餐廳: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
資訊:

2024-04-03 279 瀏覽
田記魚蛋牛腩專門店經開油麻地見未食野,突然想食牛腩麵,諗起一年前去過呢間牛腩專門店食野,咁啱又有帶斜板,就一於入去再回訪,見到價錢貴咗少少,但味道不變,入面依然咁旺場,我一樣食到最出名嘅崩沙腩,今次仲淋過上次,食完無痴牙,怪唔知越嚟越多客啦!如果輪椅人士想入去食「田記魚蛋牛腩專門店」而又無斜板嘅話,可以去另外一間太子塘尾道分店,果間門口一級只係好薄好薄,味道一樣咁好食嫁!1.牛三寶河粉(牛雜,牛肚,牛筋)$58+凍檸茶$8(9/10)呢個牛三寶河粉我係拎走,店員好好幫我分湯放入我自備嘅飯盒,牛三寶入面有3舊牛肚,4舊牛雜同4舊牛筋,全部都好淋,河粉因為分咗湯,所以返到屋企補返湯落去一樣咁好味!凍檸茶:檸檬有4片,檸檬同茶比例啱啱好,又唔會太甜,好飲!2.崩沙牛腩幼麵$62+熱咖啡$8(9.5/10)重頭氣崩沙腩出場,越早嚟越有得食,呢度崩沙腩好快賣哂,今次我揀咗幼麵,幼麵爽口,至於崩沙腩有8舊,每一舊都好淋好入味,仲有兩大舊無渣又好甜嘅白蘿蔔,真係無得輸,大推比大家!熱咖啡:呢個熱咖啡帶有少少酸,夠香濃,又好滑!3.通菜$18(8.5/10)呢碟通菜係腐乳通菜,份量都唔少,通菜新鮮爽口
田記魚蛋牛腩專門店

凍檸茶:檸檬有4片,檸檬同茶比例啱啱好,又唔會太甜,好飲!

2.崩沙牛腩幼麵$62+熱咖啡$8(9.5/10)
熱咖啡:呢個熱咖啡帶有少少酸,夠香濃,又好滑!

3.通菜$18(8.5/10)
呢碟通菜係腐乳通菜,份量都唔少,通菜新鮮爽口翠綠,只係腐乳多咗少少,腐乳比較鹹咗少少!

2人總共價錢$155,外賣加$1

個人口味總評分:9/10

@mr.tin_hk

地址:油麻地碧街45號地下C1號舖

#田記魚蛋牛腩專門店 #油麻地 #香港美食 #油麻地美食 #油麻地好去處 #崩沙腩 #牛腩 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 腐乳通菜
  • 崩沙牛腩幼麵