2024-01-21 956 瀏覽
今日約了朋友來到「El Gordo」,朋友專登找到這間墨西哥菜的餐廳。El Gordo的裝潢設計採用了半開放式的風格,並且融合了南美洲的裝飾元素,營造出一種獨特的氛圍。我們一走進餐廳,就被其裝飾所吸引。牆上掛滿了色彩繽紛的南美洲藝術品,裝水的杯子亦都富有特色。週末約朋友來這裡閒談午餐一流。作為墨西哥菜,餐廳的主打食物就是最聞名的Taco。餐廳有多種Taco 選擇,亦有不少Main 主食提供。⚭ 1. 五花肉玉米卷(Panceta de Cerdo)我們選了其中一個玉米卷 Tortilla。這個玉米卷主要由五花肉、洋蔥組成,再配上蛋黃醬和牛油果醬。玉米卷的外皮鬆軟,裡面包裹著經切粒炒香後的多汁五花肉,再沾上兩款醬,口感豐富而美味。非常適合亞洲人的口味。⚭ 2. 雜菜墨西哥芝士餡餅(Veggie Quesadilla)知道Quesadilla在墨西哥菜中亦是非常出名。這道菜是用墨西哥薄餅卷(Tortilla Pocket)包裹著各種新鮮的瓜類和濃厚芝士。每一口都能品嚐到瓜類的清新爽口和芝士濃郁,口感豐富多層次。即使不是肉類作餡料亦都非常好食,適合素食者或者喜歡輕食的朋友食用。⚭ 3. 烤三
Tacos
⚭ 1. 五花肉玉米卷(Panceta de Cerdo)
雜菜墨西哥芝士餡餅
⚭ 3. 烤三文魚塊(Grilled Salmon Fillet)
嚐了tacos 之外,亦都想看看El Gordo的主食是否一樣出色。廚師將三文魚柳烤至剛好熟透,能夠保持魚肉的鮮嫩和美味。再搭配上新鮮的時蔬和薯蓉及特製的醬汁,這道菜既健康又好食。除了taco 之外,我亦推介大家可以點這道烤三文魚塊。
⚭ 4. Cappuccino
咖啡味道濃郁香醇,奶泡調得綿密。
Cappuccino
El Gordo有一個舒適的環境和南美洲風格的裝潢,將朋友過來食個午餐傾下計一流。
2024-01-14
Cappuccino
2024-05-06 0 瀏覽
真係唔明點解咁多like?星期日買左四百幾蚊外賣,大概30分鐘內己經開始食不過三件taco 皮已經全部溶溶爛爛…根本冇可能用手攞起嚟食!直頭就要用匙羹食…味道方面豬肉真心好咸,送白飯啱啲 😓nachos 似係粟米片未炸熟..又唔脆仲有d韌, quesadilla好油好難食…又乾又硬到不得了…burritos 直頭濃左! 未放入口已經成浸燶味! 都唔明個廚房有乜可能咁嘅情況都照出餐比個客! 真係諗住我地外賣返到去先知追究唔到咩!! 總之成餐沒樣好食! 無奈食到最尾先發現真係冇樣好食先醒起要影相…所以得兩張相…
真係唔明點解咁多like?
總之成餐沒樣好食!
無奈食到最尾先發現真係冇樣好食先醒起要影相…所以得兩張相…
Burritos
2024-05-05
外賣自取
2024-03-22 15 瀏覽
朋友喺英國返嚟,想食墨西哥菜,上網揀左幾間,最後決定去位於灣仔嘅 EL GORDO Tacos & Grill Factory❤️ 🔅墨西哥燉豬肉玉米卷 $45配料滿滿的,玉米卷裡面的燉豬肉嫩滑,配哈蜜瓜莎莎醬,味道酸甜,口感同樣令人滿足。 🔅墨西哥雞肉芝士餡餅 $118滿滿嘅雞肉餡料,芝士軟糯,外層少脆,口感正,沾上自家製牛油果醬,好滿足。🔅烤魚鯛魚 $158外皮烤得香脆,內部卻保持了鮮嫩的口感。搭配上酸酸哋嘅墨西哥莎莎醬,味道更加出色‼️ 🔅墨西哥烤牛肉 $208鐵板直上,好有鑊氣,熱辣辣的牛肉散發著撲鼻的香氣。配上雜菜和洋蔥,味道更加豐富惹味😋🔅豬里背脊肉 $258好厚切,口感十分正。白蘭地燒肉汁增添了豬肉的風味,令人垂涎欲滴。 🔅地瓜條 $70即係番薯條,即炸熱辣辣,炸至金黃香脆,食到停不了口😜 🔅 EL lemonade $ 58味道酸甜,非常清爽,喺呢度嘅signature drink,必點‼️

