樣樣都食,阿仔就最愛呢到既炒粉絲,次次都乖乖食好多。我要忙於照顧阿仔,啲肉既相都影得唔多添肉類方面,我地差唔多樣樣都有叫咁滯
)結果五個大人食左16xx。

我地個晚四大人一bb,都係8xx咋,飽到不得了,

我要忙於照顧阿仔,啲肉既相都影得唔多添
肉類方面,我地差唔多樣樣都有叫咁滯,樣樣都唔錯,其中豬腩肉、羊架、牛仔骨、牛舌、豬皮、雞柳我覺得都係食完可以再添架,五花腩,羊架,牛仔骨、牛排骨全都肥瘦均勻,
燒肉最忌太瘦,好易鞋嘛,而且全都肉汁非常充足,牛舌本身特別喜好,如可以厚返少少會更好,豬皮今次燒得軟綿綿,感覺好得意,有別於之前食過「un un」既口感,
雞柳燒後甜甜地,就算唔蘸醬汁都一樣好味。
燒鳳爪口感好得意,我好鍾意,但家姐覺得怪怪地
食物喜好呢回事好主觀既
我平時好鍾意食海鮮,但燒海鮮硬係覺得唔太好食,唔關質素時,純粹係自己唔太鍾意燒海鮮罷,不過其實呢到既蝦都好大隻。
任飲方面我最鍾意無他既錫蘭紅茶,有氣個隻無咁好飲,呢到都有可樂,而且仲係好新既貨添,已經係最近廣告賣既月份同日期個隻款喇。
熟食方面,韓式炒粉絲點完又再點就知有幾好味啦,歲半既仔仔自己逐條食都不知幾滋味,石鍋雜錦飯好味,但可能我地落得太多韓式辣醬喇,食兩啖我已經食唔到,
煎餃香脆,韓式年糕甜甜辣辣都唔錯,煎餅我就覺得唔太好食,不過我最鍾意都係炒粉絲,而且燒肉放題都係主攻肉,熟食輕嘗就算

明顯我地都係食肉獸啦,我問叫唔叫菜佢地都無反應,可能唔會比啲菜霸左個胃啲位啦
整體黎講,真係估唔到放題啲肉質素會咁高,完全同我平時單點一樣,所以一日仲有放題,我係唔會再單點咁蠢架喇
荃灣呢間個場又大啲,我覺得好坐過亞士厘到個間好多,唯一係搭電梯要排比較耐隊。

特別一讚係BBQ7080係難得一間有bb櫈既燒肉店,對於有小朋友既家長實在係太太太好,我食過好多其他燒肉店都無bb櫈提供,最多得卡位,呢點實在要高度讚揚BBQ7080。
同埋呢到有個幾有型既oppa呢

• 烤五花腩
  • 烤牛排骨
  • 烤特級雪花牛肉
2016-07-02 11353 瀏覽
Such a small small world, such a tiny planet.We are all children of the stars and time.Such a small small world, such a journey of unknown.You'll always stand by me, stay in my heart.所以,家人很重要。我們要做的,也許只有珍惜。BBq7080小弟其實都食過幾次,質素也不俗,價錢也叫合理。今天為了慶祝父親節就舉家去了荃灣分店食韓燒放題。一上到去,依然充滿韓國味,仲有好多oppa待應,有啲仲幾靚仔,我心想,可能這次韓燒用來慶祝母親節會更好(☆_☆)講番嘢食先,大部分食物都係唔洗加錢,但一啲韓國當地食材就要加少少$,就好似濟州島豬肉就要加$38,雖然要加$,但真係好味好多。唯一抱怨嘅係本來佢嘅芝士原本係免費,宜家要加$3一份,芝士控嘅你地可能會失望了。另外燒肉的款式都好多,上至豬牛雞,下至生蠔都有。小弟介紹嘅有五花腩同豬皮外,要加錢嘅牛肉質素都好好。五花腩唔會鞋口,而且燒完仲有少少肥膏,加生菜食一流。豬皮你咪睇佢
所以,家人很重要。
我們要做的,也許只有珍惜。
BBq7080小弟其實都食過幾次質素也不俗,價錢也叫合理。
今天為了慶祝父親節就舉家去了荃灣分店食韓燒放題

