14/4/2024 我哋透過openrice尋找寵物友善餐廳, 於openrice訂坐, 今日氣溫攝氏31度, 我地大老遠搭車去到呢間位於青山公路葵涌段嘅COZI HOTEL, 我哋三人三狗開開心心行入去餐廳準備食午餐,結果冇食到就走, 非常失望。3宗罪: 1) 由停車場阿姐已經好不禮貌,對我哋帶着狗狗嘅客人, 大聲呼喝! 「喂, 果面搭𨋢啊!」 我冇期待佢哋好有文化,所以都冇乜嘢。2)上到餐廳餐廳裏,雖然裡面只得一台客人,但嗰位服務員小姐抱住極不友善,沒有禮貌的態度,也不打算過招呼們, 直至我們再三示意,才慢條斯理走過來, 態度異常輕佻,我哋表示外面烈日當空,他表示沒有雨傘,沒有風扇,她也沒有辦法, 感覺她完全是趕我地走。3)餐廳開宗明義是Pet Friendly ( 如餐廳廣告圖) , 麻煩您都照顧返客人的需要, 如必須坐戶外, 請提供有雨傘有風扇, 你地不可能這樣對待客人吧? 我很少寫食評,希望貴公司加強員工培訓不要令客人失望之極,不要怪沒有生意, 星期日中午只得一台客人, 希望你地會反省不足, 無謂再花時間花錢做marketing, 你是應該按實際需要加強你哋餐廳的服務和配套。

3宗罪:
我冇期待佢哋好有文化,所以都冇乜嘢。

2024-04-14