好耐冇去銅鑼灣行街,今日收工就約左閨蜜去銅鑼灣行街街。行經百德新街既Mercury Ecalls, 只係望門面已經覺得超有格調超有feel, 又咁啱開始肚餓, 咁我地就決定入去食飯喇!可能因為係平日,冇訂位既我地都唔需要等位就安排到入座,Lucky✌🏻餐廳室內以大量黑膠碟作裝飾,點唱台顯示住正在播放既唱碟,唔想食野既,仲可以去吧枱飲杯酒慢慢聽下音樂,非常chill因為都有d肚餓既關係,我同閨蜜就決定邊食邊聽音樂。我地點左巴馬火腿沙律做頭盤;無花果既甜;配上意大利黑醋既酸,加上巴馬火腿既鹹,非常惹味開胃。Main Course 我地就要左酸奶油烤美國豬柳;豬柳出奇地好淋,完全唔會鞋口,配上開心果,好有口感。另外我地亦點左慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉。好少餐廳提供貓耳朵粉,所以一見到就俾佢好吸引住。一食都沒失望,慢煮牛尾好入味,配上蕃茄仔既鮮甜,唔會太酸,好好味。飲品方面,閨蜜當日有少少唔舒服,所以就點左花茶。而我就當然係飲雞尾酒喇!但以$148/杯既價錢去睇,雞尾酒既賣相就相對失色,單睇外表,可能會以為係檸檬茶🤣最後食埋甜品~熱情果紅桑子奶油撻。輕輕鬆鬆聽下音樂,吹吓水,又過左一個完美晚上!

巴馬火腿沙律

酸奶油烤美國豬柳