另外燒肉的款式都好多,上至豬牛雞,下至生蠔都有。
小弟介紹嘅有五花腩同豬皮外,要加錢嘅牛肉質素都好好。
五花腩唔會鞋口,而且燒完仲有少少肥膏,加生菜食一流。
豬皮你咪睇佢未燒嘅時候好似好um咁,其實燒完之後非常之軟,好多骨膠原,適合貪靚的你。而且所有韓國嘢飲都任飲。
除左韓燒,放題仲包左熱食,個人推介嘅有石頭鍋飯同辣海鮮湯。
全部都係即叫即整。
石頭鍋飯 係回本之選,平時食一個都要近60元,宜家係任食而且配料非常丰富。
4人價錢大概一千左右,假日來說屬正常水平。而且午餐都只係$88,下次再試試午餐先。
題外話/補充資料: 整體評分6.5/10
2016-07-01 8248 瀏覽
韓劇的威力真的不可少看,為何我這樣說?因為,早前在奶奶家吃飯時,正當播放韓劇,而劇中人正在韓燒店內吃燒肉,忽然聽到奶奶說,她從未嚐過韓燒不知好吃麼⋯⋯ 再笨也聽出言外之音,BeautySearch 當然第一時間到處搜尋,並安排與奶奶享受一餐韓燒!萬萬想不到,平時只會上茶樓的奶奶,也會對韓燒感興趣,可見韓劇的威力有多大喔!始終,奶奶也上了年紀,不想她長途跋涉遠行,於是,便在荃灣找來一間韓燒店《BBQ Military》,店子位於大鴻輝(荃灣)中心,附近便有車可往返奶奶家,非常便捷。甫出電梯便看見『BBQ7080』的招牌,起初還以為去錯地方,後來才知道,原來《BBQ Military》是『BBQ7080』的主題分店。 這裡的佈置都充滿了野外戰場的感覺,有沙包、戰衣、槍械...... 第一時間,令我想起大熱韓劇《太陽的後裔》。當然,少不了令少女們尖叫劉時鎮大尉!店子佔地全層,地方非常寬躺,每枱的獨立抽空設備都吸力都非常強勁,食客的袋子及隨身物可放在特別設計的桶形座椅內,雖然是BBQ,但離開時也不會渾身油煙味。坐下時,店員先揣來韓式泡菜,還有魚蛋作前菜呢!怕辣的 BeautySearch 當

坐下時,店員先揣來韓式泡菜,還有魚蛋作前菜呢!怕辣的 BeautySearch 當然吃不下泡菜,不過魚蛋總可嚐嚐。外表似是有點辣的魚蛋,原來一點也不辣,口感煙韌中帶點彈牙。
和各款飲品及醬料都是以自助形式的,食客可自由提取及搭配;食物呢?各款烤肉可以Order紙點選。
這烤爐對 BeautySearch 當然不是新鮮事,但對奶奶來說,卻是第一次見面,BeautySearch 當然樂意細心解說。霎時間,BeautySearch 覺得身邊一切也在變,日新月異,當我年長時,不知還能追上不斷變遷的社會嗎?到時身邊還有人會替我解說嗎?
烤特級雪花牛肉
Order 紙中的食物,大致分為豬肉類、牛肉類、肉類、海鮮類、韓國料理及蔬菜;另外,還有 Premium Menu部份。除了 Premium Menu 的食物,其他的都是任食的。而 Premium Menu 就要另外收費,雖然如此,卻又非常吸引,所以,我們點選了數款。

Premium Menu 中的「烤特級雪花牛肉」($88/碟),分量可不少,而且,牛肉的雪花均勻有條理,烤熟後,牛肉味濃,肉質鮮嫩,絕對值得加錢一試。
烤蝦
另一款我們揀選了的 Premium Menu 美食是「烤蝦」($38/碟),一碟有5隻大海蝦,把他們放在烤爐上,已差不多把烤爐全覆蓋,真的非常大隻,肉質鮮嫩,蝦味香濃,質感爽嫩彈牙,十分新鮮。
爐邊芝士
當然,「爐邊芝士」($3) 同樣是不可不點的,我與蝦子餅都是芝士麻,在爐邊蛋上注入芝士粒,烤肉其間食用,真的非常美味,尤其蛋汁處於半熟狀態。
烤LA牛排骨 (調味)
Premium Menu 的美食當然吸引,但其實其他的食物也非常吸引,好像牛肉類中的「烤LA牛排骨 (調味)」,牛肉味濃郁,肉質鮮嫩,香烤後外表香脆,內裡爽嫩美味。醃料把牛排骨的肉味提升,有點像 BBQ醬汁味,非常滋味。
燒雞翼
另外還點選了「燒雞翼」,雞翼外表平凡,感覺就像溶雪後的雞翼沒太大分別,誰料,輕烤後香味四溢,香皮微焦香脆,內裏肉質鮮嫩兼帶香香醃料味, 十分惹味不可錯過。
烤牛肋骨肉
這碟「烤牛肋骨肉」也不錯喔!雖然上桌時的樣子不大吸睛,碎濕濕的......
烤熟後卻非常味美,肉味香濃,口感爽嫩,非常快熟。
沒有骨,肉汁又豐富,以生菜包裹同吃就最滋味。
還有「烤特級豬頸肉」及「烤魷魚」特級豬頸肉肉質鮮嫩,口感彈牙兼爽口;魷魚則鮮嫩爽滑。這黑夜真的非常豐富,看見奶奶滿足的笑容,真的叫我非常開心呢!