🔅墨西哥燉豬肉玉米卷 $45

🔅墨西哥雞肉芝士餡餅 $118

🔅烤魚鯛魚 $158

🔅墨西哥烤牛肉 $208

🔅豬里背脊肉 $258

🔅地瓜條 $70
即係番薯條,即炸熱辣辣,炸至金黃香脆,食到停不了口😜

🔅 EL lemonade $ 58
灣仔 📌EL Gordo Tacos & Grill Factory好朋友牛一🎂 要食個靚lunch 慶祝下🥳 諗嚟諗去諗去,醒起平時行過見到呢間色彩繽紛嘅墨西哥餐廳,反正未試過墨西哥菜,餐廳電話一直打唔通,我就 Openrice book 位 😊Lunch set 百幾蚊 • $108-$148,可選擇餐湯 🥘or 沙律 🥗,like 餐廳嘅 ig 同 fb 仲可以送飲品 。我哋 3個人揀咗 3 個Sets,個 Main 一上枱,「嘩!」見到好大份下 ~▪️Grilled Rib-Eye Steak 扒肉眼扒 🥩 $148 牛扒烤得靚仔,扒厚身又大份◦叫咗 7 成熟,肉質啱啱好,牛味重,有咬口。不得不讚個配菜薯角真係幾好味,外脆內軟,薯味濃。薯角為呢個Dish 加咗唔少分😋▪️Grilled Salmon Fillet 香煎三文魚扒配少蛋飯 🐟 $ 148呢個 Dish 又係份量十足。三文魚煎得好香,而飯亦混合咗洋蔥、炒蛋、蕃茄,好啱[飯桶]愛好者。▪️Larb Gai Tacos 烤牛肉玉米卷 🌽 $108原本以為呢一款係卜卜脆嘅餅皮,上枱至知原來係軟糯玉米🌽餅卷,包住牛肉碎(Mixed

原本以為呢一款係卜卜脆嘅餅皮,上枱至知原來係軟糯玉米🌽餅卷,包住牛肉碎(Mixed 洋蔥、椒粒、蔥粒、蕃茄仔...etc),充滿墨西哥風味。

▪️Churros 炸油條 🥨 $88
熱辣辣嘅油條,炸得香香的,沾滿肉桂粉嘅 Churros 一件一件層層疊,又以 🍓 點綴,但稍為偏甜,所以唔使點咁多朱古力醬🫕。另外要讚一下店員,用盡成隻碟嘅空間寫上 Happy Birthday 🎶 整個擺盤又真係幾靚喎 🤎壽星女表示好開心 🥰

