2024-03-23 1979 瀏覽
✍︎︎一直好想試大角嘴LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 奈何仲未試到🤣知道銅鑼灣開咗由佢哋團隊開嘅音樂餐廳😋立即去試下佈置以復古型格風為主,有唔同嘅懷舊黑膠唱片舖滿牆上💿場內更會有DJ播放黑膠唱片,可以上ig睇吓幾時有DJ駐場😍🐚蒜香白酒煮青口$188份量絕不吝嗇每隻青口都大大粒又肥美兩塊小包沾上醬汁都好正🐔手工芝士烤雞卷🫔$288/4件煙肉|薯蓉|意大利黃瓜|蒜香奶油汁煎得微脆香口嘅煙肉包住鮮嫩多汁嘅雞肉配上中間鹹香芝士,綿滑薯蓉搭上蒜香奶油汁,令整體更令人滿足🦀深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉🍝$218超級大推‼️有我很愛的扁意粉,仲要掛哂醬汁,真係見到都流口水卡邦尼嘅奶油香遇上微辛辣嘅明太子,搭配大量蟹籽蟹肉同蘆荀以為會食到好膩,但所有配搭都中和得好好,令人食過番尋味🍸Mocktail 法式伯爵茶香朱古力🍫$98以伯爵茶為主調嘅無酒精飲品朱古力mix伯爵茶兩者配合得啱啱好唔會喧賓奪主🥂Sparkling Tea「 雪糕」氣泡焙茶🍵 $88傳統嘅焙茶遇上氣泡茶,雖然名上寫有「雪糕」,但其實係飲入口會飲到淡淡嘅雲尼拿味,清雅得嚟又帶點新鮮嘅味道••••••••
✍︎︎
奈何仲未試到🤣
知道銅鑼灣開咗由佢哋團隊開嘅音樂餐廳😋立即去試下

佈置以復古型格風為主,有唔同嘅懷舊黑膠唱片舖滿牆上💿
場內更會有DJ播放黑膠唱片,可以上ig睇吓幾時有DJ駐場😍

🐚蒜香白酒煮青口$188
份量絕不吝嗇
每隻青口都大大粒又肥美
兩塊小包沾上醬汁都好正

🐔手工芝士烤雞卷🫔$288/4件
煙肉|薯蓉|意大利黃瓜|蒜香奶油汁
煎得微脆香口嘅煙肉包住鮮嫩多汁嘅雞肉配上中間鹹香芝士,
綿滑薯蓉搭上蒜香奶油汁,令整體更令人滿足

🦀深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉🍝$218
卡邦尼嘅奶油香遇上微辛辣嘅明太子,搭配大量蟹籽蟹肉同蘆荀
以為會食到好膩,但所有配搭都中和得好好,令人食過番尋味

🍸Mocktail 法式伯爵茶香朱古力🍫$98
以伯爵茶為主調嘅無酒精飲品
朱古力mix伯爵茶
兩者配合得啱啱好唔會喧賓奪主

🥂Sparkling Tea「 雪糕」氣泡焙茶🍵 $88

🔎Mercury Recalls by Lost Stars
銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
  • 深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉
💿銅鑼灣熱愛音樂聚腳點🥂-如果大家係音樂迷 可能都聽過Lost Stars💫 朋友前排愛上黑膠片之後愛上呢間姊妹店💞 經精挑細選嘅音樂 令到成個氛圍都好舒服🌠-🍸Santé by 壞特?te $148我哋試咗餐廳其中一杯Special Cocktail 嚟自壞特?te嘅專輯《A Bedroom of One's Own》🎧 用咗三得利嘅白桃利口酒 白玫瑰茶 同埋tonic water😋 飲落有濃濃嘅玫瑰同果香 有少少氣好易入口😳 推薦俾鍾意微醺嘅朋友😘-🐔手工芝土烤雞卷 (4件) $288雞扒包住芝士醬 出面再用煙肉包住然後煎香❤️‍🔥 煙肉焦香入面嘅雞肉仲係好嫩滑 連埋最入面嘅芝士醬一齊食享受多重口感🤤-🍝深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218粉紅色嘅明太子蟹肉意粉 最適合打卡😍 醬汁味道濃郁 比平時食到嘅更有蟹味🦀-🦐白酒忌廉煎虎蝦 $138虎蝦彈牙 醬汁入面白酒嘅香氣好出😉 加埋杏仁片味道更加豐富 仲有清甜嘅提子🍇-🍮法式焦糖燉蛋 $118用到Bailey's入饌 呢度crème brulé嘅焦糖比一般食到嘅為厚身 幾特別😊-📍Mercury Recalls by Lost Sta
💿銅鑼灣熱愛音樂聚腳點🥂
🍸Santé by 壞特?te $148