烤特級雪花牛肉
烤蝦
爐邊芝士
烤LA牛排骨 (調味)
燒雞翼
2016-06-30 2914 瀏覽
少爺開始放暑假前夕,日日食唔停口,佢話要bbq,但咁hot,我就當然唔想。俾我突然想起Korea BBQ,所以大前晚,一於訂枱一家四口等少爺拆餐勁。上一次嚟係食捕隊煱加BBQ。今期佢就做炸雞加BBQ 兼任飲,完全合乎少爺食得又飲得原則,我就覺得好扺。韓燒食物同熟食選擇多,不過冷麵就未必啱個個香港人口味 ,而上一次食過豬皮同豬腸太煙韌,所以今期叫普通啲雞,牛,豬,蝦同生蠔。雞,牛同豬醃得好入味。而生蠔都唔錯。仲有重點係炸雞加啤酒,係好夾嘅,所以大胃王真係要嚟拆返勁。。。。。
,所以大胃王真係要嚟拆返勁。。。。。
炸雞韓國燒烤放題
2016-06-27
炸雞韓國燒烤放題
2016-06-26 2378 瀏覽
舊同事6月尾生日, 預早同佢慶祝,之前係旺角吃過呢d韓燒, 覺得唔錯,諗住近近地黎荃灣食餐好, 點知....我地6:30到達, 場內未多客,冷氣一般, 場內都好大地方,張椅子可以打開放袋, 不過坐得唔舒服..網上睇食評見到d前菜好吸引, 每人一盤, 有洋蔥絲, 蘿蔔絲, 凍豆腐咁,但我地6個人就得3小碟泡菜及3小碟魚蛋,及3碟醬料share用, 正常應該每人一碟醬料啦!!泡菜味道都好, 唔係太辣, 但果碟魚蛋就 -/\- 又凍又硬又無乜味...食物, 種類都多,有熟食又有自己燒, 最驚喜係有生蠔燒, 點知都係伏...飲品類都好多, 有可樂, 忌廉溝鮮奶, 鍚蘭檸檬紅茶, 啤酒等...我地叫到成枱都係食物, 肉類睇得出係雪櫃肉, 肉水都多..燒雞翼同豬皮最難, 雞翼燒到燶左都唔知熟未,最後有職員教我地燒, 原來要剪開d雞翼,豬皮就燒到燶燶地剪開就可以吃啦..肉類推介牛脷同五花腩肉,因為易燒又易熟, 而且都幾好味海鮮就有生蠔, 魷魚同八爪魚仔,生蠔要燒到縮水就可以吃,魷魚圈好易燶同痴底, 反而八爪魚仔幾好味,而且d八爪魚仔仲識郁, 睇住佢係鍋上面都幾恐怖燒生蠔, 我覺得麻麻,一黎生蠔唔新鮮
舊同事6月尾生日, 預早同佢慶祝,
之前係旺角吃過呢d韓燒, 覺得唔錯,
諗住近近地黎荃灣食餐好, 點知....

我地6:30到達, 場內未多客,
冷氣一般, 場內都好大地方,
張椅子可以打開放袋, 不過坐得唔舒服..
網上睇食評見到d前菜好吸引,
每人一盤, 有洋蔥絲, 蘿蔔絲, 凍豆腐咁,
但我地6個人就得3小碟泡菜及3小碟魚蛋,
及3碟醬料share用, 正常應該每人一碟醬料啦!!
前菜
泡菜味道都好, 唔係太辣,
但果碟魚蛋就 -/\- 又凍又硬又無乜味...

食物, 種類都多,有熟食又有自己燒,
最驚喜係有生蠔燒, 點知都係伏...

我地叫到成枱都係食物,
肉類睇得出係雪櫃肉, 肉水都多..
燒雞翼同豬皮最難,
雞翼燒到燶左都唔知熟未,
最後有職員教我地燒, 原來要剪開d雞翼,
豬皮就燒到燶燶地剪開就可以吃啦..
雞翼
肉類推介牛脷同五花腩肉,
因為易燒又易熟, 而且都幾好味
五花腩
海鮮就有生蠔, 魷魚同八爪魚仔,
生蠔要燒到縮水就可以吃,
魷魚圈好易燶同痴底, 反而八爪魚仔幾好味,
而且d八爪魚仔仲識郁, 睇住佢係鍋上面都幾恐怖
魷魚,八爪魚
燒生蠔, 我覺得麻麻,
一黎生蠔唔新鮮, 二黎又難熟又阻位..
生蠔
反而燒蔬菜幾好味,
開頭以為鮮冬菇係一隻隻果d,
點知原來係切開左既雞脾菇,
但薯仔同茄子好好味, 燒到燶燶地,
好似吃緊薯片咁
蔬菜類
網上見到話呢到有好多韓國男待應,
但我地淨係見到1個, 而且d待應唔多主動,
擧手又等好耐先有人黎, 我地都無心情周圍影相,
價錢 $198加一, 所以真係唔會有下一次~
題外話/補充資料: 吃完呢餐飯, 我地有朋友絞肚痛..
2016-06-25