🔅 總括嚟講,原本貪新鮮試下呢間墨西哥餐廳,估唔到有意外驚喜,無論食物、一杯一碟、裝修擺設,都充滿意國風情🇲🇽 記得隔離枱 order 咗個墨西哥餡餅,見到入面滿滿嘅芝士,下次回訪我都想試下😋
2024-02-16
生日
  • Tacos
2023-12-12 57 瀏覽
Weekend去咗一間係灣仔的墨西哥餐廳食lunch,餐廳的氣氛好舒服好relax,連背景音樂都好有墨西哥風情,感覺好chill🥰裝飾的花磚都好靚😍烤牛肉玉米卷 $38牛肉好軟腍,配青醬同洋蔥好fresh,落堆青色的辣椒醬,微微辣好好食。墨西哥燉豬肉玉米卷 $38豬肉甜甜哋,配爽口的洋蔥同哈密瓜肉,再加d青檸汁,味道好有層次。海蝦玉米卷 $40蝦非常爽口彈牙,有微微的辣味,配堆菠蘿果肉好特別。牛肉沙律 $158牛肉火候控制得好好,牛肉燒得好軟腍,仲好juicy,而且牛肉本身都好大塊,呢款沙律真係物有所值。沙律菜好新鮮,仲有牛油果同紅黃蕃茄,蕃茄好甜,好欣賞佢有菠蘿莎莎醬,mix埋好清爽。烤羊架 $178意外哋勁大份,羊架好大份,連骨跟湯上。羊肉好腍,肉都好易同骨拆開,羊肉味道好濃郁,無乜羶味,仲好嫩滑。湯係精華的所在,除咗香料味,仲好有羊味。羊架跟埋玉米餅,夾羊肉同洋蔥好好食,不過黃色的醬勁辣。玉米餅中有兩塊已經夾好咗豆泥,就咁食會食到好濃豆味,蘸湯食會好食d。EL GORDO Tacos & Grill Factory (灣仔)灣仔駱克道37-39號得利樓地舖*上述文章只供參考及以當

烤牛肉玉米卷 $38

墨西哥燉豬肉玉米卷 $38

海蝦玉米卷 $40
蝦非常爽口彈牙,有微微的辣味,配堆菠蘿果肉好特別。

牛肉沙律 $158

烤羊架 $178

*上述文章只供參考及以當時價格為準

2023-12-02 52 瀏覽
EL Gordo Tacos & Grill Factory路過見到灣仔呢間餐廳係星期六都唔少人,差唔多坐爆曬!餐廳嘅裝修好靚,感覺好似迪士尼嘅Coco🌈估唔到佢嘅嘢食都好好食🥰!Tacos🌮🌮🌮係呀係咩烤牛肉玉米卷+墨西哥燉豬肉玉米卷+醬汁雞玉米卷三個玉米卷都好好食😻👍👍👍👍👍👍牛肉粒用咗洋蔥一齊去炒,超級有牛肉味😽豬肉一啲都唔un,有咬口唔痴牙😽醬汁雞雜比較特別,有少少似食緊肉鬆😸除咗本身佢嘅肉都有醃之外,佢仲俾咗三款嘅辣醬俾你點,有燒烤味辣醬、青檸味辣醬…每種辣醬都有唔同嘅刺激🌶️😋唔食辣嘅可以唔點阿蘭布蕾(牛肉)🥩牛肉份量比我想像中大,佢攞咗一大塊牛扒去烤,佢哋汁好特別,用咗鳳梨辣醬加青檸,仲有墨西哥煙椒,最後再加埋乳酪,令到成塊牛肉都充滿着墨西哥風味😍🥰烤起司辣味玉米片(雞肉)佢嘅玉米片係自己炸,但係冇油膩嘅感覺😚我哋揀咗雞肉,雞肉好嫩滑(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!玉米片仲有好多芝士蕃茄,仲有滿滿嘅牛油果醬同酸奶油💚🤍💚🤍特蕾斯蛋糕🍰呢款蛋糕用咗三種牛奶🥛蛋糕非常濕潤😋蛋糕上面有厚實嘅忌廉,配埋新鮮士多啤梨🍓蛋糕嘅底部有士多啤梨醬混合酒🍷 旁邊仲有朱古力蛋糕碎~食落酸酸甜甜,仲有酒味😋😋C

Tacos🌮🌮🌮係呀係咩
烤牛肉玉米卷+墨西哥燉豬肉玉米卷+醬汁雞玉米卷
三個玉米卷都好好食😻👍👍👍👍👍👍
牛肉粒用咗洋蔥一齊去炒,超級有牛肉味😽
豬肉一啲都唔un,有咬口唔痴牙😽
醬汁雞雜比較特別,有少少似食緊肉鬆😸