🐔手工芝土烤雞卷 (4件) $288

🍝深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218

🦐白酒忌廉煎虎蝦 $138

🍮法式焦糖燉蛋 $118

📍Mercury Recalls by Lost Stars
銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
  • 手工芝士烤雞卷
開咗一年都未,所以裝修又新又好有特色,就算係二人座位都坐得好舒服!食物份量都好足夠,所以有食lunch好抵食呀!set lunch 包餐湯或者沙律同埋飲品一杯📌香芒魚柳北非小米沙律 ($148)除咗因為有芒果,令到賣相非常清新,魚柳竟然有兩大塊,份量非常足夠分享小米沙律除咗有小米之外,仲有青椒粒同紅椒粒,加上沙律菜,非常健康又容易入口👍🏼📌 鮮果沙律(+$28) 精選乳酪(+28)鮮果沙律🥗非常豐富,成杯有火龍果、士多啤梨🍓、哈密瓜、藍莓,娛樂就有奶橙、同埋楓糖合桃,啱晒水果控的我😋 Yougurt唔會太甜,要讚!📌 益生菌能量混合果汁 (+38)EMMA & TOMS出的~有澳洲蘋果、橙、菠蘿、香蕉、藍莓、熱情果、紫蘿蔔,甜度個人覺得會比較高,但佢主打天然同埋冇加精製糖,所以係健康嘅選擇!朋友叫左香蒜白酒煮蜆扁意($118),目測有超過15隻蜆,所以覺得好抵食,性價比高呀!💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務,我個朋友支湯羹俾人收咗,另一個職員好貼心就即刻俾返一支俾佢👍🏼🏡環境:坐得好舒服,樓底高,方便傾偈回頭指數(五星為最高)🌟🌟🌟🌟🌟

📌香芒魚柳北非小米沙律 ($148)

📌 鮮果沙律(+$28) 精選乳酪(+28)

📌 益生菌能量混合果汁 (+38)

🏡環境:坐得好舒服,樓底高,方便傾偈

回頭指數(五星為最高)
🌟🌟🌟🌟🌟

• 香芒魚柳北非小米沙律
2024-03-02 2226 瀏覽
呢間餐廳引人入勝之處,除咗食物、cocktails、柔和舒服嘅木系色調傢俬之外,就係到處放滿歷代樂壇勁旅嘅經典黑膠唱片,睇到 Bowie、David Sylvian/Japan、 坂本龍一、YMO、Björk等等數之不盡嘅歌手樂隊黑膠line up,邊食飯邊欣賞 Al Green騷靈歌曲,精神為之一震。晚上或週末會有DJ駐場喺booth打碟,聽吓音樂飲番杯,以銅鑼灣嚟講係個唔錯嘅聚腳hot spot♡Starter♡Soup of the Day ~ Pumpkin 南瓜忌廉湯> 味道不俗、入口有啖啖南瓜蓉質感幼滑♡Snack♡Truffle Fries黑松露薯條 跟餐+$HK38> 薯條長而幼,新鮮炸起酥香有餘鹹味十足,也吃到黝黑的黑松露醬算是甘香♡Main♡Pan Fried Fish Fillet Mango and Avocado Salsa Couscous Salad香芒魚柳 | 北非小米沙律> 上桌時剛煎好的魚肉香氣撲鼻而來,黃到金外皮入口香脆,魚肉反而紮實不算嫩幸好魚味濃而不腥,配旁邊的清甜芒果粒食味道較好。底下有點小米沙律口味清淡♡Tea♡Ch

