黎到依度就唔知點解諗起:人生有個真正朋友的確好極個真正朋友同你一齊去大排檔啤啤佢仲更好極居然俾我周圍逛下發現左個好地方 —— 楚撚記,平時想食下特色排擋又想坐得舒服都會諗起妹記,原來選擇可以更多!依度既裝修以霓虹光管做左好多特色、港色字眼同裝飾,個人覺得好正好有feel真係賣港味道,餐牌裝平凡小妙變成經曲或者改良創新菜,實在要大叫 好吸引啊!!菠蘿拔絲咕嚕肉,依度既名菜之一,常見平民菜變成文化特式菜,上枱真係有個拔絲,精細而令賣相昇華晒咕嚕肉因為用左梅頭,又滑又腍又入味,正成道菜既味道真係幾好,好有風味七味黃金炸一口金磚豆腐,其實就真係椒鹽豆腐咁即,唔算好特別,外脆內滑既,值得叫又唔貴,但就俾佢個名搞到我期望太高勞蘇食推介 —— 燕麥金莎蝦球個外就知有燕麥同咸蛋一齊做既蝦,到底點做到廚師既推介?賣相好,然後一入口燕麥原來同咸蛋幾啱,入口唔太乾,一口咬落去,幾彈下,係有沉冰水既蝦仁口感算好唔錯,出面腍滑濃味,咬落脆彈清爽,相當推介大家去食唔飲酒就叫下正宗咸檸七依啲,啤酒都有好多選擇成餐飯都覺得好正好味之餘係好有feel,好特別既排檔風味,唯一係無咁大個胃試得晒佢咁多特別小菜!等睇勞蘇再
黎到依度就唔知點解諗起:人生有個真正朋友的確好極
個真正朋友同你一齊去大排檔啤啤佢仲更好極

咕嚕肉因為用左梅頭,又滑又腍又入味,正
成道菜既味道真係幾好,好有風味

菠蘿拔絲咕嚕肉

梅頭

七味黃金炸一口金磚豆腐

滑豆腐

勞蘇食推介 —— 燕麥金莎蝦球
個外就知有燕麥同咸蛋一齊做既蝦,到底點做到廚師既推介?
口感算好唔錯,出面腍滑濃味,咬落脆彈清爽,相當推介大家去食
唔飲酒就叫下正宗咸檸七依啲,啤酒都有好多選擇

燕麥金沙蝦球

金蝦