餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2016-11-18 1778 瀏覽
趁著lunch time 同朋友黎個短聚~朋友話想食小龍包,好自然就黎左I square 的上海婆婆。兩個人都比到卡位,坐得好舒服午餐menu 都算多選擇,小菜配白飯又得,麵食配小食又得同朋友一致都選左擔擔麵配小龍包,盛惠$78,唔算抵食,再加$10 叫左個酒釀丸子。甜品係飯後先上,應該好多餐廳都唔洗提,會自動波,但佢就落單半分鐘就上左,搞到我要奇怪的先食甜品味道方便就普普通通,真係冇咩特別。之後就上小龍包~ 每粒都有豐富的湯汁,而且有超薄白蘿蔔片在底,以防包皮爛左,貼心又好味作為一間上海菜館,小龍包係基本的評分準則,所以質素一定要有保證,而上海婆婆就做得不錯喇最後送上擔擔麵,配上少少的辣度,我覺得十分適中。麵條亦不錯,只是有點長,侍應應用剪刀剪一下就好喇。總結,食物質素不錯,但睇埋價錢就唔係話抵食囉。不過勝在坐得舒服,但服務就唔夠貼心喇~

兩個人都比到卡位,坐得好舒服
午餐menu 都算多選擇,小菜配白飯又得,麵食配小食又得

酒釀丸子
味道方便就普普通通,真係冇咩特別。
小龍包
婆婆擔擔麵