♡Starter♡

Soup of the Day ~ Pumpkin
南瓜忌廉湯

> 味道不俗、入口有啖啖南瓜蓉質感幼滑

♡Snack♡

Truffle Fries
黑松露薯條 跟餐+$HK38

♡Main♡

香芒魚柳 | 北非小米沙律

♡Tea♡

Chrysanthemum Bud, Chrysanthemum, Chamomile (Hot)
熱・三菊茶 [胎菊、菊花、洋甘菊] 跟餐+$HK18

> 雖然係茶包但菊花清香氣味3倍突出,呢排天氣驟冷飲杯熱茶係幾舒服;飲完店員會主動加熱水

♡Signature Mocktail♡

冷釀氣泡法式伯爵花茶

> 一場嚟到唔少得嘅儀式感,點咗呢杯無酒精雞尾酒,橙色飲品中氣泡隨隨上升顏值擔當,金橘與佛手柑香氣和細微的甜味隨之而來,個人覺得唔錯幾好飲

♡Today’s Dessert♡

是日精選甜品・布朗尼 跟餐+$HK38

> 像3粒方糖般份量的骰,有溫度且味道出奇地不俗,口感鬆化不硬帶可可香不過甜,內裡合桃也鬆脆可口,配雲呢拿雪糕瞬間清碟

Pumpkin Soup
Truffle Fries
紀念日
Pumpkin Soup
2024-03-02 1398 瀏覽
想搵個地方同朋友傾吓偈chill 下不妨可以去位於銅鑼灣嘅Mercury Recalls by Lost Stars。地點位置都好方便,距離地鐵大概3分鐘左右~Mercury Recalls by Lost Stars係一間以黑膠碟為主題嘅餐廳,入邊嘅裝修無論配色或者座位位置安排都充滿格調⭐️而且餐廳仲會定時邀請唔同嘅DJ嚟打碟,為餐廳增添唔同嘅風格。呢度唔只環境好舒服,好適合約會或者同閨蜜閑聊嘅好地方。食物方面都十分高水準!* BAKED CHEESE & BACON CHICKEN ROLL (4PCS) $288Homemade Creamy Mashed Potatoes | Zucchini /Creamy Garlic Sauce手工芝士烤雞卷(4件)煙肉|馬鈴薯蓉|意大利黃瓜|蒜香奶油汁呢度菜式程序比較繁複,雞卷入邊包住薯蓉煙肉等等嘅配料,切落去嘅時候啲雞肉好juicy😍Crab meat carbonara Cod Roe | Linguine 深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218卡邦尼汁夠香,加上啖啖蟹肉同明太子😋配上扁意粉,口感層次豐富😋份量都好足夠兩個人~除咗食物
地點位置都好方便,距離地鐵大概3分鐘左右~

手工芝士烤雞卷(4件)
煙肉|馬鈴薯蓉|意大利黃瓜|蒜香奶油汁

Crab meat carbonara
Cod Roe | Linguine
深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218
除咗食物之外,呢度仲有雞尾酒~

Signature Cocktails

Don't Know Why by Norah Jones $148
from the album "Come Away With Me"
St-Germain Elder flower, Italicus, French Earl Grey Tea, French Earl Grey Syrup
第一次飲熱嘅雞尾酒,味道非常特別,有芬芳嘅茶香,加上酒精出奇地產生特別嘅化學作用,每一啖都有酒精然後茶味嘅回甘,而且暖暖哋飲落去好舒服😌

Until I Found You by Stephen Sanchez from the single "Until I Found You"
Milk Washed, White Rose Tea, Peach Juice
呢杯果味比較重,好適合女仔飲,唔會話酒味太重冚過晒果香味🍑🍸
2天前 0 瀏覽
銅鑼灣一直都係美食匯聚嘅地方,周不時都會發現新嘅餐廳,我今次食嘅就係喺Fashion Walk附近嘅Mercury Recalls!餐廳門口好顯眼,入到去嘅裝修亦都好靚,周圍都佈滿晒黑膠唱片,感覺上好chill。食物方面選擇都唔少,更加係有唔同種類嘅Cocktail同Mocktail。我同朋友就叫咗蟹肉墨西哥薄餅,黑松露薯條同烤豬柳。 墨西哥薄餅材料超級足,啲蟹肉鋪滿晒成個薄餅,而餅底係薄脆嘅,食落去真係啖啖肉。黑松露薯條仲加咗巴馬臣芝士,鹹香味十足,炸到每條都係十分之黃金香脆,真係好惹味!豬柳就正常發揮啦,豬肉係好淋,冇筋,肉味都不錯。今晚叫咗一杯雪糕起泡焙茶同埋冰釀氣淘玫瑰花白茶,雪糕個杯並唔係真係有一球雪糕係上面,但係味道雪糕嘅味道幾得意~最後甜品叫咗個焦糖燉蛋,感覺三五知己或者情侶黎食呢間餐廳都幾適合