阿蘭布蕾(牛肉)🥩

烤起司辣味玉米片(雞肉)
玉米片仲有好多芝士蕃茄,仲有滿滿嘅牛油果醬同酸奶油💚🤍💚🤍

特蕾斯蛋糕🍰
呢款蛋糕用咗三種牛奶🥛蛋糕非常濕潤😋
食落酸酸甜甜,仲有酒味😋😋

Cranberry juice 🧃
飲品有少少似利賓納🤣不過佢冇利賓納咁甜,偏酸🤓食嘢嘅時候,有啲酸嘢好開胃(。・ω・。)ノ
2023-11-20 48 瀏覽
El Gordo Tacos & Grill by Factory Originals位於灣仔嘅墨西哥餐廳氣氛好好👍烤牛肉五花肉最好味😍😍Tuna salad吞拿魚沙律PESCADO 魚玉米卷CAMARONES 海蝦玉米卷CARNE ASADA 烤牛肉玉米卷PANCETA DE CERDO五花肉玉米卷店員特登介紹咗三種不同辣度的辣椒醬 適合不同口味嘅人個人認為最辣嗰款都可以接受
位於灣仔嘅墨西哥餐廳

CAMARONES 海蝦玉米卷
CARNE ASADA 烤牛肉玉米卷
PANCETA DE CERDO五花肉玉米卷

2023-11-19 60 瀏覽
朋友知道小妹我向來鍾意周圍覓食,試新野,最近推介左一間位於灣仔,傳統地道嘅墨西哥餐廳,小妹當然要去試試看🤭Tacos~~Birria $38 ⭐️⭐️⭐️燉牛肉玉米卷,手撕牛肉,配上蔥花,特製牛肉湯醬汁,香濃惹味Camarones $40 海蝦玉米卷,蝦彈牙,配上沙律菜,菠蘿莎莎醬,清新開胃如果喜歡辣嘅朋友,不妨可以試試餐廳提供嘅黃、紅、綠3種顏色,不同層度嘅辣汁,Piquin、Jalapeno和Habanero,刺激味蕾😆Quesadilla~~Chicken 8pcs $108 ⭐️⭐️⭐️雞肉芝士墨西哥餡餅,餅皮薄脆,夾住雞肉和熱溶芝士,配牛油果醬和乳酪醬,熱騰騰好好味Lemongrass Porkchop $218檸檬草豬扒,厚切豬扒,外皮烤得帶有炭燒焦香,呈網紋格,內裡肉汁豐富Ginger ALE $38薑汁汽水甜甜的,挺好喝今次係小妹我第一次係香港品嚐墨西哥菜,整體體驗不錯,加上餐廳佈置裝飾富有墨西哥色彩,感覺彷如置身當地中

Tacos~~
Birria $38 ⭐️⭐️⭐️
燉牛肉玉米卷,手撕牛肉,配上蔥花,特製牛肉湯醬汁,香濃惹味

Camarones $40
海蝦玉米卷,蝦彈牙,配上沙律菜,菠蘿莎莎醬,清新開胃

Quesadilla~~
Chicken 8pcs $108 ⭐️⭐️⭐️

Lemongrass Porkchop $218

Ginger ALE $38
薑汁汽水甜甜的,挺好喝

Birria
Camarones
Lemongrass Porkchop
Ginger ALE
2023-11-19 36 瀏覽
難得星期六放假 想食啲特別啲既嘢揀左呢間係灣仔既墨西哥菜裝飾有好多墨西哥原素 有d帽 掛畫 仲有靚靚花磚牆 開放式酒吧餐廳佢d碟同杯d花紋好靚,好有特色烤牛肉玉米卷$38烤過既牛肉好香有口感 配埋青醬同生洋蔥好清新墨西哥燉豬肉王米春 $38清湯燉完好淋好入味 配埋哈密瓜 咸咸甜甜好食海蝦玉米卷 $40菠蘿莎莎醬 海蝦好新鮮彈牙 配埋沙律醬同菠蘿既清甜 好好味🤤牛肉沙律🥗$158哇 超大碟沙津 牛肉有一塊扒既份量 呢個價錢好抵食 仲有牛油果 車厘茄點綴牛肉烤得外焦內嫩 燒得啱啱好呀 仲好濃牛味 好高質🥰🥰烤羊架 $178初頭以為係平時一件件個d原來係烤完再燉用鍋上架入面有超燶郁咖喱香 仲有勁重既椰香味肉質超淋 好輕易就同骨肉分離 羊肉汁點玉米餅好食其中有兩件夾左餡既玉米餅烤脆左幾香口幾好食EL GORDO Tacos & Grill Factory (灣仔)灣仔駱克道37-39號得利樓地舖
難得星期六放假 想食啲特別啲既嘢
揀左呢間係灣仔既墨西哥菜

