黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
黑門市場望到黑門市場呢間餐廳就會諗起日本😢真係好掛住日本啊!呢間餐廳都好有日本居酒屋嘅feel,所以今次都特登過嚟回憶吓香港人嘅家鄉🥰海老天婦羅(5串) $180呢個天婦羅就正正常常不過不失啦,炸衣唔會好厚,都食得出啖啖蝦,不過如果以$180得唔條嘅話又真係未算係好特別☹️明太子赤鬼大漁炒飯 $128呢一碗一黎到我地都打咗個突😮個個都問:點解咁細碗嘅😂因為佢嘅份量就真係得一個碗嘅份量,味道嘅話都食得出少少明太子味嘅,不過如果以呢個價錢嚟講就有少少唔抵食啦🙈黑門三文魚加州反卷 $98呢一個三文魚加州反卷就認真好食!三文魚都好肥美,食得到三文魚嘅魚油👍🏻食完會有種好滿足嘅感覺🤤赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 $78海膽蟹味味噌甲羅燒 $78黑門令蟹味噌甲羅燒 $72今次我地試晒佢地三款甲羅燒,三款都同樣好好味!店員仲會好貼心咁拎過黎比您影相先,之後先幫您燒🥰甲羅燒入面有蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋、香蔥,不過比較下海膽味甲羅燒唔係好食得出佢地嘅海膽味,反而明太子辣辣哋,最好食當然係佢地嘅招牌菜 — 黑門令蟹味噌甲羅燒🤩食得出佢地入面絲絲嘅蟹肉,大家記得要一大啖蟹膏再配埋佢地嘅餅乾一齊食👍🏻酥炸雞軟骨 $58呢
黑門市場

海老天婦羅(5串)

海老天婦羅(5串) $180

海膽蟹味味噌甲羅燒 $78
黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

酥炸雞軟骨

炸雞軟骨 $58

呢個炸雞軟骨都好好食!惹味酥脆得嚟又有少少咬口,用嚟佐酒一流!👍🏻

醬油辣椒魷魚

醬油辣椒魷魚 $68

呢個魷魚都相當惹味😋唔會話好辣,醬油味大過辣味🙈小編我覺得唔算太鹹,係鹹咗少少,不過佢份量唔多所以一人兩啖都ok😉

黑門曲奇雪糕哈密瓜 $128

不得不提呢一個哈密瓜真係好甜好好食!配埋佢地嘅雪糕真係無頂得👏🏻我地訂枱嘅時候有remark到慶祝生日,所以餐廳都有幫我地寫字同埋唱歌慶祝添🤣佢地仲要係煙花蠟燭,包保您嘅朋友夠晒驚喜!

如果下次我再嚟食嘅話應該都只會嗌佢地嘅燒物🙈佢地壽司唔係話唔好食,不過以cp值嚟講就唔太抵啦😩(因為都幾貴吓)
黑門三文魚加州反卷
酥炸雞軟骨