豬柳就正常發揮啦,豬肉係好淋,冇筋,肉味都不錯。

2天前 0 瀏覽
呢間喺銅鑼灣嘅Cafe係著名音樂餐廳lost stars 嘅姊妹店, 用黑膠唱片做主題,裝修非常特別,啱晒音樂發燒友去坐下聽吓歌!呢度嘅嘢飲嘢食選擇好多, signature Cocktail係用歌名做題材,梗係要試吓啦!🍸Sante by 懷特哩杯Cocktail用咗白桃味嘅烈酒,白玫瑰茶同Tonic Walter調製而成,味道果香味重,酸酸甜甜,啱晒夏天飲👍🏻🍸Amie by Damien Rice呢杯酒花香味重啲,有LD Flower同L Grey,酒精味比較重,可能啱男士飲多啲🫣🍴香辣岩漿芝士雞塊呢個芝士雞塊超好食! !熱溶芝士超濃郁,炸雞切到細細粒,勁Juicy,因為佢細粒嘅關係粒粒都沾滿芝士醬,芝士控一定不能錯過👍🏻👍🏻👍🏻🍴深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉呢個意粉,蟹肉好足料,明太子味都好濃,所以意粉都非常入味。係略嫌個醬有啲多,食完已經幾飽下,不過鍾意Creamy嘅朋友一定啱晒👍🏻🍴燒美國安格斯肉眼扒呢塊肉眼扒份量好驚人,兩個人先食得晒!我哋叫medium,煎得啱啱好,外皮有焦香,入面夠鬆軟,非常唔錯👍🏻呢度除咗環境坐得舒服,音樂好聽之外,嘢食嘢飲都有驚喜,夜晚同朋友嚟坐吓

🍸Sante by 懷特

🍸Amie by Damien Rice

🍴香辣岩漿芝士雞塊

🍴深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉

🍴燒美國安格斯肉眼扒

呢度除咗環境坐得舒服,音樂好聽之外,嘢食嘢飲都有驚喜,夜晚同朋友嚟坐吓chill吓聽吓歌都可以Hea成晚!
2024-04-30 0 瀏覽
平時經過見到呢間餐廳裝修好型格今日朋友生日就決定黎食生日飯餐廳燈光柔和 播住醉人音樂 坐得幾舒服蒜香白酒煮青口青口大隻鮮味 湯汁好香每隻青口都有洋蔥蒜蓉一齊食用麵包蘸湯汁食好正燒美國黑安格斯肉眼扒配菜新鮮 日本南瓜好甜 仲有薑黃花椰菜和法邊豆10安士肉眼扒有牛味大大塊第一次食牛扒用法式伯那西醬 味道有淡淡的酸味和清新的香草味深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉擺盤好靚 充滿醬汁的扁意粉有唔少蘆荀厚厚一層紅蟹肉 仲有一小座山的蟹籽醬汁濃稠 明太子微辣White Rose Lemonade
平時經過見到呢間餐廳裝修好型格
擺盤好靚 充滿醬汁的扁意粉有唔少蘆荀
厚厚一層紅蟹肉 仲有一小座山的蟹籽
醬汁濃稠 明太子微辣
White Rose Lemonade
MERCURY RECALLS by LOST STARS搬過來後他們味道更上一層樓,整體比大角咀的舊店更佳👍👍Crab Open Quesadilla$238.0這款墨西哥夾餅🌮️超脆餅底,流心的芝士🧀️加上超豐富又新鮮的蟹肉,是日推介Cheese & Bacon Chicken Roll$318.0內含芝士🧀️的雞卷,雞🐓卷並不指卷餅皮而是真正烤出來的雞肉卷🫔,外脆內軟微微香甜,不俗👍👍👍Oxtail Orecchiette$198.0牛尾蕃茄貓耳朵粉,耳口感意外地又脆又彈牙,牛尾反而軟稔入味多骨膠原,質素意外地高Impossible™ Nachos$128.0不可能肉+墨西哥脆片太誇張!很大一份的前菜,肉醬跟芝士非常邪惡,油香滿滿。回想牛油果醬+酸忌廉又是另一番風味,既飽足又滿足Dark Chocolate Bourbon Caramel Tart$58.0口感結實,味道甜中帶澀,焦糖醬甜而不太膩,絕對會想再吃Made of goldEarl grey chocolate 🍫$98這杯伯爵茶☕️巧克力帶些茶底的甘甜跟黑巧克力的苦澀,兩者和諧,外皮爽脆意外地好吃,會再回來MERCURY R
MERCURY RECALLS by LOST STARS

