雞~ 全部都係雞🐥 呢間wingman相信大家一啲都唔陌生😜 要chill咁𡁻雞翼🐥🪽就唔可以錯過呢到😌 首先啲雞翼🐥🪽啖啖肉咁,雞味🐥香濃,調味同醬汁新穎有創意,中🇨🇳、美🇺🇸、泰🇹🇭、 日🇯🇵、印🇮🇩、韓🇰🇷咩口味都有,全部都有風味有好食😋 裝修方面都幾有feel,有”一齊叫雞”🐥既霓虹燈,有用八、九十年代香港歌手卡式帶🎵砌成既牆🧱,同埋九龍皇帝🤴🏻寫既字牆🧱,幾有特色👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)雞 全部都係雞🐥 - $398小編今次叫左呢個餐,裡面有24隻雞翼🐥🪽,上枱既時候已經覺得好澎拜🤩😂 可以揀4個口味,每個味有6隻,另外可以揀兩個配菜~雞翼🐥🪽(好味指數:😍😍😍😍🤩):之前唔少人會擔心雞翼🐥🪽多激素,而呢到既雞翼🐥🪽都係黎自法國🇫🇷走地雞🐥,無任何激素同抗生素,感覺健康同放心啲~ 雖然望落唔係好大隻,但每隻都肥美飽滿脹卜卜咁,骨🦴細同幼,啖啖肉咁幾正🤤 雞味🐥幾濃郁,唔會有雪味❄️ 肉質細嫩juicy,表皮微脆帶有焦香同油香~咖啡燒烤醬☕️🔥:咖啡醬☕️幾有驚喜😍 組合似fusion菜,係由自家製BBQ醬🔥同公平貿易咖啡☕️混合而成,原本以為咖啡☕️會融合埋喺個醬到,但今次係靠

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

雞 全部都係雞🐥 - $398
雞 全部都係雞

雞翼🐥🪽(好味指數:😍😍😍😍🤩):

咖啡燒烤醬☕️🔥:咖啡醬☕️幾有驚喜😍 組合似fusion菜,係由自家製BBQ醬🔥同公平貿易咖啡☕️混合而成,原本以為咖啡☕️會融合埋喺個醬到,但今次係靠表面既粒粒,唔會有渣又有咖啡馥郁醇厚既香味,唔會假甜,令到炸雞翼🐥🪽既焦香更加突出~

蜂蜜芥末🍯:呢個醬係由柚子🍊、蜂蜜🍯同少量芥末調製而成,甜甜地感覺幾滋潤,可以中和炸野既熱氣🔥,而且加左芥末有少少刺激感就更加開胃,如果芥末味道再出啲碰撞更加大~

金雞 🟡🐥:金雞🟡🐥名副其實就係有金粉😂,所以望落會閃啲~ 另外仲落左大蒜🧄、牛油🧈同迷迭香🌿,鹹香惹味又有啲香草味🌿會清新啲,係比較西式啲既味道~

自家製鹹蛋黃🟡:惹味既醬汁又點少得鹹蛋黃🟡呢😜 雞翼🐥🪽上面鋪滿左鹹蛋黃碎同鹹蛋黃醬🟡,顆粒會有咬口啲,而且有鹹蛋黃🟡獨有沙沙地既口感,有鹹香更加帶出到雞🐥既鮮味~
烤蒜龍蒿大啡菇

烤蒜龍蒿大啡菇 🔥🧄🍄‍🟫 - $75 (好味指數:😍😍😍😍😍)
第一個配菜揀左大啡菇🍄‍🟫,用左牛油🧈、蒜蓉🧄、龍蒿同麵包糠🍞去焗,牛油🧈同蒜蓉🧄香口惹味,又可以帶出到菇🍄‍🟫既鮮味~ 個大啡菇既菇味🍄‍🟫芳香馥郁,裡面質感鮮嫩juicy,而且焗過之後蒸發左啲水分💧就更加香口同有啲焦香~
龍蒿係一種香草🌿,帶有淡淡既甘草🌱同茴香既香味,有少少辛辣🌶️既味道~ 好食😋👍🏻
黑松露芝士忌廉汁通粉

黑松露芝士忌廉汁通粉 ⚫️🧀🍝 - $85 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另一個配菜就叫左焗通粉🍝,加左黑松露⚫️、芝士🧀、通粉🍝、麵包糠🍞,啲黑松露⚫️氣味有層次,有木香又融合左大蒜🧄,野蘑菇🍄、榛子🌰等等,芬芳馥郁,配埋有鹹香又拉絲既芝士🧀就更加惹味,加埋少少香口既麵包糠🍞,香味醇厚,質感creamy~ 通粉🍝既口感唔會好粉,軟腍又索晒啲汁,難得既係又唔覺得漏幾好食😋

Passionfruit Prosecco Mojito - $80 (好味指數:😍😍😍😍)
食住熱辣辣既雞翼🐥🪽就想配翻本凍冰冰既野飲,所以揀左呢杯cocktail,係由熱情果、prosecco🍹、薄荷🌱、梳打水🥤調製而成,prosecco🍹通常係用大槽法粒進行發酵,酵母對味道影響比較小,有著濃厚既果香,包括Glera提子🍇、梨🍐同蘋果🍎蘋果,同埋類似金銀花🌼既花香,配埋酸酸甜甜既熱情果、清香既薄荷🌱同有刺激感既梳打🥤,幾冰爽又開胃🤤

芒果梳打 🥭 - $60 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就叫左mocktail,呢杯芒果梳打🥭🥤係由🥭芒果🥭、梳打水🥤同薄荷🌱調配而成,芒果🥭味道自然,香甜誘人,連埋清香既薄荷🌱同埋有刺激感既梳打🥤,酸酸甜甜咁可以解膩~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