我相信唔少人會比Blossom呢間咖啡店既復古風裝修吸引去打卡。但我反而係想試一下佢地既咖啡同餐點所以排左佢入日程。總店係西環,比較遠一直未搵到機會去。呢間九龍城半新咖啡店裝修比總店復古簡約。復古梳化、三角型既木檯、懷舊吊燈同門口既單車都幾吸引大家眼球。.鳳梨金不文芝士酸種包 💲88⭐️3/5本身因為鍾意🍍+酸種包,所以係為左呢款 Sourdough 決定試早市放棄午市。呢款係餐廳誠意滿滿既招牌早餐set,餐有跟清甜哈密瓜,沙律菜同埋健康奇亞籽。早餐set叫咖啡再會有折扣。.本身以上講既全部原素我都幾喜歡,但我計漏左金不文芝士🧀🧀。初初以為係我平日食開既其中一款芝士,但原來金不文芝士Camembert Cheese 係法國正宗標誌性芝士,口感相對濃烈,帶有強烈既奶香同泥土青草香氣(from google) 。簡單黎講,我食唔慣咁正宗同酥香味咁重既版本,下次再見到會小心一點。另外,大家講得無錯,個酸種麵包幾真材實料,食得出酸度都好硬淨幾難砌開。不過因為呢款多士上面配料比較濕潤唔方便用手食,搞左一輪無完全食完就放棄了🥲.Signature Tiramisu 💲68⭐️4.2/5甜品由開門起全日
鳳梨金不文芝士酸種包 💲88
⭐️3/5
Signature Tiramisu 💲68
⭐️4.2/5
甜品由開門起全日供應。雖然係大清早時份,但為左試下呢個名物明知一個人食唔哂都有叫。上網睇餐廳用左自家Blend Espresso, cold brew同rum 同咖啡酒去浸lady fingers .. 超有酒同咖啡香。Mascarpone cheese 都係上佳之作,香濃潤滑加埋手指餅食唔太甜。個人幾推薦呢個 Tiramisu ,係近期食過上佳出品之一。
Cappuccino 💲40
⭐️3.8/5
咖啡味比較強,對我黎講係適合但如果比較少飲咖啡可能會覺得頗強烈重味偏苦。
總結:淨係睇幾款食物用料質素睇得出呢間啡店出品幾有誠意
鳳梨金不文芝士酸種包
Cappuccino
$100 (早餐)
  • Tiramisu