搬過來後他們味道更上一層樓,整體比大角咀的舊店更佳

👍👍

Impossible™ Nachos
$128.0
不可能肉+墨西哥脆片

$58.0
口感結實,味道甜中帶澀,焦糖醬甜而不太膩,絕對會想再吃

Made of gold
Earl grey chocolate 🍫

意外地好吃,會再回來

MERCURY RECALLS by LOST STARS
Shop A&C, G/F, Fairview Mansion 51
Paterson Street CAUSEWAY BAY HONG KONG
2024-04-21 16 瀏覽
餐廳以黑膠唱片做主題💿, 設計走復古懷舊風格, 地方寬敞舒適, 牆身擺放唔少經典黑膠唱片, 晚上以優質音響播放著經典音樂🎶, 營造出有情調嘅氛圍~🐟保雲酥三文魚柳三文魚柳表面塗上芥末醬、香草麵包糠, 焗至金黃香脆, 魚肉鮮嫩, 加上酥脆嘅外皮, 整體口感層次豐富!底下伴上綿滑嘅薯蓉, 份量十足!🥩燒美國黑安格斯肉眼扒10安士絕對足夠2人分享!配菜有日本南瓜、薑黃花椰菜🥦、法邊豆。我哋叫咗五成熟, 牛味香濃, 蘸上淡黃色嘅bearnaise sauce, 可以提升整體嘅味道, 旁邊嘅配菜都唔錯👍🏻, 最鍾意係香甜軟熟嘅南瓜~🥗巴馬火腿沙律加入無花果、蜜柑、琥珀核桃, 沙律菜新鮮爽脆, 堆到成座山咁高, 感覺好似食極都食唔完咁🤣!

🐟保雲酥三文魚柳

🥩燒美國黑安格斯肉眼扒

🥗巴馬火腿沙律
2024-04-18
2024-04-21 13 瀏覽
之前去過大角咀lost stars慶生,好鍾意嗰度嘅氣氛,更好欣賞餐廳推動本地音樂嘅理念。雖然Lost stars即將結業,但係佢嘅新分店係銅鑼灣開業咗半年左右,可以延續呢份理念餐廳星期五六晚會開到2am,而且餐廳時不時會邀請本地音樂人同DJ表演,不妨留意下佢地嘅schedule😆 餐廳環境時尚型格,無論下午定係夜晚都好chill~----------------------------燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士) $368牛扒能夠鎖住肉汁,而且肉質軟嫩。旁邊配上法式伯那西醬,蛋黃味突出,口感豐厚。----------------------------深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218明太子忌廉creamy且濃稠,帶微辛,而紅蟹肉份量幾多,鮮味幾突出。----------------------------熱情果紅桑子奶油撻 $48原來餐廳嘅甜品來自 @jouerhk,本身已經鍾意呢間蛋糕舖,佢嘅甜品都有質素😚 奶油撻面頭係熱情果醬,中間夾雜紅桑子醬,酸酸甜甜好清新,食飽再食呢個甜品都唔會有負擔。小編同朋友都好鍾意!----------------------------Un

燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士) $368

深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉 $218

熱情果紅桑子奶油撻 $48

熱情果紅桑子奶油撻
----------------------------
Until I found you by Stephen Sanchez $168

呢度嘅雞尾酒都會以唔同歌曲命名,諗唔到揀邊款飲品,就揀鍾意嘅歌😛milk-wash令口感更順滑,同時white rose tea 同埋 peach juice 令雞尾酒更清新
Until I found you
熱情果紅桑子奶油撻
Until I found you
2024-04-18 15 瀏覽
無論黑膠碟係屬於大家共同回憶的懷舊金曲或是打卡嘅嘅餐廳,聽聽音樂,就享受下呢個時刻吧!叫左豐富嘅巴馬火腿沙律新鮮爽脆嘅沙律菜,加入巴馬火腿、果仁、無花果、麵包粒、蜜柑,令沙律更開胃同清新。慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉蕃茄醬汁夠多肉汁濃,灑上芝士粉,每隻貓耳朵都包裹着醬汁,牛尾肉質嫩滑夠入味。手工芝士烤雞卷伴碟有甜甜的蕃茄仔、青瓜同甘筍絲,配上蒜蓉牛油汁,烤雞卷皮係脆,入面嘅雞肉唔乾有肉汁,亦唔油膩,沾埋蒜蓉牛油汁,層次感豐富左。玫瑰氣泡蝶豆花茶紫藍色嘅凍飲,顏色靚味道清淡唔太甜。法式伯爵茶香朱古力先帶一點茶味香,入口微甜嘅朱古力味,加埋兩粒棉花糖。

叫左豐富嘅巴馬火腿沙律

慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉

手工芝士烤雞卷

玫瑰氣泡蝶豆花茶
紫藍色嘅凍飲,顏色靚味道清淡唔太甜。

法式伯爵茶香朱古力
先帶一點茶味香,入口微甜嘅朱古力味,加埋兩粒棉花糖。

早排知道大角咀名店𝓛𝓸𝓼𝓽 𝓢𝓽𝓪𝓻𝓼營業倒數中,覺得好可惜😣 最近好似每日訓得唔多過5個鐘嘅我抽唔到時間去大角咀,就搵咗晚放工去咗銅鑼灣分店支持下😌平日夜晚餐廳都幾乎full house,聽住jazz 🎶 店員又會間中換下碟🖤💿 幾chill咁過咗一晚~➿ 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑶𝒑𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 ($218) 係個配料份量慷慨嘅pizza🍕 好多嘅蟹肉🦀 好多嘅墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬🥑 好多嘅cheese🧀 薄餅脆薄,兩個人都KO到架!(拿,就唔係因為我大食而食得哂😌 我見隔離枱嘅對young couple都有叫~)➿ 𝑷𝒓𝒐𝒗𝒆𝒏𝒄𝒂𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑭𝒊𝒍𝒍𝒆𝒕 ($218)餐廳會就番客人進食嘅速度而上菜👍🏼 三文魚生熟度處理得好,肉質嫩滑~ 平時食三文魚刺身一定會點少少wasbi,熟嘅三文魚柳同呢度調配嘅日式芥末醬一樣好夾,creamy得嚟,辣度溫和~➿ 𝑶𝒙𝒕𝒂𝒊𝒍 𝑶𝒓𝒆𝒄𝒄𝒉𝒊𝒆𝒕𝒕𝒆 ($188)蕃茄醬嘅酸度調配得不錯😍🍅 牛尾粒煮到有口感而又軟冧之間~ 貓耳朵掛汁,而且口感煙靭,所以整體不錯😌➿ 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑴𝒐𝒏𝒕 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 𝑻𝒂𝒓𝒕

➿ 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑶𝒑𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 ($218)

➿ 𝑶𝒙𝒕𝒂𝒊𝒍 𝑶𝒓𝒆𝒄𝒄𝒉𝒊𝒆𝒕𝒕𝒆 ($188)

➿ 𝑷𝒖𝒓𝒑𝒍𝒆 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑴𝒐𝒏𝒕 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 𝑻𝒂𝒓𝒕 ($48)
滿滿真材實料嘅紫薯☺️🍠 內餡唧馬斯卡彭蛋白酥都好軟滑,整體甜度唔高👍🏼

➿ 𝑴𝑹. 𝑵𝒆𝒈𝒓𝒐𝒏𝒊 ($138)
一杯幾strong 嘅cocktail啱曬忙碌完一日嘅weekday night,但都唔會只得酒精味道,飲到淡淡橙皮香🍊唔錯架!