佢d碟同杯d花紋好靚,好有特色

烤牛肉玉米卷$38

肉質超淋 好輕易就同骨肉分離 羊肉汁點玉米餅好食
其中有兩件夾左餡既玉米餅烤脆左幾香口幾好食

烤牛肉沙律
2023-11-18 46 瀏覽
最近好想食西班牙之類嘅菜式,去開港島區見到呢間---🌟EL GORDO Tacos & Grill Factory 🌟好似酒吧嘅餐廳,裏面佈置充滿西班牙特色,夜少少時間,餐廳仲會將燈光較暗好有feel._.🌯 | 海蝦玉米卷 | 🌯(玉米餅,海蝦,菠蘿莎莎醬)平時好怕叫墨西哥卷會好大份好飽,而呢個份量同價錢作為小食啱啱好,蝦調曬味道啱啱好,唔夠辣仲會提供三款唔同辣度嘅醬俾你落·🐂 | 鐵板牛尾 | 🐂牛尾鐵板熱辣辣上,大大舊,連埋啲醬汁好惹味肉質腍身,幾好食.🥗 | 雜菜沙律 | 🥗沙律係煮熟嘅菜,調好曬味,夠味,濃味道又好有墨西哥味道.💛 | 西班牙油炸鬼 | 💛點上朱古力食,唔會好膩,上面佈滿好多糖粒但又唔會好甜._.
._.
🌯 | 海蝦玉米卷 | 🌯
(玉米餅,海蝦,菠蘿莎莎醬)
🐂 | 鐵板牛尾 | 🐂
牛尾鐵板熱辣辣上,大大舊,連埋啲醬汁好惹味肉質腍身,幾好食
🥗 | 雜菜沙律 | 🥗
沙律係煮熟嘅菜,調好曬味,夠味,濃味道又好有墨西哥味道
💛 | 西班牙油炸鬼 | 💛
點上朱古力食,唔會好膩,上面佈滿好多糖粒但又唔會好甜
._.
今日嚟到灣仔搵朋友食午餐,見到佢公司附近這間墨西哥餐廳,裝潢都好有特色,好colorful,見到餐牌價錢唔係好貴,就決定喺呢度食野相聚💗這裏的員工很友善,經理有笑容,介紹不同菜式👍🏻廚房係玻璃透明櫥窗,食客可以睇到廚師製作食物🫶🏻Set lunch可以揀沙律或者餐湯作前菜,我哋揀咗餐湯。蘑菇湯好足料,粒粒碎蘑菇,加上忌廉,非常香滑濃郁✨🌟SIZZLING RIB EYE STEAK(SIDES OF ROASTED VEGGIES AND BLACK PEPPER SAUCE)牛扒好大塊,表面烤香,內裏肉質鮮嫩多汁,配上烤蔬菜和黑胡椒醬,增添左豐富口感😋烤蔬菜經過烘烤,保持了蔬菜的鮮甜,又香口👍🏻炸甜薯非常好味,橙橙黃黃,顏色已經令人食慾大增🤤🤤🌟GRILLED LAMB ADOBADA(COMES WITH JASMINE RICE AND CUCUMBER RAITA)羊肉愛好者嘅我,覺得這款菜式幾特別,羊肉臊味不重,經過墨西哥醬汁醃製後,羊肉保持鮮嫩,烤得很香,與醬汁很搭配💗好有墨西哥風味!香米蓬鬆可口,酸黃瓜清爽酸甜,配埋烤羊肉一齊食,好開胃解膩✨🌟TACOS墨西哥粟米夾餅係必
這裏的員工很友善,經理有笑容,介紹不同菜式👍🏻
廚房係玻璃透明櫥窗,食客可以睇到廚師製作食物🫶🏻

