餐廳: The Wall Street Bar & Lounge
資訊:

📍#The Wall Street Bar & Lounge (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺近來發掘到位於尖沙咀美麗華廣場附近有間樓上酒吧❤️環境乾淨舒適 裝修有格調 樓底高 仲有打卡位一入去比又高又華麗嘅酒櫃吸引住~七點前仲可以happy hour嘅價錢飲酒添👏🏻😍而且酒吧食物質素夠高質👍🏻 嚟食過兩次都覺得唔錯 ~員工嘅服務亦好好 非常貼心❣️#伊比利亞火腿配無花果 💰 $108火腿唔算太咸 夾埋火箭菜一齊食 更有口感係個幾唔錯嘅前菜😋❣#芝士莧菜焗廣島蠔 💰 $98超級推薦‼️ 上枱熱辣辣(≧∀≦)芝士mix忌廉汁超好食‼️好汁好好J,莧菜亦都吸晒啲芝士汁 夠淋身廣島蠔亦好Juicy 好加分❣#傳統意式卡邦尼意粉 💰 $148意粉屬正常發揮 軟硬適中卡邦尼醬汁係足夠既 ~滿有蛋香 但味道略嫌偏淡 煙肉片為厚切條形 好有咬口 亦充滿鹹香😋❣#燒加拿大有骨豬架配青辣椒醬及沙律 💰 $188我同朋友都好欣賞個青辣椒醬😝酸酸地辣辣地幾開胃~慢煮保留左豬扒內嘅肉汁豬肉頗嫩滑 煮得啱啱好旁邊亦有西蘭花等等嘅配菜 味道不錯❣#意大利

尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

近來發掘到位於尖沙咀美麗華廣場附近有間樓上酒吧❤️
環境乾淨舒適 裝修有格調 樓底高 仲有打卡位
一入去比又高又華麗嘅酒櫃吸引住~
七點前仲可以happy hour嘅價錢飲酒添👏🏻😍
而且酒吧食物質素夠高質👍🏻
嚟食過兩次都覺得唔錯 ~
員工嘅服務亦好好 非常貼心

❣️#伊比利亞火腿配無花果 💰 $108
火腿唔算太咸 夾埋火箭菜一齊食 更有口感
係個幾唔錯嘅前菜😋
伊比利亞火腿配無花果

❣#芝士莧菜焗廣島蠔 💰 $98
超級推薦‼️ 上枱熱辣辣(≧∀≦)
芝士mix忌廉汁超好食‼️
好汁好好J,莧菜亦都吸晒啲芝士汁 夠淋身
廣島蠔亦好Juicy 好加分
芝士莧菜焗廣島蠔

❣#傳統意式卡邦尼意粉 💰 $148
意粉屬正常發揮 軟硬適中
卡邦尼醬汁係足夠既 ~
滿有蛋香 但味道略嫌偏淡
煙肉片為厚切條形 好有咬口 亦充滿鹹香😋
傳統意式卡邦尼意粉

❣#燒加拿大有骨豬架配青辣椒醬及沙律 💰 $188
我同朋友都好欣賞個青辣椒醬😝
酸酸地辣辣地幾開胃~
慢煮保留左豬扒內嘅肉汁
豬肉頗嫩滑 煮得啱啱好
旁邊亦有西蘭花等等嘅配菜 味道不錯

❣#意大利芝士蛋糕 💰 $58
呢度嘅Tiramisu同傳統嘅有少少唔同
佢唔係嗰種比較 creamy嘅口感 質地比較硬身,
但係好欣賞佢個Tiramisu底層食到咖啡嘅香味
而上面亦有兩粒馬卡龍同食用花作為點綴😗 ~
一粒橙味、一粒朱古力味,賣相都幾吸引😝
意大利芝士蛋糕

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