諗住去九龍城搵間Cafe食下飲下hea下,點知搵到好嘢😋😋係九龍城嘅高質小店不嬲知道九龍城係無論何時都咁多人,我去到嘅時候前面都有兩位等緊,不過好好彩我都唔算等咗好耐,而且安排我坐喺bar枱位置,對住咖啡師哥哥🤣「波甚·Blossom」我覺得好推薦鐘意咖啡嘅朋友們,有好多專業嘅器具,而且店員好樂意介紹咖啡嘅種類。這款咖喱定食是湯咖喱,所以完全唔係日式嗰種甜咖喱,落到喉嚨會有一丁點辣,但成個感覺好順口,口感我會形容為輕咖喱,口腔氣味唔會好大負擔,與漬物及配料嘅配搭亦都非常夾。食完咖喱最後食蜜瓜,又會有種清新嘅口感。推薦一定要食Tiramisu、一定要食Tiramisu、一定要食Tiramisu;用咗House Blend Espresso、Cold Brew、Dark Rum同咖啡酒去浸手指餅,配搭Mascarpone Cheese、雞蛋等,口感軟滑香濃,店員話有時落Dark Rum時重手咗,不過我今次食落覺得幾均勻,超好味!

咖喱湯定食

Tiramisu