2024-04-06 95 瀏覽
呢間Cafe喺宋王臺站B出口行2分鐘就到🚶‍♀️。我哋星期六下晝一點去到,坐吧枱嘅話就唔使等位⌛️。我叫咗一個湯咖喱飯定食🍛。湯咖喱入邊有薯仔粒🥔、紅蘿蔔粒🥕、茄子🍆、雞髀菇🍄、南瓜🎃、翠玉瓜🥒、同埋蓮藕🌸。咖喱汁唔算多,微甜唔辣。薯仔同紅蘿蔔都好入味👌,而其他嘅蔬菜都有烤過或者烹調過,幾好味。尤其係茄子超級好食!😋朋友叫咗黑松露椰菜花飯配椒鹽天貝🍚。黑松露味超濃,整體味道不錯👍。另外每人仲叫咗一杯飲品☕️。我叫咗杯熱嘅black coffee☕️,佢係偏fruity但係又唔算好fruity嗰種,個人覺得還好。朋友叫咗雪片梨香冷泡烏龍茶🍵,$60估唔到勁細杯😅,唔值得叫❌。間餐廳內部環境幾舒服,假日同朋友嚟chill下都OK👌。不過佢限時一個半鐘⌛️,個人覺得太短⏰。

湯咖喱飯定食

黑松露椰菜花飯配椒鹽天貝