🌟SIZZLING RIB EYE STEAK

🌟GRILLED LAMB ADOBADA

🌟TACOS
墨西哥粟米夾餅係必點的墨西哥特色菜,選了兩個口味:烤牛肉 & 醃豬肉✨
兩種口味都各有特色,牛肉粒有咬口,牛味重,同夾餅好夾🫶🏻
醃豬肉多汁香口,平時唔係好鍾意食豬,但都覺得比牛更加好味😋
夾餅搭配上各種配料,新鮮的蔬菜、酸奶油和莎莎醬,使整個口感更加豐富✨

follow餐廳的社交平台仲會免費送嘢飲同甜品,特色墨西哥小甜點幾好食,蛋糕暖暖地,又香又鬆軟💗
  • Taco
  • SIZZLING RIB EYE STEAK
2023-11-14 54 瀏覽
星期日同朋友去咗呢間位於灣仔嘅墨西哥餐廳食lunch。餐廳高樓底,色彩繽紛,啲裝修好有墨西哥特色。我哋每人嗌咗四件🌮,豬、牛、雞同蝦。每一件啲材料同味道都好豐富。餐廳另外會提供三款辣汁,綠色係微辣,最右邊係最辣,我同朋友都覺得中間嗰隻辣度啱啱好。然後再比我發現佢個Taco Tuesday好抵食!逢星期二 3pm-9pm,只需$198就有一碟tacos+任飲margarita!如果唔飲酒嘅都可以享用佢個Tacos買一送一優惠。我一定要再返去享用吓呢個優惠先得😎🌮烤牛肉玉米卷 $38🌮燉牛肉玉米卷 $38🌮醬汁雞玉米卷 $38🌮五花肉玉米卷 $38🌮海蝦玉米卷 $40🍹Mexican Mule $78🍹Elgordo Punch $78