➿ 𝑺𝒑𝒂𝒓𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 '𝑰𝒄𝒆-𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎' 𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 ($88)
第一次飲有汽嘅焙茶~ 本來以為會有球雪糕喺飲品上面🍦但原來唔係,每一啖慢慢細味,雪糕嘅味道就會「現身」,幾特別丫😛
12月的時候試左依間銅鑼灣新開嘅Lost Stars 姊妹店😆 餐廳以黑膠碟做主題,餐廳中央有駐場DJ打碟🎵🎶黑松露薯條炸得夠脆,又唔會太硬身,擺耐左少少都覺淋,仲好惹味。😍貓耳朵粉都好煙韌,似係自家製,手工意粉😝 明太子扁意粉都唔錯😍甜品方面,覺得個燉蛋比起大角咀個間稍為遜色,層焦蛋整得有d厚。😅 Tiramitsu就幾精緻,味道不錯😝 最好食係個紫薯Tart,中意佢中間層cream😆絕對可以再encore!!😍😍😋S͇n͇a͇c͇k͇🌟1️⃣𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 黑松露薯條 🍟P͇a͇s͇t͇a͇ ͇&͇ ͇R͇a͇v͇i͇o͇l͇i͇ 🍝 🌟2️⃣𝙎𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙊𝙭𝙩𝙖𝙞𝙡 𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉🌟3️⃣𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙈𝙚𝙖𝙩 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 深海红蟹肉明太子卡邦尼扁意粉🌟4️⃣ 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 & 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙍𝙤𝙡𝙡 🧀手工芝士烤雞卷D͇e͇s͇s͇e͇r͇t͇ 5️⃣𝘾𝙧è𝙢𝙚 𝘽𝙧û𝙡é𝙚 🍮 法式焦糖燉蛋🌟6️⃣𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 提拉米蘇🌟7️⃣𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙈𝙤𝙣𝙩 𝘽𝙡𝙖𝙣𝙘 𝙏𝙖𝙧𝙩紫薯杏仁奶油撻8️⃣𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧

絕對可以再encore!!😍😍😋

法式焦糖燉蛋

🌟6️⃣𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
提拉米蘇

紫薯杏仁奶油撻

8️⃣𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝙏𝙖𝙧𝙩
接骨木花蘋果伯爵茶撻
𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 提拉米蘇
𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝙏𝙖𝙧𝙩 接骨木花蘋果伯爵茶撻
𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 & 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙍𝙤𝙡𝙡 🧀 手工芝士烤雞卷
𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 黑松露薯條
𝘾𝙧è𝙢𝙚 𝘽𝙧û𝙡é𝙚 🍮 法式焦糖燉蛋
𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙈𝙤𝙣𝙩 𝘽𝙡𝙖𝙣𝙘 𝙏𝙖𝙧𝙩 紫薯杏仁奶油撻
𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 黑松露薯條
  • 慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
  • 黑松露薯條
  • 深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉
  • 紫薯杏仁奶油撻
  • Truffle fries
🍴 香辣岩漿芝士雞塊 $108 (7.5/10)呢個已經係最好食,雞塊香脆,偏乾身微辣,芝士太少唔夠點,但芝士味香濃,中上質素囉。🍴 迷你德國咸豬手 $198 (0/10)呢個真係又貴又難食,個豬手係翻焗,得平時1/4勁乾勁難口仲要好鹹😵得兩嚿蕃薯同少少炒洋蔥,可以再hea啲,唔期望份量多但至少要味道正常,個蜜糖芥末醬係得蜜糖係咩料🙂🍴 慢煮牛尾番茄貓耳朵粉 $188 (5/10)係招牌?貓耳朵粉煮到勁腍冇曬口感,牛尾腍身正常,普通蕃茄味,冇咩特色。🍴伯爵茶朱古力 $98 (6/10)勁多冰,飲兩啖就冇,伯爵茶味正常,朱古力唔甜,就係太甜。推薦指數: 0/10真心太貴又冇相對質素,平日食左一個鐘就催人埋單,嘢都未食完,食咗成$700唔係冇叫嘢食喎,仲冇乜客等位,催幾次係咩事?快餐定西餐?唔該餐廳檢討下。
🍴 香辣岩漿芝士雞塊 $108 (7.5/10)

🍴 迷你德國咸豬手 $198 (0/10)

🍴 慢煮牛尾番茄貓耳朵粉 $188 (5/10)

🍴伯爵茶朱古力 $98 (6/10)
勁多冰,飲兩啖就冇,伯爵茶味正常,朱古力唔甜,就係太甜。

推薦指數: 0/10