2023-11-19 67 瀏覽
朋友知道小妹我向來鍾意周圍覓食,試新野,最近推介左一間位於灣仔,傳統地道嘅墨西哥餐廳,小妹當然要去試試看🤭Tacos~~Birria $38 ⭐️⭐️⭐️燉牛肉玉米卷,手撕牛肉,配上蔥花,特製牛肉湯醬汁,香濃惹味Camarones $40 海蝦玉米卷,蝦彈牙,配上沙律菜,菠蘿莎莎醬,清新開胃如果喜歡辣嘅朋友,不妨可以試試餐廳提供嘅黃、紅、綠3種顏色,不同層度嘅辣汁,Piquin、Jalapeno和Habanero,刺激味蕾😆Quesadilla~~Chicken 8pcs $108 ⭐️⭐️⭐️雞肉芝士墨西哥餡餅,餅皮薄脆,夾住雞肉和熱溶芝士,配牛油果醬和乳酪醬,熱騰騰好好味Lemongrass Porkchop $218檸檬草豬扒,厚切豬扒,外皮烤得帶有炭燒焦香,呈網紋格,內裡肉汁豐富Ginger ALE $38薑汁汽水甜甜的,挺好喝今次係小妹我第一次係香港品嚐墨西哥菜,整體體驗不錯,加上餐廳佈置裝飾富有墨西哥色彩,感覺彷如置身當地中

Tacos~~
Birria $38 ⭐️⭐️⭐️
燉牛肉玉米卷,手撕牛肉,配上蔥花,特製牛肉湯醬汁,香濃惹味

Camarones $40
海蝦玉米卷,蝦彈牙,配上沙律菜,菠蘿莎莎醬,清新開胃

Quesadilla~~
Chicken 8pcs $108 ⭐️⭐️⭐️

Lemongrass Porkchop $218

Ginger ALE $38
薑汁汽水甜甜的,挺好喝

Tacos
Birria