🌮烤牛肉玉米卷 $38
🌮燉牛肉玉米卷 $38

🌮醬汁雞玉米卷 $38

🌮五花肉玉米卷 $38

🌮海蝦玉米卷 $40

🍹Mexican Mule $78
🍹Elgordo Punch $78
墨西哥菜平時比較少食😅但係識嘅就好鍾意佢熱情嘅風味🇲🇽呢間墨西哥菜主打Taco同埋Grill菜式真係好正宗❤️ 特別推薦Taco價錢親民得黎每種調味都有特色🎨 墨西哥式Brunch Menu嘅口味都好容易接受添🌤️可以黎試下⭐️ Benito Birria 🍳墨西哥既燉牛肉融入左Egg Benedict裡面🥚 牛肉燉得淋又帶肉汁嘅惹味🔥 配上比較清新既Egg Benedict好配合☘️⭐️ Desayuno Burrito 🌯Burrito配上燉豬肉同埋炒蛋口感好豐富💛 再加埋飯粒同黑豆好有墨西哥特色🫘 一旁仲有Tortilla Chips配上Guacamole 同Sour Cream🥑好香脆好正⭐️ Carnitas 🐷⭐️ Lengua 🐮⭐️ Pescado 🐟⭐️ Chicken Adobo 🐔Taco喺墨西哥嘅國民美食配搭非常多元化🌈今次試咗豬牛雞同埋魚都烹調得濃郁又入味😚特別鍾意每一種配上唔同嘅Salsa🥗 有啲帶蕃茄味比較清新🍅有啲帶哈密瓜味有熱帶的感覺🍈 配上三種唔同來自墨西哥嘅辣醬各有特色🌶️味蕾真係好豐富⭐️ Churros 🍿墨西哥甜品中好鍾意Churros🩷炸得香脆唔油膩 配上肉桂糖
Benito Birria
⭐️ Chicken Adobo 🐔
Taco喺墨西哥嘅國民美食配搭非常多元化🌈
Churros
⭐️ Churros 🍿
墨西哥甜品中好鍾意Churros🩷炸得香脆唔油膩 配上肉桂糖甜度岩岩好🌼 另外朱古力醬都比較杰身好正宗掛曬上Churros一流🍫
El Gordos Lemonade
⭐️ El Gordos Lemonade 🥃
原本以為係平常嘅檸檬水🍋 但係原來沿着杯邊加咗好多唔同嘅墨西哥Spices🌵 為檸檬水加上香氣同埋刺激感🤪 感覺有驚喜
Benito Birria
Desayuno Burrito
Taco
Churros
El Gordos Lemonade
2023-11-12 511 瀏覽
每次嚟到灣仔都會諗起El Gordo Tacos & Grill嘅BBQ豬肋骨,諗到入晒神嘅時候一回過神已經自動行到佢哋門口。試過佢哋好多款Tacos,以下兩款係個人覺得最好味,各有特色👍🏻🤤Carne Asada $38第一款嘅餡料由牛腹肉同意大利青醬組成,玉米餅口感煙韌彈牙味道夠香口,牛腹肉肉汁非常多食落好juicy,而意大利青醬帶有濃郁嘅香草香味,3樣混合埋一齊味道同口感都非常豐富好味。🤤Camarones $40切粒嘅蝦肉再鋪上香甜嘅菠蘿肉同莎莎醬,鮮甜嘅蝦肉、酸甜嘅菠蘿肉加上香甜嘅莎莎醬,整體味道清新又開胃,鍾意食辣嘅可以配埋佢哋嘅3款特製醬汁,味道絕對會再提升一個層次🤤。🤤US baby back ribs $288每次嚟都必定必定必定會點嘅一道菜,香濃惹味嘅BBQ醬、煮到輕輕一切就骨肉分離嘅豬肋骨、酸甜好味嘅沙律同炸到香脆嘅薯塊,豬肋骨依舊係咁軟腍多汁,啖啖肉加上惹味又夠甜嘅BBQ醬,每一口都係滿足,個人10星推介🤤。🤤Churros $78西班牙油炸鬼上面灑滿住肉桂糖,口感鬆脆,本身糖度適中唔會太over,但如果想甜到入心嘅話可以點埋佢個特製朱古力醬一齊食,越食越過癮嘅

🤤Carne Asada $38

🤤Camarones $40

🤤US baby back ribs $288

🤤Churros $78
西班牙油炸鬼上面灑滿住肉桂糖,口感鬆脆,本身糖度適中唔會太over,但如果想甜到入心嘅話可以點埋佢個特製朱古力醬一齊食,越食越過癮嘅一道甜品

2023-11-11 362 瀏覽
餐廳半開放式而家天氣涼涼坐近門就好chill主打墨西哥餅 nachos 燒物裝修以為主 好多墨西哥裝飾連杯都好有特色🍶好啱打卡.🌟烤魚 $148魚皮煎到微脆魚肉好滑嫩👍魚油味香濃底下有番茄🍅茄子🍆櫛瓜做配菜酸酸地幾夾.🌟墨西哥雞肉芝士餡餅 $108有4大塊墨西哥餅幾脆口入面裝滿芝士雞肉一咬開仲有拉絲🧀雞肉幾腍仲有牛油果醬🥑同sour cream點幾惹味💯.🌟烤豬肉 $168豬肉唔會柴份量好多加左好多香料烤再加燈籠椒🫑洋蔥🧅好爽脆鐵板上就比較油不過有配plain墨西哥餅都有牛油果醬🥑同sour cream加埋一齊食就減低油膩感👍.🌟Churros $78Churros有4條炸到金黃色面頭有好多玉桂糖唔會太實 比較鬆脆朱古力唔會太甜🍫平衡下churros嘅甜味.📍 EL GORDO Tacos & Grill Factory (灣仔)灣仔駱克道37-39號得利樓地舖
餐廳半開放式
而家天氣涼涼坐近門就好chill