2023-03-12 48 瀏覽
Memior位於登龍街,係樓上既西餐廳黎。餐廳既位置闊落,牆上既裝飾、menu等處處呼應餐廳既名,設計非常有心思。加上昏暗既燈光同埋浪漫既音樂,非常適合情侶黎撐檯腳。✨日本廣島蠔燴意大利飯上面有四、五隻非常肥美既廣島蠔,勁吸引!一直覺得燴意大利飯好容易好滯,但係呢個燴意大利飯吸收哂蠔既湯汁,食落好鮮味,唔會覺得好漏。而意太利飯亦煮到啱啱好,唔會太硬但又保持到口感!蠔非常嫩滑,蠔味夠濃,味道鮮甜,加埋啲三文魚籽,更加鮮味!✨燒西班牙乳豬配蘋果蓉西班牙大大啖肉,咬落超多肉汁,最正既係佢個外皮,真係焗到好似薯片咁脆。中式既乳豬通常比較肥,但係呢到唔會,唔怕食到成口油。而配菜既蘋果蓉果味香濃,甜甜地咁,夾埋乳豬食唔單止減輕左油膩感,仲令成道菜感覺更清新!

✨日本廣島蠔燴意大利飯

✨燒西班牙乳豬配蘋果蓉