2015-06-08 1659 瀏覽
文青,離家遠遠食好嘢是常識吧?聽聞呢間嘢係hk top 10 cafe,小弟都要即刻去朝聖。一到埗,wow,門面冇得頂,文青格!可以坐係門口飲嘢吹水,可以坐入去食嘢閒談!我就揀咗個bar 台同女友慢慢享受。睇吓就知呢個係好位,又咁啱有鈄光,成件事好relax!因為係大熱天,所以叫咗杯ice latte,實在唔可以慢慢品嘗佢啲熱精品咖啡,感覺有啲可惜,點解?因為淨飲佢個凍嘢,都知呢間嘢唔簡單。佢杯嘢口感唔太複雜,唔太苦,好易入口。主菜,叫咗個all day breakfast。好整齊上碟,佢啲菇炒到好香口,但同佢個甜甜哋嘅玉米片拉個balance。總結,一定要慢慢行過去,坐低,慢慢咁飲佢個咖啡,真係quality of life.
文青,離家遠遠食好嘢是常識吧?

睇吓就知呢個係好位,又咁啱有鈄光,成件事好relax!
Ice latte
all day breakfast

題外話/補充資料: 環境靚到絕,加上一杯苦後回甘咖啡,實在係享受。
2015-06-07
Ice latte