2018-01-19 525 瀏覽
好野當然係會一返啅,所以自從第一次驚為天人後我都食左好多次Cheesecake factory,因為我真係幾鍾意佢d cheesecake質地,加上又多種類。今日5點幾就到攞定位同朋友食晚飯啦,但冇用,佢都係要齊人先入座,都幾公道嘅仍然係果個餐牌,不過d選擇仍然係多到花多眼亂今次點左個芝士釀蘑菇、蝦肉天使麵,之後先再點甜品。冇辦法,兩個女仔食得唔多。釀菇嘅係水牛芝士,所以好膩蘑菇係幾多汁幾香,配搭嘅香草都唔錯,不過芝士好足料所以好頂肚。好在冇叫太多野,因為個蝦肉天使麵好大個醬汁煮天使麵入哂味,大蝦都有煎過所以好香,加埋蕃茄粒再要埋Tabasco好滿足。真係差d食唔哂。今次朋友話食鹹焦糖芝士蛋糕。入口好滑好香,面頭嘅焦糖同下層芝士蛋糕入到口完美咁融合到,好厚重實在嘅口感同好creamy食完真係飽到不行..都係人多d去好d

仍然係果個餐牌,不過d選擇仍然係多到花多眼亂

芝士釀蘑菇

釀菇嘅係水牛芝士,所以好膩

蝦肉天使麵

好在冇叫太多野,因為個蝦肉天使麵好大個

食完真係飽到不行..都係人多d去好d