自從有宋皇臺站,來九龍城方便左好多👍🏻今日又黎覓食😚🐱波甚湯咖哩飯定食 $130😋😋😋😋又係我最愛的定食🤩 一個托盤上有幾款菜式(而且可以獨食)真係令人心情愉悅😌 (中意食飛機餐都係呢個原因)呢個咖哩個咖哩本身就正常發揮,一般日式咖哩都好難唔好食😚出色之處係有好多好多種蔬菜,岩曬無菜不歡的me,而且佢部分蔬菜有事先處理過(炸?焗?),提升左口感同味道層次😊定食中的漬物有助減低味覺疲勞,每當食耐左開始覺得乏味時,食一片漬大根即刻清新曬,味蕾重整後再繼續享用美味的咖喱😇🐱 炸軟殼蟹伴蟹肉飯 $148😋😋😋😋朋友點的,我試咗一啖👍🏻軟殼蟹炸得香脆又唔會油膩,飯就無乜蟹肉但有好多蟹子,都幾唔錯😊🐱Tiramisu $68😋😋乾(望都望到蛋糕/手指餅無色)、無咖啡味、無酒味如果你話我知呢個係海綿蛋糕配marscarpone我都仲可以接受!明明我見其他人分享既相係好濕潤😞呢度有隻可愛的貓,我原本以為係店主的,原來係隔離舖的😂 佢不停自出自入,但又好乖咁坐係門口等人開門比佢出去,係出面又好乖咁等人開門比佢入黎😂 我坐近門口見住佢出入10幾次😆 好cute cute💕
自從有宋皇臺站,來九龍城方便左好多👍🏻
今日又黎覓食😚

🐱波甚湯咖哩飯定食 $130
😋😋😋😋
呢個咖哩個咖哩本身就正常發揮,一般日式咖哩都好難唔好食😚

炸軟殼蟹伴蟹肉飯

🐱 炸軟殼蟹伴蟹肉飯 $148
😋😋😋😋
朋友點的,我試咗一啖👍🏻

Tiramisu

🐱Tiramisu $68
😋😋
乾(望都望到蛋糕/手指餅無色)、無咖啡味、無酒味
明明我見其他人分享既相係好濕潤😞